ECH YHM YHM,,,
WAŻNA UWAGA, produkty APG, które miałem przyjemność testować często były prototypami. To młoda firma w fazie rozwoju, więc nie ma co się przypierdalać od startu tylko czekać na efekty. Ująłem w pierwszym poście, że coś "ma być" wykazując przyszłościowy charakter jakiś seri do 7 i 8. Co powstanie? Jak będziemy grzeczni to będzie sie to działo na naszych oczach2. Przepraszam, że nagranie kamerą nie może być wyznacznikiem, ale nawet na YT słychać od razu, że mamy doczynienia z poważnym soundem.
Chciałbym cytować "Dale Coppera" ale szkoda cytować tak żałosne wypowiedzi. Wstyd za sevenstringa. Niektórzy nie sprawdzą organoletycznie a komentują, nie potrafią też komunikować się z innymi a zwalają za to winę na drugich. Jesteście chujowi ludzie
czyli co generalnie nikt nie grał? nie mówię tu o wrażeniach po rozmowie z człowiekiem - bo jak bym tak miał podchodzić to bym wypierdolił do śmietnika Merliny zanim je przetestowałem - a wszystko po mailu od twórcy
zapytam jeszcze raz - ktoś grał? porównał to z np. hi-end Fenderem, SD, DiM?
ps: wracam do lektury forum DC
Jako, że pickupy to moje hobby to odpowiadam, że tak grałem na tym i nie wyssałem z palca tego tematu.
Napisałem najważniejszą cechę pickupów APG i w pełni ją zbadałem - harmoniczne, równowaga pasma, odpowiedni sygnał i charakter drewna. To są najważniejsze cechy dobrego pickupu, nie wszystkie SD to mają i nie wszystki Dimarzio.
Wiele z poniższych przetworników wędrowało do tych samych gitar co pozwalało na wyciągnięcie optymalnych cech konkretnego modelu przetwornika.
Miałem Dimarzio (paf pro, paf joe x2, fred x2, evolution neck, bridge, super 2, Virtual Hot tele, dimarzio IBZ) Seymour Duncan (Sh5, Sdjb junior, sh2, sh4, sh6) Bill Lawrence do tele a raczej Wilde (L202tn chyba jedyny w polsce i l-48 i L500L w setiusie) Tom Anderson H2, hmm jeszcze pickupy PRS'a testowałem w setiusie, w PRsach Dragon II, HFS, Mccarty. W stracie: Fender Samarium Cobalt Noiseless, Am Standard z różnych epok, Merlin Classic Strat. Kent Armstrong PAFs. W gitarkach brata (gramy razem) Suhr Ssh+, Fletcher Landau... PRS HFS V.Bass, Joe Barden Two Tone, Caparisson PHR.. Peavey Custom Shop hmm EVH Wolfgang (ten nowy humbucker), jakieś sety Dimarzio w Fender Heartfield... Na pewno nie ująłem wszystkiego.
Piszę tu o rzeczach, które gościły u mnie na dłużej, a nie o tym co u kogoś macałem. Moja opinia (nie reklama) jest w pierwszym poście
Pozdrawiam AP