Autor Wątek: Kto tu coś napisze ten dupa!  (Przeczytany 319844 razy)

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
Liczę że Maciar, Duda i Waszczykowski szybko załatwią sprawę dostępu do broni. Chyba tylko oni mogą ruszyć ten temat.
"Government is not the solution to our problem; government IS the problem." Ronald Reagan

Offline selfslave

• Gaduła
Myślę, że to nie jest kwestia starych metod. Im naprawdę zaczęło się palić pod dupą, gdy odsunięto koryto. Lis wypełzł na ulicę - "to jeszcze dziennikarz czy już polityk?" - rzekł Szymon Majewski. ;)
To jak najbardziej, ale myślałem, że mają jakichś speców od PR, którzy by im doradzili, żeby nie robić tego tak nachalnie, bo będzie widać desperację.

Offline Bjørn

• Pr0
  • Imponderabilistyczny monopluralista.
Myślę, że to nie jest kwestia starych metod. Im naprawdę zaczęło się palić pod dupą, gdy odsunięto koryto. Lis wypełzł na ulicę - "to jeszcze dziennikarz czy już polityk?" - rzekł Szymon Majewski. ;)
To jak najbardziej, ale myślałem, że mają jakichś speców od PR, którzy by im doradzili, żeby nie robić tego tak nachalnie, bo będzie widać desperację.

Ergo uznali, iż jak 'ałtorytety' wyjdą na ulicę, to będzie lepsza siła przebicia. Ostatecznie każdy sam ocenił jak wyszło. :D
. : : Death Metal und Jazz : : . || dubstepowe banjo w djencie || . : : Fractal > all your amps : : .

Offline wrobelsparrow

• Pr0
  • "Where can you go from there? Where?"
Liczę że Maciar, Duda i Waszczykowski szybko załatwią sprawę dostępu do broni. Chyba tylko oni mogą ruszyć ten temat.
Jakieś dwa tygodnie temu pytałem o to Błaszczaka osobiście. "Niedługo" - usłyszałem. Powiedziałem, że ja nie chcę mieć działka przeciwpancernego, tylko zwykłą "pompkę", która pięknie załatwia temat obrony domu i obejścia, jest bezpieczniejsza od krótkich gnatów, no i jak najbardziej się nadaje do "urban warfare" w razie Wu. Jego asystent jest narwany pod tym względem, ma cały arsenał na chacie, więc jest spora szansa że to wkrótce klepną.

Offline Bjørn

• Pr0
Ja nie mam nic przeciwko posiadaniu przeciwpancernego działka. ;)
. : : Death Metal und Jazz : : . || dubstepowe banjo w djencie || . : : Fractal > all your amps : : .

Offline Algiz

• Gaduła

No właśnie, mamy świetne zakłady broni, świetnych inżynierów, czasy są nieciekawe więc może niech zaprojektują broń dla przeciętnego Polaka i nazwą ją np: Kościuszko albo Puławski. Nie mówię odrazu o karabinie maszynowym, ale może jakiś ShotGun ? Przemysł zbrojeniowy stanie na nogi, a ktoś kto się boi o swoją rodzinę będzie miał czym przerzucić terrorystę przez ogrodzenie .
« Ostatnia zmiana: 24 Gru, 2015, 13:40:36 wysłana przez Algiz »

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
Od dawna o tym mówię.

Zamiast zwiększać wydatki na armię zawodową trzeba uzbroić obronę terytorialną która sama się w zasadzie finansuje. Jak ruszy przemysł zbrojeniowy pełną parą to wtedy będą środki na szkolenia i unowocześnienie armii.

Każdy powinien mieć jakiegoś gnata w domu.
"Government is not the solution to our problem; government IS the problem." Ronald Reagan

Offline Bjørn

• Pr0
Ja to bym chciał VIS II tudzież VIS Bis :D

BTW gdyby w Polsce przemysł zbrojeniowy ruszył pełną parą, to gospodarka dostałaby takiego kopa, że ho ho! Wszakże to przemysł wojskowy jest źródłem najnowszych, najlepszych i ogólnie najfajniejszych technologii, które 30 lat później dopiero trafiają do rączek cywili. ;)
« Ostatnia zmiana: 24 Gru, 2015, 14:09:18 wysłana przez Bjørn »

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
A propos terrorystówi np z Paryża. Gdyby te łajzy wiedziały ze ludzie noszą przy sobie giwery i nie są poprawne politycznie, uważam ze tak pewnie nie weszli by do sali koncertowej itd. Po za tym nawet gdyby weszli ktoś zapewne odstrzeliłby któregoś i nie byłoby tylu ofiar.
Z drugiej jednak strony pojeby napierdalają sie pięsciami na skrzyzowaniu bo jeden nie przepuscił drugiego to co dopiero jak broń bedzie w schowku. Przyznam sie mam mieszane uczucia.
Przyznam sie tez niczym zwierz w wigilie, ze przez kody straciłem zapał do N.
I jeszcze jedno bo pomimo wigilii jakos nie może mnie ten temat opuścić. Gdyby Kaczyński lub raczej Szydło powiedziała ze: Zastali sitwe i połaczenia z wrogimi słuzbami, jest syf i wolnaamerykanka i że potrzebują od społeczenstwa mandatu zaufania w tym co robią zeby posprzatać kraj bo jest źle, myślę ze nie byłoby ani kodu ani pierdolenia. Bo jest jasne ze to trzeba rozbić, i wtedy i styl nie byłby istotny bo trzeba rozbić i już, a tak pozostaje niesmak ze nie licza sie z nikim, a tak wcale nie musi byc.

Posty połączone: 24 Gru, 2015, 14:18:06
Od dawna o tym mówię.

Zamiast zwiększać wydatki na armię zawodową trzeba uzbroić obronę terytorialną która sama się w zasadzie finansuje. Jak ruszy przemysł zbrojeniowy pełną parą to wtedy będą środki na szkolenia i unowocześnienie armii.

Każdy powinien mieć jakiegoś gnata w domu.

sama to ona sie nie finansuje ;)

http://www.defence24.pl/280774,nieefektywne-szkolenie-dla-liderow-organizacji-proobronnych-jak-lepiej-wykorzystac-srodki-dla-ot
http://www.defence24.pl/284736,co-dalej-z-koncepcja-gwardii-krajowej

Wszystko w rekach Antka
« Ostatnia zmiana: 24 Gru, 2015, 14:18:06 wysłana przez commelina »

Offline Bjørn

• Pr0
A propos terrorystówi np z Paryża. Gdyby te łajzy wiedziały ze ludzie noszą przy sobie giwery i nie są poprawne politycznie, uważam ze tak pewnie nie weszli by do sali koncertowej itd. Po za tym nawet gdyby weszli ktoś zapewne odstrzeliłby któregoś i nie byłoby tylu ofiar.
Z drugiej jednak strony pojeby napierdalają sie pięsciami na skrzyzowaniu bo jeden nie przepuscił drugiego to co dopiero jak broń bedzie w schowku. Przyznam sie mam mieszane uczucia.
Przyznam sie tez niczym zwierz w wigilie, ze przez kody straciłem zapał do N.

Masz całkowitą rację - w USA w Teksasie w zamachach terrorystycznych giną tylko zamachowcy. ;) Nawet w Polsce - gdyby jakiś psychopata biegł z pasem szahida po ulicy, to gdybym widział to z okien mego domu to nie zawahałbym się ani chwili i strzelił mu prosto w głowę z jakiejś broni, którą w domu bym miał. ;)

Z drugiej strony myslę, że obawy, jakoby miałby być u nas Dziki Zachód ze strzelaninami na ulicy można spokojnie porzucić. Aktualnie dostęp do broni mają tylko ci źli - bo mają dostęp do nielegalnych źródeł jej pozyskiwania.

A tak poza tym - zakazują posiadania broni ci, którzy stoją za murem uzbrojonych oficerów ochrony. Ot, ironia. ;)

No i gratuluję (naprawdę bardzo mocno) pójścia po rozum do głowy i nabrania sceptycyzmu wobec .N. Teraz będzie już tylko z górki. ;)
« Ostatnia zmiana: 24 Gru, 2015, 14:24:22 wysłana przez Bjørn »

Offline Saint2013

• Gaduła
  • Jupi aj ej madafaka !
Gdyby Kaczyński lub raczej Szydło powiedziała ze: Zastali sitwe i połaczenia z wrogimi słuzbami, jest syf i wolnaamerykanka i że potrzebują od społeczenstwa mandatu zaufania w tym co robią zeby posprzatać kraj bo jest źle, myślę ze nie byłoby ani kodu ani pierdolenia.

Commmelina. Bardzo mi się spodobało co napisaleś. Ja własnie bym tak zrobił. Wyszedłbym do ludzi i w kilku prostych zadaniach przedstawił j.w.
Oni to niby robią tylko w ten swój polityczny zawoalowany sposób. Myślę też, i tu się zgadzam z Korwinem, że naród jest tępy (piszę to naprawdę z przykrością ale to kwestia wieloletniego odmóżdżania). Może nie ma co gadać...trzeba działać. Będą efekty to i społeczeństwo zaufa...a i tu mam wątpliwości. Może musi być tak ,że 10% społeczeństwa (elita, patrioci, kumaki) kieruje 90%. Ja tam nie mam nic przeciwko żeby mnie ktoś prowadził. Byle w słusznym kierunku.
Miało być jak zawsze a wyszło...zajebiście :-)

Offline Algiz

• Gaduła
Dokładnie a w USA te muzułmańskie małżeństwo zrobiło zamach w ośrodku dla niepełnosprawnych, to są zwykli tchórze, wiedzieli że tam nie ma broni, czemu nie zrobili ataku na koszary albo posterunek policji, nawet na osiedlu
ktoś by ich odstrzelił z balkonu.
To można rozwiązać etapem przejściowym, na początek broń długa do obrony miru domowego bez możliwości noszenia a broń krótka na specjalne zezwolenie.

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Ej no nie przekrecaj o tych terrorystach i nie rób ze mnie naiwniaka ,przynajmniej nie az takiego ;) Co do broni to jednak ci źli to już wiedzą jak sie z nią obchodzić przynajmniej maja jakieś obycie   ( oczywiście tylko sie mogę domyślać ) a oszołomów u nas nie brakuje. Choć może faktycznie jakieś badania rejestr broni cos by dał. Znam osobiście kilku takich co gdyby im dac giwere to oj nie wiem, gwarancji nietykalności nie obiecuję ;)
Przyznaje ze sam wielokrotnie sie nad tym zastanawiałem tzn nad posiąściem owej ;) Broń ma jednak coś takiego ze jak już wyciągasz gana to powinieneś go uzyć inaczej ten z naprzeciwka mając także, może sie wystraszyć i pociągnąc za spust bez zastanowienia. To tak z opowieści znajomego byłego już antyterrorysty. " Pamietaj nigdy nie wyciagaj gnata jeśli nie zmierzasz go uzyć, dla własnego dobra"

Offline wrobelsparrow

• Pr0
W sprawie dostępu do broni większość nie zauważa prostej kwestii - broń NIE JEST TANIA! To z automatu załatwia kwestię "łojery co to byndzie jak każdy broń dostanie?" - Otóż nie każdy i nie dostanie, bo będzie sobie musiał kupić ;)

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
@Saint2013  dla mnie to jest o tyle proste, ze w ten sposób staram sie załatwiać sprawy z klientami i to po prostu działa. A bo to raz sie zdarzyło, ze sie coś zjebało ? Trzeba napisać, zaproponować cos konkretnego i sie tego trzymać
a nie sciemniać i lawirować, bo to i tak w koncu sie wyda i chuj wielki i smród pozostanie. Zyje sie i pracuje spokojniej, a i klient nie czuje sie robiony w konia i lekceważony.

I znowu po raz pierwszy zgadzam sie w 100% z Prezydentem Dudą
http://www.tvn24.pl/wywiad-prezydenta-andrzeja-dudy-dla-dziennika-der-spiegel,605532,s.html
« Ostatnia zmiana: 24 Gru, 2015, 14:47:08 wysłana przez commelina »

Offline Bjørn

• Pr0
W sprawie dostępu do broni większość nie zauważa prostej kwestii - broń NIE JEST TANIA! To z automatu załatwia kwestię "łojery co to byndzie jak każdy broń dostanie?" - Otóż nie każdy i nie dostanie, bo będzie sobie musiał kupić ;)

"Kochanie, to ja już wolałam jak kupowałeś sobie kolejne gitary..."

Offline wrobelsparrow

• Pr0
Moja Misia jest za, bo by sobie przynajmniej postrzelała na strzelnicy, a tak ma zakaz zbliżania się do kejsów bo wie, że jak popsuje, to zajebe :D

Offline Algiz

• Gaduła
Ej no nie przekrecaj o tych terrorystach.
https://pl.wikipedia.org/wiki/Strzelanina_w_San_Bernardino

Ps: Już sobie wyobrażam takie maszynkie z customową kolbą z orzecha od Skerwensen guitars  :D

« Ostatnia zmiana: 24 Gru, 2015, 15:07:24 wysłana przez Algiz »

Offline pivo

• Pr0
    • VisionsOfTondal

Ale znasz nasze realia, co nie? W nagrodę dostałbyś dożywotni pokoik socjalny w zakładzie karnym :) bo przecież zajebałeś muzułmanina za pokazywanie się publicznie w swoim stroju ludowym, ksenofobie.

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
@Algiz to było do Bjorna nie do Ciebie ;)
@pivovarit  zakładam ze pasy szahida nie są ich strojem ludowym a wraz z dostepem do broni nie wyobrażam sobie by prawo pozostało na takim samym poziomie. Po za tym kurwa to byli Belgowie więc sie nie przypierdalaj :D
Nie wiem tylko Walon czy Flamand ....

Offline Bjørn

• Pr0

Ale znasz nasze realia, co nie? W nagrodę dostałbyś dożywotni pokoik socjalny w zakładzie karnym :) bo przecież zajebałeś muzułmanina za pokazywanie się publicznie w swoim stroju ludowym, ksenofobie.

Panie, ale żeś cytatem zarzucił... muszę mniej pić, bo potem nie pamiętam co piszę :D

Offline ChopZeWsi

• Pr0
W czerwcu portal Tomasza Lisa publikuje artykuł naTemat majstrowania PO przy TK. Nawet tutaj widoczna jest zła wola i wina PO. Teraz sam Lis popierdala i drze ryja w obronie demokracji.
http://natemat.pl/144485,andrzej-duda-o-ustawie-tk-prace-dziwnie-przyspieszyly-to-psucie-panstwa

Offline Bjørn

• Pr0

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
Tyle było z dobrego humoru po Wigilii, tylko na chwilę tu wejść i poczytać zgorzkniałe wypierdy o dziecięcym marzeniu posiadania własnej giwery - pozwolenie na broń tak ciężko Wam sobie załatwić? Mam wrażenie, że większość tu wypowiadających się odsiałyby testy psychologiczne :P

Spoiler

Zamiast pomóc rodzinom przy garach i w sprzątaniu, to na forum siedzą, lenie jedne :P

Offline Bjørn

• Pr0
Zamiast w końcu dojrzeć i zmądrzeć, by móc W KOŃCU dostrzec sedno problemu, to pierdoli żałosne dyrdymały, gizmi jeden. :D