Autor Wątek: NRD - Axe-Fx dla biedaków z 7,9'' wyświetlaczem  (Przeczytany 72080 razy)

Offline Ghost_of_Cain

• Pr0
Może jak już będziesz rzeźbił, wrzuć jakieś przykłady symulacji na sucho, tj bez miksu. Np jakąś 'osiemsetę' z biasa plus te-esa z Jamup ;) Gołego Diezla, Mesę, cos ze świata Peavey, etc.

I napisz proszę czym kierowałeś się przy wyborze dodatkowego hardware'u - czy trzeba strzelać od razu z IRig HD czy można ograniczyc się do tańszych interfejsów, ichnich 'plugów'  itd.

Dzięks.

Offline matisq

• Pr0
  • Gadaj z dupą to Cię osra
    • My Youtube
Może jak już będziesz rzeźbił, wrzuć jakieś przykłady symulacji na sucho, tj bez miksu. Np jakąś 'osiemsetę' z biasa plus te-esa z Jamup ;) Gołego Diezla, Mesę, cos ze świata Peavey, etc.

I napisz proszę czym kierowałeś się przy wyborze dodatkowego hardware'u - czy trzeba strzelać od razu z IRig HD czy można ograniczyc się do tańszych interfejsów, ichnich 'plugów'  itd.

Dzięks.

Spoko, będą symulacje bez miksu. Przejdę Biasa w zakresie HiGainu, a potem zaimportuję do JamUp i będzie słychać jak to hula z opałką.
Przy wyborze iRigHD kierowałem się tym że 23 grudnia kupiłem iPada i w tym samym dniu, po odwiedzeniu kilku sklepów muzycznych, znalazłem tylko iRiga HD :)
Ponoć Apogee Jam też jest dobry, ale to bym musiał na Allegro zamawiać, a mi zależało na czasie.
Czytałem że ten iRig HD lepszy od zwykłego bo wpinany jest nie w jacka tylko w Lightning, a to mniej szumów generuje i w ogóle. U mnie się sprawdza bardzo fajnie.

Offline lwronk

• Pr0
  • Who said you need to buy a guitar?
    • Avernus Guitars
No kurde ja tez :)
Nagram jeszcze jakiś filmik z Biasem, jak tam się tona rzeźbi i potem jak to wyglada po exporcie do jamup. Chyba ze macie jakieś życzenia specjalne?

Metal cover filiżanki! ;D

Offline matisq

• Pr0
    • My Youtube

Offline Orzech

• Użytkownik
  • Has Very Nice Guitars
    • Very Nice Guitars
Czego?

Ciesz się że nie wiesz :)

Spoiler
Synthetic Blast https://syntheticblast.pl
Very Nice Guitars - mój sklep https://veryniceguitars.com

Offline matisq

• Pr0
    • My Youtube
O JA-PIER-DO-LE!

Offline Dmaligator

• Pr0
Nie dotykaj bo w ryj!
Pozdrawiam.

Offline lwronk

• Pr0
    • Avernus Guitars
Widzę, że aż Ci się avatar zmienił z wrażenia  :devil:

Offline indabrain

• Pr0
  • http://www.miastogniewu.pl/
    • Miasto Gniewu
Kurka IPad 2 z IOS 7 plus softy do tego i IRig Pro, no i nie ma członka we wsi... Muszę się poważnie zastanowić nad takim secikiem. Przecież w takich rozwiązaniach chodzi o minimalizm, mobilność, prostotę i jakość. Z IRig Pro mamy jeszcze XLR i Midi... Zajmie to pewnie tyle miejsca co laptop na biurku. do tego klawiatura midi, monitory i mikrofonik i mamy homo rekording jak ta lala. Cenowo używany Ipad 2 i Irig Pro to około 1200, z softem i podstawkami mieścimy się w granicach 1500. Monitory, klawirę i majka mam... Hmmm...
Zbieram na polu swej wiary, drobne fragmenty siebie....

Offline Mat

• Pr0
  • Join the Dark Side and get a free cookie!
Matisq, a tak w porownaniu do brzmien z PODa HD to jak? Lepiej, gorzej?

Offline sify11

• Pr0
  • Rap Metal Katowice
    • FejsBukowa Strona Kapeli
grałem tylko na jamupie przez (ponoć szumiącego) iriga i gadało lepiej niz hd500 ;)
i always go full retard

Offline matisq

• Pr0
    • My Youtube
Grałem tylko na HD300 i moim zdanie Bias+JamUp jest bardziej organiczny, otwarty no i ma w chuj więcej opcji kreowania i rzeźbienia dźwięku. I nie muszę używać żądnych poprawiaczy jak 2 EQ przed i 3 EQ parametryczne po ampie. Wpinam, chwilę ustawiam i gra! Jakaś magia normalnie :)

Offline lwronk

• Pr0
    • Avernus Guitars
Ogólnie jakościowo wydaje się (póki co tylko wydaje się, bo nie było okazji osłuchać tego na czymś sensownym), bliżej axa i kempera, niż poda hd :) eh, przyjdzie kupić jabco, albo ustukać na kempera...

Offline davidsantana27

• Gaduła
Masakra jak to dobrze brzmi :o Jakiś footswitch do tego i ideał do grania w domu :choszatan:

btw, taki mały OT:
Spoiler

Offline xaperfly

• Gaduła
  • Pikabooo
    • Outsane
Gdzie można dostać iRIG lub inny godny polecenia interfejs?
Lubię nakurwiać!
www.OUTSANE.com.pl

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
@ Ghost_of_Cain .. miałę ten sam problem z tabletem, do wczoraj zupełnie nie czułem potrzeby posiadania czegoś podobnego... do wczoraj  ;)

Offline Dmaligator

• Pr0
A ja mimo całego hejtu jaki czuje do japcokow se kupie taki zestawik i zrobię wszystko żeby wyciągnąć jego wady :D i będę hejtowal dalej i jak wyjdzie coś podobnego na andka to się przerzucę na niego to będzie jakieś 10 lat chyba.
Jak na razie to chyba najbardziej jakościowo mobilno domowe rozwiazanie i cenowo interesne.
Az mnie palce piekły jak to pisałem >:(
Nie dotykaj bo w ryj!
Pozdrawiam.

Offline Guitar Spot

• Gaduła
  • www.guitarspot.pl
    • Autoryzowany Dealer Suhr, Aristides, Skervesen w Polsce
Gdzie można dostać iRIG lub inny godny polecenia interfejs?
U mnie. 3 stowki noweczka 2 razy uzyta ;) oczywiscie najnowsza wersja hd.
Autoryzowany dealer Suhr, CAA, Jim Kelley, Aristides : http://guitarspot.pl

Offline matisq

• Pr0
    • My Youtube
Kurde powinni mi endorsment zapewnić w tym Appleu i innych IK. :)

Offline Ghost_of_Cain

• Pr0
@ Ghost_of_Cain .. miałę ten sam problem z tabletem, do wczoraj zupełnie nie czułem potrzeby posiadania czegoś podobnego... do wczoraj  ;)

Heh. Ja właściwie chciałem mieć jakieś przenośne coś, na czym mogę w domu po cichutku grać, bele jak nawet, z nogami na oparciu od fotela, nie włączywszy pieca ni pieceta.. Sam warkot wiatraka już mnie wkurza, a głośniejsze dźwięki do szału doprowadzają wszystkie dziewczyny w domu (a trochę się ich narobiło...).

Ale myślałem, że wszystkie te mobilne badziewia niewiele wyżej wyskoczą ponad poziom toneporta. Wychodzi na to, że się myliłem.

PS Ma ktoś pożyczyć jakiś interfejs do tego nadgryzionego japka? :) Kumpel przydzie na piwo i tego... i go poprosiłem, żeby zabrał ze sobą to płaskie pudełko, na którym w kiblu czyta gazety.

Gotów jestem pozbyć się pięciu dych, żeby odpalić Biasa, ale 300 zł chwilowo nie mam, chyba, że w innych portkach.. Może jakiś zwykły analogowy interfejs da się niedrogo nabyć?

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
Zwykły iRig bez dopisku PRO albo ampkit Peavey'a

Offline Ghost_of_Cain

• Pr0
Ta, nic tańszego od IRig nie widzę (59 zeta bez pudełka na allegro, o ile to nie idzie miesiąc z jakiejś krainy kwitnącego krokusa). Ciekawe, czy te cyfrowe machiny są warte swej ceny - IRig HD i wyczesany IRig Pro, któremu chyba żadnej dziurki już nie brak (np. czy faktycznie nie szumią, etc..)

Offline szu

• Gaduła
Z tego co wiem może być dowolny class compilant interfejs usb też. Ludzie np. Zooma G3 używają. Przez fyfnaście przejściówek z ajpadowego na uesbowe wtyczki oczywiście.
If you are able to drift properly, you simply look much cooler than your mates.

Offline xaperfly

• Gaduła
  • Pikabooo
    • Outsane
Jak się sprawdza Ampkit od Peaveya?
Jest w dobrej cenie w RnR.
Lubię nakurwiać!
www.OUTSANE.com.pl

Offline matisq

• Pr0
    • My Youtube
Nie wiem jak hardware, ale Ampkita sobie też zainstalowałem. W darmowej wersji jest Valveking (który brzmi całkiem przyzwoicie). Za 0,89 ojro dokupiłem 6505 i powiem że jakby nie było JamUpa i Biasa to bym został przy rozwiązaniu Peaveya :) Jak będzie chwila to też coś tym nagram :)