Autor Wątek: Neue Gitarre Tag - Flame EXG-7  (Przeczytany 15046 razy)

Offline Wybielacz666

• Pr0
  • mam paliwo razy sto, suki
    • growl'n'roll, baby!
Neue Gitarre Tag - Flame EXG-7
« 22 Lip, 2009, 16:20:49 »
Przede wszystkim z dumą ogłaszam, że wreszcie stałem się pełnoprawnym członkiem społeczności siedmiostrunowej. :)

Po wczorajszej balandze obudził mnie dziś rano kurier z moją nową dziewczyną - mógłbym mieć takie pobudki częściej. :D Pierwsze wrażenia na sucho - kierwa, jaki ten gryf jest wygodny! nie czuję specjalnej różnicy po przeskoku z szóstki, mimo, że łapę mam niewielką. Kolejnym miłym zaskoczeniem było to, że gitara przyjechała nastrojona i dobrze wyregulowana - menzura w porządku ustawiona, gryf prościutki, struny bardzo nisko (jak się później okazało aż za nisko). Nie czekając pobiegłem podpiąć ją do wzmaka, niestety do Ibaneza TBX150R kumpla, a nie do Fendmessa (wraca w piątek z Gdyni). Niestety trochę się rozczarowałem - w gicie siedzą przetworniki Ibaneza V7-7 i V7-8 i cóż, są do dupy. Jak pisałem w temacie o nich, sama góra, rozlazłe i mulące brzmienie. Przez bardzo nisko leżące struny dźwięk nie wybrzmiewał i nie miał odpowiedniego powera, dlatego podniosłem mostek od strony strun basowych o dobrych parę milimetrów. gitara odżyła! można solidnie pierdolnąć w struny i słychać moc w głośnikach, a dzięki STB jeszcze pójść na kawę. :) Strój docelowy to drop A.
Ogólnie wiosełko nie jest jakieś nadzwyczajne, ale jestem bardzo zadowolony, tym bardziej, że wyrwałem je za 800zł :D po dorzuceniu 300zł na Helfajkę myślę, że nie będę miał pytań.
Jedyne czego naprawdę mi w niej chyba najbardziej brakuje (po Helfaji) to blueburst... ach ;)

trochę marnych fotek:

« Ostatnia zmiana: 22 Lip, 2009, 16:25:02 wysłana przez Wybielacz666 »
do widzenia.

Offline Dexterek

• Fanboy Mesy w niepomiętej kurtce
  • Pr0
  • Pan Mroku
Odp: Neue Gitarre Tag - Flame EXG-7
« Odpowiedź #1 22 Lip, 2009, 16:22:54 »
Gratulacje.
Lubisz daddario?
Don't stick with your girl - that is gay and lame.
Rape some sluts who worship Satan's name!

Offline Wybielacz666

• Pr0
    • growl'n'roll, baby!
« Odpowiedź #2 22 Lip, 2009, 16:26:23 »
nie lubię, bo nie mają moich rozmiarów do szóstki ;) aczkolwiek te co siedzą są bardzo fajne i zostawię je jeszcze, bo są dość świeże
do widzenia.

Offline Aston

• Pr0
    • Kanał YouTube
« Odpowiedź #3 22 Lip, 2009, 16:42:49 »
No kurna, za takie grosze to czad gitarka! Gratuluję... chociaż nie. Współczuję dziewczyny... :P

Offline DeathMaster

• Pr0
  • Holy Target \,,/
    • MySpace
« Odpowiedź #4 22 Lip, 2009, 16:46:41 »
wydaje mi sie czy tam na głowce nie ma zadnego napisu? Jest czysta?
Sie.. sie.. sie..

Offline Wybielacz666

• Pr0
    • growl'n'roll, baby!
« Odpowiedź #5 22 Lip, 2009, 16:50:21 »
Gratuluję... chociaż nie. Współczuję dziewczyny... :P
eetam, podobał mi się ten kurier :)

owszem, poprzedni właściciel starł napis, bo chciał maznąć coś swojego, ale, jak to zwykle bywa, odechciało mu się :P
do widzenia.

Offline pele

• Gaduła
« Odpowiedź #6 22 Lip, 2009, 17:02:28 »
ostatnie zdjęcie obrzydliwe.

Skarpety + klapki/sandały = polski turysta na zagranicznej wycieczce

PS: tanio wyrwałeś tego patyka :]

Offline lokibalboa

• Pr0
« Odpowiedź #7 22 Lip, 2009, 20:31:47 »
Skarpety + klapki/sandały = polski turysta na zagranicznej wycieczce
hahahaha grube ;d

Gratuluje. Chciałem też zmazać sobie logo w 6stce bo stare stockowe flamy mialy wyjątkowo nie dopier.lone loga jakby sraczką napisane. Wbijaj pickupy dobre i będzie chulać

Offline maarioo

• Pr0
« Odpowiedź #8 22 Lip, 2009, 22:09:18 »
w sumie ładnie jej tak z tym nonamem ;) congrats!
czekam na próbki :D

Offline BartekL

• Pr0
  • "Ryjem will not play"
« Odpowiedź #9 22 Lip, 2009, 22:59:35 »
po dorzuceniu 300zł na Helfajkę myślę, że nie będę miał pytań.

Oczywiście zdajesz sobie z tego sprawę, że hellfire nie wejdzie bez frezów w wiośle?

Gratuluje gitary!!

Offline Wybielacz666

• Pr0
    • growl'n'roll, baby!
pewnie nie wejdzie, ale raczej dużo problemów z tym nie ma, tak myślę. zresztą póki co muszę spłacić część samej gity, bo przy kasie nie jestem, a nie chciałem przepuścić okazji ;)

próbki będą, jak hell będzie, bo teraz to wstyd cokolwiek nagrywać :D aczkolwiek może ją gdzieś wykorzystam, bo mamy nagrywać w te wakacje (taaaa, w zespole od miesiąca sobie mówimy, że zaczynamy za tydzień)

dziękówa wszystkim za gratzy, obiecuję napierdalać jak najniżej i szatanowi służyć ;)
do widzenia.

Offline BartekL

• Pr0
  • "Ryjem will not play"
pewnie nie wejdzie, ale raczej dużo problemów z tym nie ma, tak myślę. zresztą póki co muszę spłacić część samej gity, bo przy kasie nie jestem, a nie chciałem przepuścić okazji ;)

Wuj Blantman ;) gdzieś opisywał co i jak domowym sposobem zrobić zeby hf wszedł na miejsce.

Offline Wybielacz666

• Pr0
    • growl'n'roll, baby!
kojarzę, że był temat, jak przyjdzie co do czego to odgrzebię i podzielę się wrażeniami :D
do widzenia.

Offline hofiman

• Gaduła
gratuluję!
ja frezowalem wiertarką i dłutem;)
mój pies,jest spoko i wie o co chodzi,mówi elo mojej mamie zawsze gdy wychodzi.

Offline Leon

• Mroczny Piskacz
  • Moderator Globalny
No i git. Brzydka potwornie ale przecież niekoniecznie najpiękniejsze dają nam najwięcej radości ;) Wstaw se zestaw Helfajer i Legend, będziesz prawie jak Harv :)
to że nie gram równo nie znaczy że gram polirytmię.

Offline g-zs

• Pr0
  • got beagle?
i pomaluj ten chujowy Palisander ;)
B ( o ) ( o ) B S

Offline Wybielacz666

• Pr0
    • growl'n'roll, baby!
no paskuda straszna, dlatego kciałbym bluebursta... może mój znajomy kupi exg-7, który wisi tera na allegro (właśnie blue) i się zamienimy :D Legenda lub PAFa, tego drugiego mam w szóstce od trzech lat i bardzo mnie się podobie. właściwie czym one się różnią tak ogólnie?
do widzenia.

Offline mondomg

• Uroczy Troll Maruda
  • Pr0
    • mondomg blog
Jak już maarioo zauważył, ciekawie wygląda bez logo, tajemniczo tak. Wymień pikapsy i jak za tę cenę, dość tanio całość wyjdzie, zwłaszcza, jeśli Ci gryf leży (bo mnie na przykład nie...).

Cóż więcej gadać... Gratuluję!

Offline Aston

• Pr0
    • Kanał YouTube
Moim zdaniem to ta główka bez napisu wygląda średnio fajnie. Jakaś taka kwadratowa jest. Nie wiem, mi się tam nie podobie :P

Offline Wybielacz666

• Pr0
    • growl'n'roll, baby!
SP. Klapuszki gustowne :D A podstrunnicę maźnij na heban, to przy czystej czarnej główce, czarnym korpusie i takożsamym hardwarze będzie wyglądało jak baaardzo konkretne :zuo: Choć nie przepadam za czarnymi gitarkami :P

dziękuję :D imo bez napisu wygląda trochę jak strugana w kanciapie. a w ogóle to pierdolę bluebursta, chcę gitę z sąsiedniego wątku. ;) nad pomalowaniem podstrunnicy siem zastanowię, ogólnie to macie jakieś porady jak to wykonać, żeby było trwałe i estetyczne?

a osobiście, jak czarne gity to tylko w macie ;)
do widzenia.

Offline wuj Bat

• Pr0
Zapodaję w obu wątkach:
Hellfaja jest najlepszym, co siedziało do tej pory w mojej gicie, natomiast podejrzewam, że najbardziej miażdżący będzie 707. Mam wrażenie przy porównywaniu z innymi gitarkami, że nawet z Hellfire ciągle brak "tego czegoś" w brzmieniu.
Paczki z głów!

Offline Wybielacz666

• Pr0
    • growl'n'roll, baby!
nad 707 nawet bym się zastanawiał, ale:
1. nie jestem przekonany do aktywów, czyt. ogrywałem szóstkę na secie 81, 85 i SA i nie podobało mi się
2. zamiast 707 wziąłbym Hella i P.A.F.a (lub Legenda) za podobną cenę ;)

ps. jeszcze kupię Labogę na V30 i będę miał The Batman's Guitar Rig :D
« Ostatnia zmiana: 27 Lip, 2009, 14:22:48 wysłana przez Wybielacz666 »
do widzenia.

Offline g-zs

• Pr0
  • got beagle?
1. nie jestem przekonany do aktywów, czyt. ogrywałem szóstkę na secie 81, 85 i SA i nie podobało mi się

IMO to ma się nijak do 707. Ja też nie lubiłem aktywów, zwłaszcza EMG mi nie podchodziły bo wydawały się takie nijakie. Zanim dostałem Loomisa chciałem kupić Hella, ale po ograniu 707 stweirdziłęm ze nie ma chuja żebym sie ich pozbył. Clean wymiata a w przesterze się zakochałem. To są magiczne PUpy :)
B ( o ) ( o ) B S

Offline lokibalboa

• Pr0
707 nie ma nic wpsolnego z 81/85. A moim zdaniem szkoda bo chciałbym żeby mi 7mka rzucała mięsem takim jaki moja szóstka na 81. Druga sprawa wszystko zależy od ustawienia na ampie. Jak sie nie umie ustawić to faktycznie 81 jest piskliwe i w ogole gej. Dla mnie nie ma lepszego pickupa do metalu ale widziałem też jak ludzie na nim grają...nic nie reglują i od razu im sie nie podoba. W zespole oboje używamy na moście 81 i chyba trzeba być głuchym żeby mówić ze EMG nawet na patyku będą brzmieć tak samo. Duże różnice robi drewno. Druga sprawa-, o ile sie nie mylę grasz na MG. Ogólnie sytuacja jest moim zdaniem taka że (jeżeli chodzi o metal)to dobiera się cały sprzet pod ten wzmak niżeli na odwrót- mówie jako byly-3 letni posiadacz tego wzmaka. Od czasu przerzucenia się na inny wzmak sprzedałem połowę moich gratów typu BBE. Trzeba kochać oldsqlowe metalowe brzmienie żeby nie psioczyć na MG. Ale niestety dla mnie 7mka i oldsql kompletnie ze sobą nie współgra. Do czego zmierzam- EXG7 na MG już z 707mkami mnie nie rozjebalo, wręcz byłem zawiedziony. Na innych ampach ta gitara w takim secie zachowuje się zupełnie inaczej.

Warto spróbować na innym wiośle 707mke aczkolwiek z 81 nie ma ona nic wspólnego.

Offline Wybielacz666

• Pr0
    • growl'n'roll, baby!
Trzeba kochać oldsqlowe metalowe brzmienie żeby nie psioczyć na MG
widzę, że pamiętasz moją opinię ;) w sumie chętnie bym sprawdził 707, aczkolwiek poza punktem pierwszym jest również punkt drugi, który stanowi większą przeszkodę ;) nie będę siódemką walczył z oldsqlem, więc na razie będę celował w Hellfire'a, myślę, że w pełni sprosta moim wymaganiom
do widzenia.