Autor Wątek: Road to NGD czyli "zrób se sam custom"  (Przeczytany 90063 razy)

Offline Thoth

• Pr0
  • Król djentu i chujowych piosenek
Hie hie. I co umiesz już samymi kostkami grać, żeby było super szybko czy jeszcze nie? Ja cały czas ćwiczę i na razie lipa. Na razie :devil:
Koko dżambo i do przodu!

https://www.facebook.com/elinband/

Offline blackdahlia

• Pr0
do tej pory grałem tylko heel up, większy power jednak, ale z kostek zacząłem dopiero teraz regularnie ćwiczyć, do powiedzmy 140 dochodzę żeby było równo, czyli jeszcze brakuje, bo docelowo ma być 190~200 :D

Offline Thoth

• Pr0
  • Król djentu i chujowych piosenek
Co tylko tyle. 300 od razu :D Ale tak serio jakbym miał w nogach te 220 to by było supcio. W sumie zrobiłeś mi motywacje. Jak wrócę z wyjazdu to biorę się za tego mojego tele i ćwiczę granie na perce.
Koko dżambo i do przodu!

https://www.facebook.com/elinband/

Offline Darkened

• Gaduła
  • Death Metal to styl życia.
My to walimy z Darkiem 350.

Spoiler

Offline blackdahlia

• Pr0
Ja już nie piję.

Offline Rachet

• Pr0
  • Meteoblitzkrieg begins
Wszystkie tak mówią.
Wszystko ustabilizowane w najświętszy chuj!

Offline niedziak

• The Dark Lord
  • Pr0
Ja już nie piję.

Polak nie wielbłąd, pić musi!
Jeżeli jesteś w czymś dobry to nie rób tego za darmo.

Offline blackdahlia

• Pr0
No to jedziemy

Feel free to masturbate.

Offline g-zs

• Pr0
  • got beagle?
ZA
JE
BI
STA
!!
1!
!1
!!

Gratulacje man talentu i poczucia estetyki, wiosło wyglada idealnie i minimalistycznie
B ( o ) ( o ) B S

Offline Vicol

• Pr0
    • Nakvrw und Śmierćmetal
Łał, ale niska akcja :o
synkopy to guwno

Offline blackdahlia

• Pr0
Eh dżizas chciałbym wiesz? ale no...Mała podpowiedź
;)

Posty połączone: 29 Lip, 2012, 12:39:08
Vicol kocham Cię :D

Offline niedziak

• The Dark Lord
  • Pr0
Próbki albo powiem wszystkim, że to fotoszop!

Offline blackdahlia

• Pr0
Próbki na dobrym piecuchu będą koło wtorku, jakieś pro fotki w terminie bliżej nieokreślonym, postaram się też zdziałać jakiś krótki napierdzielany kawałek, ale to muszę się z nią oswoić trochę, w sumie moja pierwsza siódemka więc wiesz :D

Offline g-zs

• Pr0
  • got beagle?
Dżizas, ale wiesz przed czyją fabryką te zdjęcia są robione?

Aaaaaahaaaaaa. Ale to i tak nic nie ujmuje talentu blackiemu ;)
B ( o ) ( o ) B S

Offline Vicol

• Pr0
    • Nakvrw und Śmierćmetal
Jaką fabryką? Przeca to magazyn firmy przewozowej MAGMA. :P
synkopy to guwno

Offline blackdahlia

• Pr0
To uściślijmy - korpus jest krzywy. Maszynowe cięcie, a jednak piła okazało się już później jest pod lekkim kątem. Nie jest to strasznie rażące, ale jednak przejaw dużego niedopilnowania. Drewno jest kiepsko dobrane kolorystycznie, szczególnie widać to na główce, ale ja miałem dosłownie 3 deski na wszystko i nie bardzo było w czym wybierać :) Klejenie główki to kiepska sprawa - cięcie nie jest maszynowe, więc jest straasznie koślawe przy brzegu. Wylot pręta to porażka. O ile przy kanale chciało mi się siedzieć i szlifować żeby był na styk, to tu brakło mi cierpliwości, jeden zły przymiar i okazuje się, że uciekłem sobie w jedną stronę...No to jak przyszedł wkurw to tylko poszarpałem to w cholerę i jest krater. Dobrze, że zasłonięte. W przyszłości posłużę się frezarką to będzie dużo lepiej. Moje wykonanie gryfu było absolutną pomyłką. Dopiero jak założyłem struny zrozumiałem jaka to kobyła i jaka parchata.
O moim lakierowaniu się nie wypowiem. Ktoś musiał mieć mocny ubaw jak to zdzierał.
Mostek jest minimalnie za blisko gryfu - menzurę udało się złapać, ale mogłoby być więcej zapasu. Znów niedopilnowanie.
Płytki od elektroniki i strun są do wymiany - grube i matowe.

O tym jak jest teraz się nie wypowiadam, bo jestem poza domem i dopiero za kilka ładnych godzin będzie okazja zbadać organoleptycznie.

Teraz jeszcze raz zastanów się nad stwierdzeniem, że mam talent :D

Żeby nie było - podoba mi się kształt, sporo nad nim siedziałem, żeby było wygodnie, ale i znośnie dla oka. No i wizualnie front też lubię.

Nie wspominam o całej pracy panów z Pruszcza, którzy zasłużyli na gałę do białej kości tym co zrobili z tym.

Ulepić z gówna wazon* to jest coś.

*Dzięki bandit, posługuję się tym teraz codziennie :D

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Pewnie przed fabryką znajomych Kasi prawda Blacki ?
Spoiler

Offline Vicol

• Pr0
    • Nakvrw und Śmierćmetal
ale na tym wzdłuż gryfu widać fabrykę, czy mi się wydaje?
Tak.

@Blackdahlia: Ubaw ubawem :D ale za to, że Ci się chciało jebać przy tym tak prymitywnymi narzędziami należy Ci się szacun.
synkopy to guwno

Offline blackdahlia

• Pr0
A daj spokój, czułbym się okropnie, gdyby było mówione, że to moja robota. Trochę głupio jak ktoś Cię chwali za nie Twoją pracę...
Tymczasem :onan: :allah:

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
No dobra, to co zrobiłeś, tym co robiłeś, to można uznać za akt pozytywnej desperacji  i jak wspominałem, lubie tak pozytywnie zakreconych ludzi , którzy nie zaczynają od szukania  przeszkód i wymówek, tylko prą na przód .

Offline g-zs

• Pr0
  • got beagle?
Teraz jeszcze raz zastanów się nad stwierdzeniem, że mam talent :D

Wiesz, każdy mierzy swoją miarą, jakbym ja się za to zabierał to by wyszło coś takiego:

:D
B ( o ) ( o ) B S

Offline Rachet

• Pr0
  • Meteoblitzkrieg begins
Gra? Stroi? Jak tak to Pr0, bo wygląda :)
Wszystko ustabilizowane w najświętszy chuj!

Offline Dmaligator

• Pr0
Poznaje region na zdjęciach bylem tam na wypasionych wakacjach :D
Nie dotykaj bo w ryj!
Pozdrawiam.

Offline Vicol

• Pr0
    • Nakvrw und Śmierćmetal
Gra(trzeba przyznać, że całkiem fajnie, a przecież dębina, w dodatku poklejona w tak chujowy sposób, z lutniczego punktu widzenia nie ma prawa brzmieć). Gra ostro, ładnie świszczy i nie muli. Ogólnie dość charakterna z niej suka i choć parę elementów w brzmieniu mi się nie podobie, to trzeba przyznać, że fajnie zapierdala.

Stroi. Ledwo ledwo się to udało ale stroi. Most można było jednak zamocować z milimetr lub półtora dalej od gryfu, bo dalej odsunąć się kostek już nie da a poza tym wolę mieć jakiś minimalny offset pod paluchami na ciut większą siłę docisku.
Progi szlifłę tak, że z akcją spokojnie dałoby się zejść poniżej milimetra bez gaśnięcia dźwięków nawet na mocnych bendach. Kąt gryfu, jaki nadał blacki niestety pozwala na ustawienie (z trudem) jedynie 1.2mm na najcieńszej, przy założeniu, że kostka leży na podstawie mostka. Z powodu wspomnianego skrajnego osadzenia mostka, po ustawieniu menzury struna ugina się na krawędzi otworu w podstawie i włazi pod kostkę, podnosząc ją. Akcja podnosi się wówczas do około 1.3-1.4mm, co w sumie jest i tak całkiem niezłym osiągiem.

Wygoda: profil gryfu przestał przypominać roterowy. Nie jest to dalej full skerveseński, opracowany przez Jarka ultrawygodny asymetryk ale zdecydowanie nie przypomina już ofrezowanej listewki tylko normalny, krągły gryf. Asymetrię zrobiliśmy taką, na ile się dało. Większa ingerencja w profil wymagałaby zrobienia nowego gryfu. Trochę wkurwiają wystające śrubki kostek w mostku(dużo dłuższe od hipshotowych) ale idzie przywyknąć. Blacki, jak znajdzie już swój optymalny setup akcji, pewnie zrobi z tym porządek na szlifierce :D
synkopy to guwno

Offline niedziak

• The Dark Lord
  • Pr0
Przede wszystkim jest to siedem z BKP i hebanem 8)
Deal with it!