Autor Wątek: engl ironball vs mg firebird  (Przeczytany 9992 razy)

Offline eetfuk

• Użytkownik
engl ironball vs mg firebird
« 25 Gru, 2015, 12:02:04 »
zastanawiam się nad tymi wzmacniaczami, czy ktoś ograł oba i może porównać?

Offline g-zs

• Pr0
  • got beagle?
Odp: engl ironball vs mg firebird
« Odpowiedź #1 27 Gru, 2015, 02:29:03 »
Tak. Obydwa są wzmacniaczami i na tym się kończą podobieństwa.
B ( o ) ( o ) B S

Offline eetfuk

• Użytkownik
« Odpowiedź #2 27 Gru, 2015, 11:29:06 »
Hmm cóż za elokwencja. Słyszałem, że oba są "mesowate", dlatego zapytuję, jak się ma jeden do drugiego?

Offline g-zs

• Pr0
  • got beagle?
« Odpowiedź #3 27 Gru, 2015, 12:20:56 »
engl jest englowaty
B ( o ) ( o ) B S

Offline aciek_l

• Pr0
« Odpowiedź #4 27 Gru, 2015, 13:04:37 »
@g-zs A Firebird?

:devil:

Offline eetfuk

• Użytkownik
« Odpowiedź #5 27 Gru, 2015, 13:09:29 »
a już wiem, a firebird jest ognisto-ptakowaty

Offline Aremenius

• Pr0
  • HUE
« Odpowiedź #6 27 Gru, 2015, 14:19:54 »
Nadal nie jesteś śmieszny

Spoiler

Offline Bjørn

• Pr0
  • Imponderabilistyczny monopluralista.
« Odpowiedź #7 27 Gru, 2015, 14:56:58 »
Ech, nie chcecie pomóc chłopakowi. Ironball ma żelazne jaja a Firebird ma ognisty temperament.
. : : Death Metal und Jazz : : . || dubstepowe banjo w djencie || . : : Fractal > all your amps : : .

Offline frost07

• Gaduła
« Odpowiedź #8 27 Gru, 2015, 18:12:57 »
Ej czekajcie... Nie kumam teraz hejtu na gościa. Odwalił coś wcześniej w jakimś wątku, że jest po nim pocisk?
'-'

Offline Mother Puncher

• Pr0
  • It is useless, to resist.
« Odpowiedź #9 27 Gru, 2015, 19:01:14 »
Ej czekajcie... Nie kumam teraz hejtu na gościa. Odwalił coś wcześniej w jakimś wątku, że jest po nim pocisk?

Wejdź w posty chopaka, to może uzyskasz odpowiedź.
Ogrywam wiosła na jutubie i się tego nie wstydzę. Mam konta na wszystkich forach.

Offline frost07

• Gaduła
« Odpowiedź #10 27 Gru, 2015, 19:17:32 »

Wejdź w posty chopaka, to może uzyskasz odpowiedź.

Uzyskałem. Thx. ;)
'-'

Offline eetfuk

• Użytkownik
« Odpowiedź #11 28 Gru, 2015, 07:22:27 »
Aremius nie chcialem być śmieszny, to i nie jestem. i któryś tam jeszcze  pingwin w awatarze)pisał żeby poczytać moje posty, bo to jest powód do hejtu. I czy ten któryś może mi określić co takiego śmiesznego napisałem??

Posty połączone: 28 Gru, 2015, 07:26:47
Właśnie przeczytałem wszystkie swoje posty i kurwa nie wiem o co chodzi, może któryś z cwaniaczków z zajebistym stażem mnie oświeci????

Posty połączone: 28 Gru, 2015, 07:29:11
Nie muszę na wszystkim się znać,  po prostu zadaję pytanie, i po przeanalizowaniu nie zauważyłem, że są głupie.
więc może niech ktoś mi te pare postów rozłoży na czynniki pierwsze i i wytłumaczy gdzie popełniłem fapa.

Posty połączone: 28 Gru, 2015, 07:31:57
Czy jest ktoś w stanie odpowiedzieć merytorycznie na pytanie postawione w tym wątku?? Wszelkie za i przeciw. Ale merytorycznie.
« Ostatnia zmiana: 28 Gru, 2015, 07:31:57 wysłana przez eetfuk »

Offline Mother Puncher

• Pr0
  • It is useless, to resist.
« Odpowiedź #12 28 Gru, 2015, 10:02:41 »
Wymagasz od nas merytoryki a sam nią nie kwapisz się podzielić z nami? To co chłopaki (w tym ja) Ci mają do zarzucenia, że primo: odkopujesz wątki postami w stylu "super", "gratki" czy "biorę pod uwagę ten wzmacniacz" - no i chuj nas to obchodzi? Jeśli nie masz czegoś mądrego do powiedzenia na dzień dobry, czy merytorycznego do dodania w danym wątku (który ciężko bardziej wzbogacić jeśli to jest to np NAD) to po cholerę piszesz? Wystarczyłby właśnie jeden taki wątek jak teraz, grzecznie byś poczekał aż by się ktoś wypowiedział i voila. Po drugie: biorąc pod uwagę styl pisania (składnia zdań), ilość pytajników i to, że chyba nie rozumiesz pewnych pojęć (np. hejt) to wnioskuję, że musisz być srogim napinaczem. I nie do końca kumatym.

Nie zgadzam się, że Firebird gada jak Mesa. Bardziej jak turbodoładowany Marshall, ma sporo ataku, ale przester jest mimo wszystko dość gruboziarnisty. Mnie się podobał.
Ogrywam wiosła na jutubie i się tego nie wstydzę. Mam konta na wszystkich forach.

Offline Amal_68

• Pr0
  • You've heard of the golden rule, haven't you?
« Odpowiedź #13 28 Gru, 2015, 10:09:34 »
Do tego się nie przedstawiles i nie przeczytales regulaminu.

Z mesowatych konstrukcji od Pana M to chyba tylko fendmess mi najbardziej przypominał mese. W sumie na vulture nie gralem, ale ten Firebird przesterem to dla mnie szedł w stronę supersonic. Czyli tak jak napisał Mader fakir.
Kompletna, jednoosobowa linia produkcyjna alkoholu wysokoprocentowego na czasy niepewne.
Sprzedaje graty !>>> http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=5646688<<!
*** http://ucio94.soup.io/ ***

Offline eetfuk

• Użytkownik
« Odpowiedź #14 28 Gru, 2015, 10:17:52 »
Ja wiem co to hejt i nie uwazam ze jestem hejtowany, pingwinek tak uwaza. To nie lekcje języka polskiego i nie uważam, że urągam w jakiś ekstremalny sposób mowie ojczystej. Muszę być średnio rozgarnęty? Nie znasz mnie, nie oceniaj mnie więc.
Nie przedstawiłem się, to fak, ale to nie wersal.

Dzięki za odpowiedź, pierwszy raz ktoś twierdzi, że firebird nie jest mesowaty.

Posty połączone: 28 Gru, 2015, 10:20:18
what is this: ?

NAD, GAS i te inne skróty?

Będę wiedział to nie popełnię mezaliansu.
 ;)

Posty połączone: 28 Gru, 2015, 10:23:03
po prostu chciałem zbyt szybko odpowiedzi na nurtujące mnie pytania, WYBACZCIE
« Ostatnia zmiana: 28 Gru, 2015, 10:23:03 wysłana przez eetfuk »

Offline g-zs

• Pr0
  • got beagle?
« Odpowiedź #15 28 Gru, 2015, 11:00:33 »
Wybaczamy. A teraz idź się przedstaw w odpowiednim temacie.

NAD - New Amp Day
GAS - Gear Acquisition Syndrome

Bosz, jaki ja jestem miły ^^
B ( o ) ( o ) B S

Offline eetfuk

• Użytkownik
« Odpowiedź #16 28 Gru, 2015, 11:09:45 »
to muszę się zaanonsować, to naprawdę nie żart? w jakim temacie, gdzie to mam zrobic?

Offline Aremenius

• Pr0
  • HUE
« Odpowiedź #17 28 Gru, 2015, 12:10:21 »
Alfonsować się nie musisz ale nie odkopuj wątkó jak ostatni kretyn, nikt nie lubi czytać pierdoł sprzed roku jeżeli nie ma to na celu rozwiania jakichś konkretnych wątpliwości :)

A i jak chcesz się dowiedzieć na ile ludzie tutaj potrafią być dla siebie mili i zgrani jak trzeba to polecam wątek Vaxing Question, najlepsza jazda od kiedy ja się tutaj zacząłem udzielać ;)

Offline Dmaligator

• Pr0
« Odpowiedź #18 28 Gru, 2015, 12:22:03 »
Vaxing Question
 No, pamiętam. Extra było.
Nie dotykaj bo w ryj!
Pozdrawiam.

Offline eetfuk

• Użytkownik
« Odpowiedź #19 28 Gru, 2015, 12:44:21 »
ok, ok, ok. ale gdzie to wszystko jest, bo tego w chuj, ja tu przyszedłem zadać konkretne pytanie i uzyskać konkretną odpowiedz. Ok chcę sie dostosować, gdzie kurwa mam sie przestawić, gdzie znajdę ten vaxim coś tam. Ja po prostu nie żyję tym forum, to nie jest moj cały świat. Do przedmówcy wyżej, przestań mnie obrażać, ja tutaj nikogo nie pojeżdzam.

Posty połączone: 28 Gru, 2015, 12:46:33
to tak jak przyjezdza laik do mechanika, zadaje pytanie i mechanicy się śmieją i go obrażają. Artemius to właśnie robisz.
« Ostatnia zmiana: 28 Gru, 2015, 12:46:33 wysłana przez eetfuk »

Offline g-zs

• Pr0
  • got beagle?
« Odpowiedź #20 28 Gru, 2015, 12:52:00 »
Ok, to po kolei.

Pierwsze i najważniejsza rzecz: http://forum.sevenstring.pl/funkcjonowanie-forum/regulamin-forum/

Druga, nie mniej ważna (zwłaszcza gdyby przyszło Ci próbować coś sprzedać/nabijać posty) - http://forum.sevenstring.pl/sprzedam/regulamin-dzialu-gielda-wazny-od-dnia-5-kwietnia-2013-roku-19003/

Tu się możesz przedstawić: http://forum.sevenstring.pl/off-topic/przedstaw-sie/

Posty w dziale offtopic się nie naliczają. Oczywiście Cię o nic nie podejrzewam, ale piszę to, jakby Ci przyszło do głowy nabijanie postów, żeby móc wejść na giełdę.
B ( o ) ( o ) B S

Offline eetfuk

• Użytkownik
« Odpowiedź #21 28 Gru, 2015, 12:56:03 »
Dzięki, za linki o to mi chodziło. Bo tego jest dużo i nie wiem jak się tu poruszać. Grałem kiedyś intensywnie, lecz zarzuciłem temat i po latach wracam do tego hobby. Podłączałem gitarę do wzmacniacza i nie musiałem wiedzieć żeby wydać dźwięki co to nad, gad etc.
 Do Artemiusa czy jak mu tam:
Miało rozwiać wątpliwości, moje wątpliwości. Razor (odgrzał, odkopał...)temat o ponownym wykonaniu bramek i wszystko ok. Armenius nie chcesz czytać? Nie czytaj. Ot co.
« Ostatnia zmiana: 28 Gru, 2015, 13:25:43 wysłana przez eetfuk »

Offline Aremenius

• Pr0
  • HUE
« Odpowiedź #22 28 Gru, 2015, 13:10:05 »
Oj chłopie... Rób co chcesz, może się unormalnisz ;)

Offline Amal_68

• Pr0
  • You've heard of the golden rule, haven't you?
« Odpowiedź #23 28 Gru, 2015, 14:05:50 »
ok, ok, ok. ale gdzie to wszystko jest, bo tego w chuj, ja tu przyszedłem zadać konkretne pytanie i uzyskać konkretną odpowiedz.

Spoiler

Wydaje mi się że chodzi o to. Te pytania które zadajesz są takie trochę z dupy.
1. Jak chcesz kupić barmkę to kup bramkę. Ale z tego co przeczytałem to masz GSII więc o chuj chodzi?
2. Engla można kupić na Thommanie.
3. Tak, są różnice między metalmaster a ironball. Na pewno nazewnicze oraz audiowizualne.
4. Jeżeli nie pamiętasz jaki kto ma Nick to możesz dziarsko zerknąć na to co napisał i skopiować/przepisać. Do tego zapraszam do używania opcji szukaj. Działa jak działa ale działa :D

Spoiler
Kompletna, jednoosobowa linia produkcyjna alkoholu wysokoprocentowego na czasy niepewne.
Sprzedaje graty !>>> http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=5646688<<!
*** http://ucio94.soup.io/ ***

Offline eetfuk

• Użytkownik
« Odpowiedź #24 28 Gru, 2015, 14:17:30 »
Wydaje mi się że chodzi o to. Te pytania które zadajesz są takie trochę z dupy.
1. Jak chcesz kupić barmkę to kup bramkę. Ale z tego co przeczytałem to masz GSII więc o chuj chodzi?
2. Engla można kupić na Thommanie.
3. Tak, są różnice między metalmaster a ironball. Na pewno nazewnicze oraz audiowizualne.
4. Jeżeli nie pamiętasz jaki kto ma Nick to możesz dziarsko zerknąć na to co napisał i skopiować/przepisać. Do tego zapraszam do używania opcji szukaj. Działa jak działa ale działa

ad.1.Gdzie przeczytałeś, że mam GS II bo ja tego nie pisałem? Tak chcę kupić, ale pytam bo nie wiem czy te rzemieślnicze działają tak samo.
ad.2. Tak wiem, i także to, że ten sklep drogi, może są jakieś tańsze w V RP?
ad.3. Wiadomo, że nie chodziło mi o różnice w nazewnictwie czy wyglądzie. I kretyn się kapnie, że chodzi o brzmienie, oto że pierwszy ma coś czego nie ma drugi, a co ma wpływ na brzmienie i inne tego typu niuanse.
ad.4. Czy to takie ważne?

Teraz odpowiadam na te jakby nie było ataki i ktoś się doj...., że nabijam posty, bieg na giełdę.

to jest właśnie szukanie przysłowiowego chuja do dupy - gdzie napisałem, że mam GS II?

« Ostatnia zmiana: 28 Gru, 2015, 14:31:48 wysłana przez eetfuk »