Autor Wątek: Kto tu coś napisze ten dupa!  (Przeczytany 317704 razy)

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
Zagłosowało na niego akurat w dużej mierze mieszczaństwo i ogólnie przeważnie ludzie, którzy zarabiają rocznie $50,000+

Podobnie raczej mężczyźni i ludzie bliżej emerytury niż dalej:

Offline selfslave

• Gaduła
Równie dobrze mógłbym powiedzieć, że triumfują dziś głupi, niewykształceni, biali amerykanie. I bym chybił mniej.

Nie ma to jak opierać opinię na podstawie komediowego filmiku, który "na pewno" nie jest wyreżyserowany ;)
Czy dobrze rozumiem, że takie opinie wyrażasz jako przedstawiciel intelektualistów, w swoim mniemaniu?

Offline pivo

• Pr0
    • VisionsOfTondal
I znowu całe social media będą nieużywalne przez najbliższe kilka dni :(

Offline Sikor

• Gaduła
    • Moje galerie...
Nie wiadomo czy sie smucic, ze wygral, czy cieszyc, ze nie wygrala  :-\
Wybor byl jak miedzy zatwardzeniem a sraczka :(
Practice cures most tone issues - John Suhr
--
Moja galeria z Musikmesse 2014 i nie tylko...

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Morawiecki mało politycznie ale bardzo trafnie był juz to ujął ;)

Offline Johnny

• Pr0
  • Miszcz onelinerów
    • Robur
Dokładnie, komuszy. :facepalm: Jak można żyć w tak prostym świecie, to ja sobie nawet nie potrafię wyobrazić...

Spoiler

Uważasz, że na tym świecie nie ma już komuinstów, którzy mają ból dupy i z których mogę się śmiać?
:facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm:
Jazz, Lounge, Downtempo

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
W sumie to troche mnie martwi brak jakiejś takiej normalności na swiecie. Wszystko odbywa sie na zasadzie sinusoidy i po ekstremach.

Offline wrobelsparrow

• Pr0
  • "Where can you go from there? Where?"
W sumie to troche mnie martwi brak jakiejś takiej normalności na swiecie. Wszystko odbywa sie na zasadzie sinusoidy i po ekstremach.
Dlaczego? Wygrał facet, który teoretycznie nie miał prawa. Wygrał ze znakomicie sytuowaną przedstawicielką establishmentu, mającą miażdżące poparcie mediów. Wygrał wbrew feministkom, gejom, "biednym" murzynom etc. Wspaniały przykład "democracy in the making". Ja tam ducha nie gaszę. O Reaganie mówili to samo, pamiętasz?

Offline selfslave

• Gaduła
@commelina muszą pojawić się ekstrema, aby coś się zmieniło. Trump nie jest idealny, ale jest człowiekiem spoza układów, który wcisnął się w skostniały establishment, jak kij w mrowisko. Dzięki temu scena polityczna się oczyści i jak przejdą już ekstrema to w przyszłości będzie szansa na wybranie kogoś kto rzeczywiście będzie chciał coś zmienić, zamiast tych starych mord z nieciekawymi konotacjami, bo "mają doświadczenie w polityce".

Tak jak u nas siedzą ciągle stare mordy, które mają "doświadczenie w polityce", bo prowadzili uzgodnienia z komunistami przy okrągłym stole. Dziękuję za takie doświadczenia. W USA też od dawna rządzą osoby z układu. I to jest fajny przykład, że można to zmienić, pomimo wszystkich wad Trumpa.

Aczkolwiek jeśli doradzą mu na tyle, żeby niczego nie spierdolił, a przy tym obniży podatki i popchnie gospodarkę to będę im trochę zazdrościł. Bo elokwencja i prezencja powinny być w polityce drugoplanowe, ale niestety jest inaczej.

Offline wrobelsparrow

• Pr0
  • "Where can you go from there? Where?"
Taka refleksja:
Klintonowa dołączyła do elitarnego klubu spierdolin,które przejechały ciężarną zakonnicę na pasach :D

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
@selfslave obawiam sie ze to tylko pobożne zyczenia i bardziej ze strefy marzeń ;)
Czy ekstrema muszą sie pojawiać to przyznam sie ze sie nie zgadzam ale to trzeba byłoby udowodnić na zywym organiźmie czyli nie do udowodnienia. Ekstremami wg moich obserwacji cieszą sie tylko młodzi ludzie tak to 30ki później rura mięknie ;)
To ze scena polityczna sie oczysci, to ze cokolwiek zmieni ten który wielokrotnie bankrutował i chyba tylko to ze udało mu sie powstać z kolan ( ciekawe jak to robił tyle razy bez wsparcia układów i układzików ) jest godne podziwu.
Jest szansa ze cokolwiek wiecej bedzie mógł zrobic niż Obama gdyz beda teraz mieli i kongres i prezydenta. Sytuacja niczym nasza. Pozyjemy zobaczymy.

Offline selfslave

• Gaduła
@selfslave obawiam sie ze to tylko pobożne zyczenia i bardziej ze strefy marzeń ;)
Czy ekstrema muszą sie pojawiać to przyznam sie ze sie nie zgadzam ale to trzeba byłoby udowodnić na zywym organiźmie czyli nie do udowodnienia. Ekstremami wg moich obserwacji cieszą sie tylko młodzi ludzie tak to 30ki później rura mięknie ;)
To może jestem młody duchem ;P
Spoiler
A takie wywyższanie się z powodu wieku to straszna żenada i gadanie raczej typowe dla starej baby. Ale do meritum.

Własnie teraz mamy okazję obserwować na żywo co się będzie zmieniało przy tych ekstremach. Nie było wcześniej takiej sytuacji i ciekawie będzie obserwować jak to wpłynie na kształtowanie się sceny politycznej. Jako, że nie było takiej sytuacji to przewidywanie, że będzie to miało wpływ na odświeżenie sceny politycznej jest uzasadnione. Chyba, że wyjdzie to tak fatalnie, że scena się mocno zabetonuje. Zobaczymy.

A to że gość bankrutował to sorry. Jego kapitał, inwestował w co chciał i tak to jest z inwestycjami, że nie wszystkie się zwracają. Gdy się zadłużył, musiał po prostu niektóre z inwestycji sprzedać co powszechnie wiadomo. Twoje "zbankrutował" brzmi jakby wylądował na ulicy, a gość ma ciągle dobrze prosperujące nieruchomości.
Sugerowanie, że nieudane personalne inwestycje spowodują nierozważne wydawanie publicznych pieniędzy to straszna demagogia. Tak samo jak "ciekawe jak to robił tyle razy bez wsparcia układów i układzików". Wiadomo, że sprzedawał to co mógł. Sugerujesz, że to mu nie starczyło na spłatę długu i wszedł w układy polityczne na jakiej zasadzie? Obiecał przepchnięcie ustaw, gdy będzie prezydentem? Kto by na to poszedł przy jego poparciu? :D
Jak sugerujesz, że ktoś jest umoczony to chociaż podaj jakiś konkret, bo tak to znowu brzmi jak gadanie starej baby.

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Po pierwsze nie wywyzszam sie z powodu wieku, to tylko Twoje domniemanie,  mówie co zauwazyłem, ze im ktoś starszy tym mniej ma ochcote na ekstremalne rozwiązania i tyle, bez podtekstów.
To że ktoś bankrutuje ogłasza niewypłacalnośc oznacza ze po sprzedaży wszystkiego NIC juz nie ma a nie ze cos mu gdzieś w innym miejscu zostało, co sugerujesz pisząc ze sprzedał niektóre, rozumiesz co mam na myśli ? On to robił wielokrotnie więc jestem pełen podziwu, choć zastanawiam sie jak. Jednak tak masz rację, takiemu człowiekowi nie powierzyłbym swoich oszczedności, zbyt wielkie ryzyko jak dla mnie.
Jak widać po nim nie liczy sie z nikim i z niczym więc i ja wolałbym na takiego jegomościa nie liczyć.

Online Algiz

• Gaduła
Po pierwsze nie wywyzszam sie z powodu wieku, to tylko Twoje domniemanie,  mówie co zauwazyłem, ze im ktoś starszy tym mniej ma ochcote na ekstremalne rozwiązania i tyle, bez podtekstów.
To że ktoś bankrutuje ogłasza niewypłacalnośc oznacza ze po sprzedaży wszystkiego NIC juz nie ma a nie ze cos mu gdzieś w innym miejscu zostało, co sugerujesz pisząc ze sprzedał niektóre, rozumiesz co mam na myśli ? On to robił wielokrotnie więc jestem pełen podziwu, choć zastanawiam sie jak. Jednak tak masz rację, takiemu człowiekowi nie powierzyłbym swoich oszczedności, zbyt wielkie ryzyko jak dla mnie.
Jak widać po nim nie liczy sie z nikim i z niczym więc i ja wolałbym na takiego jegomościa nie liczyć.

Bankructwo nie polega na tym, że bank pości cię w skarpetkach, po prostu jedne z jego przedsiębiorstw upadło, a reszta ma się świetnie. Zdaje się, że odpowiada się tylko do wysokości wkładu założycielskiego i w brew pozorom na bankructwie można jeszcze zarobić. W Polsce co drogi milioner był lub będzie bankrutem. Znam gościa z mojego miasta przez którego upadł cały bank spółdzielczy, ludzie potracili majątki i oszczędności całego życia , on ma się świetnie i dalej jest biznesmenem. Jeden z dyrektorów banku dostał dwa lata w zawieszeniu za niedopełnienie obowiązków służbowych bo niezbyt dokładnie sprawdził czy firma jest wypłacalna, a tajemnicą poliszynszyla jest, że się tym kilkumilionowym kredytem podzielili.

Ps; przypomniał mi się cytat z filmu "Ziemia obiecana" jak Żyd Moritz mówi......a kto to słyszał żeby budować fabrykę za własne pieniądze ? :)
« Ostatnia zmiana: 09 Lis, 2016, 16:35:17 wysłana przez Algiz »

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
Równie dobrze mógłbym powiedzieć, że triumfują dziś głupi, niewykształceni, biali amerykanie. I bym chybił mniej.

Nie ma to jak opierać opinię na podstawie komediowego filmiku, który "na pewno" nie jest wyreżyserowany ;)
Czy dobrze rozumiem, że takie opinie wyrażasz jako przedstawiciel intelektualistów, w swoim mniemaniu?
Śmieszny filmik był tak sobie, dziś jest tylko śmiesznym filmikiem, gdy jest już po wyborach. A opinie wyrażam jako ja, nie czuję się przedstawicielem jakiejkolwiek grupy społecznej poza tzw. "lewactwem" w prawdziwym tego słowa znaczeniu - nie żadnym środowiskiem GW, TVN, Newsweek, Radio Maryja, etc. Choć nie do końca, bo żaden ze mnie socjalista/marksista, najwyżej soc-liberał. Z doktoratem na koncie i np. monografiami nt. psychologii władzy może będę się uważał za intelektualistę w tym temacie, na razie najwyżej za przemądrzalca :P Poza programem Johna Olivera na HBO, śmieszne filmiki z o wartości edukacyjnej, mające podtekst polityczny, mógłbym niestety zliczyć na palcach jednej ręki i ten do nich nie należy. Ale IMO jest straszny-śmieszny i tak sobie wkleiłem, bo mi się skojarzył.

Spoiler

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
"Government is not the solution to our problem; government IS the problem." Ronald Reagan

Online Algiz

• Gaduła
...Z doktoratem na koncie i np. monografiami nt. psychologii władzy może będę się uważał za intelektualistę w tym temacie, na razie najwyżej za przemądrzalca

Moja koleżanka która jak na kobietę jest wyjątkowo inteligentna i w wieku dwudziestu kilku lat miała już doktorat z tematu tak abstrakcyjnego, że nawet zacytować nie jestem w stanie powiedziała kiedyś, że intelektualistą może zostać nawet hydraulik. Oczywiście pod jednym warunkiem, że przebrnie przez "Sonety Petrarki"  :lol:  oczywiście w oryginale.
« Ostatnia zmiana: 09 Lis, 2016, 18:12:49 wysłana przez Algiz »

Offline Kupa69

• Nowy użytkownik
...Z doktoratem na koncie i np. monografiami nt. psychologii władzy może będę się uważał za intelektualistę w tym temacie, na razie najwyżej za przemądrzalca

Moja koleżanka która jak na kobietę jest wyjątkowo inteligentna i w wieku dwudziestu kilku lat miała już doktorat z tematu tak abstrakcyjnego, że nawet zacytować nie jestem w stanie powiedziała kiedyś, że intelektualistą może zostać nawet hydraulik. Oczywiście pod jednym warunkiem, że przebrnie przez "Sonety Petrarki"  :lol:  oczywiście w oryginale.
Chyba Tobie to nie grozi  :lol:

Online Algiz

• Gaduła

Raczej nie "kupa " roboty, podobnie jak tobie nie grozi dostanie się do forumowej giełdy, tym bardziej, że w off topie posty się nie nabijają :) także póki co panie " kupa "ma pan gówno do powiedzenia ;)

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
Wolfhorsky albo twoja żona założyła konto na ss.pl i cię kontroluje albo nie wiesz że nie wolno mieć dwóch kont jako jeden użytkownik...
"Government is not the solution to our problem; government IS the problem." Ronald Reagan

Offline selfslave

• Gaduła
Spoiler
Spoiler

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
Macie za podobne avatary z Johnmym, już mi się myli XD

Offline selfslave

• Gaduła

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen

Bankructwo nie polega na tym, że bank pości cię w skarpetkach, po prostu jedne z jego przedsiębiorstw upadło, a reszta ma się świetnie. ....

Ps; przypomniał mi się cytat z filmu "Ziemia obiecana" jak Żyd Moritz mówi......a kto to słyszał żeby budować fabrykę za własne pieniądze ? :)

Wszystko zalezy od formy dzialnosci. Jesli była spółka z o.o. to jest tak jak mówisz tylko do wysokosci wkladu. Jesli masz dzialalnosc i jestes jedynym włascicielem to odpowiadzasz całym majatkiem jak i majatkiem ew żony tzn zona także ma komornika na wypłacie jesli pracuje gdzie indziej. Jeśli jestes "tylko" prezesem firmy to tez w zaleznosci od formy odpowiada albo całością albo do wysokości wkładu. Jeśli masz kilka firm i wszystkie są \twoją własnością to niezależnie która pada odpowiadzasz całym majatkiem i nie ma tak ze jedna dalej działa, musi byc to forma spółki z o.o , komandytowa lub jeszcze inna. To tak w kwestii formalnej. Ponieważ kilka lat temu groziło mi coś takiego co nie co o tym wiem. Nie wiem oczywiście jak to jest w stanach.

Dodam tylko ze u nas nie tylko bank pusci cie z torbami ale przed tym ZUS i US. To czego mi w Polsce brakuje to instytucji mediatora, zeby nie było tak ze w razie "W" zostawiają ciebie bez srodków do zycia jak jest teraz.
Hipotetycznie masz kryzys brak kasy dług w zusie , trzy miesiace i masz zajete konto. I teraz dostajesz kontrakt zaliczke  i co sie dzieje zus zabiera wszystko i jestes jeszcze bardziej w czarnej dupie bo nie dość ze dalkej masz dług w zusie to jeszcze nie zrobisz kontraktu. I tak to wygląda aktualnie u nas w kochanej Polsce.
« Ostatnia zmiana: 09 Lis, 2016, 21:35:54 wysłana przez commelina »

Online Algiz

• Gaduła
Zgadza się, ale myślę, że jego doradcy podatkowi zarabiają więcej niż potrafimy sobie wyobrazić, a może nawet mają procent od kasy którą zaoszczędzą , w PL też już są tacy specjaliści. ;)