Autor Wątek: Kto tu coś napisze ten dupa!  (Przeczytany 323654 razy)

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
Toż wrzuciłem tylko jeden wywiad zrobiony przez jakiegoś lokalniaka z pozorami poważności - ten "rzecznik narodowców" musiał go zatwierdzić. Więc jest jak najbardziej legitny. Mogliby go wydać nawet i w Playboyu - wciąż byłby dobry.

Zresztą, jak pisała zmarła niedawno Paradowska, takie wycieranie się "obiektywnością dziennikarską" jest właśnie tym, co najbardziej mydli oczy czytelnikom i zabija dobre dziennikarstwo. Gdziekolwiek słyszę o "obiektywnych mediach", "mówieniu, jak jest" - nie tylko w Polsce, zagranicą mówią to samo np. o Trumpie i sprzyjających mu mediach albo o mediach związanych z UKIP i naganiających do Brexitu ("nie wierzcie ekspertom! mówimy, jak jest!") - to nawet mnie nie dziwi, że zawsze okazuje się dokładnie odwrotnie.

Nie wyznaję opiniotwórczego charakteru Gazety Wyborczej, Polityki - ale to wciąż IMO lata świetlne od zdecydowanej większości dziennikarstwa Wprost, DoRzeczy, WSieci, Frondy i innych "niezależnych" tub propagandy. Najgłośniej narzekają tuzy pokroju Ziemkiewicza - serio, jak ten koleś może komuś wytykać brak obiektywności? Podobnie w przypadku wschodzących gwiazd nowej TVP - przecież wszyscy jadą na tym samym, zgniłym patencie wpierdalania na Michnika i zaklinania rzeczywistości pod swoją modłę z taneczną gracją studia Yayo. Fallus tym wszystkim mendom w rzyci, nawet nie za przeproszeniem.

Jeśli czegoś Wyborcza IMO jest winna, to próby łagodzenia rzeczywistości przez wiele poprzednich lat - myśląc, że uda im się ugłaskać episkopat, skompromitowane polityczne mendy i zagiąć skłóconą rzeczywistość do swojej pokojowej wizji udanej transformacji. Obudzili się, jak Duda wygrał wybory i już dla nich za późno, bo dobrej publicystyki, dla której ich kiedyś kupowano, jest teraz co kot napłakał, a zamordyzm teraz rozdaje karty.

Offline Algiz

• Gaduła
Ja osobiście przestałem czytać tego szmatławca jakieś kilkanaście lat temu. Było to po pewnej dziwnej akcji, kiedy młody żołnierz, gdzieś w Polsce pełnił wartę i coś mu odjebało, opuścił jednostkę wojskową zabierając oczywiście swego kałasznikowa. Suma summarum zabił gdzieś na stacji benzynowej jakiegoś kierowcę i zajebał mu samochód, żeby pojechać kilka set km do rodzinnego domu. Oczywiście do domu nie dojechał, bo zaraz zrobiono blokady i postawiono całą policję  i wszystkie możliwe służby na nogi. Żołnierz zobaczył co się święci i spierdolił do przydrożnego zagajnika z którego się ostrzeliwał. Cała akcja działa się pod koniec tygodnia i w piątek GW podała, że żołnierz poddał się po wielogodzinnych negocjacjach. Dopiero w poniedziałek okazało się, że żadnych negocjacji nie było, a ów żołnierz osaczony w tym zagajniku strzelił sobie w łeb ! Te cioty z GW po prostu chcieli pierwsi wyskoczyć z niusem i antycypowali całe zakończenie tej akcji. Zresztą takich kwiatuszków w ich wykonaniu było później wiele. Ale widocznie za dużo wymagam od gazety założonej za pieniądze PZPR które naczelny przyniósł w walizkach od  gen. Kiszczaka.

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
... Ale widocznie za dużo wymagam od gazety założonej za pieniądze PZPR które naczelny przyniósł w walizkach od  gen. Kiszczaka.

Naciaganie faktów można znaleźć w kazdym medium i niezależna.pl przedstawia półprawdy lub jak i Ty powyżej  "pewniki o których przecież nawet dzieci w przedszkolu wiedzą" . Wpisujesz sie dokładnie w ich nurt takimi komentarzami.
Co jednak jesli któryś z dziennikarzy przedstawia fakty które możesz sobie sam sprawdzić a p.Premier stwierdza ze są wyssane z palca. Chodzi o Antoniego. Nie to ze bronie GW ale tacy sami oni zbiasowani jak większość mediów, a pogoń za njusem dawno zamieniła się w wyścig szczurów.

Offline Algiz

• Gaduła

Co jednak jesli któryś z dziennikarzy przedstawia fakty które możesz sobie sam sprawdzić a p.Premier stwierdza ze są wyssane z palca. Chodzi o Antoniego.

Ale jak dobrze sprawdzisz to autor tych wypocin nie jest dziennikarzem śledczym, chyba nawet wcale nie jest dziennikarzem, a jedynie felietonistą  o strasznie wątpliwej reputacji.

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Jeśli nawet morderca mówi prawde to to zawsze jest prawda niezależnie od jego reputacji. A prawda o której napisał jest we wszystkich dokumentach jeśli tylko komuś sie chce w tym grzebać.

Offline Algiz

• Gaduła
Jeśli nawet morderca mówi prawde to to zawsze jest prawda niezależnie od jego reputacji. A prawda o której napisał jest we wszystkich dokumentach jeśli tylko komuś sie chce w tym grzebać.

Problem polega na tym, że wtedy co drugi polityk miał w otoczeniu agentów lub sam był agentem i potrzeba było czasu żeby ich odsiać.
Idąc takim tokiem myślenia jaki prezentuje PO i GW to właśnie Platforma obywatelska powinna się rozwiązać ponieważ jeden z jej założycieli był czynnym agentem pseudonim "Must" ale przecież nie znaczy to, że cała PO to agenturalna partia ?
https://lustronauki.wordpress.com/2009/07/20/andrzej-olechowski/

Offline Johnny

• Pr0
  • Miszcz onelinerów
    • Robur
Rzadko tutaj zaglądam, ale akurat mi się nudzi. Tak odnośnie rzetelności mediów. Sorry, że takie małe.

Balcerowicz nazywa Kaczyńskiego szkodnikiem.
TVN obraca sytuację o 180 stopni i atakuje Kaczyńskiego.

Ja czasami ma wrażenie, że w TVN pojawi się informacja, jak to Polska zaatakowała Niemcy w 39' i że naszą największą zbrodnią było wybicie rosyjskich oficerów w Katyniu.
W ogóle to polecam profil Pana Balcerowicza, można się zrzygać.
Jazz, Lounge, Downtempo

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Zgadza się. Dla mnie jednak problem nie polega na tym czy ktoś był agenetem tylko sposób w jaki dzisiaj potrafi z tym żyć. To były trudne czasy i co do tego nie mam wątpliwości bo i mojego Ojca nękali a był tylko kierownikiem osiedla w spółdzielni mieszkaniowej. Wazniejsze jednak ze rzeczony Antoni nie zerwał tych kontaktów, przyjmował kasę bo przelewy szły, zapiera sie zamiast powiedzieć jak człowiek co i jak, bo dokumenty mówią zupełnie co innego.
Ty pokazujesz mi PO i Olechowskiego ja natomiast chciałbym poznać logike Jarosława w dobieraniu kadr. Dlaczego jednych odżegnuje sie od czci i wiary z drugiej strony hołubiąc takich jak p.Piotrowicz, ktorzy wydatnie przyczynili sie do niszczenia ówczesnej polskiej opozycji. Chyba długo tego nie pojmę.

Posty połączone: 07 Lip, 2016, 09:14:52
@Johnny  a widziałeś jak po dobrej zmianie TVP puszcza programy "na zywo" ? jak odnajde to pokaże Tobie "drobną" różnicę.
« Ostatnia zmiana: 07 Lip, 2016, 09:14:53 wysłana przez commelina »

Offline Johnny

• Pr0
  • Miszcz onelinerów
    • Robur
No mi to trochę przypomina dyskusję pt. "Dżuma czy cholera?" ;)
I chyba jednak nie chcę w nią wchodzić :p
Jazz, Lounge, Downtempo

Offline Wolfhorsky

• Gaduła
Jakby się komuś nudziło, to proponuję obejrzeć widomości na tvn, tvp i polsacie. Trzy wersje prawdy :D
Sprzedaję graty -> lukaj na forumową giełdę.

Offline Johnny

• Pr0
  • Miszcz onelinerów
    • Robur
To w sumie lepiej niż wcześniej, jak była tylko jedna ;)
Jazz, Lounge, Downtempo

Offline Algiz

• Gaduła
Jak powiedział klasyk....jest prawda czasu o której mówimy i jest prawda ekranu która mówi...
Do niedawna przeciętny Kowalski z góry zakładał, że jak coś przeczyta, albo usłyszy w radio, czy tv to natychmiast przyjmował to za prawdę objawioną. Na szczęście czas idzie do przodu i powoli czasy kiedy kłamstwo powtarzane wielokroć stawało się prawdą idą w zapomnienie. Czwartą władzę którą były media  teraz weryfikuje piąta władza którą jest internet, a jego wielkość jest w tym,że nie trzeba wiedzieć wszystkiego, trzeba tylko wiedzieć gdzie szukać.

Jakby się komuś nudziło, to proponuję obejrzeć widomości na tvn, tvp i polsacie. Trzy wersje prawdy :D
Zawsze tak robię ( jak mam czas oczywiście) i zagryzam internetem, ubaw po pachy  :lol:
« Ostatnia zmiana: 07 Lip, 2016, 09:51:23 wysłana przez Algiz »

Offline Wolfhorsky

• Gaduła
Moim zdaniem krzyki o dekomunizacji itepe wydawane przez Jarosława i spółkę są szczytem hipokryzji. Tak jak ten PiSior, który był wielkim obrońcą życia nienarodzonego, wrogiem przemocy domowej, członkiem stosownych organizacji, ale... pobił żonę jak chciała zadzwonić na policję, gdy się dowiedziała, że on zmusił swoją kochankę do aborcji. Taki jest PiS. PO przy najmniej ma niec więcej elegancji w byciu dupkiem.
Zapędy na trzeci filar są jawną kradzieżą. Drugi filar to było przegięcie. Ale odbierać prywatne oszczędności to kradzież. Kurwa. A i tak nie dostanę za to sensownej emerytury...

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Gdy Tusk brał OFE to było złodziejstwo a PIS dzisiaj tylko sprawiedliwie się dzieli.
@Algiz ja tam wychowałem sie w przeswiadczeniu ze TV kłamie więc niejako nie mam tego problemu, a czy kłamstwo powtarzane wielokrotnie stające sie obiegową prawdą idzie w zapomnienie to mam spore wątpliwości.

Offline Wolfhorsky

• Gaduła
Taki kawał mi się przypomniał:
- Żadny zawód nie hańbi - powiedziała prostytutka do polityka.

Offline Algiz

• Gaduła
Mam przynajmniej taką cichą nadzieję, że dla dużej części ludzi (zwłaszcza tych młodych) info w prasie czy tv jest tylko impulsem do tego żeby samemu sprawdzić temat. A może się mylę ? może ludzie są zbyt leniwi.

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Spójrz co ma najwięcej lajków, czy tutaj czy na fb . Dzisiaj rządzi pismo obrazkowe, foty gify i krótkie hasła, typu ""wina Tuska"
lub Balcerowicz musi odejść. Rzadkością jest ze ktoś coś czyta, swiat pędzi a njusy zyja raptem kilka godzin, później stają sie nudne. Nie wierzę ze czytają dogłebnie, za dużo jest powierzchowności w dzisiejszym świecie.

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
Badania w tym zakresie mówią, że zdecydowana większość ludzi, szczególnie młodych, nie wykracza poza przeczytanie nagłówka (bardzo łatwo to wyłapać w komentarzach, gdzie ludzie zwykle odnoszą się właśnie do niego, a nie do samej treści artykułu). Więc niestety nie ma tu miejsca na optymizm - dlatego IMO ta moda na "obiektywne media" jest taka zła, bo tylko takie tendencje pogłębia - gdy ktoś chce mieć poczucie, że ma porządne zdanie na jakiś temat, wbija na Żelazną logikę, niezależną, etc. i na tym kończy. Dotąd myślałem, że np. studia uczą krytycznego myślenia, szukania i patrzenia na źródła, wymagają czytania ze zrozumieniem, ale chyba nic bardziej mylnego - z własnego doświadczenia widzę, że zwykle sprawiają, że ktoś ma i poświęca mniej czasu na "wywiad" i tym bardziej opiera pogląd na zasłyszanych opiniach albo po prostu wyrabia tylko bardziej złożone zdanie w obrębie własnej, spójnej wizji świata.

Ale ja tam komu mogę rozsyłam ten filmik i niemal zawsze widać poprawę:

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Tarczynski chwali sie na Fb ze obiecali i zrealizowali.

http://wpolityce.pl/polityka/299726-pis-realizuje-obietnice-wyborcze-sejm-uchwalil-ustawe-wprowadzajaca-minimalna-stawke-godzinowa-za-prace

on na prawdę ma ludzi za idiotów. Co kurwa, bo inaczej nie mogę, zrealizowali, ustalili i chuj. Nic ich to kosztować nie bedzie a jedynie zysk bedą mieli, kurwy jebane. Za czyje pieniądze to ustalili sie pytam ja sie kurwa ich mać. Sorry ale dla mnie to populistyczne debile

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
Tym razem, jak im niechcący coś dobrego spod rąk wyjdzie, to nie będę psioczył. :D 12zł/h to żaden luksus porównując do innych gospodarek UE. Przy każdej podwyżce płac minimalnych jest ten sam ryk, że będą zwolnienia, etc. a jakoś w makroskali efektu takiego nie widać. A polskie płace są bardzo niskie w stosunku do kosztów mieszkań/wynajmu i ogólnie kosztów utrzymania się.

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
W makro skali to bedzie tak ze nie masz wyjści i MUSISZ sobie poradzić albo sie zawinąć, taka jest ta makro skala. Załóż firmę to sie szybko przekonasz. Co innego jest ze trudno sie za to utrzymać a co innego jak mi sie kurwy chwalą ze coś zrobili, gdy zrobili to cudzymi pieniędzmi łatając swoje dziury. Tym sposobem mają trzy w jednym, udobruchali lud który takie rzeczy kupuje , podreperuja budżet a nic nie wydali, no kurwa sukces !

Offline Algiz

• Gaduła
Ale prawie cała opozycja głosowała ramię w ramię z pisem, tylko nowoczesna była przeciw, a PSL to nawet chciał dać więcej, normalnie dobrodzieje  :lol:
« Ostatnia zmiana: 07 Lip, 2016, 13:54:00 wysłana przez Algiz »

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Wcale mnie to nie dziwi, bo w koncu załapali co lud kupuje. Dla mnie problem polega  na tym ze te PIS owe ludzi zachowują sie jak banda bezczelnej gówniażerii. Począwszy od Piotrowicz poprzez mojego ulubieńca Tarczynskiego do kilku innych.
Powiedzieli by jak ludzie trzeba to unormować i już a nie pajac jeden chwali sie ze obiecali to zrobili. To ja sie go pytam gdzie wiek emerytalny, gdzie kwota wolna od podatku, dalej ?

Offline lwronk

• Pr0
  • Who said you need to buy a guitar?
    • Avernus Guitars

Offline Johnny

• Pr0
  • Miszcz onelinerów
    • Robur
Konferencja prasowa MON po spotkaniu szefów NATO:

Fakty tvn pytają o trybunał
Onet.pl o broszury solidarnych2010
Tok FM o apel smolenski
GW o spotkanie Duda - Obama na temat polskiej sytuacji wewnętrznej i o trybunał

Jednak nie dorośliśmy do organizacji takich imprez.
Jazz, Lounge, Downtempo