Autor Wątek: Ostatnio oglądane filmy  (Przeczytany 566260 razy)

Offline Lechu_

• Pr0
Odp: Ostatnio oglądane filmy
« Odpowiedź #1900 15 Gru, 2014, 14:33:24 »

Obejżelimy i dawno nie zasypiałem z takim "niepokojem".

9/10 jak nic.
Gram tylko 15 min dziennie. Czasem nawet na gitarze.

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
« Odpowiedź #1901 15 Gru, 2014, 16:16:16 »
"Interstellar" - oglądałem kilka dni temu i żałuję, że trochę za dużo myślałem w trakcie seansu... Jeśli chodzi o efekty specjalne i "smaczki" - film bombowy, na choćby 'pseudo' realizm nie liczcie w najmniejszym stopniu. Daję 9/10, bo w sumie dobrze się bawiłem, ale odchył może być u niektórych nawet o dwa oczka w dół, a u większości będzie pół/jedno w górę. :)

Franq

• Gość
« Odpowiedź #1902 15 Gru, 2014, 16:31:00 »

http://www.filmweb.pl/film/M%C3%B3w+mi+Vincent-2014-662081

Lekka komedia obyczajowa. Można się pośmiać, a jak ktoś lubi Billa Murraya tak jak ja to będzie bardzo zadowolony ;)

8/10

Offline Mat

• Pr0
  • Join the Dark Side and get a free cookie!
« Odpowiedź #1903 15 Gru, 2014, 17:59:41 »
Bill fajnie pasuje do roli zapijaczonego zula. Film calkiem przyjemny.

Offline Mat

• Pr0
« Odpowiedź #1904 27 Gru, 2014, 14:53:21 »

Automata, calkiem przyjemny film. Tak conajmniej do polowy klimat jest jak miks Lowcy Androidow z Dystrykt 9, fajne efekty specjalne. Koncowka mnie rozczarowala troche, klimat troche uciekl. Jak ktos lubi postapokaliptyczne klimaty, roboty itp to warto obejrzec. 7/10 (gdyby nie koncowka to nawet 8/10).

Offline Dmaligator

• Pr0
Nie dotykaj bo w ryj!
Pozdrawiam.

Offline Pronounce

• Pr0
« Odpowiedź #1906 27 Gru, 2014, 18:38:33 »
( Obraz usunięty.)
Automata, calkiem przyjemny film. Tak conajmniej do polowy klimat jest jak miks Lowcy Androidow z Dystrykt 9, fajne efekty specjalne. Koncowka mnie rozczarowala troche, klimat troche uciekl. Jak ktos lubi postapokaliptyczne klimaty, roboty itp to warto obejrzec. 7/10 (gdyby nie koncowka to nawet 8/10).

He, również obejrzałem całkiem niedawno. Skusiła mnie etykietka sci-fi oraz Banderas, którego bardzo dawno nie widziałem.
Efekty, wykonanie faktycznie na poziomie ale fabuła była straszna. Przez 2/3 filmu wątek nie zmierzał donikąd.

Offline Mat

• Pr0
« Odpowiedź #1907 27 Gru, 2014, 19:24:04 »
( Obraz usunięty.)

He, również obejrzałem całkiem niedawno. Skusiła mnie etykietka sci-fi oraz Banderas, którego bardzo dawno nie widziałem.
Efekty, wykonanie faktycznie na poziomie ale fabuła była straszna. Przez 2/3 filmu wątek nie zmierzał donikąd.
No ale ogolnie fajny klimat w filmie, przyjemnie sie oglada. Koncowka niestety to niezdecycowanie zabila. Tak czy inaczej, na bezrybiu i rak ryba. Malo jest filmow o podobnej tematyce, jednak do kina bym nie polecal na to isc :)

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
« Odpowiedź #1908 27 Gru, 2014, 19:26:13 »
Oglądałem Automata dwa tygodnie temu. Jeśli ktoś oglądał Wall-e to Automata w zasadzie już nie musi.
"Government is not the solution to our problem; government IS the problem." Ronald Reagan

Offline Dmaligator

• Pr0
« Odpowiedź #1909 27 Gru, 2014, 19:31:42 »
Oglądałem Automata dwa tygodnie temu. Jeśli ktoś oglądał Wall-e to Automata w zasadzie już nie musi.
Prawie.
Ale Wall-e jest lepiej zrobiony. No i Ewa to imię mojej zony + dla Wall-e-go.
Nie dotykaj bo w ryj!
Pozdrawiam.

Offline sify11

• Pr0
  • Rap Metal Katowice
    • FejsBukowa Strona Kapeli
« Odpowiedź #1910 27 Gru, 2014, 19:45:44 »
the interview.
najgorsze gówno ever, serio...
i always go full retard

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
« Odpowiedź #1911 27 Gru, 2014, 20:09:17 »
Właśnie skończyłem - Przeznaczenie (2014)
http://www.filmweb.pl/film/Przeznaczenie-2014-656595

Dobre kino moim zdaniem i świetna rola Sary Snook.
Jeśli ktoś lubi klimaty zapętlania w czasie i tego w jaki sposób przeszłość może wpłynąć na przyszłość to polecam.
"Government is not the solution to our problem; government IS the problem." Ronald Reagan

Offline terrormuzik

• Zamula nawet jesion
  • Pr0
« Odpowiedź #1912 28 Gru, 2014, 13:16:05 »
secret life of walter mitty- 7/10

http://www.filmweb.pl/film/Sekretne+%C5%BCycie+Waltera+Mitty-2013-107587

Bardzo fajny film z fajną muzyką, polecam :)

Offline Mat

• Pr0
« Odpowiedź #1913 29 Gru, 2014, 12:22:46 »
Lucy

4/10

Ani jakas wciagajaca akcja, ani te rozwazania "naukowe" nie sa ani ciekawe, ani efektowne, czy wciagajace. Mozna obejrzec, jak juz naprawde nie ma nic innego do roboty, albo jako kolysanka do spania.

Offline lwronk

• Pr0
  • Who said you need to buy a guitar?
    • Avernus Guitars
« Odpowiedź #1914 29 Gru, 2014, 14:21:12 »
Lucy
( Obraz usunięty.)
4/10

Ani jakas wciagajaca akcja, ani te rozwazania "naukowe" nie sa ani ciekawe, ani efektowne, czy wciagajace. Mozna obejrzec, jak juz naprawde nie ma nic innego do roboty, albo jako kolysanka do spania.

Mi tam się podobał, ale ogólnie interesuję się podobną tematyką, wiadomo, że specjalnie naukowe to to nie jest, ale też skłania do refleksji, jeśli nie ogląda się go na zasadzie "jednym uchem wpuścić, drugim wypuścić". Chociaż fakt, "Limitless", zrobiony w podobnej tematyce oglądało się dużo przyjemniej. Ogólnie taki overclocking mózgu jest ciekawą sprawą.

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
« Odpowiedź #1915 29 Gru, 2014, 14:36:19 »
Czy to jest ten film oparty na założeniu, że człowiek wykorzystuje tylko 10% mózgu? XDD

Offline pivo

• Pr0
    • VisionsOfTondal
« Odpowiedź #1916 29 Gru, 2014, 14:42:52 »
Czy to jest ten film oparty na założeniu, że człowiek wykorzystuje tylko 10% mózgu? XDD

Tak. Nawet nie chcesz wiedzieć, co się dzieje jak człowiek osiąga 100% ;D

Offline Mat

• Pr0
« Odpowiedź #1917 29 Gru, 2014, 15:10:35 »

Tak. Nawet nie chcesz wiedzieć, co się dzieje jak człowiek osiąga 100% ;D
Przy 90%, to:
Spoiler

Offline Testorrob

• Gaduła
    • Testor na myspace
« Odpowiedź #1918 30 Gru, 2014, 15:38:17 »
Hobbit 3 - Bitwa pięciu armii 6/10

http://www.filmweb.pl/film/Hobbit%3A+Bitwa+Pi%C4%99ciu+Armii-2014-662242

Ciężko mi o obiektywną ocenę. Moim zdaniem to najsłabsza ze wszystkich 3 części. Oczywiście sceny batalistyczne fajne, ale nic poza tym. Nie ma urozmaicenia. Ja jednak lubię jak akcja rozgrywa się w różnych miejscach. Irytujący Torin i końcówka filmu, gdzie kilku krasnoludów przesądza o losie bitwy.

Podsumowując: jestem fanem fantasy i całą serię uważam za udaną, nie mam też za złe Jacksonowi, że wprowadził w filmie wątki i postaci, których nie ma w powieści, a wręcz uważam, że to dobry zabieg.
Na pewno film warto obejrzeć, znajdą się tacy, którym ta część spodoba się najbardziej.

Offline Mat

• Pr0
« Odpowiedź #1919 30 Gru, 2014, 21:03:44 »
Edge of Tomorrow

Fajny film, niezla rozpierducha, ciekawy pomysl. Film dosc dlugi ale dzieje sie tam tyle, ze jakos tego nie czuc. Jak dla mnie 8/10.

Offline lwronk

• Pr0
    • Avernus Guitars
« Odpowiedź #1920 30 Gru, 2014, 21:11:02 »
Edge of Tomorrow
( Obraz usunięty.)
Fajny film, niezla rozpierducha, ciekawy pomysl. Film dosc dlugi ale dzieje sie tam tyle, ze jakos tego nie czuc. Jak dla mnie 8/10.

E tam, nagrali godzinę materiału i zrobili 2 godziny filmu ;) A tak serio, bardzo przyjemny, koło tygodnia temu oglądałem. Do pewnego momentu nawet liczyłem, ile razy ginął, ale szybko przestało mieć to sens ;D

Offline Musza

• Pr0
« Odpowiedź #1921 30 Gru, 2014, 23:19:41 »
Wróciłem właśnie z nowego Hobbaita. Nie spodziewałem się niczego dobrego po recenzjach i opiniach znajomych i może dzięki temu się miło zaskoczyłem. Jak ktoś widział którąkolwiek część to wie czego mniej więcej oczekiwać. Ta część ze wszystkich była imo najlepsza z jednego względu, nie upchali tysiąca rzeczy na raz jak w pierwszej części czy stu jak w drugiej, a cały film to praktycznie tylko wojenna batalia. Daje 8-/10 i zachęcam do obejrzenia w kinie ze względu na kolorki i efekty :)
facebook.com/Musza.MorningWood

Offline Dmaligator

• Pr0
« Odpowiedź #1922 30 Gru, 2014, 23:30:48 »
Edge of Tomorrow
( Obraz usunięty.)

Oglądałem 5 razy z rożnymi osobami, jeden z lepszych filmów 2014 choć Fury lepszy.
Nie dotykaj bo w ryj!
Pozdrawiam.

Offline lwronk

• Pr0
    • Avernus Guitars
« Odpowiedź #1923 30 Gru, 2014, 23:58:09 »
Edge of Tomorrow
( Obraz usunięty.)

Oglądałem 5 razy z rożnymi osobami, jeden z lepszych filmów 2014 choć Fury lepszy.

Za fury mam zamiar wziąć się na dniach. Dziś obejrzany "Dawca pamięci", moim zdaniem strasznie rozmemłany, przemoralniony i bez polotu, poza tym, momentami robią kurwę z logiki, że aż miło, 4/10. Za to obejrzani wczoraj "Strażnicy Galaktyki" bardzo pozytywnie mnie zaskoczyli, dużo więcej humoru, niż w pozostałych marvelowskich produkcjach z ostatnich kilku lat, film na luzie, fajne efekty specjalne i całkiem ciekawie nakreślone postacie. 8/10, bo Groot ;)

Offline Testorrob

• Gaduła
    • Testor na myspace
« Odpowiedź #1924 31 Gru, 2014, 11:00:41 »
Wróciłem właśnie z nowego Hobbaita. Nie spodziewałem się niczego dobrego po recenzjach i opiniach znajomych i może dzięki temu się miło zaskoczyłem. Jak ktoś widział którąkolwiek część to wie czego mniej więcej oczekiwać. Ta część ze wszystkich była imo najlepsza z jednego względu, nie upchali tysiąca rzeczy na raz jak w pierwszej części czy stu jak w drugiej, a cały film to praktycznie tylko wojenna batalia. Daje 8-/10 i zachęcam do obejrzenia w kinie ze względu na kolorki i efekty :)

Czyli tak jak napisałem wyżej, że znajdą się tacy, którym ta część najbardziej przypadnie do gustu. Ja jednak wolę jak nieco więcej "upchają" :)