Autor Wątek: Kto tu coś napisze ten dupa!  (Przeczytany 321633 razy)

Offline pivo

• Pr0
    • VisionsOfTondal
@october, tak bardzo przeszkadzało Ci dojenie Polski przez zagranicę, że uciekłeś do Niemiec? :D

Tak jak mówiłem wcześniej. Dopóki mamy demokrację i jedna połowa społeczeństwa idzie na lewo, druga idzie na prawo a trzecia jest zbyt głupia, żeby zrozumieć skąd się biorą pieniądze w budżecie, to możemy się tutaj tylko tak stukać drewnianymi mieczykami do usranej śmierci.
« Ostatnia zmiana: 21 Lut, 2016, 16:46:51 wysłana przez pivovarit »

Offline october

• Pr0
  • Oct.
@october, tak bardzo przeszkadzało Ci dojenie Polski przez zagranicę, że uciekłeś do Niemiec? :D

W opcji mieszkania w kolonii niemieckiej, wybieram mieszkanie bezpośrednio w centrali. Przynajmniej zarobki są godziwe.
007

Offline theremin

• Pr0
  • wyindywidualizowany z rozentuzjazmowanego tłumu
Tak jak mówiłem wcześniej. Dopóki mamy demokrację i jedna połowa społeczeństwa idzie na lewo, druga idzie na prawo a trzecia jest zbyt głupia, żeby zrozumieć skąd się biorą pieniądze w budżecie, to możemy się tutaj tylko tak stukać drewnianymi mieczykami do usranej śmierci.

Niestety to taki pojebany kraj, że nawet społeczeństwo dzieli się na 3 połowy  :zuo:
BRRR BRRR DENG BRRR BRRR DENG!!!

Offline pivo

• Pr0
    • VisionsOfTondal

Niestety to taki pojebany kraj, że nawet społeczeństwo dzieli się na 3 połowy  :zuo:

Tak, tak to miało zabrzmieć ;)

Offline Wolfhorsky

• Gaduła

Wiemy :D
Spoiler

Posty połączone: 21 Lut, 2016, 18:46:48
A teraz coś nowego do napierdalania:
http://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie/kompromitacja-polski-budowa-ktora-trwa-dluzej-niz-iii-rp/kln4qb
To ile tych milionów poszło na kościół i Rydzyka?
« Ostatnia zmiana: 21 Lut, 2016, 18:46:49 wysłana przez Wolfhorsky »
Sprzedaję graty -> lukaj na forumową giełdę.

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen

Ogolnie przecież wiadomo że gdzie dwóch polaków tam trzy opinie więc po co to larum :P

Oglądam własnie kulisy sławy z Marią Kiszczak, no ja pierdole ona na serio wierzy ze jej mąż bedzie uznany w koncu za bohatera, ze wszystko co robił robił dla Polski, słucham i nie wierze, zadnych zbrodni nie popełnił a sprawa Popiełuszki to prowokacja wymierzona w niego i Jaruzelskiego. :o brak mi słów jak ludzie mają sprane mózgi.
« Ostatnia zmiana: 21 Lut, 2016, 19:59:33 wysłana przez commelina »

Offline Johnny

• Pr0
  • Miszcz onelinerów
    • Robur
Unikam tego tematu jak ognia, ale dzisiaj rano wstałem i czytam, że gościa aresztowano za czapkę w kształcie różowej świni. WTF? Co się dzieję z tym światem! :D
Jazz, Lounge, Downtempo

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen

Offline pivo

• Pr0
    • VisionsOfTondal
Nie chcę rozpoczynać parapolitycznego flejmu gdzieś indziej, więc napiszę tutaj.

https://www.nofluffjobs.com/job/SQL/Developer/backend/ZUS/DQO01OZG

i w benefitach: PRIVATE HEALTH CARE

AHHAHAHHHAHAHAHAHHA xD

Spoiler

Offline Pronounce

• Pr0
O wymaganiach pracodawców i o tym co w zamian oferują można by napisać cały oddzielny, wielostronicowy temat.

Offline pivo

• Pr0
    • VisionsOfTondal
O wymaganiach pracodawców i o tym co w zamian oferują można by napisać cały oddzielny, wielostronicowy temat.

ale to jest wyjątkowy pracodawca :)

Offline Pronounce

• Pr0

Offline Tadeo

• Pr0
  • Sie gra sie ma
    • Fraktale
Nie chcę rozpoczynać parapolitycznego flejmu gdzieś indziej, więc napiszę tutaj.

https://www.nofluffjobs.com/job/SQL/Developer/backend/ZUS/DQO01OZG
Code Reviews x
Unit Tests x

O kurwa.

Inna sprawa, że w ZUSie nie zarabia się kokosów. Z 3,4mld ledwie 1,4mld idzie na te 48tys. pracowników.

Jeszcze inna sprawa, że nie wiem, na co oni kurwa wydają te 2mld rocznie.

A jeszcze inna, że prawdziwy problem z ZUSem to nie jego koszty operacyjne - jakie by nie były, a jego zajebista niewypłacalność od ponad 10 lat.

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Cóż koszty operacujne są spore, zależy tylko jakie operacje mają przeprowadzić. Wyliczenie moich składek zajęło pani miesiąc czasu. Był autentyczny płacz i lament i w sumie to ciesze sie ze wynająłem prawnika bo bym sobie kłopotu mógł narobić we wkurwie. Skąd ten miesiąc ? Czas który u nich jestem zarejestrowany pochłonął juz 3 systemy, oczywiście od tego samego producenta i oczywiście :o o zgrozo nie kompatybilne ze sobą , więc pani mając takie systemy i tak częśc pracy musiała wykonać recznie. A chodziło o dokładne ustalenie mojej zaległości od 2006 do połowy 2015.
W tym czasie prawdopodobnie ta pani nie wykonała innych ważnych czynnności a co za tym idzie sami rozumiecie ;)
Ile wydali na owe systemy nawet nie chce myśleć ani pamietać. Czy zatem warto wspominać o kosztach przelewania z pustego w próżne, czyli z ZUS do OFE ? chyba nie.

Offline Wolfhorsky

• Gaduła

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
( Obraz usunięty.)
( Obraz usunięty.)
 :D

I'm back (choć niechętnie, wspominając, jak nisko potrafi czasem dyskusja zejść). Wysłanie tej sondy to promil wydatków wydanych na NASA i opracowanie technologii potrzebnej do wysłania tej konkretnej sondy (w tym wypróbowanie różnych rozwiązań na innych sondach, etc.). Ale sposób, w jaki przeprowadzili informatyzację ZUS to porażka, fakt.

Niedawno zmarł jeden z moich idoli i niedawno ktoś z moich znajomych jako tribute wrzucił pewien cytat, którego wcześniej nie znałem i wydał mi się wyjątkowo trafny w stosunku do polskiej sytuacji społeczno-politycznej. Jak ktoś ma chwilę, zapraszam do przeczytania:

Spoiler

Offline lwronk

• Pr0
  • Who said you need to buy a guitar?
    • Avernus Guitars
( Obraz usunięty.)
( Obraz usunięty.)
 :D

I'm back (choć niechętnie, wspominając, jak nisko potrafi czasem dyskusja zejść). Wysłanie tej sondy to promil wydatków wydanych na NASA i opracowanie technologii potrzebnej do wysłania tej konkretnej sondy (w tym wypróbowanie różnych rozwiązań na innych sondach, etc.). Ale sposób, w jaki przeprowadzili informatyzację ZUS to porażka, fakt.

Niedawno zmarł jeden z moich idoli i niedawno ktoś z moich znajomych jako tribute wrzucił pewien cytat, którego wcześniej nie znałem i wydał mi się wyjątkowo trafny w stosunku do polskiej sytuacji społeczno-politycznej. Jak ktoś ma chwilę, zapraszam do przeczytania:

Spoiler

Przypomniało mi to inny bardzo istotny cytat

Spoiler

Offline Przychlast

• Pr0
Spoiler

:facepalm:

Offline Wolfhorsky

• Gaduła

Offline pivo

• Pr0
    • VisionsOfTondal
Jeden z moich znajomych też wrzucił jeden cytat jako tribute ostatnio:
Spoiler

Offline Johnny

• Pr0
  • Miszcz onelinerów
    • Robur
O gimbzmi wrócił, nie chcem ale muszem. <3
Pora zacząć subskrybować wątek. :D

« Ostatnia zmiana: 24 Lut, 2016, 00:33:02 wysłana przez Johnny »
Jazz, Lounge, Downtempo

Offline Tadeo

• Pr0
  • Sie gra sie ma
    • Fraktale
Cóż koszty operacujne są spore, zależy tylko jakie operacje mają przeprowadzić. Wyliczenie moich składek zajęło pani miesiąc czasu. Był autentyczny płacz i lament i w sumie to ciesze sie ze wynająłem prawnika bo bym sobie kłopotu mógł narobić we wkurwie.
Trochę tę panią rozumiem - dzisiaj podliczyłem różnice kursowe, które wynikły z przelania dolarów na konto złotówkowe.

Musiałem wymyślić kiedy i po jakim kursie zarobiłem te dolary, przeliczyć to oraz sprawdzić czy jest dobrze(było źle - więc od nowa).

A potem jeszcze wyszło, że "zarobiłem" na różnicach kursowych 9,61zł, więc zaliczka po zaokrągleniu była 2zł wyższa. :facepalm:

Potrzebuję księgowej*. :facepalm:

*albo księgowego. Gender!

Offline pivo

• Pr0
    • VisionsOfTondal
Cóż koszty operacujne są spore, zależy tylko jakie operacje mają przeprowadzić. Wyliczenie moich składek zajęło pani miesiąc czasu. Był autentyczny płacz i lament i w sumie to ciesze sie ze wynająłem prawnika bo bym sobie kłopotu mógł narobić we wkurwie.
Trochę tę panią rozumiem - dzisiaj podliczyłem różnice kursowe, które wynikły z przelania dolarów na konto złotówkowe.

Musiałem wymyślić kiedy i po jakim kursie zarobiłem te dolary, przeliczyć to oraz sprawdzić czy jest dobrze(było źle - więc od nowa).

A potem jeszcze wyszło, że "zarobiłem" na różnicach kursowych 9,61zł, więc zaliczka po zaokrągleniu była 2zł wyższa. :facepalm:

Potrzebuję księgowej*. :facepalm:

*albo księgowego. Gender!

Nie myślałeś, żeby zacząć wpłacać dobrowolnie połowę wypłaty do ZUS? Wtedy na pewno byłoby lepiej.