Autor Wątek: Kto tu coś napisze ten dupa!  (Przeczytany 320001 razy)

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
No ale Korwin tez jest za tym by bratać sie z Chinami, a on raczej komuchem nie jest.

Offline 13

• Gaduła
  • אלהים
Jak ja się cieszę, że nie muszę się już wstydzić za Bula... wyobraźcie sobie sobie, że na miejscu prezydenta Dudy, siedzi Bul... i pozamiatane :D
Zdrowy rozum jest rzeczą ze wszystkich na świecie najlepiej podzieloną, każdy bowiem sądzi, iż jest w nią tak dobrze zaopatrzony, iż nawet ci, których we wszystkim innym najtrudniej jest zadowolić, nie zwykli pragnąć go więcej niźli posiadają. Kartezjusz.

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
Ja tam kojarzę tylko jedną taką spektakularną wpadkę Komorowskiego (Szogun) - choć nie było go w mediach tak samo, jak nie ma Dudy, więc nie mogę być pewny. W każdym razie - mam teraz klaskać uszami i okazywać dumę z prezydenta, bo przy okazji jakiegoś wyjazdu zagranicznego nie zrobił z siebie debila? (nie licząc tego, że poleciał tam w koszulce Read is Bad i jeszcze wstawił z nią samojebkę na Instagram czy innego Twittera)
« Ostatnia zmiana: 31 Gru, 2015, 16:16:21 wysłana przez gizmi7 »

Offline 13

• Gaduła
  • אלהים
Ale ja nie pisałem nic na temat tego, co ty masz robić w związku z wizytą Polskiego Prezydenta :D
Napisałem tylko, że jestem dumny z Dudy.
A bardziej spektakularna od skakania po krzesłach, była rozmowa z Obamą, który po dwóch zdaniach wiedział, że ma do czynienia z... (niech sobie każdy wstawi co chce).

"Czy w tym cabanie kołacze się racja stanu?" :D
Zdrowy rozum jest rzeczą ze wszystkich na świecie najlepiej podzieloną, każdy bowiem sądzi, iż jest w nią tak dobrze zaopatrzony, iż nawet ci, których we wszystkim innym najtrudniej jest zadowolić, nie zwykli pragnąć go więcej niźli posiadają. Kartezjusz.

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
@gizmi7  ale to chyba nie o to chodzi by zaraz klaskać uszami, nie o to by w padać a zachwyt z byle wywiadu ze składnie sie wypowiada, bo w sumie zadna łaska, ze prezydent jest na poziomie i umie sie zachować i "bywać na salonach".  Przynajmniej mi chodzi o to ze, nie jest takim niedojdą jak zaczeli o nim mówić, w sumie z wypowiedzi wynika ze chce dbać o Ojczyznę, co może też zadna łaska, a raczej jego powinność, ale... Chodzi o obiektywne pokazanie kolesia. Ogolnie o obiektywizm, bo tak na prawde, nie wiemy o tym co myśli, nic oprócz tego co nasze media chcą nam pokazać. A one jak sie okazuje bardzo różnie chcą ;) Czyli prościej, może nie taki diabeł straszny jak go malują.

Offline pivo

• Pr0
    • VisionsOfTondal
Ale historia ostatnich kilku lat pokazuje, że dbanie o ojczyznę, składne wypowiedzi i zasady savoir vivre to towar deficytowy :)
Nie wiem, ile razy mam powtarzać, że nie jest pisiorem, ale autentycznie chyba pierwszy raz w historii przyjemnie mi się patrzy na to, co prezydent wyczynia.

@gizmi7 czy Ty właśnie próbujesz bronić Bula?
« Ostatnia zmiana: 31 Gru, 2015, 17:31:52 wysłana przez pivovarit »

Offline Lubder

• Użytkownik
Ja tam kojarzę tylko jedną taką spektakularną wpadkę Komorowskiego (Szogun) - choć nie było go w mediach tak samo, jak nie ma Dudy, więc nie mogę być pewny. W każdym razie - mam teraz klaskać uszami i okazywać dumę z prezydenta, bo przy okazji jakiegoś wyjazdu zagranicznego nie zrobił z siebie debila? (nie licząc tego, że poleciał tam w koszulce Read is Bad i jeszcze wstawił z nią samojebkę na Instagram czy innego Twittera)
O nie, odwołać go. Obalić i zdetronizować jednocześnie.

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Tutaj akurat to faktycznie nie było mądre i nie sądzę by był niezorientowany a jeśli był to ma do dupy doradców w temacie, choć to nie jest niemozliwe bo ja nie miałem pojęcia ze to ulubiona marka kiboli i innych takich i gdyby mi młodzież nie powiedziała to bym nie wiedział o co właściwie chodzi.

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
Obiektywizm - eee... spoko, ale Komorowskiego też nie pokazywali na wizytach zagranicznych w mediach, tylko jak na jednej coś odwalił, to wyciągnęli i to też zresztą głównie w sieci.

To raczej efekt uboczny tego, że nie uważam Maliniaka (skoro schodzimy na przezwiska) za jakiegoś bardziej pozytywnego reprezentanta na stołku od niego

Offline pivo

• Pr0
    • VisionsOfTondal
Obiektywizm - eee... spoko, ale Komorowskiego też nie pokazywali na wizytach zagranicznych w mediach, tylko jak na jednej coś odwalił, to wyciągnęli i to też zresztą głównie w sieci.

To raczej efekt uboczny tego, że nie uważam Maliniaka (skoro schodzimy na przezwiska) za jakiegoś bardziej pozytywnego reprezentanta na stołku od niego

Czekaj, to Bul coś pozytywnego zrobił za granicą, żeby go pokazywać?
Nie pokazywano go również podczas zeznań w sprawie powiązań z WSI.

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
...

No właśnie nie schodźmy ;) To słabe. Komorowskiego miałem za prostego poczciwca ale tez zupełnie nie wnikałem lub nie chciałem bo bałem sie rozczarowaniqa, hm nie wiem w zasadzie. Ale ten cały motyw z FSB to coś czego przezyc nie sposób i za to powinni beknąć i to tak by było to dla innych przestrogą. Dziwi mnie tez ze NATO nic na to, to jest dopiero zdziwienie roku 2015 i oby w przyszłym takowych nie było.       

http://niezalezna.pl/74456-trwa-nasza-akcja-wyslij-list-niech-wiedza-ze-demokracja-w-polsce-ma-sie-dobrze 

http://niezalezna.pl/74389-nasza-akcja-wyslij-list-do-zachodnich-mediow-demokracja-w-polsce-ma-sie-dobrze?page=9
« Ostatnia zmiana: 31 Gru, 2015, 19:14:15 wysłana przez commelina »

Offline selfslave

• Gaduła
- wpadka z wejściem na krzesło i Szogunem
- żenujące rozmowy z Obamą i do tego sugestia, że żonie nie można ufać
- wielokrotne przejęzyczenia jak "Wisława Czymborska", "Uniwersytet im. Stefana Karola Wyszyńskiego", "Jan Paweł Trzeci"
- debilne wypowiedzi o żołnierzach wyklętych, o in vitro, o powodzi
- w trakcie kampanii konferencja z załatwionymi maszynami budowlanymi w tle, które jeździły w kółko bez sensu, bo żadnej budowy tam nie było
- w trakcie kampanii słynne "to niech siostra zmieni pracę i weźmie kredyt"
- finalnie cebulowe skurwysyństwo z wykradzeniem zabytkowych mebli i obrazów z pałacu.

Nawet prezentacji nie ma co porównywać. Duda rzeczywiście wygląda z twarzy trochę jak Maliniak, ale umie się zachować i wypowiedzieć, z daleka źle nie wygląda, szczególnie w towarzystwie żony. Z drugiej strony Komorowski mówiący wszystko jak upośledzony, bez obycia i kultury (to zabierze komuś kieliszek, to zaprasza gości i pierwszy siada), z żoną wygląda jeszcze gorzej niż bez niej, w dodatku żona też lubi walić debilizmami, więc jeszcze pogarsza wszystkie wpadki.
Uważasz @gizmi7 w tym świetle, że za nowego prezydenta jest Ci tak samo wstyd jak za poprzedniego, czy za żadnego nie jest Ci wstyd? Bo naprawdę nie rozumiem czy masz tak niskie oczekiwania od głowy Państwa, czy po prostu uważasz się za kosmopolitę i masz to w dupie, czy... czy co? ;)

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Poki co to chciałbym zaprotestować odnośnie sformułowania "kradzieży" mebli i obrazów. Faktem jest ze jest tego brak, nie mniej nikt tego nie udowodnił tzn kradzieży, a problem polega na tym ze Komorowski nie stworzył ksiegi otwarcia i my nie wiemy czy tego już nie było wczesniej. Prawdą jednak jest to ze to dowód na niedbalstwo i nieprzygotowanie do sprawowania rządów. PIS prawdopodobnie to wykorzystał i wszystkie braki pójdą na jego konto. Dopóki jednak to nie zostanie udowodnione sugerowałbym wstrzymanie sie od takich jednoznacznych opinii.
Co do wpadek niestety mieliśmy równie złe przykłady wczesniej. S.p Lech tez nie stronił od pomyłek nazwisk (m.in. Borubar ) "spieprzaj dziadu",  niestety było tego trochę, więc sądzę ze osobista niechęć i patrzenie przez pryzmat machloj ma tutaj spore znaczenie. Kwasniewskiego wyczynów nie chcę nawet wspominać, ale mam nieodparte wrażenie ze jemu jakos to wszystko się upiekło. pomimo kpin wspominany jest z przymrużeniem oka.

Offline theremin

• Pr0
  • wyindywidualizowany z rozentuzjazmowanego tłumu
- debilne wypowiedzi o żołnierzach wyklętych

Ciekawe co mówisz, znam osobiście ludzi, którym wyklęci zamordowali krewnych, zwykłych prostych mieszkańców wsi (w tym kobiety i dzieci) bez powodu za niewłaściwe pochodzenie etniczne, religię albo za wzięcie ziemi z reformy rolnej, żeby utrzymać rodziny i samemu nie zdechnąć z głodu.
BRRR BRRR DENG BRRR BRRR DENG!!!

Online Algiz

• Gaduła
Dopóki jednak to nie zostanie udowodnione sugerowałbym wstrzymanie sie od takich jednoznacznych opinii.

Obraz  "Gęsiarka " został wstawiony do antykwariatu i sprzedany . Po wrzawie jaka wybuchła odnaleziono nabywcę oddano mu kasę a obraz wrócił,  Czemu tak bardzo trudno ustalić kto go przyniósł do antykwariatu ?

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
To prawda i dopoki nie bede pewny na stówe, wolałbym wstrzymac sie od osądów. Tak jak bardzo chciałem im tzn PO wierzyć tak teraz im nie wierze ale tez mam swiadomośc ze PIS bedzie chciał wszystko im wrzucić do gara więc nie chcę już ulegać półprawdom i domysłom. Teraz chce wiedzieć, przynajmniej w takich sprawach jak kradzież własności państwowej i umowy z FSB

Offline wrobelsparrow

• Pr0
  • "Where can you go from there? Where?"
A potem się dziwią, że zawodnicy z kałachami wpadają do redakcji i ich odjebują po kolei. Może jednak kilku "uchodźców" warto by zaprosić na Czerską.
"Je ne suis pas Charlie!" :D

Offline lwronk

• Pr0
  • Who said you need to buy a guitar?
    • Avernus Guitars
W ogóle, babka nie ogarnia jeszcze tej swojej nowej religii za dobrze. Do mijanych muzułmanów (mężczyzn), odzywa się pierwsza i wielce zdziwiona, że ją ignorują. A zgodnie z koranem, mogliby ją w tym momencie oćwiczyć.

Offline theremin

• Pr0
  • wyindywidualizowany z rozentuzjazmowanego tłumu
W ogóle, babka nie ogarnia jeszcze tej swojej nowej religii za dobrze. Do mijanych muzułmanów (mężczyzn), odzywa się pierwsza i wielce zdziwiona, że ją ignorują. A zgodnie z koranem, mogliby powinni ją w tym momencie oćwiczyć.

Fixed. :D
BRRR BRRR DENG BRRR BRRR DENG!!!

Offline pivo

• Pr0
    • VisionsOfTondal
W ogóle, babka nie ogarnia jeszcze tej swojej nowej religii za dobrze. Do mijanych muzułmanów (mężczyzn), odzywa się pierwsza i wielce zdziwiona, że ją ignorują. A zgodnie z koranem, mogliby ją w tym momencie oćwiczyć.

Wyjawię Ci brutalną prawdę: ta pani nie istnieje.

Offline Nightmarishreaper

• Pr0
  • ÞUNGR HNÍFR. Þessi hnífur á að vera þungur.
    • Dimension Eleven
Tzw. mała ustawa medialna i wszystko w rękach ministra skarbu? Ktoś mi to wyjaśni, bo tego nie ogarniam już kompletnie.

Spoiler

Online Algiz

• Gaduła

Wyjawię Ci brutalną prawdę: ta pani nie istnieje.

A to nie ona ?

http://www.rdc.pl/informacje/ewa-kaleta-do-konwersji-doprowadzila-mnie-modlitwa-posluchaj/

Offline lwronk

• Pr0
  • Who said you need to buy a guitar?
    • Avernus Guitars
Nie wnikam, czy ta pani istnieje, czy nie. Artykuł jest napisany naprawdę słabo, pewne fragmenty wskazują na to, że autor(ka) nie ma specjalnego pojęcia o zasadach religii, na którą teoretycznie przeszła.

A co do drugiego artykułu, proponowane przez tę kobietę czynności w ramach eksperymentu na zasadzie "zobacz, co się stanie" są technicznymi warunkami konwersji na islam. Jeżeli się komuś nie spodoba i jednak nie będzie chciał być muzułmaninem, wtedy teoretycznie inny muzułmanin może go zabić za konwersję zwrotną...

Offline wrobelsparrow

• Pr0
  • "Where can you go from there? Where?"
Przymierzałem się do zrobienia dokumentu tv o polskich konwertytkach na islam, nawet tam jakieś wstępne scenariusze poczyniłem razem z ziomalką z tv. Bardzo interesujący temat, ale nie wiem czy bym dał radę psychicznie, tym bardziej że "politykli inkorekt". Te wszystkie nasze "islamistki", to są podręcznikowe przykłady "silnych, niezależnych", a przede wszystkim - niedopchniętych. Zgroza jakie te laski mają poryte berety, żeby robić sobie takie kuku.