Autor Wątek: Co Was w życiu najbardziej wkurwia, czyli kącik małego frustrata  (Przeczytany 1712725 razy)

Offline Amal_68

• Pr0
  • You've heard of the golden rule, haven't you?
Naturalny instynkt, nic nie poradzisz... Czlowiek tez jak dostanie impuls z dupy to robi rzeczy o ktore bys go nie posadzil... I zabijanie to przy tym maly pryszcz

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
Kompletna, jednoosobowa linia produkcyjna alkoholu wysokoprocentowego na czasy niepewne.
Sprzedaje graty !>>> http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=5646688<<!
*** http://ucio94.soup.io/ ***

Offline Algiz

• Gaduła
Dogi mogą być faktycznie trochę dziwne . Kiedyś poszedłem na wódkę do kumpla który miał takiego arlekina , a jego córa miała króliki miniaturki , co to się jak myszy lęgły . A ten olbrzym posrany podkradał  te maleństwa z gniazda i nosił w pysku jak pielęgnica . Nie było by w tym nic nadzwyczajnego gdyby nie to , że dwa króliki włożył mi do buta  . Całe szczęście , że mam zwyczaj brania butów do ręki zanim je zakładam .
A cha buty buły nowe i jeszcze nie śmierdziały :)

Offline benkai

• The Resolver
  • Gaduła
ale mówimy o psach rodowodowych czy "wyglądających jak"? ;)

To że psy maja odpały to jasne, tak samo jak ludzie. Dodałem tylko powyższy post gdyby komus przyszło spłycić psychikę psa do poziomu "xxx pies jest głupi" / "xxx rasa jest głupia" :)

Niestety niektóre rasy gorzej rokują i nie da sie zaprzeczyc, ze sa zauwazalnie 'gupsze'. Takie uroki wsobnego chowu.

Offline g-zs

• Pr0
  • got beagle?
ale mówimy o psach rodowodowych czy "wyglądających jak"? ;)

To że psy maja odpały to jasne, tak samo jak ludzie. Dodałem tylko powyższy post gdyby komus przyszło spłycić psychikę psa do poziomu "xxx pies jest głupi" / "xxx rasa jest głupia" :)

Niestety niektóre rasy gorzej rokują i nie da sie zaprzeczyc, ze sa zauwazalnie 'gupsze'. Takie uroki wsobnego chowu.

Jeśli ktoś uprawia chów wsobny z głową to wie jakie efekty to przyniesie i jakie ciągnie za sobą ryzyko. Ale pokaż mi hodowlę, która nie idzie na masową produkcję (czyli jest hodowlą a nie fabryką), a sprzedaje psiaki z chowu wsobnego. Bo zachowanie czystości rasy nie wymaga ww metody.

Niżej dorbny textwall który jest zupełnie nie na temat wątku, więc wrzucam w spoiler :)
Spoiler
B ( o ) ( o ) B S

Offline benkai

• The Resolver
  • Gaduła
Ekhem.  Dalmatynczyki ;-)  co do reszty oczywiście się zgadzam,  ze psy sa hodowane do jakichś celów i warto je uwzględnić. 

Offline g-zs

• Pr0
  • got beagle?
Ekhem.  Dalmatynczyki ;-)  co do reszty oczywiście się zgadzam,  ze psy sa hodowane do jakichś celów i warto je uwzględnić. 

Ty mi się od posokowców odtentego :D

Ale serio - że to jest niby rasa głupsza niż inne? ;)
B ( o ) ( o ) B S

Offline benkai

• The Resolver
  • Gaduła
Podobniez.  I to teoretycznie opinia weterynarzy jest ;-)

Edyta: oczywiście wszystko pewnie wina grupy docelowej właścicieli.
« Ostatnia zmiana: 24 Mar, 2014, 20:07:41 wysłana przez benkai »

Offline wrobelsparrow

• Pr0
  • "Where can you go from there? Where?"
Ludzie zapominają, że rasy psów są jakie są, bo zostały wyhodowane w określonym celu. Przy wyborze psiaka kierują się przeważnie eksterierem, bo "ładny" a potem narzekają, że się żony owczarek kaukaski nie słucha, albo chart jakiś niepojętny, w ogóle nie kumając że jeden jest po to żeby odpędzić wilki od owiec, a drugi żeby zapierdalać bez sensu za zającem 35km. Nie jestem za tym, żeby od razu dokupować wilka do kaukaza i zaprzęg do Husky, ale kurwa ludzie - ogarnijcie się! :D

Offline g-zs

• Pr0
  • got beagle?
Podobniez.  I to teoretycznie opinia weterynarzy jest ;-)

Ilu weterynarzy że aż liczba mnoga? :D

Dalmatyńczyki są przede wszystkim strasznie trudne w obsłudze, mają znakomity węch i trudno im się przez to skupić na czymkolwiek.
Psu do sesji treningowej trzeba znaleźć bodziec motywujący (smakołyk :D ), za który psiak da się pokroić. I to bywa trudne. Znam przypadek, gdzie pies nie chciał na szkoleniach zainteresować się czymkolwiek poza węszeniem do momentu, kiedy własciciele znaleźli coś co go przykuje do nich na bitą godzinę o zrobi wszystko o co sie poprosi - był to wędzony łosoś :D

Mój psiak (beagle), który też raczej zalicza się do tych trudnych, dał się poskromić za pomocą suszonego żwacza wołowego. Jebie to przeokrutnie (do tego stopnia że powoduje u mnie odruch wymiotny), ale udało się beagla wychowac na ogarniętego psa i za miesiąc zawita u nas kolejny beagle od tych samych rodziców.

Osobiście uważam że każda rasa jest mądra, jeśli podejdziesz do niej odpowiednio i przede wszystkim będziesz naprawdę poświęcał czas na tresurę. Ale naprawdę naprawdę, czyli codziennie po tej godzinie wzmożonego treningu, a oprócz tego nie zapominajmy, że trening powinien trwać 24/7 (oczywiście nie ma ciągle wykonywać komend, po prostu własciciel musi być konsekwentny). W przeciwnym wypadku pies wyrośnie sobie w nawykach, które mu się utrwaliły, a te są korzystne, ale dla niego, bo psy kierują się językiem korzyści, który często nie idzie w zgodzie z interesami właścicieli :D Tresura psa, to tak naprawdę w 50% tresura samego siebie.
B ( o ) ( o ) B S

Offline Algiz

• Gaduła
Ale na przestrzeni lat wzorce i przeznaczenie niektórych ras się trochę zmieniły , a ludzka próżność wyrządziła im mnóstwo krzywdy . Dlatego buldog ang rodzi się najczęściej przez cesarskie cięcie bo głowa szczeniaka jest większa niż drogi rodne matki , buldoga franc trzeba czasem polewać wodą podczas zapładniania suki bo po przez skrzywienie przegrody nosowej może się po prostu przegrzać a albinizm pożądany w niektórych rasach jest powiązany z brakiem jakiegoś tam genu który przy okazji powoduje duży procent głuchoty itp itd .  Zresztą co tam  najgłupszy pies jakiego spotkałem to był mój były dzielnicowy ;)

Offline wrobelsparrow

• Pr0
@g-zs
A próbowałeś "wytresować" Bullmastiffa, albo Borzoja? Jak się taki ma do Sznaucera, albo dowolnego owczarka, jak sądzisz?
A poza tym kundelki są najmądrzejsze, w szczególności te nierozjechane. :D

Psy są spoko, jednakże WSZYSTKIE jednakowo śmierdzą po deszczu i lubią ojebać kapcia od czasu, do czasu. Jednak nie widzę sensu "dawania szansy" buldogowi w wyścigach chartów, tak samo jak szkolenia człowieka z zespołem Tourrette'a na spikera radiowego.
« Ostatnia zmiana: 25 Mar, 2014, 02:35:09 wysłana przez wrobelsparrow »

Offline lupus

• Pr0
  • nadużywam delaya i reverbu
tak samo jak szkolenia człowieka z zespołem Tourrette'a na spikera radiowego.

Czemu nie, na pewno byłoby ciekawie :D

Offline MrJ

• Pr0
  • marudny jeżor
A jak tak spytam - co dla was oznacza że pies jest "mądry"? Bo mam wrażenie, że sprowadza się to do jednego - podatności na szkolenie i ślepego wykonywania poleceń. Tylko czy to oznacza "mądry"? Czy uczeń, który wykuje coś na pałę i będzie potem bezmyślnie wykonywać w szkole / pracy rozkazy swojego nauczyciela / szefa, jest "mądry"? Bo chyba nie do końca.

Ogólnie jako syn weterynarza, i brat wielbicielek tak psów jak i kotów, miałem styczności z hordami tego łażącego futra. I byłbym daleki od stwierdzenia że psy są "mądre". Można je jak wspominałem, świetnie wyszkolić w wykonywaniu poleceń, nauczyć czy to sztuczek czy ratownictwa, ale żeby same z siebie takie były? Hmm...

Natomiast o tych wszystkich pożal-się-panie-właścicielach, trzymających burki na łańcuchu krowiaku, 50-kilowe cielaki na 10tym piętrze bloku, albo jarających się że ich pitbulek sam rzuca się na innych bez polecenie, więc jest zajebisty, nie będę w ogóle się wypowiadał, bo za sam język dostanę kolejnego warna. I tak, wszystkich takich pojebów znam osobiście. Niestety. I tak, to pojeby.
Dyskusja z forumowym skurwysyństwem jest jak gra w szachy z gołębiem - nieważne ile umiesz, wiesz i jaki masz poziom. Gołąb i tak wskoczy na szachownicę, rozjebie figury, nasra i wydrze dziób że wygrał.

Offline october

• Pr0
  • Oct.
Ej, a czego ty od psów oczekujesz? Przecież nie zaczną nagle grać w pokera i czytać książki.

Mądry pies - owczarek niemiecki, owczarek szkocki

Głupi pies - pudel, dalmatyńczyk

Spróbuj czegoś nauczyć psa z pierwszej grupy i drugiej. Przekonasz się :)

Można to przełożyć na rasy ludzkie, ale tego tematu lepiej nie drążyć bo jest mocno konfrontacyjny.

007

Offline escape_artist

• Pr0
  • Drę morde oraz zabijam szałtę. Majkel Patrz Wyżej!
wy tam o psach, a mnie w sluchawkach po ponad 6 latach trafilo przewod - pare centymetrow od wtyczki jest przerwanie na jednym przewodzie i moge sobie sluchac juz tylko prawego kanalu...i hui , bedzie trzeba zrobic operacje
||Po prostu troche sie przyczepiliscie szczegolow zupelnie nie istotnych w tym momencie... || !!!!MAJKEL RÓB CEBULE!!!! ||Początkujący treser Lewiatanów ||

Offline g-zs

• Pr0
  • got beagle?
@g-zs
A próbowałeś "wytresować" Bullmastiffa, albo Borzoja? Jak się taki ma do Sznaucera, albo dowolnego owczarka, jak sądzisz?

Borzoja nawet chyba nie widziałem nigdzie poza wystawami :D Bullmastif to niemalże typowy molosowaty, no może trochę bardziej temperamentny. I jak do każdego molosowatego, trzeba mieć dużo siły, w tym siły fizycznej. Jeśli utrzymasz go na smyczy, to nad nim w końcu zapanujesz. A jak się ma do sznaucera czy owczarka? Bullmastiff to pies stróżujący obronny a owczarek czy sznaucer to psy pasterskie, więc porównywanie ich nie ma najmniejszego sensu. Bullmastiffa raczej nikt o zdrowych zmysłach nie weźmie do domu jako psa do towarzystwa ;)

Głupi pies - pudel, dalmatyńczyk

:o  :facepalm:

A w dodatku psy z czarnym podniebieniem są agresywne. Taa, powielajmy bajki.
Jeden retriever, drugi posokowiec. Mało tego, pudle są jedną z najbystrzejszych ras na świecie. Tak więc:

;)

A jak tak spytam - co dla was oznacza że pies jest "mądry"? Bo mam wrażenie, że sprowadza się to do jednego - podatności na szkolenie i ślepego wykonywania poleceń. Tylko czy to oznacza "mądry"? Czy uczeń, który wykuje coś na pałę i będzie potem bezmyślnie wykonywać w szkole / pracy rozkazy swojego nauczyciela / szefa, jest "mądry"? Bo chyba nie do końca.

Myślę, że to raczej skrót myślowy i każdy pisząc że pies jest mądry/głupi ma na myśli jego bystrość. No i nie klasyfikuj udomowionego stworzenia w tych samych kategoriach co ludzi ;)
« Ostatnia zmiana: 25 Mar, 2014, 09:03:55 wysłana przez g-zs »
B ( o ) ( o ) B S

Offline october

• Pr0
  • Oct.
Co do pudla to mój kolega ma jednego i tak ograniczonego psa w życiu nie widziałem. Zachowuje się na poziomie chomika. Może cała reszta to bystrzaki. Jeżeli pudle czują się urażone to oficjalnie tu na forum ss je przepraszam :)
007

Offline MrJ

• Pr0
  • marudny jeżor
Mnie nie uraziłeś, ja w ogóle nie lubię ani psów, ani kotów. Z wielu względów. Za dużo tego w życiu miałem dookoła i chyba mi się przejadło (sic!) :P
Dyskusja z forumowym skurwysyństwem jest jak gra w szachy z gołębiem - nieważne ile umiesz, wiesz i jaki masz poziom. Gołąb i tak wskoczy na szachownicę, rozjebie figury, nasra i wydrze dziób że wygrał.

Offline Amal_68

• Pr0
  • You've heard of the golden rule, haven't you?
Temat chyba zszedł na psy :)...
Można to przełożyć na rasy ludzkie, ale tego tematu lepiej nie drążyć bo jest mocno konfrontacyjny.
E tam... :D

A ja się wkurwiłem bo pieniądze na zakup od Gebelsa idą już 5 dzień... wyczuwam problem :/
Kompletna, jednoosobowa linia produkcyjna alkoholu wysokoprocentowego na czasy niepewne.
Sprzedaje graty !>>> http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=5646688<<!
*** http://ucio94.soup.io/ ***

Offline wrobelsparrow

• Pr0

Offline g-zs

• Pr0
  • got beagle?
Co do pudla to mój kolega ma jednego i tak ograniczonego psa w życiu nie widziałem. Zachowuje się na poziomie chomika. Może cała reszta to bystrzaki. Jeżeli pudle czują się urażone to oficjalnie tu na forum ss je przepraszam :)

to ja zacytuję sam siebie:
Pies jest tak mądry jak jego właściciel. Więc jeśli ktoś uważa że jego pies jest głupi... ;)

:D

Oczywiście Twój kolega ma rodowodowca z FCI?
B ( o ) ( o ) B S

Offline october

• Pr0
  • Oct.
Nie siedzę w psach, a tym bardziej w pudlach. Zaskoczyło mnie to, ze to są mądre psy jak śnieg w kwietniu, któregoś tam roku pańskiego :) Wyglądają tak głupio, że ciężko w to uwierzyć. Ten kolegi reprezentował "rozpierdol". Gryzł, szczekał "ujadał" i biegał od drzewa do drzewa. Taki pies anarchia. Pewnie duża w tym wina właściciela i złego wychowania, ale np jakiegokolwiek owczarka w tej wersji nigdy nie widziałem. Nie wiem czy ma rodowodowego, ale też nie wiem czemu sugerujesz, ze może nie mieć. Może ma. :P
007

Offline Algiz

• Gaduła
Zobaczcie , kot jamnik !
 Kot któremu zabrali to co kocie . Jaki to kot ? jak to nie kot ! równie dobrze mogli mu przyszyć dupę kaczki , qrwa jak on na tych łapkach ma na stół wskoczyć ?  przed psem nie ucieknie ,  nie wiadomo czy na drzewo wejdzie,  do czego przeznaczona  jest ta rasa ?   Jak oglądam takie efekty hodowlane to mam mieszane uczucia , raz  mnie brzydzą  , dwa szkoda moi zwierzęcia . Rasa nazywa się Munchkin , Te biedactwo zamiast polować może se jedynie w okół kałuży za żabą poganiać  , albo lepiej nie bo jeszcze od niej po ryju obskoczy.
Ps:  Rasa powstała w 1983 roku w Luizjanie i jest uznawana tylko przez niektóre organizacje felinologiczne ze względu na znaczną szkodliwość (dominującej) mutacji dla zdrowia kotów (częste inne wady, 25% śmiertelność płodów).

Offline Vicol

• Pr0
    • Nakvrw und Śmierćmetal
Wkurwia mnie pierdolenie o psach. Psy so gupie.

A koty jedzo gunwo.
synkopy to guwno

Offline sobek

• Pr0
  • Cornford Fanboy
Dziś doszły do mnie dwa listy. Jeden wysłany ze Szczecinka 15 dni temu i z Toronto(tak, to w Kanadzie), wysłany...5 dni temu