Autor Wątek: Kto tu coś napisze ten dupa!  (Przeczytany 313802 razy)

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
Mogę Ci powiedzieć kto. Dutkiewicz...

A tu info ze strony Miasta Wrocław i oświadczenie Urzędu Miejskiego które nie potwierdza pierdół które będzie rozpatrywał Strasburg.
http://www.wroclaw.pl/oswiadczenie-w-sprawie-koczowiska-przy-ulicy-paprotnej
"Government is not the solution to our problem; government IS the problem." Ronald Reagan

Offline Jesus

• Gaduła
  • Djesus Chytrus
return to monke

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Kiedyś myślałem ze jestem bardziej na prawo, ale po takich tekstach chce byc bardziej na lewo.

http://www.nienawisc.pl/roman-sklepowicz-kto-to-rucha-czyli-autorytet-tvp/

Zeby było jasne, po tekstach takich znakomitych autorytetów prawej jaśnie nam rządzącej strony.

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
"Government is not the solution to our problem; government IS the problem." Ronald Reagan

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Ale zgadzasz się z nim czy nie? ;)

Ta jasne, no bo jak inaczej.

Offline Johnny

• Pr0
  • Miszcz onelinerów
    • Robur
Kiedyś myślałem ze jestem bardziej na prawo, ale po takich tekstach chce byc bardziej na lewo.

Zeby było jasne, po tekstach takich znakomitych autorytetów prawej jaśnie nam rządzącej strony.

Prawa strona doszła do władzy? Woo, dawno mnie w internecie nie byli.
Jazz, Lounge, Downtempo

Offline 13

• Gaduła
  • אלהים

Powiedział ktoś, kto nazwę firmy zapożyczył od jednego z najgorszych wulgaryzmów w j. Polskim :P
Zdrowy rozum jest rzeczą ze wszystkich na świecie najlepiej podzieloną, każdy bowiem sądzi, iż jest w nią tak dobrze zaopatrzony, iż nawet ci, których we wszystkim innym najtrudniej jest zadowolić, nie zwykli pragnąć go więcej niźli posiadają. Kartezjusz.

Offline Bjørn

• Pr0
  • Imponderabilistyczny monopluralista.

Prawa strona doszła do władzy? Woo, dawno mnie w internecie nie byli.

Panie, przeca PiSuary to Kościół, zakaz aborcji i konserwa! Prawica, że hej!
. : : Death Metal und Jazz : : . || dubstepowe banjo w djencie || . : : Fractal > all your amps : : .

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen

Powiedział ktoś, kto nazwę firmy zapożyczył od jednego z najgorszych wulgaryzmów w j. Polskim :P

Skąd takie przypuszczenie :o  głodnemu chleb na myśli ?  :P

Skervesen w języku Islandzkim to wycinanie, oddalanie kłopotów.
« Ostatnia zmiana: 07 Paź, 2017, 10:11:16 wysłana przez commelina »

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator

Offline selfslave

• Gaduła

Z tym co uznajemy za prawicę, a co za lewicę to u nas trochę chaos jest od zawsze.

A ten Roman Sklepowicz to po prostu prostak i debil. Nie widzę w tym co mówi nic politycznego i ten człowiek żadnych postulatów politycznych nie ma, po prostu wychodzi z prawej strony sceny, bo takie są nastroje społecznie.
O jego przeszłości pisze to samo zarówno Cenckiewicz z IPN, jak i naTemat http://natemat.pl/219427,kojarzycie-go-za-ruchanie-kobiet-a-to-znacznie-barwniejsza-postac-sa-rzeczy-o-ktorych-sklepowicz-wolalby-zapomniec
więc możemy chyba uznać, że Sklepowicz to nie działacz polityczny, a po prostu postkomunistyczny karierowicz.

To że redaktor Republiki żartuje sobie z nim w taki sposób jest obrzydliwe. Ale Republika to taki odwrócony TVN, tylko bardziej amatorski i mniejszym budżetem, więc ogląda to tylko najtwardszy polityczny beton.

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
Co gdyby posłowie przez pierwszą kadencję mieli status rezydenta i zarabiali 2,2k? Brzmi w sumie bardziej sensownie niż rezydentura lekarzy - oni przynajmniej mają jakieś wykształcenie, które daje kwalifikacje. Większość posłów już niekoniecznie :D

Offline niedziak

• The Dark Lord
  • Pr0
Co gdyby posłowie przez pierwszą kadencję mieli status rezydenta i zarabiali 2,2k? Brzmi w sumie bardziej sensownie niż rezydentura lekarzy - oni przynajmniej mają jakieś wykształcenie, które daje kwalifikacje. Większość posłów już niekoniecznie :D

Nie zapomnij o kwocie wolnej od podatku równej nam, niegodnym śmiertelnikom.
Jeżeli jesteś w czymś dobry to nie rób tego za darmo.

Offline pivo

• Pr0
    • VisionsOfTondal

Wyczuwam w Twojej wypowiedzi lekką dozę złośliwości. Niewidzialna opiekuńcza ręka przecież wyregulowała pensje rezydentów na poziomie 2,2k i gwarantuje im stabilność - przeciwdziała również patologiom, które mogłyby ich czekać jakby pracowali w prywatnych placówkach - wszyscy zarabiają tyle samo - nie cieszysz się?

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi

Wyczuwam w Twojej wypowiedzi lekką dozę złośliwości. Niewidzialna opiekuńcza ręka przecież wyregulowała pensje rezydentów na poziomie 2,2k i gwarantuje im stabilność - przeciwdziała również patologiom, które mogłyby ich czekać jakby pracowali w prywatnych placówkach - wszyscy zarabiają tyle samo - nie cieszysz się?

Niewidzialna ręka - jak w Stanach? Dziękuję, postoję. Od zarania tego wątku trąbiłem, że służba zdrowia jest dramatycznie niedofinansowana i mnie bardzo cieszą protesty.

@niedziak Ja (mimo iż uważam, że kwota wolna powinna być sporo wyższa) jednak jestem zdania, że opodatkowywanie stanowisk państwowych to zbędna biurokracja - lepiej po prostu obniżyć wynagrodzenie, to bilans będzie taki sam.

Offline niedziak

• The Dark Lord
  • Pr0
Nie, lepiej obniżyć podatki, a bilans będzie na plus.

Offline Algiz

• Gaduła

Bilans zawsze musi wyjść na zero.

Offline niedziak

• The Dark Lord
  • Pr0
Tak? To w takim razie czym jest bilans czynny?

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi

Mniejsze wpływy do budżetu to większe wpływy do budżetu? :v

Offline niedziak

• The Dark Lord
  • Pr0

Mniejsze wpływy do budżetu to większe wpływy do budżetu? :v

Krzywa Laffera.

Offline Tadeo

• Pr0
  • Sie gra sie ma
    • Fraktale
Krzywa Laffera.
Ta sama, której optimum jest, według różnych badań, na poziomie 65-70%?

Offline pivo

• Pr0
    • VisionsOfTondal

Od zarania tego wątku trąbiłem, że służba zdrowia jest dramatycznie niedofinansowana i mnie bardzo cieszą protesty.

@niedziak Ja (mimo iż uważam, że kwota wolna powinna być sporo wyższa) jednak jestem zdania, że opodatkowywanie stanowisk państwowych to zbędna biurokracja - lepiej po prostu obniżyć wynagrodzenie, to bilans będzie taki sam.

Na wszystko macie jedno rozwiązanie - dosypywanie pieniędzy, ale jak jakiegoś prywaciarza nie stać na podniesienie wynagrodzeń w firmie... to co wtedy przeważnie radzicie? :) co radzicie jak prywaciarz leci w chuja w stosunku do pracowników?

W sektorze publicznym jeszcze niedawno pracowało 20% ludu pracującego - generuje to trochę biurokracji - a co z ludźmi, którzy straciliby pracę, bo nie trzebaby już przerzucać papierów?

Offline niedziak

• The Dark Lord
  • Pr0
Krzywa Laffera.
Ta sama, której optimum jest, według różnych badań, na poziomie 65-70%?

Nie wiem jakie badania czytasz, ale ja widzę skąd i kiedy ludzie uciekają do rajów podatkowych, przechodzą do szarej strefy, robią coraz większe wały albo po prostu zamykają interesy. Skoro ludzi nie stać na wydawanie pieniędzy to z czego mają być wpływy? Dokręcenie śruby i jeszcze większe opodatkowanie pracy?

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Wielokrotnie i w naszym kraju sprawdzało sie ze gdy zmniejszali akcyze wpływy nagle rosły, gdy zwiekszali zaczynało sie kombinowanie. To samo jest z podatkami od wynagrodzeń.
Wszystkim tym filozofom psychologom od podatków i dobrobytu, sugerowałbym, ba, zalecałbym, by choc rok spróbowali sami podziałac na własna rekę, koniecznie i bezwzględnie zatrudnić ponad 10 osób i wtedy dopiero zabieraliby sie za mówienie o tym co jest dobre co nie. Łatwo jest liczyć cudze pieniadze gorzej jak samemu trzeba siegnąć do kieszeni. Dlaczego 10 osób? otóż dlatego iż od tej ilości zatrudnionych zaczyna sie zabawa. Dodoatkowe obowiązki szkoleniowe BiHP oczywiście na koszt pracodawcy, chuj wie po co i na co. Takie bzdety, na które musiałem wydawać gruba kasę, ze mnie chuj strzelał.
Ponad to to już nie jest mikro firma i dochodzą inne poboczne problemy, które np szykuje nam jasnie pan Morawiecki.
Teraz istniejące zestawienia opakowań i opłaty środowiskowe a to tylko na papierze, nikt tego nie egzekwuje sa faktury za utylizację a właściwie tylko za wyliczenie tego owszem to wymiślili zajebiści poprzednicy ale jakos nikomu to nie przeszkadza. Twór dla samego siebie byt dla bytu czyli dla kasy tych co wiedzieli jak i gdzie sie ustawić, a ty kurwa płać

Offline Tadeo

• Pr0
  • Sie gra sie ma
    • Fraktale
Nie wiem jakie badania czytasz, ale ja widzę skąd i kiedy ludzie uciekają do rajów podatkowych, przechodzą do szarej strefy, robią coraz większe wały albo po prostu zamykają interesy. Skoro ludzi nie stać na wydawanie pieniędzy to z czego mają być wpływy? Dokręcenie śruby i jeszcze większe opodatkowanie pracy?
Przywołałeś życzeniowe uproszczenie rzeczywistości, to masz. :D

Szalona koncepcja: poprawić procesy(zwłaszcza rekrutacji!), zaoferować lepszy produkt zamiast cisnąć na taniej sile roboczej. Praca zawsze będzie tańsza gdzie indziej(np. w Chinach), więc realistycznie patrząc to jedyna sensowna droga.

Na którą firmę, gdzie się cebuli na podwyżkach czy zatrudnianiu ludzi po stażach, nie spojrzę jest to samo: z jednej strony rzeczone cebulenie, z drugiej chujowe procesy(albo jeszcze lepiej - brak procesów) i rozwalanie kasy na głupoty albo po prostu chujowy, niekonkurencyjny produkt.

Rozkminiałem ostatnio jak zrobić, żeby w 2018 wreszcie jakiegoś ziutka zatrudnić i tego nie żałować. Wyszło mi, że muszę po prostu dobrze wybrać, a żeby to zrobić potrzebuję porządnego procesu rekrutacyjnego. Dobry człowiek spokojnie będzie 3x lepszy niż chujowy(za tę samą kasę), co neguje wszelkie tzw. "koszty pracy".