Autor Wątek: Kto tu coś napisze ten dupa!  (Przeczytany 316789 razy)

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
Wow, czy on powiedział, że ZSRR rozpadło się w 1999?  :facepalm: No i ta mapka... pozycja Moskwy na niej trochę zrobiona pod tezę. No i coś Gruzję wcięło. :D
Nie mówiąc o innych babolach... Tu ma rację - mainstream tego nie powie :D

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
Czeski błąd. Tak jak to że komuna w Polsce upadła w 1989.
"Government is not the solution to our problem; government IS the problem." Ronald Reagan

Offline Mat

• Pr0
  • Join the Dark Side and get a free cookie!

Offline Pronounce

• Pr0

Offline Tadeo

• Pr0
  • Sie gra sie ma
    • Fraktale
Że go już nawet na gazecie nie bronią, szok ;)
Dostał tzw. "pocałunek śmierci". Wybiorą następnego Kijowskiego niedługo i karawana będzie jechać dalej.

Offline Johnny

• Pr0
  • Miszcz onelinerów
    • Robur
Typ jest geniuszem, wątpię, żeby dał się tak łatwo odstawić. Z bezrobotnego "żula" do "ostatniej nadziei Polski". Rok temu nic nie robił i nic nie zarabiał, teraz trochę popajacuje i ludzie mu grzecznie w łapkach przynoszą pieniążki.
Takie polish-american dream :D

Poza tym KOD działa na tej samej zasadzie, co sekta. Im więcej będzie takich akcji, tym ludzie bardziej będą za nim stali.
« Ostatnia zmiana: 13 Sty, 2017, 01:53:22 wysłana przez Johnny »
Jazz, Lounge, Downtempo

Offline pivo

• Pr0
    • VisionsOfTondal
Typ jest geniuszem, wątpię, żeby dał się tak łatwo odstawić. Z bezrobotnego "żula" do "ostatniej nadziei Polski". Rok temu nic nie robił i nic nie zarabiał, teraz trochę popajacuje i ludzie mu grzecznie w łapkach przynoszą pieniążki.
Takie polish-american dream :D

Poza tym KOD działa na tej samej zasadzie, co sekta. Im więcej będzie takich akcji, tym ludzie bardziej będą za nim stali.

Nie, nie, nie. On był przecież "informatykiem" w PZPN :)
To, że nie miał "pracy", nie znaczy, że jego spółka nie zarabiała.

Offline Pronounce

• Pr0
Mało tego, Żakowski krytykuje Petru:
http://www.tokfm.pl/Tokfm/1,103454,21237331,nie-wiem-co-z-tym-panem-petru-sie-dzieje-sa-momenty-ze-rece.html#MTstream

Po tzw. lewej za bardzo nie mają kogo promować. Może Tusk obwieszczy odsiecz po skończonej kadencji?

Offline Guitar Spot

• Gaduła
  • www.guitarspot.pl
    • Autoryzowany Dealer Suhr, Aristides, Skervesen w Polsce

Po tzw. lewej za bardzo nie mają kogo promować. Może Tusk obwieszczy odsiecz po skończonej kadencji?
To jest ich jedyna nadzieja i gra mogąca dać cokolwiek, ale pozostaje jeszcze kwestia wojenki ze Sketinno, który ten statek może szybko zatopić :)
Autoryzowany dealer Suhr, CAA, Jim Kelley, Aristides : http://guitarspot.pl

Offline Tadeo

• Pr0
  • Sie gra sie ma
    • Fraktale
Lewica =/= Liberałowie.

Łatwo ich obecnie pomylić z uwagi na wygodny worek pt. "lewactwo", w jaki się wsadza różne ugrupowania, ale to nadal odmienne idee.

Offline 13

• Gaduła
  • אלהים
Mało tego, Żakowski krytykuje Petru:
http://www.tokfm.pl/Tokfm/1,103454,21237331,nie-wiem-co-z-tym-panem-petru-sie-dzieje-sa-momenty-ze-rece.html#MTstream

Obecnie liderem opozycji w/g sondaży jest Kukiz z 24% poparciem, później Petru z 13%, na pierwszym miejscu jest puste okienko z 30% poparcia (sic!)... w to miejsce jak mniemam ma wskoczyć powracający zwycięsko z Brukseli po fantastycznej kadencji, plujący na swój kraj gdzie się da Tusk, zbawca, wybawiciel...

Patrzcie co pisze Die Welt o Kaczyńskim (czy ja dobrze widzę?):

http://fakty.interia.pl/deutsche-welle/news-die-welt-a-moze-kaczynski-ma-racje,nId,2336782#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=firefox
Zdrowy rozum jest rzeczą ze wszystkich na świecie najlepiej podzieloną, każdy bowiem sądzi, iż jest w nią tak dobrze zaopatrzony, iż nawet ci, których we wszystkim innym najtrudniej jest zadowolić, nie zwykli pragnąć go więcej niźli posiadają. Kartezjusz.

Offline lwronk

• Pr0
  • Who said you need to buy a guitar?
    • Avernus Guitars
Lewica =/= Liberałowie.

Łatwo ich obecnie pomylić z uwagi na wygodny worek pt. "lewactwo", w jaki się wsadza różne ugrupowania, ale to nadal odmienne idee.

Cieszę się, że ktokolwiek o tym jeszcze pamięta. Kraj, w którym libertanie są uznawani za lewaków jest chyba tylko jeden na tym kontynencie  ;)

Offline Johnny

• Pr0
  • Miszcz onelinerów
    • Robur
Lewica =/= Liberałowie.

Cieszę się, że ktokolwiek o tym jeszcze pamięta. Kraj, w którym libertanie są uznawani za lewaków jest chyba tylko jeden na tym kontynencie  ;)

Islandia?
Jazz, Lounge, Downtempo

Offline wrobelsparrow

• Pr0
  • "Where can you go from there? Where?"
Ja się na przykład uważam za lewicowego liberała. Nienawidzę tylko kurwiów i bolszewików :)

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
No właśnie sam nad soba zacząłem sie zastanawiać. Prawicowy na pewno nie jestem, choć kiedys myślałem ze tam mi bliżej, lewicowy tez nie do końca. Pomysły "Razem" nie odpowiadaja mi ale nie mam nic do cyklistów wegetarian i gejów. Tym ostatnim może niekoniecznie przyznałbym prawo do adopcji dzieci o ile nie są to ich dzieci ze związku hetero ale prawo dziedziczenia zdecydowanie tak. Nie wiedziałbym jak rozwiazać sprawę in vitro u lesbijek bo to stawia facetów na przegranej pozycji a po za tym jakos tak dziwnie , no nie wiem, nie jestem za. Natomiast samo in vitro dla par hetero juz jak najbardziej TAK i to z dofinansowaniem od panstwa. Nie potrafiłbym nakazać kobietom rodzić zdeformowane dzieci i uznac to za wolę bożą, a dzieci z in vitro uznac za truskawki bez smaku. Nie paliłbym mostów na odrze ani nie kopał tuneli na wschód, jak to kiedys ktoś ładnie zaśpiewał "przyjaciół nikt nie bedzie mi wybierał, wrogów poszukam sobie sam". W kwesti obronności podoba mi sie model Turecki i Izraelski, liczą sami na siebie i korzystaja z pomocy tam gdzie im wygodnie.

Posty połączone: 14 Sty, 2017, 08:51:57
..
. w to miejsce jak mniemam ma wskoczyć powracający zwycięsko z Brukseli po fantastycznej kadencji, plujący na swój kraj gdzie się da Tusk, zbawca, wybawiciel...

..

Od razu zaznaczam nie ma tu złosliwości ani zadnych podtekstów, czy masz jakieś cytaty jakieś artykuły co i gdzie Tusk naplół na kraj ? Zwyczajnie nie interesowałem sie nim a chciałbym wiedzieć jak nisko upadł lub tez samemu zweryfikowac czy nie były to teksty coś jak gorszy sort, który ludzie dowolnie sobie przetłumaczyli. Całe PO po zamieszaniu w sejmie, jak dla mnie dokonało ostatecznego żywota i ciekawy jestem czy Donald na serio ma plan wyciągniecia PO z niebytu. Wg mnie to nierealne ale nie ma zeczy niemożliwych podobno .
« Ostatnia zmiana: 14 Sty, 2017, 08:51:57 wysłana przez commelina »

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
Lewica =/= Liberałowie.

Historycznie ruch libertariański wywodzi się z myśli właśnie raczej lewicowej/anarchistycznej, to że dzisiaj to w większości najtwardsza konserwa, to już temat na inną rozmowę. Ale z drugiej strony, taki Varoufakis nadal identyfikuje się jako libertarianin, a to jedna z najciekawszych postaci dzisiejszej, europejskiej lewicy.

Offline Johnny

• Pr0
  • Miszcz onelinerów
    • Robur
Jazz, Lounge, Downtempo

Offline Algiz

• Gaduła
A tu pan Pinior, tak wszyscy go bronili, że taki uczciwy i w ogóle wzór cnót wszelakich, ale jak się okazuje nawet święta krowa czasem wejdzie w gówno.
« Ostatnia zmiana: 15 Sty, 2017, 05:36:33 wysłana przez Algiz »

Offline 13

• Gaduła
  • אלהים
Od razu zaznaczam nie ma tu złosliwości ani zadnych podtekstów, czy masz jakieś cytaty jakieś artykuły co i gdzie Tusk naplół na kraj ? Zwyczajnie nie interesowałem sie nim a chciałbym wiedzieć jak nisko upadł lub tez samemu zweryfikowac czy nie były to teksty coś jak gorszy sort, który ludzie dowolnie sobie przetłumaczyli. Całe PO po zamieszaniu w sejmie, jak dla mnie dokonało ostatecznego żywota i ciekawy jestem czy Donald na serio ma plan wyciągniecia PO z niebytu. Wg mnie to nierealne ale nie ma zeczy niemożliwych podobno .

Zdrowy rozum jest rzeczą ze wszystkich na świecie najlepiej podzieloną, każdy bowiem sądzi, iż jest w nią tak dobrze zaopatrzony, iż nawet ci, których we wszystkim innym najtrudniej jest zadowolić, nie zwykli pragnąć go więcej niźli posiadają. Kartezjusz.

Offline lwronk

• Pr0
  • Who said you need to buy a guitar?
    • Avernus Guitars

Źródło wiarygodne ostatnimi czasy, jak mało które. Ani nie ma informacji, w jakim kontekście/gdzie/kiedy/do kogo padły te słowa, czy zostały piwiedziane (w takim razie, czemu nie jest odtworzone nagranie, tylko czyta jakiś lektor), czy napisane (w takim razie również gdzie, itd, itp).

Offline 13

• Gaduła
  • אלהים
Kto szuka ten znajdzie.
Najłatwiej jest zdyskredytować źródło. Jeden czyta wyborczą, a drugi felietony Ziemkiewicza, co ja poradzę...

Offline g-zs

• Pr0
  • got beagle?
B ( o ) ( o ) B S

Offline 13

• Gaduła
  • אלהים
Naturalnie. Świetny dziennikarz z fajnym sposobem narracji.
Tak dla przypomnienia, jak wyglądało "rzetelne dziennikarstwo" za rządów PO:

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
A co. Też sobie wrzucę.

Wprowadzono w sejmie parytet dla upośledzonych? Bo jak słucham naćpanego Nitrasa i Pomaskę z manierami wiejskiej dziewuchy to mnie takie myśli nachodzą.
"Government is not the solution to our problem; government IS the problem." Ronald Reagan

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
Kliknąłem tylko dla komentarzy pod spodem. Tyle złota, że lecę sobie zrobić popcorn.