Autor Wątek: Kto tu coś napisze ten dupa!  (Przeczytany 312788 razy)

Offline selfslave

• Gaduła
To jest genialne po prostu. Przemówienie specjalnie po to, żeby jasno postawić granicę, że Polska nie miała z tym nic wspólnego, a w tłumaczeniu się przyznajemy :D:D:D Oczywiście ogólnie chujowo, ale jaka to piękna metafora na wszystkie dobre chęci PiSu i co z nich finalnie wynika.

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Najlepsze jest to, ze żaden z ważnych polityków izraelskich nie miał nic przeciwko karaniu za sformułowanie "polskie obozy smierci"  tyle ze jako takie ono sie tam w ogóle nie pojawia, tzn w ustawie.

Stan na dzisiaj, ponad 30mln wyszukiwań w/w zwrotu.
« Ostatnia zmiana: 02 Lut, 2018, 14:18:35 wysłana przez commelina »

Offline Johnny

• Pr0
  • Miszcz onelinerów
    • Robur
Najlepsze jest to, ze żaden z ważnych polityków izraelskich nie miał nic przeciwko karaniu za sformułowanie "polskie obozy smierci"  tyle ze jako takie ono sie tam w ogóle nie pojawia, tzn w ustawie.

Tak, i żaden z izraelskich polityków nie powiedział jasno, czyje były te obozy. Chyba, że kogoś nie słyszałem? Bo ja słyszałem ciągle zwrot "niepolskie obozy". A co zostaje z takich terminów po czasie? "No, coś tam z polską było w tych obozach, polskie obozy śmierci?". "Przyjaciele" z Izraela też bardzo mądrze nam "pomagają", aczkolwiek oni to robią celowo.
Już PiS mógłby w ogóle nie poruszać tego tematu.
Jazz, Lounge, Downtempo

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Powiedzieli wyraźnie natomiast, iż jest oczywiste ze p.o.ś.  są  zakłamywaniem historii i nikt co do tego nie powinien mieć żadnych watpliwości.

Asz dziennik mie sie w tem momencie bardzo spodobał

http://aszdziennik.pl/122355,aszdziennik-wyrecza-mateusza-morawieckiego-oto-3-slowa-ktore-pomoga-naprawic-relacje-z-izraelem

Offline Algiz

• Gaduła

No i bardzo dobrze, niech sprawdzi to miliard ludzi, te 30 milionów jeśli sprawdziło definicje zwrotu, to teraz będą wiedzieć czyje to były obozy i gdzie się znajdowały, a przecież o to chodzi. Może nawet będą innych poprawiać żeby zabłysnąć erudycją. Może się nawet dowiedzą, że naziści to nie byli kosmici tylko zwykli Niemcy, murarze, szewcy, rolnicy, po prostu Niemcy. Na co liczyliście ? że ustawa sprawi, że nikt nigdy nie wypowie słów Auschwitz-Birkenau ? Niech mówią, niech cały świat o tym trąbi ! byle tylko najpierw sprawdzili, choćby z ciekawości.
Ja zawsze sprawdzam kiedy poznaje jakieś nowe zagadnienie, nowy zwrot, większość ludzi pewnie robi tak samo. Lepsze to niż bezmyślnie powtarzać bzdury nie sprawdzając, tak jak to zrobił Obama.
Myślicie, że czemu Niemcy milczą ? bo wiedzą, że ich krzyk spowoduje, że więcej ludzi zainteresuje się tym tematem, a co za tym idzie więcej pozna prawdę !!!

Gdyby to nagłaśniać w sposób komercyjny, to pochłonęłoby to setki milionów $, a i tak ludzi bardziej obchodzi co zjadła dziś jedna z sióstr Kardashian.
Wywołana burza przyniesie ulewę i deszcz spłucze całe gówno z rynsztoku i znowu się rozjaśni. Nie ma tego złego.
Przecież tu na forum też jest nieraz kłótnia na trzy strony o jakąś pierdółkę, ale zawsze w końcu sprawa się wyjaśni i życie wraca do normy.
A Izrael wbrew pozorom uczynił nam przysługę tym oburzeniem ( chcący, czy nie chcący) przecież znali treść i było to konsultowane i są na to dowody. Teraz każdy na świecie kto choć trochę interesuje się polityką i historią sprawdzi jak było na prawdę, w dobie internetu to są dwa kliknięcia.
Ludzie ! ile można walczyć z tym kłamstwem ? Już jest 73 lata po wojnie ! a my dalej wałkujemy ten temat i się tłumaczymy. Trzeba sprawę wyjaśnić raz na zawsze i niech cały świat się o tym dowie ! i niech się od nas raz na zawsze odpier***ą !!!
« Ostatnia zmiana: 02 Lut, 2018, 17:58:07 wysłana przez Algiz »

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Jak dla mnie to czysta naiwnosc ze ludzie googlujac przeczytaja przeanalizuja. Zwyczajnie w to nie wierze sadzac po tym jak powierzchowne jest dzisiaj spoleczenstwo na calym swiecie. Prxeczyta dwa zdania ze byly to obozy na terenie Polski i tyle z tego bedzie wiedzial.
Ludzie jak Ty z checia poznawcza drazacy temat to wyjatki potwierdzające regułe lenistwa nieczytania czegos co ma wiecej jak trzy zdania
« Ostatnia zmiana: 02 Lut, 2018, 22:23:51 wysłana przez commelina »

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
Ale by się podkurwili nasi przyjaciele okupujący Palestynę jakbyśmy już ich z grzeczności nie zapraszali na oficjalne obchody wyzwolenia Birkenau i wszelkie inne uroczystości związane z likwidacjami gett i obozów.
Dodatkowo zamknąć w pizdu dla zwiedzających Auschwitz ze względu na wcześniej raportowany zły stan techniczny budynków oraz rosnące koszty utrzymania, a pieniądze przeznaczyć na dalsze badanie zbiorów obozowych przez pracowników muzeum i IPN, przy czym nie udostępniać tych wyników oraz żadnych danych krewnym którzy nie są obywatelami polskimi a które mogłyby w ten sposób zagrozić podniesieniem spraw o zwrot majątków.

;)

Bo o wydaleniu ambasador szkalującą Polskę nie trzeba wspominać.
"Government is not the solution to our problem; government IS the problem." Ronald Reagan

Offline Johnny

• Pr0
  • Miszcz onelinerów
    • Robur
Jak dla mnie to czysta naiwnosc ze ludzie googlujac przeczytaja przeanalizuja. Zwyczajnie w to nie wierze sadzac po tym jak powierzchowne jest dzisiaj spoleczenstwo na calym swiecie. Prxeczyta dwa zdania ze byly to obozy na terenie Polski i tyle z tego bedzie wiedzial.
Ludzie jak Ty z checia poznawcza drazacy temat to wyjatki potwierdzające regułe lenistwa nieczytania czegos co ma wiecej jak trzy zdania

Jak dla mnie to w ogóle czysta naiwność, że kogokolwiek interesuje, czyje te obozy były. Biorąc pod uwagę np. taki fakt, że ponad połowa Amerykanów nie wie, gdzie leży Polska. Pamiętam też, jak Szczęsny wkręcił piłkarzy Arsenalu, że u nas jest jak na Syberii i przyjechali z własnymi zapasami żywności oraz z grubymi kożuchami, do Polski, w której było wtedy 10 stopni.
Można obcinać, po kolei. Ileś osób nie interesuje się polityką, ileś zapomni, ileś ma to w dupie, ileś i tak nie zrozumie. Z tego całego towarzystwa zostaje nam tylko garstka ludzi rozumnych, o których warto zabiegać i którzy sprawdzą sobie, co i jak, na własną rękę. O całą resztę bym się nie martwił, bo oni i tak nie odróżniają nas od Rosji.
Jazz, Lounge, Downtempo

Offline Pronounce

• Pr0
Taką sobie analogię wynyśliłem z użyciem "słów wytrychów":

Islamska kultura jest zagrożeniem wartości europejskich, praw człowieka - Ale krucjaty były!

Na terenie Polski istniały prowadzone przez Niemców obozy koncentracyjne, zginęło tam kilka milionów polskich obywateli - Ale Jedwabne było!

I tak w koło

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Ale by się podkurwili nasi przyjaciele okupujący Palestynę jakbyśmy już ich z grzeczności nie zapraszali na oficjalne obchody wyzwolenia Birkenau i wszelkie inne uroczystości związane z likwidacjami gett i obozów.
Dodatkowo zamknąć w pizdu dla zwiedzających Auschwitz ze względu na wcześniej raportowany zły stan techniczny budynków oraz rosnące koszty utrzymania, a pieniądze przeznaczyć na dalsze badanie zbiorów obozowych przez pracowników muzeum i IPN, przy czym nie udostępniać tych wyników oraz żadnych danych krewnym którzy nie są obywatelami polskimi a które mogłyby w ten sposób zagrozić podniesieniem spraw o zwrot majątków.

;)

Bo o wydaleniu ambasador szkalującą Polskę nie trzeba wspominać.

Tak powinni moim zdaniem postepować Amerykanie, bo moga miec na nich wywalone, z jakiegos jednak wzglledu tego nie robią. Nie sztuką jest palić mosty ale je budować, odnosze to do naszej sytuacji a nie Amerykanów. Zydzi to dla mnie najbardziej bezczelna nacja jaka znam, wiecznie ze wszystkimi o wszystko walczaca, trochę jak nasz PiS tylko w przeciwienstwie do naszych, są wkurwiająco skuteczni, przynajmniej w skali mmiedzynarodowej.

Jak dla mnie to w ogóle czysta naiwność, że kogokolwiek interesuje, czyje te obozy były. Biorąc pod uwagę np. taki fakt, że ponad połowa Amerykanów nie wie, gdzie leży Polska. Pamiętam też, jak Szczęsny wkręcił piłkarzy Arsenalu, że u nas jest jak na Syberii i przyjechali z własnymi zapasami żywności oraz z grubymi kożuchami, do Polski, w której było wtedy 10 stopni.
Można obcinać, po kolei. Ileś osób nie interesuje się polityką, ileś zapomni, ileś ma to w dupie, ileś i tak nie zrozumie. Z tego całego towarzystwa zostaje nam tylko garstka ludzi rozumnych, o których warto zabiegać i którzy sprawdzą sobie, co i jak, na własną rękę. O całą resztę bym się nie martwił, bo oni i tak nie odróżniają nas od Rosji.

Absolutnie masz rację, rzecz jednak wg mie nie w tym czy wiedzą gdzie jest Polska ale jak im sie to słowo bedzie kojarzyc.
Każdy marketingowiec człowiek od PR wie ze dobre hasło to siła przewodnia. Mozna smiało założyc ze zaglądali tam i Ci którzy sie polityka interesują i ci ktorzy maja to głęboko w dupie. To zadziałało jak dobry tytuł w gazecie. Ludzie są  żadni sensacji i wolą zyc problemami innych niż własnymi. Jeśli PiS robiąc ta ustawe chciał walczyć z uzywaniem zwrotu p.o.ś. to w ten sposób zrobili t bardzo chujowo.
Do tego Morawiecki z oredziem a w nim  "Obóz Mauthausen-Gutsen służy jako przykład. Wraz z Katyniem był miejscem niemieckiego masowego mordu polskich intelektualistów"  Standing ovation
« Ostatnia zmiana: 03 Lut, 2018, 08:37:43 wysłana przez commelina »

Offline theremin

• Pr0
  • wyindywidualizowany z rozentuzjazmowanego tłumu
 Gdyby nie to, że to taki sam niedouk jak reszta tej sitwy, to podejrzewałbym, że to celowo w celu sprowokowania siedzących cicho  Niemców.
« Ostatnia zmiana: 04 Lut, 2018, 11:18:15 wysłana przez theremin »
BRRR BRRR DENG BRRR BRRR DENG!!!

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Nieśmiało przypominam, ze ma wykształcenie wyższe również z Historii. Nie zakładałbym ze jest niedouczony.
A co do niemców, to przypomina mi sie takie stare porzekadło " cicho budziesz dalsze jedziesz" .
Mi a właściwie nam jako firmie sprawdziło sie to w czasie pyskówek i gównoburzy z popaprańcami zza wielkiej wody. Nazywali nas złodziejami oszustami i sam juz nie pamietam kim jeszcze. Przestaliśmy w pewnym momencie reagować tylko robiliśmy swoje. Po czasie wyszło ze to był jedyny słuszny kierunek. Jest jeszcze jedno takie powiedzenie " nie ruszaj gówna bo bedzie śmierdzieć"
« Ostatnia zmiana: 04 Lut, 2018, 14:34:07 wysłana przez commelina »

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
"Government is not the solution to our problem; government IS the problem." Ronald Reagan

Offline theremin

• Pr0
To jest genialne po prostu. Przemówienie specjalnie po to, żeby jasno postawić granicę, że Polska nie miała z tym nic wspólnego, a w tłumaczeniu się przyznajemy :D:D:D Oczywiście ogólnie chujowo, ale jaka to piękna metafora na wszystkie dobre chęci PiSu i co z nich finalnie wynika.

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Gdyby nie to, że to taki sam niedouk jak reszta tej sitwy, to podejrzewałbym, że to celowo w celu sprowokowania siedzących cicho  Niemców.

No pacz sprowokował ale zapewnie nie on ;) Niedobrze mi sie robi jak widzę Sasina chwalacego niemców i ponownie oddzwanijąc sukces polskiej dyplomacji ze oto dzięki temu MSZ Niemiec wydał tak oświadczenie. Faktycznie wydał takie ze nie może byc mowy o zadnych wątpliwościach, dla mnie to tylko pokazuje klase polityka, bez kombinowania min. Gabriel nazwał rzeczy po imieniu.

Offline Algiz

• Gaduła
.... Niedobrze mi sie robi jak widzę Sasina chwalacego niemców i ponownie oddzwanijąc sukces polskiej dyplomacji ze oto dzięki temu MSZ Niemiec wydał tak oświadczenie. Faktycznie wydał takie ze nie może byc mowy o zadnych wątpliwościach, dla mnie to tylko pokazuje klase polityka, bez kombinowania min. Gabriel nazwał rzeczy po imieniu.

Oczywiście, że to sukces tej ustawy ! ( notabene nawet jeszcze nie podpisanej przez Dudę) Przecież Niemcy jeszcze nigdy w ten sposób nie mówili, do tej pory była narracja, że to naziści mordowali ludzi, a Niemcy grali tam tylko w orkiestrach wojskowych.
Z tą klasą polityka to bym nie przesadzał. Co Mamy kwiaty Gabrielowi wysłać, że powiedział prawdę ? 
W całej tej sprawie szacun należy się Kukiz15 za ustawę o penalizacji banderyzmu. Rząd pis z niewiadomych dla mnie przyczyn za bardzo wchodził w dupę Ukraińcom i przymykał oko na te rzeczy w imię wzajemnych relacji. Podobnie było z Litwą, nadskakiwaliśmy im, a oni likwidowali polskie szkoły. Prawda jest taka, że i Litwa i Ukraina mają nas w dupie. Kaczyński wymyślił sobie że Litwa i Ukraina będą żywym buforem pomiędzy nami i Rosją. Różnica polega na tym, że o ile Litwa jakoś sobie radzi, to Ukraina za 10/20 lat będzie prosić Rosję żeby ich z powrotem przyjęła do wspólnoty. Oni od momentu rozpadu ZSRR nie potrafili wykształcić podstawowych zasad funkcjonowania państwa. W Rosji są złodzieje, w Polsce są, ale to co jest na Ukrainie to już kuriozum. Tam każdy deputowany automatycznie staje się bogaczem, a po dwóch latach jest oligarchą i jeździ Maybachem. Wystarczy spojrzeć na zarobki W Warszawie, Moskwie i w Kijowie. Ukraińcy sami sobie nie poradzą, a UE nie będzie ich na siłę ciągnąć za uszy i pompować w nich kasę, mają już przykre doświadczenia z Grecją w tym temacie.
« Ostatnia zmiana: 04 Lut, 2018, 17:38:02 wysłana przez Algiz »

Offline theremin

• Pr0
  Mimo wszystko Gabriel powiedział wprost bez ściemniania i szukania usprawiedliwień.  W przeciwieństwie do naszych polityków gloryfikujących zwyrodnialców z NSZ, którzy latach powojennych  mordowali  bezbronnych  cywilów, w tym kobiety i dzieci "w imię wyższych celów", "dla dobra Polski" itp.

Offline Algiz

• Gaduła
  Mimo wszystko Gabriel powiedział wprost bez ściemniania i szukania usprawiedliwień.  W przeciwieństwie do naszych polityków gloryfikujących zwyrodnialców z NSZ, którzy latach powojennych  mordowali  bezbronnych  cywilów, w tym kobiety i dzieci "w imię wyższych celów", "dla dobra Polski" itp.

Bo Gabriel to inteligentny gość, zrobił to w myśl zasady ....wszystko co teraz powiesz może być użyte przeciwko tobie.
więc zawarł maksimum przekazu w minimum treści.
Co do NSZ to nie chcę się wypowiadać bo to jest tak zawiły temat, że jeszcze niejeden sobie na nim zęby połamie.
Z jednej strony mordowali ludzi kolaborujących z komunistyczną władzą, z drugiej strony, co były
winne kobiety i dzieci ? Oczywiście też nie można generalizować i wrzucać wszystkich z NSZ do jednego worka, bo część z nich była prawdziwymi bohaterami, ale oczywiście była też grupa zdemoralizowanych przez wojnę samozwańców którzy sami postanowili wymierzać sprawiedliwość pojmowaną przez pryzmat tego, że np: sami stracili rodziny z rąk komunistów, czy Niemców, więc każdy przejaw współpracy z nimi był dla nich nie do zaakceptowania. 

Offline theremin

• Pr0
 Gdyby wybić wszystkich "komunistycznych kolaborantów" według kryteriów stosowanych przez wyklętych, to RP miałaby dziś co najwyżej ze 2 miliony obywateli...

Offline Bjørn

• Pr0
  • Imponderabilistyczny monopluralista.

Gdyby wybić wszystkich "komunistycznych kolaborantów" według kryteriów stosowanych przez wyklętych, to RP miałaby dziś co najwyżej ze 2 miliony obywateli...

Rozumiem, że jesteś specjalistą w tej dziedzinie i w małym palcu masz wszystkie archiwa, dokumenty, zeznania? ;) Bo widzisz, ja rozmawiałem na ten temat (ba, robiłem na ten temat reportaż do radia) z kilkunastoma różnego rodzaju historykami, którzy siedzą w temacie po sam czubek głowy i mają dziwnym trafem odmienne zdanie od Twojego.

Ja się chuja znam, ale akurat historykom bazującym na faktach zawartych w dokumentach wierzę. ;)
« Ostatnia zmiana: 04 Lut, 2018, 18:47:44 wysłana przez Bjørn »
. : : Death Metal und Jazz : : . || dubstepowe banjo w djencie || . : : Fractal > all your amps : : .

Offline Algiz

• Gaduła
Zgadza się, dla pewnej części z nich już samo przyjęcie ziemi z tzw. reformy rolnej było powodem do wykonania publicznego wyroku np :chłosty, który miał odstraszać innych, ale to skrajne przypadki i nie można ich odnosić do całości NSZ.
« Ostatnia zmiana: 04 Lut, 2018, 19:02:43 wysłana przez Algiz »

Offline theremin

• Pr0
Rozumiem, że jesteś specjalistą w tej dziedzinie i w małym palcu masz wszystkie archiwa, dokumenty, zeznania? ;)

Akurat w mojej okolicy zaznaczyli swoją obecność licznymi zbrodniami na cywilach. Paru moich znajomych stracili przy tym krewnych  - jeden np. 14-letniego stryja, inny babcię, zamordowaną na oczach jego kilkuletniej wówczas matki. 

Bo widzisz, ja rozmawiałem na ten temat (ba, robiłem na ten temat reportaż do radia) z kilkunastoma różnego rodzaju historykami, którzy siedzą w temacie po sam czubek głowy i mają dziwnym trafem odmienne zdanie od Twojego.
Ja się chuja znam, ale akurat historykom bazującym na faktach zawartych w dokumentach wierzę. ;)

https://ipn.gov.pl/pl/dla-mediow/komunikaty/9989,Informacja-o-ustaleniach-koncowych-sledztwa-S-2802Zi-w-sprawie-pozbawienia-zycia.html

Offline Bjørn

• Pr0
  • Imponderabilistyczny monopluralista.
Zacytuję @Algiz

Zgadza się, dla pewnej części z nich już samo przyjęcie ziemi z tzw. reformy rolnej było powodem do wykonania publicznego wyroku np :chłosty, który miał odstraszać innych, ale to skrajne przypadki i nie można ich odnosić do całości NSZ.

Licytować się nie ma sensu. ;)
. : : Death Metal und Jazz : : . || dubstepowe banjo w djencie || . : : Fractal > all your amps : : .

Offline Algiz

• Gaduła

:o A co on miał usprawiedliwiać ? Cyklon B, doktora Mengele, komory gazowe czy milion dusz przepuszczonych przez komin krematorium, a może dzieci łapane za nogi i roztrzaskiwane o rampę w Treblince ? Naprawdę masz "odwagę" zestawiać to wszystko z działalnością NSZ ? Człowieku zachowaj jakieś proporcje !!!

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Nasi nawet w tak oczywistych sprawach nie potrafia.