Autor Wątek: Kto tu coś napisze ten dupa!  (Przeczytany 313534 razy)

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
Czekam na reakcję Frondy - „Jak taki pobożny człowiek może robić zakupy u Lewiatana, księcia piekieł?”, a zaraz potem TVN w reakcji: „Rozłam na prawicy”.

Offline Algiz

• Gaduła
Czekam na reakcję Frondy - „Jak taki pobożny człowiek może robić zakupy u Lewiatana, księcia piekieł?”, a zaraz potem TVN w reakcji: „Rozłam na prawicy”.

::)
Lewiatan (hebr. לִוְיָתָן, Liwjatan, jid. Lewjosn) – legendarny potwór morski, wspominany w kilku miejscach w Starym Testamencie.

Słowo „lewiatan” używane jest także na określenie dużego zwierzęcia morskiego. W literaturze nowożytnej (np. w Moby Dicku Hermana Melville’a), odnosi się często do wielorybów. We współczesnym języku hebrajskim oznacza po prostu wieloryba.
« Ostatnia zmiana: 20 Lis, 2017, 16:37:07 wysłana przez Algiz »

Offline niedziak

• The Dark Lord
  • Pr0
W Biblii nigdzie nie jest też napisane, że diabeł vel szatan vel moja teściowa włada piekłem ;)
Jeżeli jesteś w czymś dobry to nie rób tego za darmo.

Offline Algiz

• Gaduła
Ale nie każdy kto lubi twoja teściową jest satanistą ?

Offline niedziak

• The Dark Lord
  • Pr0
Ja mówię teściowa, ktoś inny Lucyfer. Licho ma wiele imion :D
Jeżeli jesteś w czymś dobry to nie rób tego za darmo.

Offline Johnny

• Pr0
  • Miszcz onelinerów
    • Robur
Jazz, Lounge, Downtempo

Offline Bjørn

• Pr0
  • Imponderabilistyczny monopluralista.

Tak a propos całego tego lewicowego rasizmu. :D
. : : Death Metal und Jazz : : . || dubstepowe banjo w djencie || . : : Fractal > all your amps : : .

Offline Johnny

• Pr0
  • Miszcz onelinerów
    • Robur
Kompletnie nie rozumiem, dlaczego ktoś zrobił film z tekstu. Nie da się tego czytać. Jak to mówią, nie pojechałem.
Jazz, Lounge, Downtempo

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
( Obraz usunięty.)

Taki on logiczny jak z koziej dupy rajsen tasza. Idąc taka logiką mamy takiego Ziemkiewicza Terlikowskiego a ostatnio Warzechę który to z  chamskich seksistowskich zaczepek i streczycielstwa czyli przemocy seksualnej w stosunku do kobiet robi na łamach gazety "niecne występki".
Idąc dalej, aktualnie w Polsce mamy tak, że gdy my wszystkich muzułmanów mamy za ścierwo i terrorystów  to już ci lewaccy europejczycy widząc hasła faszystowskie i nacjonalistyczne, na najbardziej oficjalnym z oficjalnych marszy niepodległościowych w Polsce, nie maja prawa nazwać po całości tego marszu faszystowskim bo to obraża Polaków.
A czym takie postrzeganie sie różni ? Jak dla mnie takie same gówniane podejście do sprawy a z naszej strony, zwykła mentalnośc Kalego.
Idźmy dalej, jesteś przeciw PiS nie jestes dobrym polakiem lub lewakiem lemingiem itd tzw nowomowa miłości.

Niech oni wszyscy stąd spierdalają ze swoją logiką jak to mawia p.Pawłowicz w swej mowie miłości.

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
Co by było z tymi tuzami Twittera, gdyby nie TVN24 i Gazeta.pl? Nie mieliby o czym pisać :( Wolę nawet nie zaczynać tematu, że te media są prawopośrodkowe w opór...

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
Taki on logiczny jak z koziej dupy rajsen tasza. Idąc taka logiką mamy takiego Ziemkiewicza Terlikowskiego a ostatnio Warzechę który to z  chamskich seksistowskich zaczepek i streczycielstwa czyli przemocy seksualnej w stosunku do kobiet robi na łamach gazety "niecne występki".
Idąc dalej, aktualnie w Polsce mamy tak, że gdy my wszystkich muzułmanów mamy za ścierwo i terrorystów  to już ci lewaccy europejczycy widząc hasła faszystowskie i nacjonalistyczne, na najbardziej oficjalnym z oficjalnych marszy niepodległościowych w Polsce, nie maja prawa nazwać po całości tego marszu faszystowskim bo to obraża Polaków.
A czym takie postrzeganie sie różni ? Jak dla mnie takie same gówniane podejście do sprawy a z naszej strony, zwykła mentalnośc Kalego.
Idźmy dalej, jesteś przeciw PiS nie jestes dobrym polakiem lub lewakiem lemingiem itd tzw nowomowa miłości.

Nie bardzo to samo.

Do czego prowadzi zezwolenie na osiedlanie się wyznawców islamu, można zobaczyć u sąsiadów. W Polsce dodatkowo kościół katolicki wywalczył sobie niesamowite jak na skalę światową przywileje, które konstytucyjnie są gwarantowane również innym wyznaniom, o czym nikt kto forsował takie regulacje prawne wcześnie nie myślał. Mogą być one obecnie wykorzystywane przez inne związki wyznaniowe. Lęk przed terroryzmem islamskim jest uzasadniony i każde państwo ma prawo samostanowić o sposobie ochrony swoich obywateli, zwłaszcza jeśli jest to spójne z oczekiwaniami społeczeństwa.

Natomiast nazywanie kogoś faszystą, nazistą, przyrównywanie go do zbrodniarzy hitlerowskich, powoływanie się w debacie na zbrodnie holokaustu i przypisywanie mu poparcia dla treści które znalazły się na marszu tylko dlatego że ktoś w tłumie niósł baner który zawierał nielegalne treści to czystej postaci pomówienie, demagogia i zwykłe skurwysyństwo. Dokładnie wpisuje się to w politykę zachodnią z kłamstwem oświęcimskim.

Nie zgodzę się też ze stwierdzeniem że wszystkie treści prezentowane przez media były rasistowskie, ksenofobiczne itd.
Hasło czysta krew dla Straigh Edge, nie dla islamu nijak się mają do zarzutów o nazizm!

Tyle w obronie

Jak widzę kretyna hajlującego z biało-czerwoną flagą na ramieniu albo wydziaraną swastą to mam ochotę pokazać mu najbliższy kamieniołom...

PS: każdy polityk który przywołał holokaust i porównał marsz niepodległości do 60tyś nazioli powinien moim zdaniem dostać zakaz wjazdu do polski i mieć z urzędu wytoczony proces. Dokładnie tak jak się w końcu przestajemy cackać z ukraińcami.

« Ostatnia zmiana: 21 Lis, 2017, 22:35:43 wysłana przez nikt »
"Government is not the solution to our problem; government IS the problem." Ronald Reagan

Offline lwronk

• Pr0
  • Who said you need to buy a guitar?
    • Avernus Guitars
@nikt a przestajemy? Robię ostatnio sporo dla branży, w której sporo się ich zatrudnia i wrażenia mam zgoła odmienne.

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
Nie pisałem o taniej sile roboczej tylko zakazach wjazdu np. dla niektórych polityków ukraińskich i pracowników ich odpowiednika IPNu.
"Government is not the solution to our problem; government IS the problem." Ronald Reagan

Offline Tadeo

• Pr0
  • Sie gra sie ma
    • Fraktale
Do czego prowadzi zezwolenie na osiedlanie się wyznawców islamu, można zobaczyć u sąsiadów.
Nic się nie dzieje. Przejedź się, zostań ciut dłużej to zobaczysz. Każdy, niezależnie od pochodzenia, koloru skóry czy orientacji przede wszystkim zastanawia się za co przeżyje do następnej wypłaty.

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
Demolując przy okazji połowę Paryża ;)

Offline Tadeo

• Pr0
  • Sie gra sie ma
    • Fraktale
Chcesz może dla odmiany napisać coś, czego nie przeczytałeś na jakimś "niezależnym" portalu? ;)

Ludzie traktują francuską demolkę jakby to było coś nowego, przywiezionego zza granicy. Nic podobnego. Francuzi uwielbiają demolkę. Przykład:

Inny przykład: W 2007 bodajże w miejscowości Montpellier uruchomiono system podobny do Veturilo zwany Vélomagg'. Co zrobiła złota francuska młodzież? Rozjebała część rowerów jeżdżąc "wyczynowo" i nagrywając to.

Innym razem w ramach protestów z tym posągiem bodajże:
https://www.google.it/maps/@43.6112665,3.8707036,3a,53.5y,101h,108.21t/data=!3m8!1e1!3m6!1sAF1QipO0lvSoOkD0Y c4uNVehiCfiuZKnTRfk 893Cl8WR!2e10!3e11!6shttps:%2F%2Flh5.googleusercontent.com%2Fp%2FAF1QipO0lvSoOkD0Yc4uNVehiCfiuZKnTRfk893Cl8WR%3Dw203-h100-k-no-pi0-ya28.519997-ro-0-fo100!7i8704!8i4352?hl=pl
Zrobiono myk pt. "przemalujmy jaja konia na niebiesko"

Offline drzevoo

• Gaduła
Chcesz może dla odmiany napisać coś, czego nie przeczytałeś na jakimś "niezależnym" portalu? ;)

Ludzie traktują francuską demolkę jakby to było coś nowego, przywiezionego zza granicy. Nic podobnego. Francuzi uwielbiają demolkę. Przykład:

Inny przykład: W 2007 bodajże w miejscowości Montpellier uruchomiono system podobny do Veturilo zwany Vélomagg'. Co zrobiła złota francuska młodzież? Rozjebała część rowerów jeżdżąc "wyczynowo" i nagrywając to.

Innym razem w ramach protestów z tym posągiem bodajże:
https://www.google.it/maps/@43.6112665,3.8707036,3a,53.5y,101h,108.21t/data=!3m8!1e1!3m6!1sAF1QipO0lvSoOkD0Y c4uNVehiCfiuZKnTRfk 893Cl8WR!2e10!3e11!6shttps:%2F%2Flh5.googleusercontent.com%2Fp%2FAF1QipO0lvSoOkD0Yc4uNVehiCfiuZKnTRfk893Cl8WR%3Dw203-h100-k-no-pi0-ya28.519997-ro-0-fo100!7i8704!8i4352?hl=pl
Zrobiono myk pt. "przemalujmy jaja konia na niebiesko"

Chodziło raczej o taki rodzaj demolki, a nie o rozwalenie kilku telefonów:
Żeby mi się chciało tak, jak mi się nie chce...

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
Dwa linki nie działają.
Nie wiem też do czego dążysz wywodem. Skoro francuzi to nieokrzesańcy i sami demolują to mam się z automatu zgodzić na emigrację obcych kulturowo ludków + na zniesławianie narodu polskiego?

Idę zrobić kawę i powdychać trochę rodzimego smogu.

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Przemek wiem, ze nie ma co tak do konca zasłaniac sie statystykami ale jednak. Na przestrzeni ostatnich 10 lat czy tam od WTC ilu ludzi zginęło w zamachach terrorystycznych a ilu od naszych rodzimych czystych wspaniałych białych ludzi ( dla mnie morderców itd ). Mam na mysli wyłącznie europę ? Byc może odpowiesz mi, ze nie każdy muzułmanin to terrorysta ale każdy terrorysta to muzułmanin, no może wyłączaając Brejvika ( nazista ? przypadek ? )
Ja przyznam sie nie wiem jak bym sie czuł gdyby obok mojego osiedla była  enklawa muzułmańska i do takich rzeczy przynajmniej na poczatku bym nie dopuszczał, ale rozsądna relokacja, pomoc samotnym kobietom z dziećmi uciekajacym przed wojną, to raczej powinnośc dla takiego rządu co sie mieni chcrześcijańskim a juz fogle katolickim.

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
Dupa nie wojna. Większość opalonych inżynierów nie pochodzi z krajów objętych działaniami wojennymi, potwierdzają to nawet sami Niemcy.

Nie idźmy też po ekstremach. Mi wystarczy ogólny wzrost przestępczości żeby być na nie. To samo dotyczy naszych wschodnich sąsiadów na chwilowo okupowanych terenach ;)

Offline Bjørn

• Pr0
  • Imponderabilistyczny monopluralista.
* opalony inżynier *

Made my day :D

Acz osobiście wolę określenie „książęta pustyni”.
. : : Death Metal und Jazz : : . || dubstepowe banjo w djencie || . : : Fractal > all your amps : : .

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
^HAHAHA BOŻE JAk ŚMIESZNIE!!! „OPALONY”!!! HAHAHAHAHA czacie??? OPALONY!!! Ble.

Jakby nawet 500 km ode mnie była równie kretyńska wojna, to też bym wolał spierdalać zamiast czekać aż dojdzie do mnie. Zanim zacznie się, że sami faceci emigrują - polecam sprawdzić, jakie są warunki przemytu ludzi i jak traktowane są kobiety przez przemytników. Przez takie gadanie jak wyżej mamy cały ten kryzys - zamiast ponadnarodowo wziąć to na klatę, by jak najlepiej to ogarnąć logistycznie w dłuższej perspektywie i okazać solidarność, to przez takie straszenie nie zrobiono nic, a mafie przemytowe zgarniają miliardy.

https://youtube.com/watch?v=tXdvYgSKDKY

Nie zgadzam się z nim w całości tego, co mówi, ale o konieczności istnienia ponadnarodowych instytucji do zarządzania kryzysami - w 100%.

Offline drzevoo

• Gaduła

Jakby nawet 500 km ode mnie była równie kretyńska wojna, to też bym wolał spierdalać zamiast czekać aż dojdzie do mnie. Zanim zacznie się, że sami faceci emigrują - polecam sprawdzić, jakie są warunki przemytu ludzi i jak traktowane są kobiety przez przemytników. Przez takie gadanie jak wyżej mamy cały ten kryzys - zamiast ponadnarodowo wziąć to na klatę, by jak najlepiej to ogarnąć logistycznie w dłuższej perspektywie i okazać solidarność, to przez takie straszenie nie zrobiono nic, a mafie przemytowe zgarniają miliardy.

Nie zgadzam się z nim w całości tego, co mówi, ale o konieczności istnienia ponadnarodowych instytucji do zarządzania kryzysami - w 100%.

Skoro uciekają przed wojną, to dlaczego nie spierdalają chociażby do Arabii Saudyjskiej, którą mają duuużo bliżej? Kulturowo również jest im bliższa.
I problemu z przemytnikami by nie było.
Żeby mi się chciało tak, jak mi się nie chce...

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi

Skoro uciekają przed wojną, to dlaczego nie spierdalają chociażby do Arabii Saudyjskiej, którą mają duuużo bliżej? Kulturowo również jest im bliższa.
I problemu z przemytnikami by nie było.

Ale wiesz, że jakiś dobry milion czy dwa uciekło do Arabii Saudyjskiej? I skąd wiesz, komu jest kulturowo co bliższe. Arabia Saudyjska to kalifat.

Offline Pronounce

• Pr0
Nie zupełnie uciekło gizmi.

Do Arabii i innych krajów w Zatoce Perskiej faktycznie sporo "uciekło" ale czy dwa miliony to nie wiem skąd takie dane.
Wygląda mi to na wykrzywioną informację dotyczącą rzekomej pomocy dla uchodźców z Jemenu w Arabii Saudyjskiej.
Piszę o rzekomej ponieważ równie dobrze Rosja mogłaby twierdzić, że przyjmuje ukraińskich uciekinierów z Krymu.

"uciekło" - ponieważ są to ludzie, którzy wyjechali na samym początku zawieruchy do pracy. W tym rejonie socjal dla immigrantów nie istnieje, jedyną możliwością jest praca. Aby tę dostać trzeba mieć pozwolenie na pobyt/wizę pracowniczą a to nie jest takie "hop siup".
Życie jednak jest prostsze, lokalni pracodawcy wyczuli zdespserowanych chcących się wydostać z kraju więc ludzie szybciej zgadzali na mniej atrakcyjne umowy itd. Łączenie rodzin dla takich pracowników to przypadki jeden na kilkanaście tysięcy.
To ekonomia a nie humanitaryzm, którego odmawia się państwom sceptycznie podchodzącym do przyjmowania imigrantów.

Kraje w Zatoce Perskiej są jakie są, ale dbają o własnych obywateli jak mało który inny europejski.

Co do całego przemysłu przemytu ludzi to dosyć logiczne wydaje się, że stosunkowa łatwość osiedlenia się w danym kraju, otrzymanie pomocy/socjalu przyniesie zwiększenie liczby imigarntów jak i przemytu.
Inaczej mówiąc przez podaż azylu/łatwości osiedlenia się/socjal do "gaszenia" kryzysu uchodźczego zwiększa się popyt czyli działalność przemytników ludzi, napływ kolejnych fal ludzi.

Posty połączone: [time]22 Lis, 2017, 13:30:02[/time]
« Ostatnia zmiana: 22 Lis, 2017, 13:38:06 wysłana przez Pronounce »