Autor Wątek: Kto tu coś napisze ten dupa!  (Przeczytany 320130 razy)

Offline selfslave

• Gaduła
@commelina to nie chodzi o to, że on nie popiera PiS, tylko że zawsze w swoim programie był stronniczy i tendencyjny. Oglądałem przez długi czas jego program i zawsze była już z góry postawiona teza dotycząca poruszanego tematu. Czyli zapraszamy różne osoby do dyskusji, ale z nastawieniem że kwestia nie jest dyskusyjna i mocno promujemy rację jednej lub kilku z tych osób. I to się działo w sprawach zupełnie nie dotyczących PiSu, w sprawach nawet nie politycznych.

Podobnie jak z Pospieszalskim, który przecież też wyleciał z TVP za tendencyjne prowadzenie programu, chociaż był pro PiSowy. Odwalał takie rzeczy, że z jednej strony było kilka prawicowych osób, a z drugiej Hartman, który jest narwany, nie umie dyskutować i wychodziło na to, że z jednej strony siedzą stateczni prawicowcy, a z drugiej jakiś lewacki frustrat. Później to już chyba nawet nie zapraszał osób ze środowisk lewicowych, tylko siedzieli wszyscy o takich samych poglądach i i sobie przytakiwali :D

Ale ciekawe rzeczy zdarzały się w jednym i w drugim programie. Dlatego ja bym ich nie wywalał, bo przy odpowiednim filtrowaniu sobie prezentowanych treści, oba było warto oglądać. Jeśli w jednej stacji są dwa stronnicze programy to chyba nic złego. Tylko powinni im wyrównać pensje i zapewnić warunki do uzyskania podobnej oglądalności, a tu też o to chodziło, że Lis dostawał z naszych kieszeni kasę jakiej nigdzie by nie dostał i jakiej nikt w TVP też nie widział. A mi też się to nie podoba. Niech sobie będą różne stronnicze programy, ale z normalnym budżetem, a nie z przewagą po jednej stronie.

@gizmi7 przykro mi, że nie zrozumiałeś. Wyjaśniłbym, ale widzę po twoim nastawieniu, że Ty po prostu nie chcesz zrozumieć i zamiast dyskutować prowadzisz walkę polityczną.

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
@selfslave  no ok. Tak sie własnie nad tym zastanawiam i właściwie potwierdzasz to co myślę, z tym że jak podejść do sprawy z mediami przeciwnymi, które twierdzą i maja tezy od razu postawione przeciwstawnie do tego co mówi Lis, czy to nie jest demokracja ? No właściwie potwierdzasz ze jest i tym bardziej nie kumam tej nagonki. Co do dochodów, to chyba nie byłbym taki jednoznaczny bo może i dostaje kupe kasy ale i kupe kasy dla TV zarobił. Wszyscy podaja koszty ale nikt nie wspomina o zyskach. Przypomnieć tez trzeba, tak zeby niby było sprawiedliwie ;) że dochody Lisa niektórzy traktowali jako miesięczne gdy były to roczne.

@pivo to do mnie nie dociera. Nie interesuje mnie jego emocjonalne podejscie w tym momencie, ja pytałem o powody nagonki, nie o jej skutek. Czy hiena roku była spowodowana jego dochodami i to zabolało częśc dziennikarzy którzy przyznali mu ta nagrodę ?
« Ostatnia zmiana: 05 Sty, 2016, 14:24:24 wysłana przez commelina »

Offline selfslave

• Gaduła
@commelina ale weź pod uwagę, że programy przeciwstawne miały właśnie mniejszy budżet. To, że Lis zarabiał dużo kasy dla stacji to też domysł. Oczywiście, że znane nazwisko robi swoje, natomiast inna kwestia, że program był emitowany w paśmie wysokiej oglądalności. Wydaje mi się, że gdyby zamienić program Lisa na program innego znanego dziennikarza to wyniki nie różniłyby się znacząco.

Osobiście nie znam nikogo kto traktowałby roczne zarobki Lisa jako miesięczne. To by było niewyobrażalne ;) A nagonka jest stąd, że Lis jest obrzydliwie stronniczy i to ogólnie szmata, bo jak nazwać kogoś kto od razu po tragedii w Paryżu pisze, że to punkty dla nacjonalistów. Tu też jest trochę różnica, bo np. taki Pospieszalski tak ustawia program, aby wyszło stronniczo, manipuluje, a Lis wprost mówi jakie ma poglądy na dany temat. Oba działania trochę nie przystają do etyki dziennikarskiej, ale Pospieszalski jeszcze próbuje zachować pozory, a Lis jasno daje do zrozumienia, że ma etykę w dupie. Natomiast to co teraz Lis wygaduje i wypisuje tylko potwierdza, że słusznie go oceniono.

Offline 13

• Gaduła
  • אלהים
Ja proponuję tak na otrzeźwienie... odświeżenie genezy "okrągłego stołu", "układu z Magdalenki" i w jakich okolicznościach i dlaczego został obalony rząd Jana Olszewskiego.
@gizmi7 widziałeś dokument "Nocna zmiana"? Podejrzewam, że nie było cię jeszcze na świecie. Obejrzyj.

Jeśli dalej będziesz tworzył rowerki z brokułów i papryki, to po prostu uznam, że faktycznie jesteś lewakiem, i pogodzę się z tym. W przeciwnym razie będę się upierał, że jesteś tylko nieświadomy rzeczy, to wszystko.

P.S. @commelina jak będziesz oglądał (o ile będziesz oczywiście), to licz uważnie wszystkie resortowe dzieci, które oglądasz dziś w TV.
Zdrowy rozum jest rzeczą ze wszystkich na świecie najlepiej podzieloną, każdy bowiem sądzi, iż jest w nią tak dobrze zaopatrzony, iż nawet ci, których we wszystkim innym najtrudniej jest zadowolić, nie zwykli pragnąć go więcej niźli posiadają. Kartezjusz.

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
...

P.S. @commelina jak będziesz oglądał (o ile będziesz oczywiście), to licz uważnie wszystkie resortowe dzieci, które oglądasz dziś w TV.

Masz na myśli Tadle Kraśko itd ze to dzieci kogoś tam ?

Offline Tadeo

• Pr0
  • Sie gra sie ma
    • Fraktale
bycie lewakiem tutaj to rzucanie grochem w ścianę, no ludzie...
Czyli ogólnie twierdzisz, że ludzie tutaj są twardogłowi? :D

"Lewak" to takie pojemne pojęcie. Nawet Swetru z kolegami jest ostatnio tak określany, a daleko mu do lewicy. Czy nie pora znaleźć jakieś określenie, które w mniejszym stopniu krzyczy "nie umiem prowadzić cywilizowanej dyskusji"?

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
@selfslave  wiesz dla mnie większą szmatą jest poseł PIS który nie zapłacił za instrument bezczelnie komentuje mi moje maile do niego, a z mównicy pierdoli o uczciwości i takich tam patriotycznych popiardółkach. A ostatnio ktoś gdzies wrzucał ile zarobił program Lisa więc to nie są tak do końca domysły. Też nie chcę nikomu zaglądać do kieszeni choć ogolnie uważam ze ludzie w TV imo zarabiają zbyt wiele na to co robią. Jest to dla mnie z lekka postawione na głowie. Odnośnie jego wystapień z KOD to juz dla mnie bezsprzeczna lipa.
« Ostatnia zmiana: 05 Sty, 2016, 16:13:30 wysłana przez commelina »

Offline polec

• Użytkownik
Mnie to w tych wszystkich dyskusjach politycznych jedna rzecz zastanawia (czy może już przeraża), którą widać też tu na forum:

Jakieś takie ustawianie się ludzi w opozycji do siebie nawzajem przy jednoczesnym i jednoznacznym katalogowaniu innych, takie na zasadzie: jak nie podoba Ci się PiS to jesteś na pewno lewakiem i cyklistą-wegetarianinem, a jak jesteś za PiS to na pewno katolik i patriota.

A z doświadczenia wiem, że tak nie jest. Sam nie jestem za PiSem (nigdy nie głosowałem na nich w wyborach), ale poglądy mam raczej konserwatywne obyczajowo i liberalne gospodarczo (dlatego nie jestem za PiS), a przy tym  jem sporo mięsa, uważam, że powinno się mieć dostęp do broni itd itp.

Weźmy proszę wszyscy pod rozwagę skąd takie szczucie na siebie Polaków się bierze i komu to może służyć, bo na pewno nie naszemu wspólnemu dobru...

Offline selfslave

• Gaduła
@selfslave  wiesz dla mnie większą szmatą jest poseł PIS który nie zapłacił za instrument bezczelnie komentuje mi moje maile do niego, a z mównicy pierdoli o uczciwości i takich tam patriotycznych popiardółkach.
Nie wiem jaki jest poziom mierzalności szmaciarstwa, ale na pewno też jest szmatą. Natomiast nie wiem co to ma do Lisa.

A ostatnio ktoś gdzies wrzucał ile zarobił program Lisa więc to nie są tak do końca domysły. Też nie chcę nikomu zaglądać do kieszeni choć ogolnie uważam ze ludzie w TV imo zarabiają zbyt wiele na to co robią. Jest to dla mnie z lekka postawione na głowie. Odnośnie jego wystąpień z KOD to juz dla mnie bezsprzeczna lipa.
Dziwnie to poprzednio napisałem o domysłach. Miałem na myśli, że możemy się domyślać na ile to zasługa Lisa, a ile zarobiłby inny program znanego dziennikarza, puszczany w tym samym czasie. To w końcu ten tzw. "prime time" i to na pierwszym kanale publicznej telewizji. Inna sprawa, że program był bardzo dobry pod względem realizacji. Dobrze zmontowany, na pewno mniej nudny od innych programów publicystycznych, co pewnie też przyciągało widzów.
« Ostatnia zmiana: 05 Sty, 2016, 17:23:31 wysłana przez selfslave »

Offline 13

• Gaduła
  • אלהים
Nie jestem katolikiem, patriotą jestem raczej umiarkowanym, zwyczajnie determinuje mnie do tego przyszłość moich dzieci, więc to naturalne, że chce, żeby w moim kraju działo się dobrze, żeby dzieci żyły w kraju, w którym dzieje się dobrze.
Znajdź jedną osobę która głosowała na PIS. Jestem bardzo ciekawy czy na forum jest chociaż jedna osoba, która głosowała na PiS.
Ta część, która zaczęła bronić PiSu, widzi w czyim interesie działała poprzednia władza, i komu służy ten oligarchiczny, skostniały "po Magdalenkowy", "po okrągło stołowy" układ, to wszystko.
Choć nie wykluczam, że mogę się bardzo poważnie mylić.
Po prostu upadł mit Wałęsy, który z Kiszczakiem i Jaruzelskim doprowadził do powstania neokomuny.
Kto nie widział, tego zachęcam do obejrzenia "Nocnej Zmiany". Myślę, że dużo się poukłada.
Zdrowy rozum jest rzeczą ze wszystkich na świecie najlepiej podzieloną, każdy bowiem sądzi, iż jest w nią tak dobrze zaopatrzony, iż nawet ci, których we wszystkim innym najtrudniej jest zadowolić, nie zwykli pragnąć go więcej niźli posiadają. Kartezjusz.

Offline selfslave

• Gaduła
Niestety @13 ludzie jak nie chcą czegoś zobaczyć to choćby obejrzeli kilka takich filmów, zawsze znajdą powód aby w jakiś sposób to zracjonalizować. To jest najgorsze jak człowiek sam siebie potrafi zmanipulować. Widziałem kilka razy "Nocną zmianę". Po raz pierwszy w czasach młodości, gdy miałem lewicowe poglądy i film nie zrobił na mnie zupełnie żadnego wrażenia, bo umiałem sobie to wszystko ładnie zracjonalizować. Od poglądu że to było dawno temu i współcześnie nie ma znaczenia, po pogląd że może i dobrze zrobili rozwalając ten rząd, bo to może niesprawdzone dane, a nawet jak ktoś donosił to nie wiadomo jaką miał sytuację, na ile był zmuszony, co opowiadał służbom itp. Czyli typowo lewicowy relatywizm i skupianie się na różnych szczegółach, aby odwrócić własną uwagę od szerszej perspektywy.

A w szerszej perspektywie już patrzymy na różne fakty obok siebie i wtedy cały obraz staje się czytelny. Czyli rzeczywiście tak jak oglądamy obraz ;) Każdy wie, że malarstwo ogląda się z daleka. Z bliska można później popatrzeć na technikę, jeśli sami zajmujemy się malarstwem.

Offline pivo

• Pr0
    • VisionsOfTondal
Chciałbym tak tylko przyznać się publicznie, że jeszcze jakiś czas temu sam byłem lewakiem(za młodu miałem okazję pozwiedzać bardzo dużo zachodu w krótkim czasie i zachłysnąć się postępem), śmiałem się równo z Lecha i Jarka i nawet zagłosowałem na PO dwa razy.

Offline Przychlast

• Pr0
>bądź "lewakiem"
> głosuj na PO
>XD

Offline Algiz

• Gaduła
Chciałbym tak tylko przyznać się publicznie, że jeszcze jakiś czas temu sam byłem lewakiem(za młodu miałem okazję pozwiedzać bardzo dużo zachodu w krótkim czasie i zachłysnąć się postępem), śmiałem się równo z Lecha i Jarka i nawet zagłosowałem na PO dwa razy.

Kiedyś było takie powiedzenie, że kto w młodości nie był socjalistą, ten na starość będzie zgorzkniałym skurwielem ;)

Offline Pronounce

• Pr0
Może ktoś czytuje:
http://www.racjonalista.pl/kk.php/s,9956

O wyrywaniu z kontekstu części pasujących do retoryki danej strony, np. o słynnym już "gorszym sorcie"

Offline wrobelsparrow

• Pr0
  • "Where can you go from there? Where?"
Sensacyjny awans Niemiec na drugie miejsce w rankingu "Najgłupsza nacja świata"!
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,19432289,niemcy-w-szoku-po-sylwestrowej-serii-napasci-seksualnych-merkel.html?lokale=local#BoxNewsLink
Jednocześnie pierwsza pozycja Rosji z 1917. punktami przewagi wydaje się niezagrożona. :D

Offline lwronk

• Pr0
  • Who said you need to buy a guitar?
    • Avernus Guitars
Sensacyjny awans Niemiec na drugie miejsce w rankingu "Najgłupsza nacja świata"!
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,19432289,niemcy-w-szoku-po-sylwestrowej-serii-napasci-seksualnych-merkel.html?lokale=local#BoxNewsLink
Jednocześnie pierwsza pozycja Rosji z 1917. punktami przewagi wydaje się niezagrożona. :D

Mimo wszystko, podejrzewam, że Indie wyprzedzają Niemcy całkiem mocno, nie wiem, jak z Rosją.

Offline wrobelsparrow

• Pr0
W Indiach mają swołocz swoją, endemiczną. Natomiast jak trzeba być głupim, żeby zrobić folder reklamowy o treści "Dzikie obesrańce z barbarzyńskich krajów - przyjeżdżajcie gwałcić i okradać nasze kobiety. To proste bo są nieprzywykłe do przemocy. W zamian damy wam kasę i chatę. Mit liebien grusse - Wasze Szkopy. "

Offline Saint2013

• Gaduła
  • Jupi aj ej madafaka !
Z newsów...dziś Premier Węgier Viktor Orban, spotka się nieoficjalnie z "Premierem" Jarosławem w miejscowości wypoczynkowej na południu Polski.
Miało być jak zawsze a wyszło...zajebiście :-)

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
...
Kiedyś było takie powiedzenie, że kto w młodości nie był socjalistą, ten na starość będzie zgorzkniałym skurwielem ;)
To chyba ja :D muszę się bacznie obserwować.
Z newsów...dziś Premier Węgier Viktor Orban, spotka się nieoficjalnie z "Premierem" Jarosławem w miejscowości wypoczynkowej na południu Polski.

Nie zdziwiłbym się gdyby to był dworek prezydencki w Wiśle ;)
edyta: ok Niedzica

[...
Nie wiem jaki jest poziom mierzalności szmaciarstwa, ale na pewno też jest szmatą. Natomiast nie wiem co to ma do Lisa.

Dla mnie ma to wspólne ze Lis w zasadzie niczego nikomu nie ukradł, ma swoje poglądy nie ukrywa ich może nie jest obłudny, nie wiem, może i jest może robi to tylko dla kasy ale, gdyby robił to tylko dla kasy to szybciutko zmieniłby swoje podejście i front a jednak tego nie robi. Być może jako dziennikarz nie powinien epatować swoimi poglądami ale odnoszę nieodparte wrazenie ze jest negowany gdyz jest zdecydowanie nie NIE w stosunku do niektórych ludzi.  Dziwi mnie  dlaczego tez zaden przedstawiciel PIS nigdy nie przyszedł by zadać kłam i powiedziec prawde.  Co, zostałoby to wycięte ? wtedy byłby szmatą szują itd a tak to w zasadzie domysły. Odnosnie jego programu w zasadzie sam sobie odpowiedziałeś. Tak sie oburzamy na układy i układziki ale tak na prawde niemal cały swiat gdzie wchodzą w gre ciut wieksze pieniądze to są już układy takie czy inne. Z tym pirime timem to tez trochę tak nie do konca, TV pomimo misji musi zarobić na siebie, niech ktos zrobi lepszy program i przyciągnie dobrych reklamodawców bo przeciez to tez o to chodzi. Od lutego ma byc nowy program zamiast Lisa i zobaczymy. To mi trochę wgląda na to gdybysmy to my jako firma oburzali sie na Kiesla ze płaci GP i robi sobie reklamę. dla mnie ci kolesie tzn dwóch z GP to takie szmaty Kiesel im płaci to co Kiesel to swinia ? Byłbym popieprzony gdybym tak myślał. Lis to firma Tv druga firma kazdy chce zarobić a wszyscy dookoła zaglądają im w kieszeń, nie lubię tego.
Gdyby to były czysto nasze pieniądze to ok ale są rekamodawcy i czesto to z ich kasy sa opłacane rózne programy.

Ostatnio podobne rzeczy dzieją sie wokół Owsiaka i WOŚP. To tez przekręt ? W konću Matka Kurka dowiódł machloje w sadzie choć ostatecznie przegrał później wygrał i cholera wie właściwie co sie teraz dzieje.
Tez kasa tez pretensje . Szkoda ze nikt inny nie zrobił niczego sensownego oprócz teraz Szlachetnej paczki ale to trochę inny zakres działaności.

« Ostatnia zmiana: 06 Sty, 2016, 14:46:51 wysłana przez commelina »

Offline Mat

• Pr0
  • Join the Dark Side and get a free cookie!

Kurcze, nie mam dzwieku w pracy ale zdaje sie Makrela mowi to, co w opisie YT jest napisane...

Offline october

• Pr0
  • Oct.
Jadę sobie dziś U-Bahnem do pracy. I czytam z monitora, że powstał ogromny problem bo media podały pochodzenie sprawców zajść w Köln i Hamburgu. I w ten sposób powstaje ryzyko podsycania do nienawiści. A co druga strona w gazetach to zamach na demokrację w Polsce. Też mi problem w kontekście tego co się dzieje w DE.

I don't wanna live on this planet anymore...

Ps. Nie wiem czy gdzieś tłumaczenie tego co mówi jest. Więc "musimy zaakceptować, że liczba przestępstw wśród młodych migrantów szczególnie wysoka jest".

« Ostatnia zmiana: 06 Sty, 2016, 18:23:17 wysłana przez october »
007

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
@13 "Nocną zmianę" widziałem 3 razy, pierwszy raz (a w sumie pierwsze dwa) jako nieopierzony gimnazjalista z bardziej liberalnymi ekonomicznie niż obyczajowo poglądami (gdy ktoś mi powiedział, by zweryfikować poglądy na Tuska, który wydawał mi się wtedy najbardziej kompatybilną z moimi poglądami opcją), trzeci raz może z rok temu, po zrobieniu wywiadu, co jest tak i nie tak z tym dokumentem oraz jak sytuacja wyglądała w szerszej perspektywie. I uważam, że główny walor tego filmu to nie dokument pod względem merytorycznym (bo jako taki jest raczej taki sobie, ze względu na oczywisty "bias" Kurskiego i dość tanie sztuczki realizatorskie używane, by podkręcić kontrast "między dobrym i złym"), ale raczej jako przyjemny w oglądaniu film z zacięciem dokumentalnym. Ten ani żaden inny dokument mnie nie przekona, by przyzwalać na działania i przede wszystkim retorykę obecnie nam zarządzających.

Najbardziej mnie śmieszą najazdy na Lisa i Wyborczą (nie mówię, że niesłuszne) w oparciu o "media" Karnowskich czy Rydzyka. I tak, oczywiście, Trwam i Maryja najobiektywniejsze, tylko ja, głupi Toruńczyk nie zdaję sobie sprawy z tego, jak wspaniałą osobą jest O. Dyrektor. Uzbierał przecież tyle kasy dla stoczniowców (tylko ups, nie przekazał), samochody, którymi się wozi należą przecież do wspólnoty redemptorystów i wszystkie te ploty o jego majątku i wpływach to spisek żydokomuny. Złota, niemożebnie droga kopuła kaplicy koło której przejeżdżam co tydzień, jadąc za miasto, ma po prostu jaśnieć blaskiem prawdy pośród ciemności kłamstw zachodniej dekadencji i to był lepszy wydatek niż grosiki do puszek tego szarlatana, Owsiaka.

Co do tematu imigrantów, który ciągle tu jest w śmieszkach, jakie te Niemce głupie, że po chrześcijańsku nie szczelajo do innowierczej zarazy terrorystów imigrantów, bodajże Sunstein (jeden z czołowych myślicieli, jeśli chodzi o filozofię ryzyka w decyzjach politycznych) jako jeden z głównych argumentów dla postulowanej przez niego przewagi decyzji grup ekspertów w stosunku do demokratycznej większości to np. to, jak bardzo nas wszystkich martwi i pozwala nami manipulować (a raczej naszymi głosami, opiniami, wyborami oraz szczególnie w USA - pieniędzmi z podatków) temat terroryzmu, gdzie 100 ofiar na zachodzie tak nas interesuje; podczas gdy bezpieczeństwo na drogach (gdzie killcount jest kilka rzędów wielkości większy) zdecydowanie mniej. Ba! Dodam od siebie refleksję, że osoby, które najgłośniej przestrzegają przed widmem terroryzmu mają najbardziej "liberalne" (w negatywnym tego słowa znaczeniu) poglądy na wymogi bezpieczeństwa drogowego (czy też służby zdrowia, palenia w miejscach publicznych, prawa dostępu do broni palnej, opodatkowania dużych przedsiębiorstw, prawa rodziców do [złego w opinii społeczeństwa/specjalistów] wychowywania dzieci).

Jadę sobie dziś U-Bahnem do pracy. I czytam z monitora, że powstał ogromny problem bo media podały pochodzenie sprawców zajść w Köln i Hamburgu. I w ten sposób powstaje ryzyko podsycania do nienawiści. A co druga strona w gazetach to zamach na demokrację w Polsce. Też mi problem w kontekście tego co się dzieje w DE.

Ps. Nie wiem czy gdzieś tłumaczenie tego co mówi jest. Więc "musimy zaakceptować, że liczba przestępstw wśród młodych migrantów szczególnie wysoka jest".

Mam paru znajomych muzułmanów i np. znajomy Turek dosłownie powiedział, że w jego kręgu kulturowym gwałt to jedyna zbrodnia, za którą przysługuje kara śmierci (to, że przy okazji posłużył się głupawym przykładem tego, że gdy gwałciciel trafił do pierdla za gwałt, pozostałe 1200 więźniów go gwałciło dopóki nie popełnił samobójstwa to inna sprawa :v). No i główne skutki newsów ze sformułowaniami o sprawcach "o wyglądzie południowym lub arabskim" o jakich słyszałem w Polsce, to np. coraz częstsze obrzucanie kamieniami domu/zakładów pracy, których jest właścicielem znajomy mojej rodziny, z pochodzenia Kurd.
« Ostatnia zmiana: 06 Sty, 2016, 19:17:11 wysłana przez gizmi7 »

Offline wrobelsparrow

• Pr0
Czy wspaniała kultura szlachetnych muzułmanów tak samo postrzega gwałt na niewiernej? Turku! Kończ ten mecz!!! :D

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
Pewnie się zdziwisz, ale (przynajmniej ich zdaniem) tak samo. :P

EDIT:

Rozumiem, że wystawione na aukcję narty Dudy się nie liczą? :D
« Ostatnia zmiana: 06 Sty, 2016, 19:22:33 wysłana przez gizmi7 »