Autor Wątek: Kto tu coś napisze ten dupa!  (Przeczytany 323546 razy)

Offline Algiz

• Gaduła
Może wrócą ci co więcej siedzą na zasiłku niż pracują, reszta nie ma się co obawiać. A ten europejski kolos musi się rozjebać prędzej czy później, bo jest bez żadnych fundamentów. Nawet Ameryka przez to przeszła, tylko tam pobiła się północ z południem o niewolników, a u nas pobije się zachód ze wschodem o emigrantów, historia lubi się powtarzać.

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Nic się nie zmieni. I to będzie jeden w powodów dla których kolejne kraje podziękują UE.
Dla tych którzy przegapili. Dziś można było zarobić ok. 10% w ciągu 2h na dowolnej dużej spółce GPW.

Mi wystarczyło ze kupiłem sporo bekapów i troche wyszło jakby free :P

Posty połączone: 25 Cze, 2016, 11:42:34

Czy ktoś z Was orientuje sie jakie Grzegorz Braun ma inne lepsze rozwiązanie dla Polskiej racji stanu i co to u niego oznacza Polska racja stanu ? Duż górnolotnych słów ale nic konkretnego w zamian. Wie ktoś coś ? Narzekamy na unie bo i jest mocno popaprana politycznie zamiast skupić sie na rozwoju. Dlaczego tego nie wycowac do poziomu wspólnoty wegla i stali. Tutaj sie zgodze ze koryto rozrosło sie mocno i w niewłaściwym kierunku, ale kim my jesteśmy zostając sami  ze sobą. Jakąz my mamy siłę negocjacji. Dobra wspólnota może mieć siłę ale bazująca na konkretach a nie poprawności politycznej.
Uważam ze fundamenty były okiej ttylko wyszedł z tego dziwny twór, a skoro fundamenty były ok to taniej jest remontować niż rozpierdolić, no ale wiadomo, zawsze łatwiej cos rozwalić niż zbudować i też jest efekt ;)
« Ostatnia zmiana: 25 Cze, 2016, 11:42:34 wysłana przez commelina »

Offline Algiz

• Gaduła

..... ale kim my jesteśmy zostając sami  ze sobą. Jakąż my mamy siłę negocjacji.
I tak jesteś skazani sami na siebie. ktoś się nami przejmował jak ruskie przestali od nas brać płody rolne i wieprzowinę ?
Duńczycy szybciutko zajęli nasze miejsce.
Na pytanie A. Dudy gdzie była wsza europejska solidarność jak podpisywaliście  projekt  Nord Stream Martin Schulz odpowiedział bezczelnie ....to nie solidarność to interesy. Czyli rozumiem, że jak oni nas zrobić w huja z gazem to jest interes, a jak my nie chcemy przyjąć emigrantów to już brak z naszej strony  solidarności ( zajebista logika) a może powinniśmy im powiedzieć, że w przyjmowaniu emigrantów nie mamy po prostu żadnego interesu.

Uważam ze fundamenty były okiej ttylko wyszedł z tego dziwny twór, a skoro fundamenty były ok to taniej jest remontować niż rozpierdolić, no ale wiadomo, zawsze łatwiej coś rozwalić niż zbudować i też jest efekt ;)

No właśnie UE nie ma żadnych fundamentów, ani odniesień do historii, ani nie ma mowy o kulturze czy wierze i religii poszczególnych
państw które ją tworzą. Nawet nie ma zapisu który by chronił flagę europejską ! i póki co można nią sobie bezkarnie czyścić buty.
Co do historii to wcale się nie dziwię, w końcu Bruksela a ściślej mówiąc Belgia na mapie europy to taki bękart, dziwny twór polityczny, który nie wiadomo po co powstał i jej całą historię można zapisać na kartce A4.
« Ostatnia zmiana: 25 Cze, 2016, 19:37:14 wysłana przez Algiz »

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Odnośnie NS2 zgadzam sie w 100% to samo dotyczy portu Swinoujście i podejscia Niemieckiego sądu to fakt to bezczelność i skurwysyństwo. Jednak jest tez druga strona medalu kasa pompowana choćby a nasze rodzime firmy. Nie bedzie póki co tez dla mnie kontr argumentem ze wchuj kasy wpakowalismy w unię więc to nasza kasa a po drodze nachapali sie wszyscy, bo nawet jeśli tak by było to nasze kochane państwo nie zrobiłło by tego dla swoich firm tylko ppieniadze zostały by gdzieś przewalone jak to jest zwyczajowo. Na drogi tez nas nigdy nie było stać i wiecznie były wymyślane jakieś podatki, także nie mogę tego nie zauważyć ze i rolnicy dostawali kase za nic. Owszem limity połowów itp to druga strona rolnictwa w  unii.
Odnośnie fundamentów maiłem na myśli wspólnote wegla i stali i nawet po części EWG. Jest stara prawda ze w kupie siła i gdyby to było oparte na zdrowych zasadach a nie na pazerności to ja uznaje to za zdrowy fundament jeśli wszystkim zależy na tym samym w kontekście gospodarki. Religia, historia ... trzeba pamietać ale nie rozpamietywać jak my Polacy mamy w zwyczaju, karmimy się martyrologią rozdrapujemy rany, chcąc być silnym trzeba to pamietać i umieć z tym żyć a nie tym życ. Mam niestety nieodparte wrazenie ze wszystkie te mocno prawicowe aktualne ruchy, w całej europie a nawet w stanach bardzo żerują na tym idiotycznym podejsciu do religii historii. Dla mnie cały bajer polega na tym by umieć sie dogadywać, no ale jak wspomniałem łatwiej jest burzyć, a sensownej odpowiedzi na to co po unii jakoś nie usłyszałem.

Offline Algiz

• Gaduła
..... a sensownej odpowiedzi na to co po unii jakoś nie usłyszałem.

Może właśnie nowy jedwabny szlak jest dla nas zajebistą szansą ? Do tej pory położenie geopolityczne polski było naszym przekleństwem, czy Niemcy szli na ruskich, czy był to Napoleon to zawsze wszyscy robili sobie z Polski wycieraczkę.
Może trzeba zrobić z naszego położenia ATUT i zacząć na tym zarabiać ? tak jak kiedyś zrobił Hongkong.

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Jakoś dziwnie cicho przeszła podwyżka VAT na zywność z 5 do 8 ktoś coś ? :P

Mój jeden z idoli PIS poseł Dominik Tarczyński bryluje na "łamach" .Ciekawy jestem jak się jemu nasz bas sprawuje. Ciekawe czy jeszcze ma czas grać.

Offline Lechu_

• Pr0
Jakoś dziwnie cicho przeszła podwyżka VAT na zywność z 5 do 8 ktoś coś ? :P

Mój jeden z idoli PIS poseł Dominik Tarczyński bryluje na "łamach" .Ciekawy jestem jak się jemu nasz bas sprawuje. Ciekawe czy jeszcze ma czas grać.

A spłacił się w końcu?
Gram tylko 15 min dziennie. Czasem nawet na gitarze.

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen

Offline Algiz

• Gaduła

On ostatnio tylko solówki !

Offline Lechu_

• Pr0
Ja nic o tym nie wiem.

To może by go tak przytłitować zanim zacznie na te solówki wyskakiwać bo jak zbierze w czajnik to może zapomnieć haseł do konta :)
« Ostatnia zmiana: 01 Lip, 2016, 07:15:13 wysłana przez Lechu_ »
Gram tylko 15 min dziennie. Czasem nawet na gitarze.

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Jego zbiórki w czajnik bedą dla mnie ogromną satysfakcją i nie bedę mu w tym przeszkadzał. Jestem cierpliwy ;)
Przecież jak mi napisał w mailu jest konsekwentny i dotrzymuje słowa.

Offline lwronk

• Pr0
  • Who said you need to buy a guitar?
    • Avernus Guitars
Jego zbiórki w czajnik bedą dla mnie ogromną satysfakcją i nie bedę mu w tym przeszkadzał. Jestem cierpliwy ;)
Przecież jak mi napisał w mailu jest konsekwentny i dotrzymuje słowa.

Może przez pomyłkę dostałeś hasła wyborcze na maila? ;) Nie kusi Cię, żeby opisać całą sprawę w necie?

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen

Offline Wolfhorsky

• Gaduła
Oni z tym tak na poważnie ?

https://www.wprost.pl/kraj/10013772/Beda-kontrole-Poczty-Polskiej-Nie-placisz-abonamentu-RTV-to-zaplacisz-kare.html

Tez ciekawe

http://www.fakt.pl/wydarzenia/polityka/wplacali-pieniadze-na-fundacje-wiceministra/fsmjvnv

Wszyscy oni siebie warci
Co się dziwisz. PiS to chujnia i wiadomo to było od dawna. Banda hipokrytów o moralności gorszej od zdeklarowanych lewaków, antykleryków i humanistów ;)
A pięniędzy brakuje, to będą ich wszędzie szukać. Łącznie z OFE. Kurwa jawne złodziejstwo.
Sprzedaję graty -> lukaj na forumową giełdę.

Offline g-zs

• Pr0
  • got beagle?
ale oni będą chodzić od razu z nakazami przeszukania mieszkania? :D

Nie mam telewizora, na kompie używam netflixa, za którego płacę, jestem czysty.
Radio nie słucham, tylko eski w samochodzie, ale przecież oni chodzą po domach ;)
B ( o ) ( o ) B S

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen

https://www.wprost.pl/kraj/10013772/Beda-kontrole-Poczty-Polskiej-Nie-placisz-abonamentu-RTV-to-zaplacisz-kare.html

Tez ciekawe

http://www.fakt.pl/wydarzenia/polityka/wplacali-pieniadze-na-fundacje-wiceministra/fsmjvnv

Wszyscy oni siebie warci
Co się dziwisz. PiS to chujnia i wiadomo to było od dawna. Banda hipokrytów o moralności gorszej od zdeklarowanych lewaków, antykleryków i humanistów ;)
A pięniędzy brakuje, to będą ich wszędzie szukać. Łącznie z OFE. Kurwa jawne złodziejstwo.

Złodziejstwo to by było gdyby zajebali wszystko a oni tylko sprawiedliwie sie podzielą.
Odnośnie OFE ktos całkiem nie tak dawno tutaj wyzywał Tuska od złodzieja naszej kasy z OFE a teraz ktoś coś ?

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator

"Podczas kontroli sporządzony będzie protokół, który będzie dowodem w dalszym postępowaniu administracyjnym. "
Będzie piękna podstawa do uwalenia decyzji. Taka wizja i kontrola muszą być przeprowadzone w obecności strony postępowania czyli właściciela nieruchomości inaczej decyzja jest wadliwa.
"Government is not the solution to our problem; government IS the problem." Ronald Reagan

Offline Algiz

• Gaduła
Po tamtej kasie nawet smród nie został, 153 mld poszły na zmniejszenie długu publicznego, przy okazji część się gdzieś zawieruszyła  coś ok 19 miliardów.
http://natemat.pl/90913,polakom-zostaly-zus-coiny-ofe-oddaly-153-mld-do-zus-u-ale-dlug-spadl-tylko-o-134-mld-gdzie-jest-reszta-pieniedzy

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Ja ich nie zrozumiem nie mam szansy, tzn PISu.

https://www.facebook.com/partiarazem/photos/a.430709850430410.1073741828.430323810469014/623567521144641/?type=3&theater

Algiz Dlatego wsponiałem ze jedni warci drugich. Kurde czy w naszej kochanej Polsce na serio nie ma ludzi "normalnych" ?
Nie opetanych , nie uzależnionych w ten czy inny sposób.
« Ostatnia zmiana: 05 Lip, 2016, 12:57:19 wysłana przez commelina »

Offline Algiz

• Gaduła
Ja ich nie zrozumiem nie mam szansy, tzn PISu.

https://www.facebook.com/partiarazem/photos/a.430709850430410.1073741828.430323810469014/623567521144641/?type=3&theater

Myślę, że większość o ile nie wszystkie tego typu firmy zajmujące się doradztwem są prywatne. Nawet wywiad i kontrwywiad korzysta z takich firm. To dobrze,że są prywatne przynajmniej pracują w nich kompetentni fachowcy i nie ma tam mowy o nepotyzmie.
Co by było gdyby to była spółka państwowa ? przecież wtedy pracowaliby tam sami znajomi ministrów i ich dzieci.

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
Za tydzień pewnie gdzieś się rozejdzie informacja, że w tej prywatnej firmie Waszczykowski ma bratanka czy inny fallus. Wyborcza napisze, że to skandal i nieco sprawę rozdmucha, a zaraz potem Ziemkiewicz, że Michnik to żyd i kłamca, Żelazne Logiki się przyczepią do jakichś pobocznych pierdół i się jak wszystko inne dotąd rozejdzie po kościach. A karawana PiS toczy się dalej. Z Macierewiczem, który ma "Boga w sercu", jak to dziś go broniła premier Szydło. Jako obywatel RP otrzymałem koronny argument i czuję się uspokojony, już się bałem, że minister ON nie ma w sercu Boga - to by była dopiero tragedia.

Co do "kompetentnych fachowców" i "nie ma mowy o nepotyzmie", to niestety haha. Duże korpo consultingowe to zwykle chodzące definicje tych zwrotów, szczególnie te związane z rządami.

Tu kolejna dobra zmiana po stadninie koni i innych kwiatkach z cyklu "sklejał modele statków w butelkach, więc na pewno się zna na ich budowie":
https://www.facebook.com/zalosnalogika/posts/295238900821209

O. I ulubiony mój artykuł z ostatniego miesiąca, pięknie daje wgląd w mentalność niektórych moich znajomych narodowców: http://lodz.wyborcza.pl/lodz/1,44788,20321694,jak-odroznic-geja-od-pedala-jacy-jestescie-chlopcy-prawicy.html#BoxLokKrajImg Polecam bardzo mocno.

Offline Algiz

• Gaduła
Tak lubicie cytować te wyborcze ścierwo które się nadaje do sławojki, ale jakoś ostatnio nikt nie wspomniał, że wyborcza zaczyna przypierdalać się do pani Hani w sprawie handlu wierzytelnościami po spadkobiercach warszawskich kamienic. Skoro już wyborcza o tym pisze to musi być straszna afera, albo pan Soros chce dobić totalną oPOzycję z której i tak już nic nie będzie i zastąpić ją jakąś inną np; KODem, albo Nowoczesną ?

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Przyznam sie, ze dla mnie wyborcza jest tak samo zbiasowana jak i niezależna.pl i całe to prawicowe scierwo. Bedąc katolikiem nie mogę patrzec jak wycierają sobie gęby Bogiem wiarą i patriotyzmem. Z wiary katolickiej z nauk Chrystusa jest w nich tyle co kot napłacze. Nie ma dla mnie dzisiaj niestety nikogo, komu powierzyłbym sprawowanie władzy, bezpieczeństwo mojej rodziny finansów itd itd. A jeśli tak ma wyglądac postawa prawdziwego katolika to wole zostawić Boga w sercu a kościoły i inne takie oddaje im nie sie tam nawzajem pałuja własną zajebistością.