Od ostatniego posta związanego z RGMS7 już chwile minęło, coś doczytałem, na coś się nakręciłem - więc kolejny raz potrzebuję dorady i wiadra zimnej wody
.
Moje wymagania (mniejsze lub większe): 7 strun
, superstrat, stały most - hardtail, przedłużona menzura (drop A), brak ramek od pipaków (nie lubie, nie chce), fabryczne gniazdo na bateryjkę (tak pod testowanie pipaków w razie co).
(wątek o tym samym temacie znajduje się w dziele - kupię)
Zorientowałem się że w tym budżecie z używek można by dorwać:
Schecter Damien Elite 7 - spełnia absolutnie wszystkie zachcianki
IBZ RG - Iron Label - czasami coś się pokaże (standardowa menzura, ale reszta wszytsko)
Wiecie coś jeszcze jakie ewentualnie wiosła by spełniły speckę?
Najlepsze że mocno za mną chodzi Cort KX257b który to nowy kosztuje 1,5. Ma tylko dwa mankamenty - ten matowy czarny lakier i to że jak jednak się znudzi to trzeba będzie to odsprzedać po kilka stówek. Jak jego starszy kolega tzn KX500 by się używka trafił w takiej kasie to też by było wariactwo - ale pewnie jeszcze długo do tego. Niemniej jednak nawet nie jestem w stanie zmacać tych dwóch cortów - chyba nie ma ich nigdzie w Warszawie
Są jeszcze Ibanezy Rg7321 - ale ich ceny to wariactwo - przynajmniej w prównaniu z nowym cortem kx257b - przecież to ta sama fabryka (większości przypadków) no i RGA7 - ale szczerze to tu zahaczyłem 3 osoby które sprzedały tą gitarę i wszytskie jej odradzały...
Może przeoczyłem jakieś wiosło a może ktoś stwierdzi że "ja mam coś dla Ciebie
" i uda się do wątku sprzedażowego.
A może któreś z ww wioseł odradzacie?