Autor Wątek: Co Was w życiu najbardziej wkurwia, czyli kącik małego frustrata  (Przeczytany 1699719 razy)

Offline MrJ

• Pr0
  • marudny jeżor
No i nawiązując do wypowiedzi MrJ w bliźniaczym wątku: już serio tyle ode mnie, bo on ma rację, słusznie pojechał tam m.in. mnie, bo moja wiedza tu nie jest akademicka, po prostu mam swój jakiś-tam pogląd. Więc I'm out, plis

Ależ ja nikomu nie wrzucałem ;D

A co dyskusji o GMO (zresztą także np. szczepionkach, ale nie chcę znowu rozdzielać tematu, bo już sam się rozlazł na 2 inne) to trzeba wziąć pod uwagę kilka spraw:
1. politykę koncernów, na czele w w/w Monsanto,
2. wpływ GMO na środowisko, np. czy "zmienione cechy" roślin modyfikowanych przeniosą się, lub nie, na dzikie (skrót myślowy, to nie takie proste, ale o to w sumie chodzi) i jak GMO wpłynie w ogóle na otoczenie (np. wypieranie rodzimych gatunków, wpływ na owady, etc.),
3. wpływ GMO na zdrowie ludzi - ludzi, nie myszy albo kornika drukarza.

O ile pierwszemu jak najbardziej można powiedzieć "NIE", o tyle 2gie i 3cie jeszcze będą przez długi czas domysłami. Zresztą... teraz to się nazywa GMO, ale tak naprawdę człowiek hoduje od wieków rośliny modyfikowane, z tym że robił to na zasadzie selekcji, krzyżówek (z ciekawostek - czym jest faktycznie truskawka?), potem większych manipulacji (np. poliploidalność - też do poszukania), teraz po prostu doszedł do etapu sub-komórkowego.
I, pomijając fakt że trzeba uważać tutaj bardziej niż kiedykolwiek + wkraczamy w sprawy bardzo delikatne etycznie, jest to na tyle skomplikowane że ludzie tego po prostu nie rozumieją. A jak nie rozumieją, to się boją i na wszelki wypadek mówią "NIE". I analogicznie do GMO, mamy akcje typu:

Dyskusja z forumowym skurwysyństwem jest jak gra w szachy z gołębiem - nieważne ile umiesz, wiesz i jaki masz poziom. Gołąb i tak wskoczy na szachownicę, rozjebie figury, nasra i wydrze dziób że wygrał.

Online sylkis

• Pr0
Nie mówię, że komuś coś wrzucałeś ;)
Tylko w pełni słuszną uwagę rzuciłeś do ogółu na zasadzie "sami wiecie czy o was mowa", przynajmniej ja to tak odebrałem ;)

P.S. powiedziałeś dokładnie uzasadnienie mojego przekonania, dlaczego uważam, że GMO w zasadzie stosujemy od kiedy zostało wynalezione rolnictwo, a dzisiaj (po raz któryś z kolei) jedynie wkraczamy na wyższy poziom zaawansowania w tym (wykorzystujemy wirusy i podobne stworzonka do celowego "zanieczyszczania" kodu danego organizmu, tak jak i genom ludzki w jakimś tam ułamku jest pochodzenia zdecydowanie nie-ludzkiego ;) ), tylko jak zobaczyłem tekst o muchomorze to wymiękłem :D

@Turgon, własnie ja się opieram tej całej medialnej nagonce i panice, poza tym nikomu niczego nie wciskam, a właśnie każdemu wszędzie wokół się wciska Dodę biegającą z dodatkową ręką przyklejoną do głowy...
« Ostatnia zmiana: 04 Lut, 2013, 09:21:42 wysłana przez sylkis »
(\__/)    This is Bunny.
(='.'=)   Copy and paste bunny to help
(")_(")   him gain world domination.
:zuo: "Jesteś nadęty. Jak cholera." :zuo:

Offline Przychlast

• Pr0
kurwa, ubezpieczyć auto jest trudniej niż je kupić ;S.

Offline CmnD

• Gaduła
taa? To weź sobie ubezpiecz motocykl.

Offline g-zs

• Pr0
  • got beagle?
a jaki macie problem? Mi to zajęło +/- godzinę i była to moja pierwsza rejestracja
B ( o ) ( o ) B S

Offline sobek

• Pr0
  • Cornford Fanboy
Mam kasę na PRS`a CU22 z tremolo i ptakami, a na ebayu nie ma nic ciekawego. Jak zyc!

Offline CmnD

• Gaduła
Mam kasę na PRS`a CU22 z tremolo i ptakami, a na ebayu nie ma nic ciekawego. Jak zyc!
A ja mam 1.10 zł na koncie i ~drugie tyle w portfelu. No i PRSa to ja tylko na zdjęciach moge sobie pooglądać.

Offline sobek

• Pr0
  • Cornford Fanboy
A ja mam 1.10 zł na koncie i ~drugie tyle w portfelu. No i PRSa to ja tylko na zdjęciach moge sobie pooglądać.

Offline purpleman

• zbananowany
  • Pr0
  • hie hie hie
Kup sobie PRS od Domasia, zajebisty jest ;)
Ino ptaków i ruchomego mostka brak :P
"grałeś kiedyś w samoloty?"

Offline sobek

• Pr0
  • Cornford Fanboy
PRS bez ptakow to nie PRS :P

bandit112

• Gość
Złapałem zajebistego wkurwa. Jako szczęśliwy posiadacz kursów Igora które są w .MOV, nie mogę ich KURWA OTWORZYĆ!!! Pedalski Quicktime od pedalskiego srajpl nie chce mi się w ogóle uruchomić. Już nie mam siły.

Online sylkis

• Pr0
Spróbuj jakiś alternatywnych kodeków (usuwając rzecz jasna uprzednie).
Ach ten Windows... :)
(\__/)    This is Bunny.

bandit112

• Gość
No właśnie ale jakich.

Online sylkis

• Pr0
W sumie sam zastanawiam się jakie wrzucić na świeży system - K-Lite, czy CCCP?

Nie wiem w sumie teraz, czy one obecnie zawierają QuickTime, jeśli nie, to pamiętam, że kiedyś z podobnymi paczkami używałem obok czegoś o nazwie "RealAlternative" i "QuicktimeAlternativ e", czy jakoś tak i hulało.

ED: ewentualnie spróbuj jakiegoś playera, który ma własne wewnątrz siebie kodeki i nie używa tych systemowych, np. VLC, SMPlayer (lub inna wersja MPlayera), CorePlayer itd. ;)
« Ostatnia zmiana: 04 Lut, 2013, 23:53:49 wysłana przez sylkis »
(\__/)    This is Bunny.

bandit112

• Gość
Dziękuje Ci ślicznie, VLC poszło, wkurw minął :*

Offline Przychlast

• Pr0

No i 1000 zł poszłosię jebać, półroczne OC na 24 letnią kupę złomu
Spoiler
boli :( .

Offline purpleman

• zbananowany
  • Pr0
  • hie hie hie
:o
Nie masz nikogo w rodzinie ze zniżkami?
"grałeś kiedyś w samoloty?"

Offline Przychlast

• Pr0
Mam, tylko mój ojciec nie podszedł zbyt entuzjastycznie do  tematu.

bandit112

• Gość
Nie ma to jak dawać nieletniej wsiadać za kółko samochodu ojca.

Offline Przychlast

• Pr0
Ubezpieczyłem własne auto zią, 1000 zł to 1 rata składki OC, a z resztą, po co ja to piszę ?

bandit112

• Gość
aaa, o to chodzi.

Offline wuj Bat

• Pr0
Irytuje mnie, że komputer jest po upgrade - nowy procesor i dodane 8 GB RAMu - a w DAWach ciągle potrafi się ściąć na byle gównie i mieć latencję. NOSZ KURWA JEGO PIERDOLONA MAĆ.

Jaram się :).
Paczki z głów!

Offline Przychlast

• Pr0
Cos ostatnio dużo rzeczy mnie denerwuje, ale dzisiaj klasyczny  po prostu przykład:

April 21 - Aachen, Germany @ Musikbunker Aachen
April 22 - Berlin, Germany @ Festsaal Kreuzberg
April 23 - Hamburg, Germany @ HafenKlang
April 24 - Aarhus,Denmark @ Voxhall
April 25 - Copenhagen, Denmark @ Huset KBH
April 27 - Oslo, Norway @ Parkteatret
April 29 - Kiel, Germany @ Die Pumpe
April 30 - Pilsen, Czech Republic @ Buena Vista Club
May 1 - Prague, Czech Republic @ Klub 007
May 2 - Vienna, Austria @ Chelsea

Offline g-zs

• Pr0
  • got beagle?

Pink ma trasę koncertową i jedzie do niemiec czy czech ale PL omija :/
B ( o ) ( o ) B S

Offline excubitor

• Użytkownik
Idzie się przyzwyczaić, ile lat ludzieBrothers Of Metal, Death and Glory na Samowara czekają.

Wkurwia, niezwykle, mnie to, że jutro o  14 drugi termin zaliczenia z cyfrówki, a szanowny pan doktór jeszcze nie podzielił się z nami wynikami z pierwszego terminu.
"Ja się nie znam, to się chętnie wypowiem."