JEST
15 lat temu, 28 czerwca 2008 zagraliśmy w Słupsku pierwszy koncert jako zespół defLower. Piękne czasy! W 2011 nagraliśmy album i - jak 99% fajnych kapel - rozpadliśmy się
.
Nagrania utknęły na etapie miksów na... 10 lat
. W końcu znalazłem człowieka, z którym wzięliśmy się za to! Nagrania miały być wtedy tylko próbą przed wyjazdem do studia i profesjonalnym nagraniem wszystkiego jeszcze raz. Na szczęście kilkanaście lat później nowoczesna technika i kilka dodatkowych miesięcy pracy nad materiałem pozwoliły wyciągnąć z tych nagrań tyle, że stało się to prawdziwą płytą. Przez półtora roku trwały miksy materiału, nanoszenie poprawek, na koniec mastering, żeby wszystkie utwory brzmiały jak jedna całość. Ale żeby nadal miały energię naszych koncertów. Od września 2021 do stycznia 2023 materiał został zrobiony i oto premiera.
Oddaję Wam efekt tej pracy. Robionej w dodatku w tajemnicy przed resztą byłego zespołu, który rozjechał się po świecie. Holandia, Islandia, nawet Malezja
.
Mało tego: zrobiłem okładkę, znalazłem firmę, która tłoczy nawet pojedyncze sztuki i każdy z dawnego zespołu dostał ten album w postaci vinyla!
Jeden odbierając album puścił łzy, inny nadal mi pisze mi jak się tym jara, kolejny zaprosił na rozmowy do rana o życiu 🥃😊.
Sami posłuchajcie. Uwaga! Niektóre piosenki nie zawierają przekleństw 😅
Polecam: Wybór, Wojna, Nie Bij.
Cały album: https://deflowerpl.bandcamp.com/album/deflowerA do tego zamówiłem małą wisienkę na torcie:
Posty połączone: [time]25 Cze, 2023, 16:02:40[/time]
|
Detale |