Autor Wątek: Kto tu coś napisze ten dupa!  (Przeczytany 317687 razy)

Offline g-zs

• Pr0
  • got beagle?
Może Family Guy bedzie znowu zabawne...
B ( o ) ( o ) B S

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Mnie cieszy, że w końcu ktoś zaczyna pisać mu posty, bo to była okropna tragedia, że stary dziaduszek się non stop tylko kompromitował na swoim profilu

Tu się zgodzę bo to nie jest jego język i styl wypowiedzi.

szczerze, mam gdzieś, co robił w jakichś wczesnych latach 70

Błąd, bo czym skorupka za młodu ....itd.

- sam fakt, że udało mu się wyłamać spod nacisku bezpieki jest godny podziwu,

Tak się wyłamał, że Kiszczak 40 lat trzymał fałszywą makulaturę na jego temat w kasie pancernej, tak się wyłamał, że ludzie którzy wtedy walczyli biorą po 900 pln emerytury, a UB-cy  biorą po 7000 i są chowani z honorami.

...gdyby nie pokłócił z Kaczyńskimi i nie gorliwe udupianie jego wizerunku przez PiSowskie pieski, jego wizerunek by wyglądał dziś zupełnie inaczej.

Nie zupełnie, całe trójmiejskie środowisko miesza go z błotem, od Anny Walentynowicz po małżeństwo Gwiazdów.

Macierewicz dziś się zachowuje, jakby się wstydził swojej przeszłości w KORze.

Ale tylko wtedy jak przypomni sobie, że wtedy współpracował z Michnikiem który sparodiował KOR tworząc KOD.

Chyba nie jesteś z Trójmiasta ;)
Mam dokładnie takie samo zdanie jak Gizmi odnośnie Wałęsy. Gdyby po swojej kadencji odsunął sie od polityki i został tzw mężem opatrznościowym, byłoby dzisiaj zupełnie inaczej. Gdyby nie pokłócił sie z Kaczyńskim, mściwym Kaczyńskim, tez byłoby inaczej. To co miał Kiszczak jak widzisz nie do końca jest wyjaśnione, to są cały czas tylko przesłanki lub "badania" Cenckiewiczów i jemu podobnych a ja chce znać prawde i nie prawde Kaczynskiego Cenckiewicza i tp ale ludzi na prawde niezależnych, a nie tych którym zależy na ujebaniu Wałęsy, bo dał im sie we znaki i znaleźli możliwość zemsty.
Dziwi mnie przy tym ze NIC nie jest tak na 100% udowodnione, ba ostatnio w TVP info biegły grafolog uznał iż jeden z  dokumentów, podpisany przez Wałęsę nie może zostać uznany za prawdziwy gdyż nosi zbyt wiele znamion podrobionego podpisu, materiał szybko zniknął ze strony TVP. Gdy do tego dołożymy przedziwne dla mnie wybaczenie krzywd Jasińskiemu Piotrowiczowi , tym bardziej widzę to jako zemstę polityczną i jak wczesniej pisałem nie po to by skazać lecz po to by była pożywka a ludzie sami to załatwią, co widac chociażby tutaj gdy większośćz Was  już skazała Wałęsę. Obyście nigdy nie musieli znaleźć sie w takiej sytuacji, takich wyborów i w takim świecie.

Offline theremin

• Pr0
  • wyindywidualizowany z rozentuzjazmowanego tłumu
Moje Schadenfreude jeszcze nigdy nie było tak pięknie podbudowane.
Amerykańskie celebryty w żałobie :D
http://www.buzzfeed.com/elliewoodward/heres-how-celebrities-reacted-to-trump-being-elected?utm_term=.mv98j8WY0#.cn5vRv6QY

Jakoś mało sławne te celebryty, bo nikogo nie kojarzę poza Cher.
BRRR BRRR DENG BRRR BRRR DENG!!!

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
Jest tu i laska z Gry o Tron, która chyba nawet nie mieszka w Stanach :D, ale bez przesady - Seth MacFarlane (Family Guy), Rashida Jones (Parks and Recreation), Jessica Chastain (Interstellar), J.K. Rowling (Harry Potter), Ariana Grande (gwiazda pop, ale z zaje... wokalem), Christina Applegate (córka w Bundych), Emmy Rossum (Upiór w operze z 2004), Katy Perry (dziewczyna Johna Mayera), Lady Gaga (śpiewała kiedyś album z Tonym Bennettem). Ale fakt - dla mnie nierozgarniającego się w celebrytach, to mało imponujące to zestawienie.

Offline Pronounce

• Pr0
Oj borze, jak Duda wygrał też ludzie w mediach społecznościowych wypisywali bzdury o wstydzie, emigracji itd.

Offline pivo

• Pr0
    • VisionsOfTondal
Najlepsze to, że wszyscy mówią o emigracji do Kanady a nie Meksyku. Rasiści.

Offline Johnny

• Pr0
  • Miszcz onelinerów
    • Robur
Katy Perry (dziewczyna Johna Mayera), Lady Gaga (śpiewała kiedyś album z Tonym Bennettem)

To trochę jak napisać: Kirk Hammett (były gitarzysta Exodus)

Posty połączone: 12 Lis, 2016, 16:01:40
Oj borze, jak Duda wygrał też ludzie w mediach społecznościowych wypisywali bzdury o wstydzie, emigracji itd.

I niestety nikt jeszcze nie wyjechał :|
« Ostatnia zmiana: 12 Lis, 2016, 16:01:40 wysłana przez Johnny »
Jazz, Lounge, Downtempo

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Jest tu i laska z Gry o Tron, która chyba nawet nie mieszka w Stanach :D, ale bez przesady - Seth MacFarlane (Family Guy), Rashida Jones (Parks and Recreation), Jessica Chastain (Interstellar), J.K. Rowling (Harry Potter), Ariana Grande (gwiazda pop, ale z zaje... wokalem), Christina Applegate (córka w Bundych), Emmy Rossum (Upiór w operze z 2004), Katy Perry (dziewczyna Johna Mayera), Lady Gaga (śpiewała kiedyś album z Tonym Bennettem). Ale fakt - dla mnie nierozgarniającego się w celebrytach, to mało imponujące to zestawienie.
Te wpisy na portalach to takie "nasze" zmienianie profilówek na fb. Osobiście najbardziej podobały mi sie "felietony" Roberta De Niro.

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
Kiedy zwierzęta dostają obywatelstwa i prawa wyborcze. Przestroga dla Europy

"Government is not the solution to our problem; government IS the problem." Ronald Reagan

Offline Johnny

• Pr0
  • Miszcz onelinerów
    • Robur
Jazz, Lounge, Downtempo

Offline Mat

• Pr0
  • Join the Dark Side and get a free cookie!
So tolerant...

Demokracja jest wtedy, kiedy zgadzasz sie z naszym zdaniem. W przeciwnym wypadku jestes rasista.

Offline Johnny

• Pr0
  • Miszcz onelinerów
    • Robur
Kiedy zwierzęta dostają obywatelstwa i prawa wyborcze. Przestroga dla Europy

Stirlitz wszedł do kawiarni Elefant.
- To Stirlitz. Zaraz będzie zadyma - powiedział jeden z siedzących przy stole.
Stirlitz wypił kawę i wyszedł.
- Nie - odpowiedział drugi. - To nie on.
- Jak to nie!? To Stirlitz!!! - krzyknął trzeci.
Zaczęła się zadyma.

PS
Agresywne zwierzęta się usypia :x
Jazz, Lounge, Downtempo

Offline Bjørn

• Pr0
  • Imponderabilistyczny monopluralista.
. : : Death Metal und Jazz : : . || dubstepowe banjo w djencie || . : : Fractal > all your amps : : .

Offline Algiz

• Gaduła
... Gdyby po swojej kadencji odsunął sie od polityki i został tzw mężem opatrznościowym, byłoby dzisiaj zupełnie inaczej.

W sumie ktoś, kto tyle razy wygrywał w totolotka z opatrznością pewnie jest na ty ;)
Problem w tym, że on najwięcej krzywd narobił w trakcie swojej kadencji i dużo wcześniej w latach 70/80.

...a ja chce znać prawde i nie prawde Kaczynskiego Cenckiewicza i tp ale ludzi na prawde niezależnych, a nie tych którym zależy na ujebaniu Wałęsy,...

A kto jest według ciebie niezależnym ekspertem ? Znasz jakichś niezależnych grafologów ? czy ich niezależność ocenisz dopiero po tym jak wydadzą ekspertyzę ?

Dziwi mnie przy tym ze NIC nie jest tak na 100% udowodnione, ba ostatnio w TVP info biegły grafolog uznał iż jeden z  dokumentów, podpisany przez Wałęsę nie może zostać uznany za prawdziwy gdyż nosi zbyt wiele znamion podrobionego podpisu, materiał szybko zniknął ze strony TVP.

Widziałem ten program na żywo w TVP info. Ten grafolog uznał, że nie jest w stanie na podstawie ksero wydać ekspertyzy, że faktycznie ten podpis nosi ślady fałszerstwa, albo osoba która składała ten podpis była w stanie stresu, chodziło o to, że podpisującemu drżała ręka, dodał też, że takich ekspertyz nie wykonuje się w pięć minut przy fleszach kamer.

.... tym bardziej widzę to jako zemstę polityczną i jak wczesniej pisałem nie po to by skazać lecz po to by była pożywka a ludzie sami to załatwią, co widac chociażby tutaj gdy większośćz Was  już skazała Wałęsę.

To chyba nie tak? Może po prostu należysz do tej grupy osób, która nie dopuszcza do siebie tej myśli, że Wałęsa jest zdrajcą, bo wtedy okazało by się, że byliśmy 30 lat oszukiwani, a nikt tego nie lubi i ciężko się z tym pogodzić. Ja to mam za sobą, Wałęsa był kiedyś dla mnie bohaterem i ciężko było mi  to przełknąć. Ale jak sam kiedyś powiedziałeś ...prawda boli, ale wyzwoli.

Ps : Zwróć uwagę, że Wałęsa przegrał w sądzie z K Wyszkowskim, z Cenckiewiczem chciał ugody lecz ten się nie zgodził, a prowadził to sąd w czasie rządów platformy więc Niezawisły :)
« Ostatnia zmiana: 12 Lis, 2016, 20:09:57 wysłana przez Algiz »

Offline Bjørn

• Pr0
  • Imponderabilistyczny monopluralista.
. : : Death Metal und Jazz : : . || dubstepowe banjo w djencie || . : : Fractal > all your amps : : .

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Jeśli chodzi o niezaleznośc to wystarczyłoby mi, by nie był to nadany przez PIS zaden fachowiec ani przez zwolennikow Wałęsy.
Ktoś kto ma w dupie czy był czy nie zdrajcą.
Odnośnie czy Wałesa był zdrajcą czy nie, naleze do tej grupy która chce zrozumiec i chyba co nie co rozumiem jego postepowanie, tak jak wielu jego kompanów, którzy mu wybaczyli a do zdrajców polski nikt ich jeszcze nie zaliczył.
To były tak skomplikowane czasy, ze ktoś kto tego nie przezył w zasadzie to powinien chyba trzymac morde na wodzy az do ostatecznego osadzenia. Tak byłoby przyzwoicie niezaleznie jak nieprzyzwoity ew jest osądzany i nie pisze tego do Ciebie tylko ogolnie. dzisiaj jest taka tendencja by rzucac gównem a jak wiadomo takie coś zawsze sie gdzies przylepi. Taki przynajmniej widzę  sposób działania polityków.
A co do procesów Wałęsy to przyznaję nie znam szczegółów i nie wiem o co go oskarzali.

Edyta :
Cytat jednego z komentarzy na frondzie po procesie Wałęsa vs Wyszkowski
lepiej bym tego nie ujął :

To co mnie najbardziej boli w Polsce, to zdolność do organizowania nagonek na ludzi. Ich piętnowania, wyszydzania etc...
Może ta tragedia da wam rodacy jednak do myślenia?
Wałęsa jest człowiekiem, który ma swoje wady, swoje grzechy i swój punkt widzenia na wiele spraw. Prawda powinna być wyjaśniona. Ale nie po to by go zniszczyć, tylko dlatego bo to nasza historia. I on się musi z tym pogodzić i jakoś się z tym uporać. Na razie sobie z tym nie radzi (a te procesy są najlepszym dowodem). Ale to nie jest tylko wina Wałęsy. Zacietrzewienie z drugiej strony na pewno mu tego nie ułatwia. To zacietrzewienie widać zresztą także tutaj w atakach na "Edit".
Gdyby dzisiejsi zwolennicy Wałęsy byli naprawdę jego przyjaciółmi, nie wpędzali by go w coraz większy kanał, nie budowali by wokół niego murów ochronnych z kłamstwa. Ale oni nie są przyjaciółmi byłego prezydenta. Traktują go instrumentalnie. Ja mu szczerze współczuję. Nigdy za nim nie przepadałem, ale nie zamieniłbym się z nim.
« Ostatnia zmiana: 12 Lis, 2016, 21:20:37 wysłana przez commelina »

Offline Algiz

• Gaduła
Niestety Lechu sam się pogrąża i cały czas delikatnie mówiąc konfabuluje przypisuje sobie rzeczy których nigdy nie dokonał.
Mówi, że wyprowadził wojska rosyjskie z Polski. Prawda jest inna, on przystał na propozycję Rosjan, żeby na terenie baz rosyjskich utworzyć  cywilne spółki Polsko Rosyjskie,  a to by się równało z utworzeniem agentur na terenie Polski. Strona rosyjska żądała, żeby wybudować mieszkania dla tych rezydentów. Kiedy Wałęsa poleciał do Rosji  w celu dogadania szczegółów  z B Jelcynem dostał szyfrogram przesłany przez Olszewskiego, że rząd absolutnie się na to nie zgadza ! Wałęsa wrócił natychmiast do Polski i po czterech dniach odwołał rząd Olszewskiego podczas sławetnej nocnej zmiany, potem twierdził, że to on wyprowadził wojska rosyjskie z Polski. Tych kłamstw były setki. Wałęsa uważa, że to on był ojcem przyjęcia Polski do NATO, A ja doskonale pamiętam jak chciał utworzyć tzw NATO BIS złożone z byłych państw bloku wschodniego, co było równoznaczne z nowym układem Warszawskim :) Można o tym jego kłamliwym samochwalstwie gadać godzinami, ale nie ma sensu bo już wiele książek i filmów o tym powstało. Większość z tych bzdur dokładnie pamiętam.
« Ostatnia zmiana: 12 Lis, 2016, 21:56:15 wysłana przez Algiz »

Offline wrobelsparrow

• Pr0
  • "Where can you go from there? Where?"

Offline Mat

• Pr0

Offline g-zs

• Pr0
  • got beagle?
a teraz porównaj sobie to jeszcze z mapa zaludnienia stanów ;)
B ( o ) ( o ) B S

Offline Mat

• Pr0
Ludzie dostaja kase, zeby protestowac przeciwko Trumpowi.

Gosc jeszcze nie zostal prezydentem, a juz dal ludziom prace.

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
Whaaaaaat? Link pls!

BTW Równolegle jest akcja na Youtube, że spreparowali kanał "Annonymous official", by legitymizować Trumpa :D

Jedyny plus całego tego bałaganu jest taki, że Fejsik i Google w końcu zmienią algorytmy banowania na sensowniejsze, by zacząć wyłapywać i banować kłamliwe przeklejanki.

Offline 13

• Gaduła
  • אלהים
@gizmi7 niebieska czy czerwona? Pamiętaj, wszystko co mogę ci zaoferować to prawda ;)
Zdrowy rozum jest rzeczą ze wszystkich na świecie najlepiej podzieloną, każdy bowiem sądzi, iż jest w nią tak dobrze zaopatrzony, iż nawet ci, których we wszystkim innym najtrudniej jest zadowolić, nie zwykli pragnąć go więcej niźli posiadają. Kartezjusz.

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
A to propo czego? Możesz powiedzieć mi coś, co sprawi, że porzucę wartości liberalne na rzecz boga i ojczyzny?

Offline g-zs

• Pr0
  • got beagle?
Pamiętaj, wszystko co mogę ci zaoferować to prawda ;)

No nie wiem, kiedyś jako źródło opiniotwórczości podałeś Kolonko :D
B ( o ) ( o ) B S