Autor Wątek: Kto tu coś napisze ten dupa!  (Przeczytany 324698 razy)

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
Nie każdy jest ideologiczną spierdoliną, jak Ty @gizmi7 Większość ludzi nie wierzy w żadne ideologie, a zapatrzeni w lewicę albo prawicę są tylko najwięksi frustraci z poważnymi problemami emocjonalnymi, które przekładają na problemy świata.

Ciężko jest ostrzegać kogoś kto odgraża si,ę że ma w dupie, że może dostać bana, ale skoro już dyskutujecie na tematy, które się wydają dosyć ważne to trzymajmy może jakiś poziom bez prywatnych podjazdów. Argumenty przez to nie stają się silniejsze i raczej nikogo do swoich racji bluzganiem po innych użytkownikach się nie przekona.
"Government is not the solution to our problem; government IS the problem." Ronald Reagan

Offline selfslave

• Gaduła
A gdzie te zbrodnicze ideologie? Mordercza płaca minimalna? Przymusowa powszechna opieka zdrowotna i edukacja? Policja, sądownictwo, podatki? Bo cały czas nie wiem, do czego pijesz? Jaką ideologię wyznaję? Liberalizm? Humanizm? Ulubionego prawicowego chochołka o nazwie "kulturowy marksizm"? Powiedz mi, w co uważasz, że wierzę, to to wtedy będę potrafił to skomentować i ewentualnie rozjaśnić swoje stanowisko. Bo na razie usłyszałem tylko coś o byciu spierdoliną i inne takie pełne inwektywów i jakiejś projekcji chu-wie-czego błądzenie wokół tematu przez urażoną dumę. Zero argumentów, na które można odpowiedzieć, bo już się przyzwyczaiłeś, że dotąd w ten sposób potrafiłem odbić piłeczkę. Więc lepiej postraszyć nie-wiadomo-czym. Ziomek, jak tak gadasz z "prawdziwymi ludźmi w prawdziwym życiu", to nic dziwnego, że myślisz, że nie masz poglądów, bo pewnie wszystkich zdążyłeś obrazić (o ile ktoś nie jest z reszty grona bezrefleksyjnych śmieszków, co sądzą, że nie mają poglądów).
Oj proszę Cię. Całe to lewicowe towarzystwo z Krytyki Politycznej i Partii Razem, może na razie jawnie nie promuje, ale póki co broni idei komunistycznych, a także wspierają Antifę i z tym już aż tak się nie kryją. A ludzie z Antify to już wprost mówią o tym kogo należy się pozbyć, o konieczności wprowadzenia rewolucji siłą. Dlatego nie udawaj dziecka, bo robisz to tylko z wyrachowania, a na pewno zdajesz sobie z tego wszystkiego sprawę. Zresztą poznałem ludzi związanych z Krytyką Polityczną, kiedyś działających w partii Zielonych, obecnie w Razem i nasłuchałem się ich fantazji na temat wymordowania ludzi na salonach. Co było o tyle dziwne, że to nie jacyś gówniarze, tylko wykładowcy akademiccy (którzy sami na owych salonach bywają, zresztą wtedy tak fantazjują). Byłem tam jedyną "obcą" osobą, reszta dobrze się znała, więc specjalnie się nie odzywałem, a że wyglądam jak postapokaliptyczny transwestyta to czuli się bezpiecznie ze swoimi wywodami. Obecna tam młodzież w wieku studenckim oczywiście chłonęła te pomysły, zachwycona. No fantastycznie po prostu.
Ale to moje osobiste doświadczenia i można by założyć, że to wyjątkowo, tylko te dwie osoby z całego ruchu mają takie poglądy. Tymczasem i tak jawnie osoby z Krytyki i z Razem bronią Antify, więc nie trzeba ich słuchać na prywatnych spotkaniach, żeby widzieć co sprzedają medialnie, a co rzeczywiście akceptują. Toteż nie zakrywaj się, że to tylko podniesienie podatków itp.

Ciężko jest ostrzegać kogoś kto odgraża si,ę że ma w dupie, że może dostać bana, ale skoro już dyskutujecie na tematy, które się wydają dosyć ważne to trzymajmy może jakiś poziom bez prywatnych podjazdów. Argumenty przez to nie stają się silniejsze i raczej nikogo do swoich racji bluzganiem po innych użytkownikach się nie przekona.
Nie mam w dupie, po prostu się z tym liczę, ale nie mogę już inaczej zareagować na promowanie takiego czegoś. Ale ok, postaram się zachować kulturę słowa.

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
Ej, a brali tam napletki na macę? W sensie serio chciałbym Ci wierzyć, ale to poza kontekstem brzmi jak historia a la „Oczy szeroko zamknięte”, za pomocą której  właśnie racjonalizujesz wyzywanie mnie od spierdoliny i wciskanie jakichś głupot w usta. Jak Razem to dla Ciebie komuniści (albo Antifa, która w ogóle jest anarchistyczna), to w ogóle nie wiem, czy widziałeś prawdziwego komunistę chociaż w internecie.

Offline selfslave

• Gaduła
Ej, a brali tam napletki na macę? W sensie serio chciałbym Ci wierzyć, ale to poza kontekstem brzmi jak historia a la „Oczy szeroko zamknięte”(...)
Skąd taka fantazja? Zupełnie nie. Nie było to w ogóle żadne spotkanie o charakterze politycznym czy jakkolwiek tajemniczym, a zwykłe grillowanie w ogródku u jednego z tych profesorów po zakończeniu semestru. Rzeczywistość zawsze wygląda filmowo? Zagorzałych komunistów i anarchistów znam, niektórych już wiele lat i prawie wszyscy Ci ludzie obecnie działają w Razem. Tak jak pisałem, moje osobiste doświadczenia o niczym nie muszą świadczyć, chociaż podejrzewam, że nie jest to żaden wyjątek. Ale to tylko anegdota. Natomiast lizanie sobie wzajemnie tyłków przez towarzystwo z Krytyki Politycznej, Razem i Antify jest jednak dość jawne, tak samo jak nawoływanie do przemocy ze strony Antify. Z tego na pewno dobrze sobie zdajesz sprawę, ale dalej udajesz, że nie wiesz o co chodzi, bo zapewne jak jesteś w kręgu tych osób to również cicho popierasz działania Antify. Nawet osoby, które mam wśród znajomych na FB, a które działają w Razem umieszczają udział w wydarzeniach partii na przemian z wydarzeniami Antify. To też jest moje urojenie? A jak Zandberg przed kamerami usprawiedliwia działania Antify to mi się przywidziało? Nikt się nie kryje, że to jest jedno towarzystwo, a później są te żałosne próby zdystansowania się "ohohoho... no jaki komunizm... przecież my chcemy tylko większy socjal, żeby ludziom było lepiej".

Offline Bjørn

• Pr0
  • Imponderabilistyczny monopluralista.
No to srodowiska Narodowcow, ONR i wolnosciowcow tez pewnie sobie liza dupy na grillach w calym kraju :D
. : : Death Metal und Jazz : : . || dubstepowe banjo w djencie || . : : Fractal > all your amps : : .

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Z tą antifą to mam mały kłopot, generalnie uważam przemoc za zło. Niestety zdaje sie ze dzisiaj u nas w kraju, nie ma chyba innego sposobu na bezkarność, jak to niektórzy mowia "bandy idiotów z lasu przy torcie z wafelków"
Wzywana policja nie reaguje lub po prostu nawijmy to wprost, olewa wezwanie, jak to miało miejsce ostatnio w Gdańsku Oliwie na imprezie o przewodnim tytule walki z nienawiścią. Czwórka młodych ludzi została pobita pałami teleskopowymi przy hasłach jebać mordy jebanym lewakom ( bo to tak juz u nas w kraju  jest, masz to w pakiecie jak jesteś przeciwko przemocy )
Nie wiadomo jakby sie to skonczyło dla czwórki młodziaków gdyby nie wezwani kolesie z antify. Do niedawna miaałłem ich za równych naziolom ino w drugą stronę, zagłębiając sie w temat zaczynam sie zastanawiać i już tak jednoznacznie nie uogólniam całego ruchu do przemocy jako takiej, skierowanej w cokolwiek. U nas w kraju wszystko zrobiło sie albo białe albo czarne, a swiat taki całe szczescie nie jest.

Offline selfslave

• Gaduła
No to srodowiska Narodowcow, ONR i wolnosciowcow tez pewnie sobie liza dupy na grillach w calym kraju :D
No oczywiście, że na prawicy też są pojeby i wzajemnie się wspierają, stąd napisałem, że jakby ktoś umieścił artykuły z mediów wprost związanych z neo-nazistami to tak samo bym zareagował. Zresztą nie wiem czy tutaj się nie zdarzyło, bo kilka razy na różnych forach ktoś umieszczał artykuły z Polonia Christiana, czyli od tych popaprańców z Instytutu im. Piotra Skargi. Tak samo Ci "wolnościowcy", którzy idą na wspólny marsz z narodowymi socjalistami to żadni wolnościowcy. Libertarianie razem z konserwatywną prawicą? Na jakiej podstawie? To nieporozumienie :|

@commelina , chyba nie do końca wiesz co piszesz. Z drugiej strony też masz ataki Antify na niewinne osoby i mamy wzywać chłopców z Młodzieży Wszechpolskiej i później chwalić ich, że to jednak fajnie chłopaki, bo komuś pomogli? Właśnie w tym problem, że te dwie grupy są równie chore i bojówki skrajnej prawicy spuszczą wpierdol nawet umiarkowanie lewicowym osobom, a lewicowe nawet umiarkowanie prawicowym. I dobrze wiem co piszę, bo ponieważ mam różne poglądy w różnych kwestiach to sam byłem po kilka razy atakowany przez obie te grupy. W tym nawet za sam wizerunek, bo raz naziole uznają, że wyglądam jak lewak, a raz anarchiści, że wyglądam jak naziol. Stąd jeśli nie miałeś z nimi styczności, nie usprawiedliwiaj ich proszę na podstawie jednego zdarzenia.
« Ostatnia zmiana: 01 Lut, 2018, 14:43:14 wysłana przez selfslave »

Offline Bjørn

• Pr0
Ech, szkoda strzępić paluchy na klawiaturze. :)
. : : Death Metal und Jazz : : . || dubstepowe banjo w djencie || . : : Fractal > all your amps : : .

Offline selfslave

• Gaduła
A tam. Ja mam czas. W pracy jestem ;D

Offline Bjørn

• Pr0

Ja też. Ale siorbiąc yerba mate w bean bagu i ogladajac na projektorze koncert jazzowy jakoś tak brzydzę się polityką. :D

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
Antifa bijąca umiarkowanie prawicowych? Chyba serio spadłeś mocno z rowerka, że piszesz takie kurna bzdury. Chyba właśnie, że teraz "umiarkowana" prawica to ta, która tylko tatuuje sobie pogańskie symbole szczęścia, używa salutu rzymskiego i woła "Polska dla Polaków", żeby tym ultrahomogenicznym 99% zaczęło się w końcu dobrze żyć w tym kraju. Bo skrajna to ci naziści od swastyki z pryncypałek z lasu na TVNie?

Offline selfslave

• Gaduła
Tak, tak @gizmi7 mi się wszystko przywidziało. Jak mnie napadli za militarną stylówę i wyzywali od nazistów to też mi się przywidziało. To takie dobre chłopaki. Bo rozumiem, że jak mi innego razu grożono za niepochlebne wypowiedzi o squotach to już byś uznał, że wtedy zasłużyłem ;)

Do tego w środowisku artystycznym, które znam, osoby które nie chcą się przyłączyć do skrajnie lewicowej retoryki również są szykanowane, spotykają się z groźbami i z góry są posądzane o skrajny konserwatyzm. Ale im też się pewnie przywidziało. Każda ofiara Antify ma po prostu urojenia. Te dziewczyny, które Simon Mol zaraził HIV i Antifa im groziła, żeby nie składały zeznań to też miały urojenia.
« Ostatnia zmiana: 01 Lut, 2018, 15:24:14 wysłana przez selfslave »

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
"Militarna stylówa" - w sensie miałeś białe sznurówki w glanach czy beżową kurtkę z zeszłorocznej kolekcji Rizerwda?

Spoiler

Offline Bjørn

• Pr0

Offline Algiz

• Gaduła
Antifa bijąca umiarkowanie prawicowych? Chyba serio spadłeś mocno z rowerka, że piszesz takie kurna bzdury. Chyba właśnie, że teraz "umiarkowana" prawica to ta, która tylko tatuuje sobie pogańskie symbole szczęścia, używa salutu rzymskiego i woła "Polska dla Polaków", żeby tym ultrahomogenicznym 99% zaczęło się w końcu dobrze żyć w tym kraju. Bo skrajna to ci naziści od swastyki z pryncypałek z lasu na TVNie?

Ale właściwie ci z lasu czyli tzw: "wafel ss"  to bardziej skrajna lewica skoro  sam wyraz " NAZIZM " to skrót od niem Nationalsozialismus czyli narodowy socjalizm.
W dzisiejszych czasach wszystko się pomieszało. Kiedyś wyraz "amator" oznaczał entuzjastę, zwolennika, stąd powiedzenie "amator zielonych jabłek" Dziś wyraz amator oznacza człowieka niedouczonego, partacza i ma pejoratywny wydźwięk. 
« Ostatnia zmiana: 01 Lut, 2018, 16:10:22 wysłana przez Algiz »

Offline selfslave

• Gaduła
"Militarna stylówa" - w sensie miałeś białe sznurówki w glanach czy beżową kurtkę z zeszłorocznej kolekcji Rizerwda?
O, czyli jednak będziesz próbował ich usprawiedliwiać :D Militarnie, ale nie "na bojówkarza".
Nie noszę glanów, ani żadnych subkulturowych emblematów. Miałem długi, zielony, wełniany płaszcz, wyższe brązowe buty z zamkiem, bez sznurówek i wygoloną skroń przy długich włosach, co również uznali za nazistowskie. To ostatnie najdziwniejsze, bo przez te wygolone pół głowy byłem też nazwany lewakiem :D
Dodam, że żadnego tatuażu, opaski, czy nawet naszywki ze swastyką również noszę, ani nie posiadam, chociaż pewnie nie uwierzysz ;)

W pozostałych kwestiach się nie wypowiesz? Zasłużyłem sobie na wpierdol krytykowaniem squotersów? (Chyba poprawniej jest "squat", a nie "squot", ale to pierwsze rezerwuję dla przysiadów). Z klimatem ze środowisk artystycznych mogłeś się nie spotkać i również napisać, że po prostu w to nie wierzysz, ale o sprawie Simona Mola to na pewno słyszałeś. Fajnie się wtedy zachowali dobrzy chłopcy z Antify? Jak niszczą mienie postronnych osób, co widać na wielu nagraniach, to też są ok? Jak na zachodzie wychodzą planowane przez nich ataki terrorystyczne to też są ok? Oczywiście tego ostatniego (jeszcze) w Polsce nie ma, ale to jednak ta sama organizacja, więc możemy się spodziewać.

Spoiler

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
@selfslave  jakoś tak nerowowo reagujesz. Rozumiem ze Ty wiesz o czym piszesz bo miałes mieć wpierdol od antify i Ty wiesz ze to była antifa bo ci powiedzieli tak ? Wiesz co to black block jak mniemam. Ja nie neguje ze wszedzie są pojeby. Kazda skrajność to dla mnie poczatek zjebki pod kopułą, póki nieszkodliwa toleruję. Czy wg Ciebie to co sie dzieje teraz u nas w kraju z narodowcami, ze skrajną prawicą jest ok ? Jakie jest tak na prawde Twoje zdanie na ten temat. 

Offline Bjørn

• Pr0

Offline selfslave

• Gaduła
Rozumiem ze Ty wiesz o czym piszesz bo miałes mieć wpierdol od antify i Ty wiesz ze to była antifa bo ci powiedzieli tak?
Pisałem o różnych przypadkach zachowań Antify, więc w szerokiej perspektywie akurat te moje osobiste nie są tu pewnie najbardziej miarodajne. Ale tak, wiem że to była Antifa, bo akurat trafiło mi się przypadkowo, że szedłem na ryneczek blisko miejsca gdzie zakończyli demonstrację i jeszcze transparent ze sobą nieśli. Mieszkałem wtedy blisko parku, gdzie co niedzielę były jakieś eventy, jak nie przeciwko aborcji to pro in vitro, to patriotyczne, to przeciwko futrom i ciągle coś.

Czy wg Ciebie to co sie dzieje teraz u nas w kraju z narodowcami, ze skrajną prawicą jest ok ? Jakie jest tak na prawde Twoje zdanie na ten temat. 
Jest bardzo nie ok. Wkurwia mnie to lajtowe podejście do hailujących debili, ta decyzja o symbolu szczęścia i wiem, że PiS patrzy na takie osoby przychylnie, bo jednak są też niby patriotami (no pojebane, Polski nazistowski patriota:|), więc na ten PiS zagłosują. Póki co nie widzę tutaj na szczęście eskalacji zjawiska i zdecydowanie mam wrażenie, że kiedyś takich debili było dużo więcej. Że TVN zrobił teraz reportaż o przygłupach z lasu to wszyscy o tym mówią, ale kiedyś były swastyki na każdej kamienicy i strach było na ulicę wyjść, żeby nie spotkać skinów.

Obecnie jest raczej eskalacja januszowego, bezmyślnego patriotyzmu w kiczowatej koszulce, ale rzeczywiście on też może być agresywny i widzę większe przyzwolenie do obrażania homoseksualistów, ludzi o ciemniejszym kolorze skóry itp. Nie podoba mi się to zdecydowanie, bo znowu wraca, że albo jesteś polakiem-prostakiem, albo nowoczesno-tolerancyjnym europejczykiem. Tylko kiedyś powszechnie krytykowana była ta pierwsza postawa, a teraz jest ta druga. Szkoda, że nie możemy być w końcu nowoczesno-tolerancyjnymi Polakami.

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Przyznaje ze mi ulżyło. Ulżyło bo czytając różne opinie tu i na innych portalach, również na niezależna pl. jak i w drugą stronę, odnosze wrazenie ze ten jak to ująłeś januszowy partiotyzm ( przekrecenie celowe bo patriotów byśmy obrazali) jest tak wszechobecny ze ogarnia mnie przerażenie skąd taki wysyp. Brakuje mi w tzw obiegu opinii zrównoważonych, nie poprawnych politycznie, ale rozsądnych wyważonych. Tak jak nam sie teraz naród podzielił nie wrózy mi nic dobrego.

Offline theremin

• Pr0
  • wyindywidualizowany z rozentuzjazmowanego tłumu

I po lewacku się opierdalasz ;D
« Ostatnia zmiana: 01 Lut, 2018, 20:37:06 wysłana przez theremin »
BRRR BRRR DENG BRRR BRRR DENG!!!

Offline Algiz

• Gaduła
...zdecydowanie mam wrażenie, że kiedyś takich debili było dużo więcej. Że TVN zrobił teraz reportaż o przygłupach z lasu to wszyscy o tym mówią, ale kiedyś były swastyki na każdej kamienicy i strach było na ulicę wyjść, żeby nie spotkać skinów.

Ooo to to to, wystarczy przypomnieć sobie lata 90 i początki lat 2000. Wtedy nawet niektórzy polscy kibole tatuowali sobie swastyki na nogach obok godła klubu  Bayern Monachium. Ciekawe, że nie przeszkadzało im, że część zawodników tego klubu pochodzi z afryki.  Teraz te pajace od wafelków póki siedzą po lasach są mało szkodliwi,  dopóki nie zaczną maszerować ulicami tak jak to ma miejsce w Niemczech np: z okazji 30 rocznicy śmierci Rudolfa Hessa.
Ap ropo  gdzie wtedy była niemiecka antifa ? która w Polsce tłukła polaków za niesienie polskiej flagi na marszu niepodległości w latach rządu PO/PSL. Oczywiście później kryli się w kawiarni krytyki politycznej na której zaproszenie tu przybyli.

Offline Johnny

• Pr0
  • Miszcz onelinerów
    • Robur
Ej, ale o co chodzi z tymi nazistami w lasach? Chodzi o ten spreparowany przez TVN filmik, z którym czekali ponad pół roku na moment, w którym PiS będzie przepychał ustawę o holokauście?
Czy na serio coś ktoś znalazł?
Jazz, Lounge, Downtempo

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen

Offline Bjørn

• Pr0
Spreparowany powiadasz, hm

( Obraz usunięty.)

No cóż. Samozaoranie przez niedopatrzenie/lenistwo. :D