Autor Wątek: Ostatnio oglądane filmy  (Przeczytany 573893 razy)

Offline Mat

• Pr0
  • Join the Dark Side and get a free cookie!
Odp: Ostatnio oglądane filmy
« Odpowiedź #1750 08 Sty, 2014, 11:12:41 »

Upstream Color.

Bardzo fajny klimat, taki zupelnie inny, no ale coz sie spodziewac po tworcach Primera? W przeciwienstwie do tego drugiego, UC da sie ogarnac i zrozumiec. Fajna praca kamery, bardzo ciekawa historia, fajne (ale dziwne troche) udzwiekowienie. Jedynie koncowka filmu rozczarowuje, tak jakby nie wiedzieli jak wybrnac z tej trzymajacej w napieciu historii.

Offline wuj Bat

• Pr0
« Odpowiedź #1751 12 Sty, 2014, 17:34:52 »
Oglądał ktoś Gwiezdne Wojny z polskim dubbingiem? Czy poziom żenady jest do zaakceptowania? ;)
Paczki z głów!

Offline blackdahlia

• Pr0
« Odpowiedź #1752 12 Sty, 2014, 20:52:36 »
Nie. Nie jest.

Offline Testorrob

• Gaduła
    • Testor na myspace
« Odpowiedź #1753 13 Sty, 2014, 12:12:30 »
Nadrobiłem zaległości i obejrzałem Dom Zły http://www.filmweb.pl/film/Dom+z%C5%82y-2009-470384

Dla mnie miazga! 9,5/10 :) Zastanawiam się, czy aktorzy faktycznie byli najebani, czy tak dobrze wczuli się w swoje role?! :D

Offline Omlet

• Pr0
  • Pitu pitu, rak odbytu
    • Perfect Beauty
« Odpowiedź #1754 13 Sty, 2014, 23:39:12 »

Rush. 10/10.
Nie dadzą szansy bo to pedalskie forum pełne pedałów. Mogą mi wyzerować włosy z dupy - jfbiggestfan
...gdyż granie do kotleta nie jest graniem do omleta choć oba dobre - commelina

Offline wuj Bat

• Pr0
« Odpowiedź #1755 13 Sty, 2014, 23:50:25 »
Nadrobiłem zaległości i obejrzałem Dom Zły http://www.filmweb.pl/film/Dom+z%C5%82y-2009-470384

Dla mnie miazga! 9,5/10 :) Zastanawiam się, czy aktorzy faktycznie byli najebani, czy tak dobrze wczuli się w swoje role?! :D
Teraz masz już okazję sprawdzić na dużo bardziej alkoholowym filmie - odpowiedzi aktorów na to samo pytanie są w stylu: po to się bierze aktorów, żeby grali ;).
Paczki z głów!

Offline Testorrob

• Gaduła
    • Testor na myspace
« Odpowiedź #1756 14 Sty, 2014, 13:05:55 »

Teraz masz już okazję sprawdzić na dużo bardziej alkoholowym filmie - odpowiedzi aktorów na to samo pytanie są w stylu: po to się bierze aktorów, żeby grali ;).

BTW, od kilku lat na wakacjach bywam na kwaterze po sąsiedzku z Robertem Więckiewiczem. Muszę go zapytać przy najbliższej okazji, czy nie ma już dość grania moczymordów? :D

Offline Yakus

• Gaduła
  • albo się przegrywa albo przegrywa
« Odpowiedź #1757 14 Sty, 2014, 18:01:13 »
Nimfomanka

Po pierwszej części spokojnie mogę polecić, jednak z małym ALE. Film wiadomo, jest pełen seksu w każdej postaci. W dużej części bardzo obrazoburczej oraz kontrowersyjnej. Osoby o konserwatywnym poglądzie na sprawy intymne i na ich obecność w mediach na 90% poczują się urażone. Pójdę z chęcią na część drugą, choćby z ciekawości jak film się zakończy, ale również dla samego poznania dalszych losów rozmowy głównych bohaterów, Seligsmana oraz Joe.

Polecam, chociaż film nie jest idealny. 8/10

Offline Testorrob

• Gaduła
    • Testor na myspace
« Odpowiedź #1758 19 Sty, 2014, 18:56:50 »
Wilk z Wall Street - kolejny film Martina Scorsese, który zrobił na mnie ogromne wrażenie. Doskonała gra aktorska, super laski, daję 9,5/10!

http://www.filmweb.pl/film/Wilk+z+Wall+Street-2013-426597#

Swoją drogą film skłania do refleksji. Ilu takich skurwysynów jak Jordan Belfort żyje ponad stan, oszukując ludzi?! Jakiś czas temu mieliśmy aferę z Amber Gold, krecą nas na każdym kroku i wielu uchodzi to płazem. Film zdecydowanie warty obejrzenia!

Offline MadYarpen

• Pr0
  • Petrolhead
« Odpowiedź #1759 19 Sty, 2014, 23:42:18 »
Oglądał ktoś Gwiezdne Wojny z polskim dubbingiem? Czy poziom żenady jest do zaakceptowania? ;)
Trzymaj się od tego z daleka.

Offline sify11

• Pr0
  • Rap Metal Katowice
    • FejsBukowa Strona Kapeli
« Odpowiedź #1760 19 Sty, 2014, 23:58:12 »
Trzymaj się od tego z daleka.
zaciekawiłeś mnie, chyba sobie zobaczę :D
i always go full retard

Offline nigol2303

• Nowy użytkownik
« Odpowiedź #1761 21 Sty, 2014, 22:33:45 »
Byłam ostatnio w kinie na filmie "Biegnij chłopcze biegnij" - podobał mi się, bo lubię filmy o takiej tematyce, aczkolwiek spodziewałam się czegoś lepszego ;)

Offline Pronounce

• Pr0
« Odpowiedź #1762 22 Sty, 2014, 00:47:37 »
Prewencyjnie bana aby zachować charakter forum ;)

Grawitacja

Już sporo osób tutaj oglądało.
Na pewno zdjęcia i efekty, ciekawy jestem jak to kręcili. Bardzo też podobała mi się ścieżka dźwiękowa (szkoda, że na laptopowych głośnikach oglądałem). To pierwszy film od lat z Clooneyem i Bullock. Ten pierwszy bardzo fajnie grał ale S.Bullock nie lubię i ten film ani trochę mnie do niej nie przekonał. Pomijając moje uprzedzenia do niej to wydaje mi się, że osoba z takim charakterem przedstawiona w filmie nigdy nie powinna zostać astronautą ;)

Offline terrormuzik

• Zamula nawet jesion
  • Pr0
« Odpowiedź #1763 22 Sty, 2014, 08:44:32 »
oglądałem ostatnio z polecanych na forum prisoners i 13. Ten drugi fajny, ale ten pierwszy to taki trochę śmiech na sali..
Spoiler

Offline lwronk

• Pr0
  • Who said you need to buy a guitar?
    • Avernus Guitars
« Odpowiedź #1764 22 Sty, 2014, 12:16:48 »
Znalazłem ostatnio w końcu chwilę na obejrzenie "Atlasu Chmur". Film jest zajebiście niespójny, część wątków jest typowym wypełniaczem, niezmierzającym do żadnej konkretnej konkluzji, pozostałe w ułomny sposób próbują mierzyć się z problemami, które ludzkość miała, ma i mieć będzie bo ludzie są ludźmi... Ma się wrażenie, że wraz z jądrami Larrego (teraz już Lany), rodzeństwo Wachowskich straciło większość swojej mocy twórczej.

Offline Dmaligator

• Pr0
« Odpowiedź #1765 22 Sty, 2014, 12:24:27 »

Polecam do oglądania z babą.
Nie dotykaj bo w ryj!
Pozdrawiam.

Offline Musza

• Pr0
« Odpowiedź #1766 22 Sty, 2014, 13:19:16 »

Polecam do oglądania z babą.

Wczoraj właśnie obejrzeliśmy. Cieszymy się, że nie zdecydowaliśmy się pójść do kina jak planowaliśmy (zamiast tego obraliśmy Wilka z Wall Street = strzał w 10), ale nie było tragedii.
facebook.com/Musza.MorningWood

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
« Odpowiedź #1767 22 Sty, 2014, 15:47:25 »
Znalazłem ostatnio w końcu chwilę na obejrzenie "Atlasu Chmur". Film jest zajebiście niespójny, część wątków jest typowym wypełniaczem, niezmierzającym do żadnej konkretnej konkluzji, pozostałe w ułomny sposób próbują mierzyć się z problemami, które ludzkość miała, ma i mieć będzie bo ludzie są ludźmi... Ma się wrażenie, że wraz z jądrami Larrego (teraz już Lany), rodzeństwo Wachowskich straciło większość swojej mocy twórczej.
Chyba oglądaliśmy dwa różne filmy, mi się bardzo podobał, niespójny najwyżej zaledwie trochę, IMO na pewno nie jakoś szczególnie na tle holywoodzkich wypocin ostatnich lat.

Offline lwronk

• Pr0
  • Who said you need to buy a guitar?
    • Avernus Guitars
« Odpowiedź #1768 22 Sty, 2014, 16:01:09 »
Chyba oglądaliśmy dwa różne filmy, mi się bardzo podobał, niespójny najwyżej zaledwie trochę, IMO na pewno nie jakoś szczególnie na tle holywoodzkich wypocin ostatnich lat.

Nie wiem, może kwestia tego, że nastawiłem się na naprawdę dobry film, ale po tych wszystkich ochach i achach nad tym filmem, byłem zwyczajnie coraz bardziej rozczarowany z każdą minutą. Część z tych wątków nie wnosiła absolutnie nic, poza rozwodnieniem akcji/ kolejną złotą myślą z zeszyciku trzynastolatki. Ale to jest jedynie moja pobożna opinia, gustibus non est disputandum i rozumiem, że komuś film mógł się podobać, na przykład, bo jest ładny, co trzeba mu oddać. ;)

Offline Stachu

• Gaduła
  • Trv
« Odpowiedź #1769 23 Sty, 2014, 13:20:26 »
Pierwszy raz udzielam się w tym temacie, przeglądnąłem trochę podstron, i widzę, że tu nie tylko męskie kino, ale i bajki, historie wzruszające, ba, niektórzy przyznają się do łez! :headbang:  no jednak te muzykanty wrażliwe so. To oczywiście nie przytyki, sam już zassałem parę propozycji bajkowych  :facepalm: i lubie jak filmy cisną na emocje, co tam, każdy z nas macho z romantyczno duszo. A co tam 2, przyznam się Wam na którym filmie ja płakałem, i to nie jest żart............... ... na Terminatorze 2 :facepalm:   miałem 11 lat :))
A teraz do rzeczy. Ogólnie nie mam zbytnio czasu na filmy, raczej pacze na te co inni polecayo niż sam coś odkrywam, więc nie zarzuce mało znanymi tytuami, zaczne od klasyki, mój top topów.

Siedem - 10/10

Wyspa tajemnic - 10/10

Terminator 2 - 9.8/10

Na weekendzie zarzucam HObbbita
« Ostatnia zmiana: 23 Sty, 2014, 13:22:45 wysłana przez Stachu »
Udane dile: metal, Dale Cooper, Donnie, AngelSTM, MadYarpen, marczaq, Musza, Orange (Polecam!)

Offline p0ison

• Gaduła
« Odpowiedź #1770 23 Sty, 2014, 21:24:16 »
Gdzie przepadło 0.2 punkta ? Czy chodziło o scenę w 43:13 gdzie Arni się uśmiecha i co Ci popsuła cały decoupage ? ;-)

Offline Omlet

• Pr0
  • Pitu pitu, rak odbytu
    • Perfect Beauty
« Odpowiedź #1771 23 Sty, 2014, 21:41:54 »
Coś ostatnio oglądałem ale nie pamiętam co to było. Znak że film musiał być wybitny :D
Nie dadzą szansy bo to pedalskie forum pełne pedałów. Mogą mi wyzerować włosy z dupy - jfbiggestfan
...gdyż granie do kotleta nie jest graniem do omleta choć oba dobre - commelina

Offline Stachu

• Gaduła
  • Trv
« Odpowiedź #1772 24 Sty, 2014, 08:44:32 »
Gdzie przepadło 0.2 punkta ? Czy chodziło o scenę w 43:13 gdzie Arni się uśmiecha i co Ci popsuła cały decoupage ? ;-)

Płakałem na ostatniej scenie :facepalm:

A 0.2 odjąłem, bo mimo wszystko na tle pozostałych wymienionych jest, jednak nie tak wybitny.
Udane dile: metal, Dale Cooper, Donnie, AngelSTM, MadYarpen, marczaq, Musza, Orange (Polecam!)

Offline ChopZeWsi

• Pr0
« Odpowiedź #1773 24 Sty, 2014, 10:30:05 »
Terminator 2 to najzajebistrzy film ever. Wyobraźcie sobie jaki zajarunek czuli ludzie, którzy oglądali to w kinie w 1991r.

Tadam tam   tadam!!!!

Offline Dale Cooper

• American Pro Hater
  • Pr0
    • CTG TV
« Odpowiedź #1774 24 Sty, 2014, 10:31:38 »
Spoiler

Ta scena jest tylko w wersji reżyserskiej, nie każdy ją widział na szczęście :P
mniut i piah