Autor Wątek: Kto tu coś napisze ten dupa!  (Przeczytany 313527 razy)

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
Przez takie gadanie jak wyżej mamy cały ten kryzys - zamiast ponadnarodowo wziąć to na klatę, by jak najlepiej to ogarnąć logistycznie w dłuższej perspektywie i okazać solidarność, to przez takie straszenie nie zrobiono nic, a mafie przemytowe zgarniają miliardy.
Kryzys mamy w 100% wywołany przez USA. Każdy kraj który chciał odejść od rozliczeń w petrodolarach na rzecz złota (np. Libia) lub SDR kończył wprowadzeniem demokracji przez Wujka Sama. Im szybciej uda się to Rosji i Chińczykom tym szybciej zachwiana zostanie pozycja USA i wywołany zostanie u amerykańców kryzys.

Mafie zgarniają miliardy bo ludzie z twoim podejściem otwierają szeroko drzwi dla emigrantów. Jakby granice były szczelne i nie przyznawano żadnych zasiłków socjalnych osobom które nie posiadają obywatelstwa to problem byłby rozwiązany.
"Government is not the solution to our problem; government IS the problem." Ronald Reagan

Offline Algiz

• Gaduła
Ciekawe podejście do sprawy. Dla części z was  500+ na polskie dziecko to rozdawnictwo, a 500 euro dla pseudo uchodźcy to humanitaryzm i solidarność.

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Tutaj sie z Wami tzn Algiz i Nikt zgodzę, w zasadzie nawet nie trzeba by chyba, z naciskiem na chyba, specjalnie uszczelniać granic, wystarczy obnizyc socjal. Z resztą kto tak na prawde u nas został, wiekszośc ucieka do niemca i szweda. Nawet Duńczycy obostrzając znacznie socjal, posrednio poradzili sobie z tym problemem. Dla mnie tak samo jak 500+ tak i kazdy socjal jest rozdawnictwem, ale wszystko musi mieć swoje uzasadnienie. Po za tym nasze kochane państwo musiałoby sie zdobyć na coś takiego jak pozwolenie na zycie przez zarabiianie przez prace nawet ta najniższą.  Niech pozwola ludziom zarabiać bez zbednej biurokratyzacji i fiskalizacji, z nich, tych najniżej zarabiajaacych i tak wielkich podatków nie ma, tym uważam zrobiliby lepiej niż rozdawnictwem i sobie i ludziom, tyle ze ludzie z natury są leniwi, a tego ( czyli lenistwa ) to ja już finansowac bym nie chciał.  na dzisiaj pracy jest sporo może nie sa to kokosy ale powinno byc tak ze da to więcej niż 500+ a rzad dał przecież kosztem firm większe wypłaty, czym wkurwia chwaląc sie ze spełnili wyborczą obietnicę.

Offline Pronounce

• Pr0
Jesteśmy szóstym najpopoularniejszym kierunkiem dla immigrantów w UE.

http://forsal.pl/swiat/unia-europejska/artykuly/1086279,co-szosty-unijny-imigrant-wybiera-polske.html

Ciekawe dlaczego nie pokrywa się z celami uchodźców ? Widocznie imigranci w Polsce mają inne priorotety niż socjal czy uzyskanie dokumentów pozwalających na dalszą podróż na północ.

Offline Tadeo

• Pr0
  • Sie gra sie ma
    • Fraktale
Dwa linki nie działają.
Nie wiem też do czego dążysz wywodem. Skoro francuzi to nieokrzesańcy i sami demolują to mam się z automatu zgodzić na emigrację obcych kulturowo ludków + na zniesławianie narodu polskiego?

Idę zrobić kawę i powdychać trochę rodzimego smogu.
Mógłbyś np. przestać być takim ksenofobem. Ja na przykład tego nie rozumiem. Jak to jest, że człowiek wykształcony nie podejmuje wysiłku, żeby autentycznie dowiedzieć się czegoś o innych kulturach, a zamiast tego woli korzystać z tego, co ludzie niekoniecznie dobrej woli podadzą na tacy twierdząc, że to fakty?

Offline Mat

• Pr0
  • Join the Dark Side and get a free cookie!
Dwa linki nie działają.
Nie wiem też do czego dążysz wywodem. Skoro francuzi to nieokrzesańcy i sami demolują to mam się z automatu zgodzić na emigrację obcych kulturowo ludków + na zniesławianie narodu polskiego?

Idę zrobić kawę i powdychać trochę rodzimego smogu.
Mógłbyś np. przestać być takim ksenofobem. Ja na przykład tego nie rozumiem. Jak to jest, że człowiek wykształcony nie podejmuje wysiłku, żeby autentycznie dowiedzieć się czegoś o innych kulturach, a zamiast tego woli korzystać z tego, co ludzie niekoniecznie dobrej woli podadzą na tacy twierdząc, że to fakty?
Jak mowa o innych kulturach, to chodzi o oblewanie kwasem (duzo tego w Londynie), obrzezanie dziewczynek (pelno w UK i krajach skandynawskich), czy inne dobroci? Do tego dochodza takie kurioza, ze nie wolno na nich nic powiedziec, bo rasizm i ksenofobia, no i potem sie dowiadujemy o gangu gwalcacych nieletnie dziewczynki przez ludzi o "azjatyckiej urodzie". O tym duzo ludzi wiedzialo, wlacznie z policja ale nie zrobili nic z racji obaw, ze beda nazwani rasistami. Zreszta na nich nie wolno mowic muzulmanie, chyba ze w dobrym kontekscie. Jak w zlym, to azjaci.

Argument, ze nasi tez przestepstwa popelniaja jest argumentem z dupy. No bo skoro sa problemy z lokalsami, to sciagniecie kompletnie odrebnych kulturowo ludzi nie poprawi sytuacji.

Zreszta na chuj ich tu w ogole do tej Europy sciagac, kiedy im mozna na miejscu tam pomagac? Tylko to pewnie jest nie po nowoczesnemu.

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
No tak zapomniałem. Wszyscy muszą się dopasowywać do mniejszości. Zwłaszcza u siebie ;)
Stygmatyzowanie poglądów na mnie nie działa.
"Government is not the solution to our problem; government IS the problem." Ronald Reagan

Offline niedziak

• The Dark Lord
  • Pr0

Jakby nawet 500 km ode mnie była równie kretyńska wojna, to też bym wolał spierdalać zamiast czekać aż dojdzie do mnie.

A znasz jakieś wojny, które nie są kretyńskie? Czy jak był gnój na Krymie z udziałem rosyjskich najemników to miałeś już spakowane walizki?
Jeżeli jesteś w czymś dobry to nie rób tego za darmo.

Offline Johnny

• Pr0
  • Miszcz onelinerów
    • Robur
^HAHAHA BOŻE JAk ŚMIESZNIE!!! „OPALONY”!!! HAHAHAHAHA czacie??? OPALONY!!! Ble.

Jakby nawet 500 km ode mnie była równie kretyńska wojna, to też bym wolał spierdalać zamiast czekać aż dojdzie do mnie. Zanim zacznie się, że sami faceci emigrują - polecam sprawdzić, jakie są warunki przemytu ludzi i jak traktowane są kobiety przez przemytników. Przez takie gadanie jak wyżej mamy cały ten kryzys - zamiast ponadnarodowo wziąć to na klatę, by jak najlepiej to ogarnąć logistycznie w dłuższej perspektywie i okazać solidarność, to przez takie straszenie nie zrobiono nic, a mafie przemytowe zgarniają miliardy.

https://youtube.com/watch?v=tXdvYgSKDKY

Nie zgadzam się z nim w całości tego, co mówi, ale o konieczności istnienia ponadnarodowych instytucji do zarządzania kryzysami - w 100%.

Ile do tej pory wpłaciłeś na ofiary wojny w Syrii?
Jazz, Lounge, Downtempo

Offline Bjørn

• Pr0
  • Imponderabilistyczny monopluralista.
Wszyscy zwolennicy przyjmowania imigrantow zza granicy powinni ich przyjmować pod swôj dach i się nimi opiekować. Niech dadzą przykład sceptykom i niechętnym, zamiast pierdolić, że to państwo się tym powinno zajmować. Jakie państwo? Państwo to ludzie.
. : : Death Metal und Jazz : : . || dubstepowe banjo w djencie || . : : Fractal > all your amps : : .

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Wszyscy zwolennicy przyjmowania imigrantow zza granicy powinni ich przyjmować pod swôj dach i się nimi opiekować. Niech dadzą przykład sceptykom i niechętnym, zamiast pierdolić, że to państwo się tym powinno zajmować. Jakie państwo? Państwo to ludzie.

To prawda w teorii, ze państwo to ludzie, w istocie aparat rządowy-państwowy, blokuje takie możliwości a ostatnimi czasy coraz bardziej ingeruje w nasze wybory zyciowe. Co powinnismy myśleć, niemal jak sie kochać i jak życ. Kiedy puszczac dzieci do szkoły. Mam wrazenie ze wiekszośc ostatnich i nie mam na myśli tylko rzadów PiS choć te najbardziej wg mnie ingerują , decyzji typu gimnazja czy maja byc czy nie, ila lat ma mieć dzicko by szło do szkoły, Które lekarstwa sa dobre które złe, wyliczać mozna jeszcze długo. Wszystkie te sprawy wydaja sie być widzi misie danego ministra czy tez osoby decyzyjnej. Tak samo nie pozwola Tobie przyjąć takiego imigranta, czy nawet zorganizować mu leczenia.

Offline Bjørn

• Pr0

To prawda w teorii, ze państwo to ludzie, w istocie aparat rządowy-państwowy, blokuje takie możliwości a ostatnimi czasy coraz bardziej ingeruje w nasze wybory zyciowe. Co powinnismy myśleć, niemal jak sie kochać i jak życ. Kiedy puszczac dzieci do szkoły. Mam wrazenie ze wiekszośc ostatnich i nie mam na myśli tylko rzadów PiS choć te najbardziej wg mnie ingerują , decyzji typu gimnazja czy maja byc czy nie, ila lat ma mieć dzicko by szło do szkoły, Które lekarstwa sa dobre które złe, wyliczać mozna jeszcze długo. Wszystkie te sprawy wydaja sie być widzi misie danego ministra czy tez osoby decyzyjnej. Tak samo nie pozwola Tobie przyjąć takiego imigranta, czy nawet zorganizować mu leczenia.

Witam w socjaliźmie
. : : Death Metal und Jazz : : . || dubstepowe banjo w djencie || . : : Fractal > all your amps : : .

Offline Mat

• Pr0
  • Join the Dark Side and get a free cookie!

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen

Witam w socjaliźmie

Przy aktualnie wprowadzanych ustawach to juz bliżej nawet komunizmu, jeszcze drobniutki kroczek i przebijemy Białoruś . Jeśli ludzie nie widzą ( no chyba ze nie chą widzieć ) ze to jest władza autorytarna to ja im serdecznie współczuję,,, hm a może zazdroszczę błogiej nieświadomoości, sam nie wiem co lepsze.

Offline Bjørn

• Pr0
PiS czy PO to jedno zło. Gadanie typu „jeszcze drobniutki kroczek i przebijemy Białoruś” jest bez sensu w innym celu niż ulżeniu swej złości. PO nie było autorytarne? SLD nie było? PZPR nie było?

Socjalizm to tylko półšrodek w drodze do komunizmu. ;) wszędzie, gdzie inny człowiek WIE LEPIEJ jak wydać TWOJE pieniądze będziesz się czuł nieswojo.

Poza tym, dopóki nie weźmiesz sprawy w swoje ręce masz ZEROWY wpływ na te wszystkie ustawy i dekrety. ;) ergo - po co sobie psuć nerwy...

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Według mnie PO i SLD nie były az tak daleko ingerujace w nasze zycie, szczegolnie to prywatne (miałeś jednak jakąś mozliwość wyboru i to wg mnie przede wszystkim chodzi o to, możliwość własnie wyboru, patrz  in vitro ). Co oczywiście nie oznacza ze wspomniane partie nie narobiły dużo zła. Moje mówienie o gonieniu Białorusi to raczej nic innego jak dłubanie w bolącym zębie, a brać w swoje ręce za chwile bedziesz mógł jedynie fujare, jak przejdą wszystkie ustawy o KRS itp ( które oczywiście trzeba zmienić ale IMO nie tak ) . Bedzie pełnia władzy nad wyborami, nie bedziesz w stanie nic zrobić chocbys sie zesrał i bedzie to w zgodzie z prawem. Jak do tego dołożysz możliwość rewizji spraw sądowych wstecz o 20 lat, którą to daje tak tworzona ustawa, to tworzy sie niezły kwiatek. A wszystko pod płaszczykiem jedynie słusznej wiary katolickiej, oczywiście z wyłaczeniem miłości bliźniego i takich tam innych pierdół. Jak to mawiał mój kolega " ja tam chodze do kościoła ale w ruchanie to niech mi sie kościół nie wpierdala"

Offline Bjørn

• Pr0
No cóż, a wg mnie PO i SLD ingerowały w nasze życie co najmniej tak samo jak PiS. ;) Przeglądając statystyki wszelkiego rodzaju - od 1989 roku jest tylko i wyłącznie gorzej. Jak coś się poprawia, to za chwilę się pierdoli coś innego.

I nic nie poradzisz, absolutnie, ale to absolutnie nic dopóki będzie socjalizm i partiokracja. Do czego prowadzi? Do takich rzeczy jak bankructwo Detroit albo wcale tak niedawne bankructwo Wenezueli.

No, i jestem megaciekaw do czego zaprowadzi socjalizm Francję, Szwecję albo Niemcy w przeciągu najbliższych 10 lat. :)

Offline Algiz

• Gaduła
" ja tam chodze do kościoła ale w ruchanie to niech mi sie kościół nie wpierdala"

Make My Day.  :tak: :dobre:

« Ostatnia zmiana: 25 Lis, 2017, 13:10:20 wysłana przez Algiz »

Offline niedziak

• The Dark Lord
  • Pr0
No, i jestem megaciekaw do czego zaprowadzi socjalizm Francję, Szwecję albo Niemcy w przeciągu najbliższych 10 lat. :)

Jak to do czego doprowadzi? Staną się krajami trzeciego świata przy obecnej poprawnej polityce imigracyjno-feministycznej. Szwecja to od jakiegoś już czasu przypomina mi jeden wielki Cyrk Monty Pythona.
Jeżeli jesteś w czymś dobry to nie rób tego za darmo.

Offline Bjørn

• Pr0
@niedziak myślę, że Szwecja to jakiś eksperyment socjotechniczny. Bardzo niszczący.

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen

Offline Bjørn

• Pr0
Japonia przerabiała to jakie 20 lat temu

@Bjørn przeczytaj, polecam.
https://dorzeczy.pl/kraj/48435/Czarny-piatek.html

Nihil novi, jakbym miał Ci wypisać całe zło ustawodawcze od 1946r. to życia nie starczyłoby Ci na przeczytanie tego.

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
No w sumie masz racje. Niezależnie od tego ja jestem zaskoczony ze w do rzeczy takie coś i to jeszcze Warzecha.