Autor Wątek: Co Was w życiu najbardziej wkurwia, czyli kącik małego frustrata  (Przeczytany 1699273 razy)

Online zerotolerance

• Pr0
  • Biegnę ci wpierdolić.
Wkurwiają mnie te cwaniaki które wszędzie wstawiają emotkę "facepalm", jak masz zamiar coś skomentować to to zrób jak człowiek a nie jak plastuś w pamiętniczku.

Nie wywołuj textwalla z lasu...

Offline lupus

• Pr0
  • nadużywam delaya i reverbu
http://faktydlazdrowia.pl/gmo-szokujace-wyniki-pierwszego-dlugotrwalego-i-niezaleznego-badania/

This.

Miałem to wstawiać, ale nie liczyłem na tym forum na więcej niż "lol, wierzysz w pracę po biotechnologii w Polsce".

Niemniej wkurwia to, bo cholera wie, na ile prawdziwe są te badania - facet chciał sensacji i dostał ją, warto zwrócić uwagę na to, że szmal na nie dostał od GreenPeace. A u nas cebulaków GMO właśnie dostało taką samą metkę jak energia atomowa (nie, bo Czarnobyl i nam grzyby atomowe przy starym PGRze wyrosną) i nic się w tym kraju w tej dziedzinie już nie ruszy. Too bad, że to właśnie studiuję...

Offline purpleman

• zbananowany
  • Pr0
  • hie hie hie
Taa, Racjonalista i wiarygodność...
"grałeś kiedyś w samoloty?"

Offline sylkis

• Pr0
Może sam racjonalista nie, ale masz źródła ;)
No i nie znam renomy "faktów dla zdrowia", gdyby nie link na źródło na nim to w ogóle bym nie brał pod uwagę istnienia tamtego arta...
(\__/)    This is Bunny.
(='.'=)   Copy and paste bunny to help
(")_(")   him gain world domination.
:zuo: "Jesteś nadęty. Jak cholera." :zuo:

Offline g-zs

• Pr0
  • got beagle?
Wkurwiają mnie te cwaniaki które wszędzie wstawiają emotkę "facepalm", jak masz zamiar coś skomentować to to zrób jak człowiek a nie jak plastuś w pamiętniczku.
Tam po prostu ręce opowiadają, odbiera mowę żeby skomentować. Co prawda na forum chyba jeszcze nie było o tym dyskusji (choć jak widać niestety dotarła i tutaj), ale dobra, w dużym skrócie:
GMO jest co najwyżej zagrożeniem gospodarczym, gdzie owe zagrożenie powinno być rozwiązane wraz z problemami: piractwa, rynku wtórnego, czy ogólnie wszystkiego, co związane z tzw. własnością intelektualną. Naszemu zdrowiu natomiast nic nie grozi.
Swoją drogą, nie tak dawno na stronie racjonalisty padło wiele linków "za" i "przeciw", gdzie pomijając na bieżąco utworzony przez ludzi zbiór komentarzy na temat wartościowości owych linków - obczajenie ich mówi samo za siebie, które informacje są wiarygodniejsze. Zainteresowanym polecam obczaić: https://www.facebook.com/RacjonalistaPL/posts/10151258718724366 podobnie jak i na samym portalu www.racjonalista.pl znajdziecie sporo rzeczowych ("za" i "przeciw") artykułów z odnośnikami do źródeł do obczajenia, oraz dyskusjami w komentarzach pod nimi.
To tak wyciągnięte "z rękawa", nie chce mi się już szukać cięższych "konkretów" - jako punkt wyjścia do rozpoczęcia poszukiwań IMO bardzo dobre miejsce...

:facepalm:
B ( o ) ( o ) B S

Offline 7th

• Pr0
Tam po prostu ręce opowiadają, odbiera mowę żeby skomentować. Co prawda na forum chyba jeszcze nie było o tym dyskusji (choć jak widać niestety dotarła i tutaj), ale dobra, w dużym skrócie:
GMO jest co najwyżej zagrożeniem gospodarczym, gdzie owe zagrożenie powinno być rozwiązane wraz z problemami: piractwa, rynku wtórnego, czy ogólnie wszystkiego, co związane z tzw. własnością intelektualną. Naszemu zdrowiu natomiast nic nie grozi.
Swoją drogą, nie tak dawno na stronie racjonalisty padło wiele linków "za" i "przeciw", gdzie pomijając na bieżąco utworzony przez ludzi zbiór komentarzy na temat wartościowości owych linków - obczajenie ich mówi samo za siebie, które informacje są wiarygodniejsze. Zainteresowanym polecam obczaić: https://www.facebook.com/RacjonalistaPL/posts/10151258718724366 podobnie jak i na samym portalu www.racjonalista.pl znajdziecie sporo rzeczowych ("za" i "przeciw") artykułów z odnośnikami do źródeł do obczajenia, oraz dyskusjami w komentarzach pod nimi.
To tak wyciągnięte "z rękawa", nie chce mi się już szukać cięższych "konkretów" - jako punkt wyjścia do rozpoczęcia poszukiwań IMO bardzo dobre miejsce...

power to a being never dies

Offline g-zs

• Pr0
  • got beagle?
B ( o ) ( o ) B S

Offline Bjørn

• Pr0
  • Imponderabilistyczny monopluralista.

Spoiler
. : : Death Metal und Jazz : : . || dubstepowe banjo w djencie || . : : Fractal > all your amps : : .

Offline Vicol

• Pr0
    • Nakvrw und Śmierćmetal
synkopy to guwno

Offline sylkis

• Pr0
Echhh, nie chce mi się kłócić, nie czuję się dość mocny w tym temacie ;)

Sam naczytałem się już o tym na tyle, aby mieć swoje wyrobione zdanie (strawisz to tak samo, jak każde inne żarcie, a czego nie strawisz to wysrasz i nie zrobi to różnicy), tyle że teraz już nie jestem w stanie wyszczególnić co i gdzie czytałem, a notatek nie prowadziłem - nie, nie był to wyłącznie racjonalista - sugerowałem go jako miejsce do rozpoczęcia poszukiwań, gdzie są podawane źródła dalej ;)

Nie mniej zdecydowana większość materiałów "przeciw" GMO, jakie widziałem, ociekała aż bezczelną propagandą w swej formie, przez co z miejsca w moim rankingu wiarygodność takich materiałów spadała na samo dno ;)

Co nie zmienia faktu, że jak ktoś mnie przekona, to mnie przekona, póki co panika przed GMO wywołuje u mnie wiadomą reakcję ;)

To ode mnie tyle, mam nadzieję, że nikt nie sprowokuje mnie do dalszego pisania o tym ;)
(\__/)    This is Bunny.

Offline Bjørn

• Pr0
  • Imponderabilistyczny monopluralista.
Sylkis, propagandą? Dlaczegóż to niby?
. : : Death Metal und Jazz : : . || dubstepowe banjo w djencie || . : : Fractal > all your amps : : .

Offline mhrok lama

• Pr0
  • Jestę kuglarzę xD
To wpierdol muchomora, przecież wysrasz to co szkodliwe i tyle :D

Offline thornado2

• Gaduła
Ktoś mi sie bezczelnie włamał na konto na FB i pisał do znajomych.
Aż kurwa dziw, że takie coś sie jeszcze praktykuje, żeby komuś zniszczyć życie społeczne.

Pobawiłem sie chwile w marne zabezpieczanie konta, które pewnie i tak jutro już będzie miało nowego właściciela, jeśli jest on chociaż troche bystry.  :facepalm:

bandit112

• Gość

Offline sylkis

• Pr0
@Az na przykładzie "Świata według Monsanto" (udało mi się odnaleźć ten tytuł, dość często zarzucany przez przeciwników GMO): wypowiedzi i wywiady są wyraźnie mocno tendencyjne (np. zarzucają oskarżeniami i nie dają dojść do słowa) i pocięte (wymieszane z wypowiedziami innych ludzi, którzy z deklaracji są orędownikami "anty"), mroczna muzyczka w tle, inscenizowane "śledztwo" z guglem w roli głównej, wstawki typu dolewanego mleka do szklanki w celu ironizacji i wprowadzenia klimatu grozy i tak dalej. To przykład, którego fragmenty oglądałem niedawno (i szybko wyłączyłem właśnie dlatego), teraz próbuję obejrzeć w całości (jestem własnie w połowie), ogólnie rzecz biorąc pranie domniemanych brudów firmy Monsanto (nie wiem, na ile prawdziwe, a na ile nie) w celu najzwyczajniej w świecie zdyskredytowania ich, co już samo w sobie jest propagandowe (choć jeśli same przewały, które im zarzucają są prawdą, to no może rzeczywiście warto to brać pod uwagę, żeby brać poprawkę na nich, przy czym to jest jedna firma).
Innych tytułów teraz nie kojarzę, ale większość artów i filmików "anty", jakie widziałem, była w podobnych charakterze.

@mhrok aha bo np. kukurydza nagle stanie się trująca jak muchomor... proszę cię.

No i nawiązując do wypowiedzi MrJ w bliźniaczym wątku: już serio tyle ode mnie, bo on ma rację, słusznie pojechał tam m.in. mnie, bo moja wiedza tu nie jest akademicka, po prostu mam swój jakiś-tam pogląd. Więc I'm out, plis ;)
(\__/)    This is Bunny.

Offline Vicol

• Pr0
    • Nakvrw und Śmierćmetal
I bez tych badań wiedziałem, że wpjerdalanje przez dwa lata samej kukurydzy może być szkodliwe :P

Idem opjerdolić jakiegoś sztejka.
synkopy to guwno

Offline CmnD

• Gaduła
Wkurwia mnie, że w tym kraju nie da sie kupić w normalnej cenie fajnej koszulki z zespołem  :( Jedyny sklep, gdzie mieli takie cudeńka za małą kase i z koszulkami dobrej jakości, zamknęli wpizdu. I że co? Mam chodzić w DAJWERSIE kurwa? Zza granicy boje się zamawiać. Sam nie wiem czemu.

To wszystko wina kurwa żydów. I Tuska.
Spoiler

Offline sify11

• Pr0
  • Rap Metal Katowice
    • FejsBukowa Strona Kapeli
i always go full retard

Offline CmnD

• Gaduła
http://www.carton.pl/
Nie ma tych, które mnie interesują, tj. Scar Symmetry, Solution.45, Sybreed, Devin Townsend Project, KISS, Danzig, Cypecore i takie tam inne.

Głównie chodzi mi o koszulki KISS, bo te "oficjalne" są na prawdę świetne, ale na litość boską, nie dam 99zł za tshirt podrzędnej marki z paskudnym wzorem. No ból dupy.

Offline sify11

• Pr0
  • Rap Metal Katowice
    • FejsBukowa Strona Kapeli
no w cartonie są tylko polskie kapele niestety
i always go full retard

Offline CmnD

• Gaduła
Jest kilka zagranicznych, ale ogólnie nic, co by mnie bardziej zainteresowało. Mimo wszystko dzięki za linka.

Offline Frantic

• Pr0
Wkurwia mnie, że jestem pipą.

Offline mhrok lama

• Pr0
  • Jestę kuglarzę xD
To się, nie użalaj w topicu tylko zacznij postępować tak, żebyś nie był pipą  ;)

Offline Frantic

• Pr0
Jak wytrzeźwieje i się wyśpię.

Offline Turgon

• Gaduła
mhrok lama, Hahahahaha ;D

sylkis, powiedz mi skąd się biorą tacy ludzie jak ty? Robi się wam jakieś pranie mózgu, że chłoniecie wszystko co powiedzą wam w mediach? Zaiste miałem ochotę uszanować twoje zdanie, ale twoje bezczelne próby wciskania go wszystkim na około jako jedynego słusznego już mnie do jasnej kurwicy doprowadzają.
Ssiecie.