Autor Wątek: Kto tu coś napisze ten dupa!  (Przeczytany 320252 razy)

Offline wrobelsparrow

• Pr0
  • "Where can you go from there? Where?"
Gizmi, no dobra dokonałem manipulacji polegającej na tym, że co innego muzułmanie tureccy, co innego dzika swołocz z Somalii, co innego jeszcze nasi Tatarzy z Sokółki. Jadę zresztą w przyszłym roku do Turcji na wakacje. Kurort bez ruskich - czy może być coś milszego?

btw - moja żona znalazła informację, że ostatni czarter radzieckich turystów opuścił tureckie lotnisko przez bramkę nr F-16 :D

EDIT:
A CHUJA TAM!
W Koranie jak byk stoi o dozwolonym ruchaniu niewiernych. To tylko kwestia lokalnego przestrzegania tej barbarzyńskiej religii. Turcy ze względu na europejskie wpływy trochę się ucywilizowali.
« Ostatnia zmiana: 06 Sty, 2016, 19:28:20 wysłana przez wrobelsparrow »

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
@gizmi7  to sie okazało absolutnie prywatnym zdaniem tego pana i oficjele sie od tego w wersji oficjanej odcięli.
Co do tego co sie dzieje w Niemczech.  Sistra mojaj kolezanki zyjąca w Duseldorfie, moj kolega zyjący w Berlinie, zaczynają po mału zmieniać zdanie. On to może mniej ale ona jak była tak pro teraz nagle rura jej zmiękła i nie była to Zagłebia Rhura .
Dla mnie poprawność polityczna dawno przekroczyła tzw rubikon i nic dobrego z tego nie bedzie.
 To dla mnie nie do pomyślenia zeby pozwalać na takie coś. Trzeba zawiadomic komisje europejską zeby zajeła sie tym tematem tzn Niemcami, bo pozwala sie na łamanie demokracji i  na przemoc, na niszczenie wartości europejskich.

Edyta: kurde Ona to powiedziała ponad rok temu, no ja pierdziele i nikt na to nie zareagował ? :o
« Ostatnia zmiana: 06 Sty, 2016, 20:34:31 wysłana przez commelina »

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
Nic nie stoi jak byk :P Gdyby Stary Testament też traktować poważnie i na podstawie fragmentów wyrwanych z sensu i kontekstu, to byśmy rozmawiali o ucinaniu rąk kobietom, które rozdzielają walczących mężczyzn, zakazie noszenia krótkich włosów, etc. Ledwo przebrnąłem przez Koran, jak wcześniej Biblię i nie uważam się za zdolnego wypowiadać o porównywaniu obu tych książek, ale wielokrotnie słyszałem, w tym niedawno osobiście od studentki religioznastwa, która pisze teraz doktorat na temat filozofii religii, że jeśli chodzi o "kwiatki" w obu wymienionych, to jest ich podobnie dużo i ich racjonalizacja jest wśród różnych odłamów wspólnot równie różnorodna, jak u nas wśród różnych grup protestanckich czy kościół katolicki w różnych okresach historycznych. Jedyny problem jest w tym, że u nich prawo religijne rozumie na równi z prawem stanowionym, ale to też nie wszędzie. A oszołomy pokroju tych tworzących ISIS są znienawidzone przez niemal wszystkie, w tym większość tej, z której się wywodzą. Co do Turcji - to akurat oni stoją w dużej mierze za tym, że armia państwa islamskiego nie została rozbita - Erdogan i jego stronnicy mniej lub bardziej pokątnie ich wspierają ze względu na to, że w ten sposób mogą jeszcze bardziej dokuczyć Kurdom.

@commelina O polskich emigrantach w UK czy Norwegii też opowiada się o głodzeniu dzieci, przemocy w rodzinie (gwałty na żonach, pobicia, przemoc ekonomiczna) i innych aktach "przeczenia wartościom europejskim". Tak jak u nas się wierzy w strefy szariatu w Norwegii, tak tam się wierzy w niedźwiedzie chodzące po ulicach u nas. Ze wszystkich grup narodowo-etnicznych zasiedlającą więzienia w Wielkiej Brytanii, jesteśmy statystycznie najliczniejszą. Czy to mówi cokolwiek prawdziwego o nas, Polakach? Tak naprawdę to nie pozwala wyciągać żadnych ogólnych wniosków na temat przeciętnego polskiego emigranta.
« Ostatnia zmiana: 06 Sty, 2016, 20:53:21 wysłana przez gizmi7 »

Offline october

• Pr0
  • Oct.
Mam paru znajomych muzułmanów

Z racji tego gdzie czwarty rok mieszkam też znam sporo muzułmanów. Robiłem kurs językowy np z takim Hamidem.  Uciekł z Iranu bo odstąpił od islamu, wyszło na jaw i czekała go tam tylko śmierć. Zniszczyli mu wszystkie dokumenty ukończenia studiów. I chłopak dostał się do Niemiec. Dostał azyl. W 2 lata po przyjeździe opanował stosunkowo dobrze język. Niestety bez świadectw ukończenia czegokolwiek, musi od nowa jakiś zawód zdobyć.  Bez papierów w DE można truskawki zbierać. To jest prawdziwy uchodźca. Gdyby tak to wyglądało, nie byłoby problemu.

Niestety przyjechało 1,1 mln chłopaczków 20-30 letnich z Syrii, Maroko i Afganistanu co zostawiła żony i dzieci i robią karierę w bogatej Europie. Tak robi człowiek, który przed wojną ucieka? Tja. Euro w głowie.

Pani Merkel zapewnia "Wir schaffen das" (uda nam się). Zadziwiająco dużo Niemców  w to wierzy. I coś w tym jest co powiedział nasz minister. Jeżdżą na tych swoich rowerach, w głowie piękny, kolorowy świat, w diecie ekologiczne marchewki. I co taki człowiek może w starciu z islamskim uchodźcą z dzikiego kraju. Hmm. Wyrazić głębokie zaniepokojenie. Niestety wśród tych ludzi w większości jedynym argumentem jest siła. Nie filozoficzne teksty i przesłanie tolerancji.

E, co ja będę gadać. Przecież to mowa nienawiści.

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Zupełnie nie skumałem co chcesz mi powiedzieć w związku z emigrantami. Jeśli to ze nie powinnismy ujednolicać i osądzać ataków chord sniadoskórych na kobiety, i porównujesz to do niedźwiedzi i wypadków na ulicach to ja wymiękam i nie chcę zyc w państwie kierowanym przez ludzi o podobnych do Twoich poglądów. To dla mnie niepojete.
Czy Ty na serio przyjmiesz gościa pod swój dach i pozwiolisz by przewrócił ci chate do góry nogami nasrał na stół w kuchni a Ty powiesz oj tam oj tam ? bo do tego to mi sie sprowadza. Powiedz pls ze źle Ciebie zrozumiałem.

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
"Niestety wśród tych ludzi w większości jedynym argumentem jest siła" - to jest raczej filozoficzna refleksja, a nie pomysł na rozwiązanie impasu. No i "islamski uchodźca z dzikiego kraju" - to też zajechało stereotypem, szczególnie w przypadku tych emigrantów ekonomicznych, którzy jednak na ogół mają jakieś wykształcenie za sobą i to głównie język stanowi barierę. Bo zarówno zamknięcie furtki przed wszystkimi to niemożliwa w wykonaniu głupota (bo np. czemu przed Kurdami?), jak i obecne nic-nie-robienie nie wróżą owocnych rozwiązań. Szczególnie kminienie o tym na "polskim" podwórku, gdzie jedynym skutkiem takich rozważań jest "Sebix" rozwalający sklepik na osiedlu prowadzony przez Indusa, bo przecież dla niego i jeden i drugi "jakiś taki ciapaty".

@commelina No, zdecydowanie źle zrozumiałeś. Ja przecież nie mówię, żeby takich ludzi nie wysiedlać, sprawców nie karać; w jakikolwiek sposób przyzwalać na takie zachowania. Ale mówię, że mamy dość liche i oparte tylko na historiach, które dotarły do mediów (albo fejkach nakręcanych przez "alternatywne media", które mają na tyle mały rozgłos i dużą siłę przebicia, że nikt tego nie weryfikuje, a nawet jeśli to trafia do 1000 z miliona ludzi, którzy obejrzeli jakiś filmik na YT) czy powtarzanych przez znajomego znajomego znajomego na temat tego, jak żyje OGÓŁ tych ludzi - niektórzy Brytyjczycy, Norwegowie też osądzają Polaków na podstawie tego, jak słyszą o polskiej matce alkoholiczce, która zagłodziła dziecko albo słyszą, jakie warunki sanitarne panują na polskich osiedlach. A przecież wiemy, że to guano mówi o Polakach, naszych obyczajach i tym, jak żyjemy.

Offline wrobelsparrow

• Pr0
Jakiego impasu gizmi? Co mnie obchodzi, że jacyś szyici nie lubią się z sunnitami, albo że saudowie są mniej posrani od jakichś pojebów z Isis? Zapewne jesteś z tego towarzytwa pierwszy, który potępi europocentryzm i straszliwą cywilizację białego człowieka, natomiast z drugiej strony martwisz się za tych dzikusów na zapas ZA NICH i tylko kombinujesz jak tu im zrobić dobrze.

Otóż nie zrobisz im dobrze, BO SĄ PRYMITYWNYMI DZIKUSAMI i mają w dupie Twoje dobre chęci. Również ci, którzy pokończyli harvardy i wożą się na codzień złotymi Rolls-Royce'ami odnoszą się do nas z niekłamaną pogardą skrywaną za dobrym wychowaniem wbitym im do łba kijem przez tę ich religię.

Jest to jeden z powodów dla którego tam nie jeżdżę i moja noga tam nie postanie. Nie ma tam nic interesującego i dodatkowo mają chujowe jedzenie. Tutaj zapraszam ich na dwutygodniowe wakacje, żeby sobie zobaczyli jak żyją sobie mili ludzie, poczym wypierdalać na swoją pustynię i nie zawracać mi dupy swoimi problemami. Przysięgam, że do nowogwinejskich Papuasów mam więcej szacunku i nic na to nie poradzę.

Offline theremin

• Pr0
  • wyindywidualizowany z rozentuzjazmowanego tłumu
Mam paru znajomych muzułmanów i np. znajomy Turek dosłownie powiedział, że w jego kręgu kulturowym gwałt to jedyna zbrodnia, za którą przysługuje kara śmierci

Wiemy o tym - dla zgwałconej. Ukamienowanie za cudzołóstwo.

A niewinny pan islamista się potknął i przypadkiem nadział. I tak 3 razy pod rząd.

Zupełnie nie skumałem co chcesz mi powiedzieć w związku z emigrantami. Jeśli to ze nie powinnismy ujednolicać i osądzać ataków chord sniadoskórych na kobiety, i porównujesz to do niedźwiedzi i wypadków na ulicach to ja wymiękam i nie chcę zyc w państwie kierowanym przez ludzi o podobnych do Twoich poglądów. To dla mnie niepojete.

Nie skumałeś, to ja ci wytłumaczę - skoro u nas więcej ludzi ginie zagryzionych przez psy niż przez lwy i tygrysy, należy te duże koty do nas sprowadzić i wypuszczać na wolność w każdej ilości.
« Ostatnia zmiana: 06 Sty, 2016, 22:03:55 wysłana przez theremin »
BRRR BRRR DENG BRRR BRRR DENG!!!

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
Jakiego impasu gizmi? Co mnie obchodzi, że jacyś szyici nie lubią się z sunnitami, albo że saudowie są mniej posrani od jakichś pojebów z Isis? Zapewne jesteś z tego towarzytwa pierwszy, który potępi europocentryzm i straszliwą cywilizację białego człowieka, natomiast z drugiej strony martwisz się za tych dzikusów na zapas ZA NICH i tylko kombinujesz jak tu im zrobić dobrze.

Nie "za nich", tylko za np. rodzinę znajomego Kurda, której ten nie może w całości sprowadzić z terenu ogarniętego wojną domową, bo jest arbitralny limit ilości osób, za które mógłby "poręczyć". [mimo, że jest w stanie spokojnie ich wszystkich utrzymać finansowo]. Już nawet nie powiem, co myślę, gdy piszesz o tych ludziach "dzikusy"...

Nie skumałeś, to ja ci wytłumaczę - skoro u nas więcej ludzi ginie zagryzionych przez psy niż przez lwy i tygrysy, należy te duże koty do nas sprowadzić i wypuszczać na wolność w każdej ilości.

>ludzie
>lwy i tygrysy

Jeśli o czymkolwiek mamy rozmawiać choćby w najmniejszym stopniu poważnie, to nawet nie zamierzam się do tego odnosić.

Offline wrobelsparrow

• Pr0
A dlaczego znajomy Kurd nie może wyemigrować do Arabii Saudyjskiej, albo innego Jemenu? Nie czułby się tam kulturowo bardziej korekt? Natalia Siwiec Dubajem jest zachwycona przecież? Niech się jego syn albo wnuk wysadzi w pizdu za 30 lat w imię Allacha tam, a nie tutaj.

Offline pivo

• Pr0
    • VisionsOfTondal
Nie "za nich", tylko za np. rodzinę znajomego Kurda

Rodzina znajomego Kurda nie jest problemem. Problemem jest ta cała masa, o której nie mamy żadnego pojęcia. Rodzinę znajomego Kurda pewnie przyjąłbyś do mieszkania bez problemu - normalna sprawa. Sam też bym przyjął jakbym miał warunki. A co gdyby zamiast rodziny znajomego Kurda przyszłoby Ci przyjąć pod swój dach kilku przypadkowych 35 latków z Somalii? Założmy, że nie jesteś singlem tylko masz żonę i dwójkę dzieci. Jeszcze nie zapala się światełko w głowie?

Mam też znajomych Turków. Mówią, że do nich emigruje kupa lekarzy i inżynierów z Syrii :)
« Ostatnia zmiana: 06 Sty, 2016, 22:54:43 wysłana przez pivovarit »

Offline Saint2013

• Gaduła
  • Jupi aj ej madafaka !
gizmi7 a ja Ci powiem z jakim gatunkiem mi się kojarzy taktyka działania, osaczając i atakując najsłabsze i bezbronne jednostki...wilki. Lepiej ?
Miało być jak zawsze a wyszło...zajebiście :-)

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Ten sam znajomy ma sąsiada muzułmanina jeno takiego bardziej truu niz Turecki. I on to przy ktorejs okazji stwierdził zapytany przez znajomego przy okazji sąsiedzkiej kolacji " Marek ja do Ciebie nic nie mam lubie Ciebie ale gdyby zaistniała taka sytuacja nie miałbym zadnych oporów zeby podciąc Ci gardło" 
Tego tez nie jestem w stanie pojąć .

Offline wrobelsparrow

• Pr0

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
A dlaczego znajomy Kurd nie może wyemigrować do Arabii Saudyjskiej, albo innego Jemenu? Nie czułby się tam kulturowo bardziej korekt? Natalia Siwiec Dubajem jest zachwycona przecież? Niech się jego syn albo wnuk wysadzi w pizdu za 30 lat w imię Allacha tam, a nie tutaj.

Ponieważ Kurdem jest z pochodzenia, a z religii ateistą. Bardzo dobrze mu się żyje w Polsce, skończył tu studia, założył rodzinę, jest przedsiębiorcą, zatrudnia sporo ludzi. Skoro Natalii Siwiec (kimkolwiek jest) dobrze w Dubaju, niech tam wyjeżdza; nie podoba mi się, gdy całą tę masę ludzi (w ch zróżnicowaną w stu różnych aspektach) ocenia się jako ogół "dzikusów", porównuje do zwierząt. To skrajna nieprawda i obrzydliwa dehumanizacja. A tekst o wysadzeniu się w powietrze przez wnuka to zwykłe skurwysyństwo. Życzę Ci, by nigdy podobnych głupot nie gadali o Twoich wnukach (równie dobrze można powiedzieć, że np. Twój wnuk kogoś zabije jako narkoman, by zdobyć działkę - statystycznie prawdopodobieństwo pewnie jest podobne, tylko stwierdzenie mniej rasistowskie)

@pivovarit Ale przecież ja nie mówię o 35-latkach z Somalii (którzy, jeśli chcieliby tu żyć jak każdy inny Europejczyk - może uczyć się języka, jeśli są zdolni do pracy - pracować, a przede wszystkim żyć w zgodzie z tutejszym prawem - nie miałbym z tym żadnego problemu), tylko o chorej sytuacji, gdzie normalni ludzie są skazani na wojnę albo niewiele lepsze obozy dla uchodźców. Wśród emigrantów są nie tylko lekarze i inżynierowie, ale np. hydraulicy, budowlańcy i wykonawcy mnóstwa innych zawodów, które są potrzebne i u nas coraz mniej popularne wśród kolejnych pokoień.

http://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie/wstrzasajaca-relacja-nt-uchodzcow-z-syrii-jedyna-alternatywa-to-smierc-lub-powolna/jkv4y8

Posty połączone: 06 Sty, 2016, 23:35:51
Ten sam znajomy ma sąsiada muzułmanina jeno takiego bardziej truu niz Turecki. I on to przy ktorejs okazji stwierdził zapytany przez znajomego przy okazji sąsiedzkiej kolacji " Marek ja do Ciebie nic nie mam lubie Ciebie ale gdyby zaistniała taka sytuacja nie miałbym zadnych oporów zeby podciąc Ci gardło" 

Ja również, ale równie dobrze wystarczy wejść na komentarze na YouTube, onecie - gdziekolwiek, gdzie pojawiają się informację o tym, że ktoś z Bliskiego Wschodu popełnił jakieś przestępstwo. Tam też ludzie życzą śmierci "ciapakom", piszą o tym, jak chętnie by do nich strzelali, zamykali ich w obozach koncentracyjnych. I to tysiące ludzi tak pisze/daje łapki w górę. "Normalni ludzie" - matki, które na zdjęciach profilowych mają swoje dzieci, stare babcie po 70-ce, które nie potrafią używać polskich znaków i pisać wielkich liter, nawet (autentyk) właściciel budki z kebabami.
« Ostatnia zmiana: 06 Sty, 2016, 23:35:51 wysłana przez gizmi7 »

Offline wrobelsparrow

• Pr0
Gizmi, może i jestem skurwysynem, natomiast Ty jesteś debilem, co Ci wybaczam, bo też kiedyś byłem młody i gadałem podobne idiotyzmy. Wybaczam Ci również fakt, że jesteś ślepy na rzeczywistość jak nowonarodzone cielę, bo taka jest ogólna europejska tendencja.

Wyznawcy ideologii powszechnej równości ras, wyznań i światopoglądu zatracili podstawowy instynkt samozachowawczy. Dokładnie ten sam, który jest podstawą przetrwania w całym królestwie zwierząt, ba - roślin nawet, od którego Ty się odżegnujesz mając się najwyraźniej za coś lepszego.

Ja po prostu przestałem być zawodnikiem, który z radosną pieśnią na ustach szuka w dupie miodu, tylko zacząłem brać rzeczywistość taką jaka jest, a nie taką jaka chciałbym żeby była. Mam niejasne wrażenie, że ta prosta konstatacja przychodzi z wiekiem, którego mam nadzieję Twoi koledzy z dalekich krajów pozwolą  dożyć Tobie oraz Twoim potencjalnym wnukom.

Offline Pronounce

• Pr0
Wśród emigrantów są nie tylko lekarze i inżynierowie, ale np. hydraulicy, budowlańcy i wykonawcy mnóstwa innych zawodów, które są potrzebne i u nas coraz mniej popularne wśród kolejnych pokoień.

Argument ekonomiczny rozwala mnie w dyskusjach o imigrantach, że niby gospodarka Unii ich potrzebuje.
Bez znajomości języka, nie wiadomo jakimi kwalifikacjami będą niby budować PKB ;)

W całej południowej Europie bezrobocie wśród ogólnie rzecz biorąc młodych wynosi w zależności od regionu 30-60%.

Offline wrobelsparrow

• Pr0
LOL już nawet gejowsko-liberalno-lewicowy Pudelek się zbulwersował szkopskimi bredniami :D Ja chyba nigdy nie zrozumiem tego fenomenu - czy sowiety w 1945. ich przeruchali za słabo, czy za mocno i stąd ta trauma?

http://www.pudelek.pl/artykul/87674/burmistrz_kolonii_komentuje_gwalty_w_nowy_rok_to_kobiety_powinny_miec_kodeks_postepowania/

Offline 13

• Gaduła
  • אלהים
Nic nie stoi jak byk :P Gdyby Stary Testament też traktować poważnie i na podstawie fragmentów wyrwanych z sensu i kontekstu, to byśmy rozmawiali o ucinaniu rąk kobietom, które rozdzielają walczących mężczyzn, zakazie noszenia krótkich włosów, etc.
A ty jesteś Żydem? Nie rozumiem co ma wspólnego element przymierza zawartego z Izraelem na Synaju do koranu, który jest prawem państwowym, obyczajowym, religijnym, i nie ma możliwości rozdzielić życia świeckiego od religijnego.
Jeśli chcesz używać takich argumentów, to upewnij się, że masz właściwe poznanie.
Ostatecznym aktem posłuszeństwa Prawu Mojżeszowemu, jest przyjęcie Jezusa jako Chrystusa, Mesjasza.
Nas, wierzących z pogan nigdy nie dotyczyło, zestawianie koranu i Biblii jest bardzo słabe.
Do całej reszty odnieśli się już inni.
Zdrowy rozum jest rzeczą ze wszystkich na świecie najlepiej podzieloną, każdy bowiem sądzi, iż jest w nią tak dobrze zaopatrzony, iż nawet ci, których we wszystkim innym najtrudniej jest zadowolić, nie zwykli pragnąć go więcej niźli posiadają. Kartezjusz.

Offline lwronk

• Pr0
  • Who said you need to buy a guitar?
    • Avernus Guitars

Ponieważ Kurdem jest z pochodzenia, a z religii ateistą. Bardzo dobrze mu się żyje w Polsce, skończył tu studia, założył rodzinę, jest przedsiębiorcą, zatrudnia sporo ludzi. Skoro Natalii Siwiec (kimkolwiek jest) dobrze w Dubaju, niech tam wyjeżdza; nie podoba mi się, gdy całą tę masę ludzi (w ch zróżnicowaną w stu różnych aspektach) ocenia się jako ogół "dzikusów", porównuje do zwierząt. To skrajna nieprawda i obrzydliwa dehumanizacja. A tekst o wysadzeniu się w powietrze przez wnuka to zwykłe skurwysyństwo. Życzę Ci, by nigdy podobnych głupot nie gadali o Twoich wnukach (równie dobrze można powiedzieć, że np. Twój wnuk kogoś zabije jako narkoman, by zdobyć działkę - statystycznie prawdopodobieństwo pewnie jest podobne, tylko stwierdzenie mniej rasistowskie)

@pivovarit Ale przecież ja nie mówię o 35-latkach z Somalii (którzy, jeśli chcieliby tu żyć jak każdy inny Europejczyk - może uczyć się języka, jeśli są zdolni do pracy - pracować, a przede wszystkim żyć w zgodzie z tutejszym prawem - nie miałbym z tym żadnego problemu), tylko o chorej sytuacji, gdzie normalni ludzie są skazani na wojnę albo niewiele lepsze obozy dla uchodźców. Wśród emigrantów są nie tylko lekarze i inżynierowie, ale np. hydraulicy, budowlańcy i wykonawcy mnóstwa innych zawodów, które są potrzebne i u nas coraz mniej popularne wśród kolejnych pokoień.

http://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie/wstrzasajaca-relacja-nt-uchodzcow-z-syrii-jedyna-alternatywa-to-smierc-lub-powolna/jkv4y8

Posty połączone: 06 Sty, 2016, 23:35:51

Ja również, ale równie dobrze wystarczy wejść na komentarze na YouTube, onecie - gdziekolwiek, gdzie pojawiają się informację o tym, że ktoś z Bliskiego Wschodu popełnił jakieś przestępstwo. Tam też ludzie życzą śmierci "ciapakom", piszą o tym, jak chętnie by do nich strzelali, zamykali ich w obozach koncentracyjnych. I to tysiące ludzi tak pisze/daje łapki w górę. "Normalni ludzie" - matki, które na zdjęciach profilowych mają swoje dzieci, stare babcie po 70-ce, które nie potrafią używać polskich znaków i pisać wielkich liter, nawet (autentyk) właściciel budki z kebabami.

A czym wytłumaczysz brak poszanowania emigrantów do prawa i mieszkańców kraju do którego przyjeżdżają?  Nikt nie twierdzi, że 100% tych ludzi to  bojownicy isis/zwierzęta/gwałciciele. Niemniej jednak, odsetek przestępczości jest u nich znacznie wyższy, niż średnia krajowa, jest cała masa aktów agresji względem autochtonów ze strony części wspomnianych "uchodźców". Żyjemy w czasach, gdzie dowolna mniejszość w imię równości i tolerancji jest w stanie zastraszyć większość samym krzykiem o dyskryminacji. Jestem za tym, żeby traktować tych ludzi tak samo, jak wszystkich innych. Nie dyskryminować, ale i nie robić grupy uprzywilejowanej kosztem reszty. Przypomina mi to sytuację sprzed kilku lat, gdy byłem świadkiem ostrej kłótni między dwójką moich znajomych. Zakończyła się krzykiem o dyskryminacji ze strony znajomego, który jest homoseksualistą, na co koleżanka zaprotestowała, stwierdzając, że jego orientacja seksualna niczego nie zmienia w kwestii tego, że chujowo traktuje innych ludzi.

Offline pivo

• Pr0
    • VisionsOfTondal

To ja dodam, że dalsza rodzina opowiadała mi sytuację, w której rozmawiano z kolegą muzułmaninem o gwałtach. Oczywiście powiedział, że to potępia, ale dodał, że nie można winić gwałcicieli, bo zostali do tego sprowokowani tym, jak europejki się ubierają. Nie mówimy tutaj o randomowym człowieku tylko o konsultancie z MBA zarabiającym w branży zarządzania strategicznego więcej w miesiąc niż większość lewaków rocznie. Na takie stanowisko potrzebny jest nie lada łeb i straszne to jest, że taka mentalność siedzi również w ludziach, którzy powinni być ponad tym syfem.

Offline Algiz

• Gaduła

Dla mnie poprawność polityczna dawno przekroczyła tzw rubikon i nic dobrego z tego nie bedzie.

100%  Ironią losu, albo głupotą naszej cywilizacji jest to, że oni odbierają taką poprawność polityczną jako naszą słabość i świetnie, wręcz podręcznikowo ją wykorzystują
« Ostatnia zmiana: 07 Sty, 2016, 09:27:54 wysłana przez Algiz »

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
A wariactwo Smoleńskie trwa, teraz komisja zacznie od remontu Tupolewa z 2009r który odbył sie w Rosji ( winny bedzie Tusk i Arabski co ja mówie już jest ) Czekam kiedy zaczna badać czy na etapie projektowania nie było spisku.
Kolejny manipulant Ziobro pokazujący słupki wielkiej pracy Trybunału Niemieckiego i naszych nierobów 6700 coś do 239 bodajże. Problem w tym ze pokazał niemieckie wnioski które wpłyneły vs nasze obrobione. No nie zaufam temu człowiekowi, menda nad mendy.

Offline wrobelsparrow

• Pr0

100%  Ironią losu, albo głupotą naszej cywilizacji jest to, że oni odbierają taką poprawność polityczną jako naszą słabość i świetnie, wręcz podręcznikowo ją wykorzystują
Nie mieszaj marksistowskiego wirusa z naszą cywilizacją ;)