Autor Wątek: Kącik fitness  (Przeczytany 381402 razy)

Offline lwronk

• Pr0
  • Who said you need to buy a guitar?
    • Avernus Guitars
Odp: Kącik fitness
« Odpowiedź #1475 09 Lip, 2014, 02:22:04 »
Jak będziesz robił 3 serie po 12 to pomyśl o obciążeniu

Nie uważasz, że szybciej do tego dojadę trenując także z obciążeniem?

Offline Jesus

• Gaduła
  • Djesus Chytrus
« Odpowiedź #1476 09 Lip, 2014, 11:45:00 »
Nie
return to monke

Offline youshy

• Facebook follower No.1
  • Pr0
  • Why do you wear that stupid mansuit?
    • Brudne Brzmienie
"To, że nie mam projektu, nie znaczy, że nie mam projektu"

Profile na Tonexa, Kempera i inne -> https://brudnebrzmienie.pl/

Offline lwronk

• Pr0
    • Avernus Guitars
« Odpowiedź #1479 09 Lip, 2014, 16:58:02 »
W każdym razie, dziś udało się nabić siedem w jednej serii :)

Franq

• Gość
« Odpowiedź #1480 09 Lip, 2014, 17:03:45 »
No widzisz, jak chcesz to potrafisz ;)

Offline lwronk

• Pr0
    • Avernus Guitars
« Odpowiedź #1481 09 Lip, 2014, 17:06:31 »

Ćwiczę codziennie, praktycznie 3 razy minimum, to i są efekty :)
Coś czuję, że szybko dojadę do tych 3x12, chociaż z obciążeniem 10 kg też robię przynajmniej 2 dziennie ;)

Offline niedziak

• The Dark Lord
  • Pr0
« Odpowiedź #1482 09 Lip, 2014, 21:14:39 »

Ćwiczę codziennie, praktycznie 3 razy minimum, to i są efekty :)
Coś czuję, że szybko dojadę do tych 3x12, chociaż z obciążeniem 10 kg też robię przynajmniej 2 dziennie ;)

Zapierdalać trzeba 1
Jeżeli jesteś w czymś dobry to nie rób tego za darmo.

Offline youshy

• Facebook follower No.1
  • Pr0
    • Brudne Brzmienie
« Odpowiedź #1483 14 Lip, 2014, 20:56:03 »
Kolejne ciekawostki z placu boju - zanim zapisałem się po crossfitach na siłownię, miałem w wyciskaniu 80kg x1 - i to z taką formą z dupy, z prowadzeniem sztangi pół godziny znad klatki.

A dziś? Po dwóch miesiącach ładnych, sumiennych treningów: 60kg x10, 70kg x10, 80kg (!) x8 i, uwaga, 85kg x3 (+2 z pomocą ale tych to nie liczę nawet :D ) Fajnie, duma w chuj.

Od jutra wskakuję na HIIT, z trochę uważniejszym spojrzeniem na dietę bo mię trochę zalało i wypadałoby zejść trochę z tego

Offline Franek

• Użytkownik
« Odpowiedź #1484 14 Lip, 2014, 21:10:14 »
Ładnie, ja 80 umiem tylko 4 razy wycisnąć. Ostatnio sprawdzałem maksa poszło 87 z zapasem max 5kg. Jak chcesz spalić tłuszcz to może jakiś kompleks sztangowy?

A ja się rozpędzam żeby przebić maksa 3x5x132 na siadach. Dzisiaj poszło 3x5x127

Offline youshy

• Facebook follower No.1
  • Pr0
    • Brudne Brzmienie
« Odpowiedź #1485 14 Lip, 2014, 21:25:55 »
Ładnie, ja 80 umiem tylko 4 razy wycisnąć. Ostatnio sprawdzałem maksa poszło 87 z zapasem max 5kg. Jak chcesz spalić tłuszcz to może jakiś kompleks sztangowy?

A ja się rozpędzam żeby przebić maksa 3x5x132 na siadach. Dzisiaj poszło 3x5x127

Myślałem nad tym ale:
1) mam swojego trenera, za totalny frajer i chcę wypróbować jego metody (czyt. nauczyć się czegoś, żeby potem móc wykorzystać to w swoim treningu
2) robiłem westside barbell przed zapisaniem się na siłkę więc pewnie do tego wrócę za jakiś czas

A co do siadów - próbowałeś Smolova? Kilku moich znajomych trójboistów było na tym ostatnio i popoprawiali siady w chuj

Franq

• Gość
« Odpowiedź #1486 14 Lip, 2014, 21:33:24 »

mam swojego trenera za totalnego frajera

Tak przeczytałem ;)

Nie mam pojęcia jak możecie robić takie ciężary w martwym i w przysiadach. U mnie to w martwym 90 kq x 8, a przysiady maks z 70 kg - powyżej mam wrażenie, że nie wstanę.  Na klatkę to jestem dosć blisko.

Offline youshy

• Facebook follower No.1
  • Pr0
    • Brudne Brzmienie
« Odpowiedź #1487 14 Lip, 2014, 22:09:43 »
U mnie to w martwym 90 kq x 8, a przysiady maks z 70 kg

No, ja miałem praktycznie cały czas martwy i przysiady przez ostatni rok - jak zaczynałem, to zrobienie w martwym 45kg to był wyczyn, już nie mówiąc o siadach ze sztangą :)

Franq

• Gość
« Odpowiedź #1488 14 Lip, 2014, 22:22:01 »
No ja też nie zaczynałem od 90 kg. Ćwiczę już ponad 2 lata, kurde zawsze czułem się dość słaby. Teraz jest lepiej ale daleko mi do takich ciężarów  ???

Offline coin777

• Pr0
  • Nie moge Tego
    • YT
« Odpowiedź #1489 14 Lip, 2014, 22:22:50 »
Nie mam pojęcia jak możecie robić takie ciężary w martwym i w przysiadach. U mnie to w martwym 90 kq x 8, a przysiady maks z 70 kg - powyżej mam wrażenie, że nie wstanę.

Bo nie można być pizdą :)
Pchnąć w tę łódź jeża lub ośm skrzyń fig

Franq

• Gość
« Odpowiedź #1490 14 Lip, 2014, 22:28:53 »
Może rozwiniesz złotą myśl?

Offline coin777

• Pr0
  • Nie moge Tego
    • YT
« Odpowiedź #1491 14 Lip, 2014, 22:31:59 »
Takie jest moje podejście w przysiadzie i martwym ciągu. Przed serią sobie mówię, że nie jestem pizdą i podnoszę. Dla mnie działa taka motywacja, szczególnie że nie są to jakieś wielkie ciężary, które by mogły zrobić jakąś krzywdę, jeśli się ma dobrą formę ofc. Więc nie ma się czego bać.
To tak jak z zagadywaniem do dziewczyn, zrobisz to parę razy i przestaje Cię to przerażać.
« Ostatnia zmiana: 14 Lip, 2014, 22:34:09 wysłana przez coin777 »

Franq

• Gość
« Odpowiedź #1492 14 Lip, 2014, 22:37:09 »
Wiadomo motywacja ważna... to nie znaczy, że ja sobie mówię "no co Ty kurwa, nie podniesiesz tego". Znam swoje możliwości, ciężary zwiększam stopniowo.

Offline coin777

• Pr0
  • Nie moge Tego
    • YT
« Odpowiedź #1493 14 Lip, 2014, 22:42:47 »
Możliwe, że nie zwiększasz ich wystarczająco agresywnie. Najlepsza progresja dla początkujących* to zwiększanie na każdym treningu wagi o najmniejszą możliwy ciężar, w moim przypadku jest to 2,5kg i kontynuowanie takiej progresji, dopóki nie będziesz miał przynajmniej 2 treningów pod rząd, w których nie podniesiesz danej wagi, odpowiednią ilość powtórzeń. Wtedy zmniejszasz ciężar o 10% i jedziesz od nowa.

*Początkujący to nie ktoś kto ćwiczy przez 2 lata, to osoba która nie jest w stanie podnieść min 2 plejty na ławeczce, 3 plejty w przysiadzie, 4 plejty w martwym. Niektórzy chodzą na siłownie przez lata robiąc tylko bica klate i brzuch, albo co gorsza ćwiczą crossfit ;)  i myślą że są zaawansowani.
« Ostatnia zmiana: 14 Lip, 2014, 23:51:44 wysłana przez coin777 »

Offline youshy

• Facebook follower No.1
  • Pr0
    • Brudne Brzmienie
« Odpowiedź #1494 14 Lip, 2014, 22:53:05 »
albo co gorsza ćwiczą crossfit ;)

Stawiam, że gdybyś napisał to kilka miesięcy wstecz to zacząłbym z Tobą poważną dyskusję na ten temat - a teraz muszę się z Tobą zgodzić :D

Offline purpleman

• zbananowany
  • Pr0
  • hie hie hie
« Odpowiedź #1495 14 Lip, 2014, 23:01:30 »
taaa.... :D
To czego już nie chodzisz na CF? ;)
"grałeś kiedyś w samoloty?"

Offline Franek

• Użytkownik
« Odpowiedź #1496 14 Lip, 2014, 23:07:04 »
A co do siadów - próbowałeś Smolova? Kilku moich znajomych trójboistów było na tym ostatnio i popoprawiali siady w chuj

Ciągle jeszcze ciągne Starting Strength - przysiady zresetowałem dopiero raz. Ten trening Smolova jest strasznie ciężki, jeszcze nie jestem gotów  :D

A jeszcze co do tego kiedy jest się początkującym, średniozaawansowany m itd. to według Rippetoe początkującym jesteś dopóki wystarczy ci 24-48h na zregenerowanie się po ciężkim treningu(to znaczy, że możesz dokładać ciężaru z treningu na trening). Średniozaawansowany m jesteś jak potrzebujesz więcej niż 48h na regenerację po ciężkim treningu i możesz dokładać ciężaru z każdym tygodniem. A zaawansowani już się bawią w periodyzację 2 kroki w tył 3 w przód, cykle, itd.

Jak jesteś początkujący masz najłatwiej: dźwigasz -> regeneracja i nadbudowa w max-48h -> nadbudowa, więc jesteś silniejszy -> dźwigasz jeszcze więcej bo jesteś silniejszy itd.

Spoiler

Offline youshy

• Facebook follower No.1
  • Pr0
    • Brudne Brzmienie
« Odpowiedź #1497 14 Lip, 2014, 23:12:39 »
taaa.... :D
To czego już nie chodzisz na CF? ;)

Wiesz co, CF jest niestety jeszcze ehm, sportem, który ma bardzo wiele minusów. Chociażby to, że jest bardziej nastawiony na szybkość wykonywania ćwiczeń kosztem techniki - i to jest bardzo słaba rzecz. Następnie, buduje straszną dysproporcję w sile i w wielkości mięśni - z racji tego, że praktycznie na każdym treningu trenujesz nogi, to siłą rzeczy nogi masz wielkie w chuj i silne w chuj, a całą resztę - w ciemnej dupie. Oj, przepraszam - jeszcze plecy są całkiem dobrze wytrenowane (dużo podciągania). Ale plecy + nogi vs całe ciało?

A po trzecie - jest to zbyt hipsterskie jeszcze - drogie w chuj, wyposażenie drogie w chuj, paleo głupie w chuj :D

Offline coin777

• Pr0
  • Nie moge Tego
    • YT
« Odpowiedź #1498 14 Lip, 2014, 23:19:33 »
jest to zbyt hipsterskie jeszcze - drogie w chuj, wyposażenie drogie w chuj, paleo głupie w chuj :D

I lol'd :D

Offline purpleman

• zbananowany
  • Pr0
  • hie hie hie
« Odpowiedź #1499 14 Lip, 2014, 23:35:12 »
No coś w tym jest co mówisz. Choć nie do końca się zgodzę co do szybkości kosztem techniki - to jest imo kwestia idywidualnego podejścia. Z tą dysproporcją siły i wielkości mięśni też się trochę nie zgadzam. Ja tam wiele masy nie zbudowałem, ale patrząc po znajomych z CF są zbudowani dość proporcjonalnie... acz są wyjątki(vide niejaki Misiek, której pewnie znasz:D)
I racja, jest wchuj drogi, hipsterski i ą ę - dlatego nie chodzę :D

ale może wrócę ;)
"grałeś kiedyś w samoloty?"