Autor Wątek: Bare Knuckle - warto?  (Przeczytany 155451 razy)

Offline Stivo2005

• Pr0
  • Fanboy ENGL'a :D
Odp: Bare Knuckle - warto?
« Odpowiedź #200 19 Kwi, 2014, 17:32:06 »
Dobra, teraz ja mam pytanie: "Co wsadzić do...
Spoiler
...Ibanez'a RG7321?"

Otóż, dobiłem deala i niedługo takie to wiosło do mnie trafi. Nigdy nie grałem za wiele na 7mkach, a już na pewno nie na lipowych, dlatego nie wiem jaki BKP tam wsadzić by gadało to mniej więcej tak:

Painkiller? Aftermath? Jakieś pomysły?

Raczej stroić się będę w okolicach G-F, zależy jak leży.
Bynajmniej to nie przynajmniej!

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
« Odpowiedź #201 19 Kwi, 2014, 17:47:19 »
Dopsze przenosimy sie z PW tutaj . Tak to prawda, uwazałem Jaggera za himeryczny pickup i dalej tak uważam, ale tez znaleźliśmy dla tego gagatka zastosowanie. To nie jest pickup, który uratuje kazde wiosło jak to jest z Afterem czy Nailbombem, bo te zagrają we wszystkim, niezależnie czy komuś sie ich charakter podoba czy nie, to na pewno nie bedzie to złe, co najwyżej inne. Jagger to IMO pickup ukształtowany do drewnien i konstrukcji raczej jasno brzmiących i w takich pokazuje co potrafi, a potrafi. Ma inny "warkot" -gruz niż Warpig, a nawet niż sam Aftermath z którego to niby sie wywodzi. Gdy porównacie sobie to co prezentuje Franq w swych ostatnich próbach i to co pokazujesz tutaj w linku to dla mnie jest zbliżony smaczek samej gitary i osobiście bym zdecydowanie od tego zaczynał i tez tak bez większego wahania odpowiedziałem Tobie na PW. Oczywiście cała konstrukcja może pokazać co innego i z tym trzeba się liczyć. Już nie raz drewno nas zaskakiwało, ale od czegoś trzeba zacząć , a to dla mnie jest znakomity punkt wyjściowy. Nie oszukujmy sie, Jaggera zawsze sprzedasz ;)
« Ostatnia zmiana: 19 Kwi, 2014, 17:48:58 wysłana przez commelina »

Offline mondomg

• Uroczy Troll Maruda
  • Pr0
    • mondomg blog
« Odpowiedź #202 19 Kwi, 2014, 18:45:48 »
Weź Nailbomba, w tego typu gitarach gada najlepiej. Aftermatha już chyba nikomu nie doradzę, chyba, że do bardzo zamulaszczych gitar. W jasnych konstrukcjach jazgocze aż do bólu, o ile gra się coś więcej niż riffy na pojedynczych dźwiękach lub względnie powerchordach na najgrubszych strunach. Juggernaut jest zwyczajnie lepszym przetwornikiem.

W sumie, jak słucham tego, co wrzuciłeś, to Painkiller albo Aftermath może się nadać, ale chyba tylko do tego.

Offline Saint2013

• Gaduła
  • Jupi aj ej madafaka !
« Odpowiedź #203 19 Kwi, 2014, 18:57:21 »
Commelica, to znowu ja :-), ten od Padukowego wiesła. Nailbomb Alnico działa i tak jak pisałeś wyżej raczej nie było opcji żeby nie działał :P
Po ograniu mieliśmy rozważyć dalsze opcje...
1.Dół mam zajebisty, wręcz można by go pogłębić.
2.Środek bez zarzutu
3.Górka za duża i cały czas z tendencjami do kłucia w uszy.

Spodziewałem się po AlNiCo bardziej miękkiego dźwięku.

Oczywiście mogę go zostawić ale jak coś ma szansę zagadać lepi to czemu nie spróbować :devil:

Jaki kierunek ? Jugger czy Warpig ? Alnico/Ceramic ? Amoże co innego...ale chyba średnio dla mnie już z wyborem do haj gejnu.
Z wcześniejszej i zresztą słusznej uwagi jednego z chopów wynikło że nie może to być nic suchego.

Miało być jak zawsze a wyszło...zajebiście :-)

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
« Odpowiedź #204 19 Kwi, 2014, 19:04:40 »
Dobra, teraz ja mam pytanie: "Co wsadzić do...
Spoiler
...Ibanez'a RG7321?"

Otóż, dobiłem deala i niedługo takie to wiosło do mnie trafi. Nigdy nie grałem za wiele na 7mkach, a już na pewno nie na lipowych, dlatego nie wiem jaki BKP tam wsadzić by gadało to mniej więcej tak:

Painkiller? Aftermath? Jakieś pomysły?

Raczej stroić się będę w okolicach G-F, zależy jak leży.
Ja zamówiłem lipowego Skerviego, zrobiłem research i na forach zagramanicznych piszą, że Nailbomb dobrze gada w basswoodzie pod mostem, a pod gryfem dobrze się z nim parują Coldsweat i VHII. Takie combo też zamówiłem (Nailbomb/VHII), za miesiąc będę mógł Ci powiedzieć dokładniej, jak to gada, o ile do tego czasu jeszcze nie kupisz pipaków.

Offline niedziak

• The Dark Lord
  • Pr0
« Odpowiedź #205 19 Kwi, 2014, 19:10:27 »
Commelica, to znowu ja :-), ten od Padukowego wiesła. Nailbomb Alnico działa i tak jak pisałeś wyżej raczej nie było opcji żeby nie działał :P
2.Środek bez zarzutu

Oczywiście mogę go zostawić ale jak coś ma szansę zagadać lepi to czemu nie spróbować :devil:

Jaki kierunek ? Jugger czy Warpig ? Alnico/Ceramic ? Amoże co innego...ale chyba średnio dla mnie już z wyborem do haj gejnu.
Z wcześniejszej i zresztą słusznej uwagi jednego z chopów wynikło że nie może to być nic suchego.

Black Hawk
Jeżeli jesteś w czymś dobry to nie rób tego za darmo.

Offline Saint2013

• Gaduła
  • Jupi aj ej madafaka !
« Odpowiedź #206 19 Kwi, 2014, 19:41:51 »
Słyszoł porównanie Nejlbomba z Blekhołkiem na Tubie w Raptołkie.
Wygląda na to że BH jest jaśniejszy. Nie wiem z czego był robiony ten Raptoł.
Miało być jak zawsze a wyszło...zajebiście :-)

Offline Stivo2005

• Pr0
« Odpowiedź #207 19 Kwi, 2014, 22:17:18 »
Weź Nailbomba, w tego typu gitarach gada najlepiej. Aftermatha już chyba nikomu nie doradzę, chyba, że do bardzo zamulaszczych gitar. W jasnych konstrukcjach jazgocze aż do bólu, o ile gra się coś więcej niż riffy na pojedynczych dźwiękach lub względnie powerchordach na najgrubszych strunach. Juggernaut jest zwyczajnie lepszym przetwornikiem.

W sumie, jak słucham tego, co wrzuciłeś, to Painkiller albo Aftermath może się nadać, ale chyba tylko do tego.

No Painkiller'a hmmm... no wiem, strasznie go lubię, ale chciałbym czegoś innego spróbować, to był by mój... 7 Ibuprom... :facepalm: A z tych co napisałeś, tzn. Juggernaut, Nailbomb i Aftermath, jaka kolejność Twoim zdaniem?

Franq

• Gość
« Odpowiedź #208 19 Kwi, 2014, 22:21:11 »
Sprawdź Juggera. Tak jak Jarek pisał - łatwo sprzedasz. A może spodoba Ci się tak jak mi ;)

Offline mondomg

• Uroczy Troll Maruda
  • Pr0
    • mondomg blog
« Odpowiedź #209 19 Kwi, 2014, 22:46:31 »
Nailbomb > Juggernaut > Aftermath

I tak najwięcej zależy od tego jak ukręcisz brzmienie do takiego mixu, jaki zapodałeś, a da się to zrobić na każdym z tych przetworników przy odpowiedniej grze.

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
« Odpowiedź #210 19 Kwi, 2014, 23:00:10 »
Cóż nie znam sie na miksach ale niuanse pipaka słysze i IMO Nailbomb w lipie z zapewne klonowym gryfem nie da tego gruzu jaki mam Jagger, no chyba ze fraktal daje możliwości regulowania ziarnem przesteru. Nailbomb jest bardziej plastyczny, a już szczególnie w lipie, ale osobiście wole wiesła z charakterkiem, mimo ze czasami w miksie mogą sprawić trochę kłopotu. Z drugiej strony czy w miksie Franq'a coś jest nie tak ?
PK wstawiliśmy do lipowego Ibaneza Lordowi i Lotharowi i jak na mój gust pizgało to takimi laserami ze to fajne pompowanie w dole nie rekompensowało tych laserów na wiolinach.

Offline Stivo2005

• Pr0
« Odpowiedź #211 19 Kwi, 2014, 23:03:46 »
A ten dół jaki jest w Jaggernaucie?

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
« Odpowiedź #212 19 Kwi, 2014, 23:06:56 »
Oj ma solidny

Offline Stivo2005

• Pr0
« Odpowiedź #213 19 Kwi, 2014, 23:10:03 »
Mulący czy szybki?

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
« Odpowiedź #214 19 Kwi, 2014, 23:11:00 »
2.Środek bez zarzutu

Sprwadz Warpiga ceramicznego

Posty połączone: 19 Kwi, 2014, 23:13:09
Mulący czy szybki?
I tu zależy do czego to wpakujesz, mieliśmy gite z mulącym dołem po którym stwierdziliśmy, ze to kupa, a mielim z elegancją dołu, dlatego tez twierdze ze to chimeryczny pipak i trzeba z nim uważać.
« Ostatnia zmiana: 19 Kwi, 2014, 23:13:09 wysłana przez commelina »

Franq

• Gość
« Odpowiedź #215 19 Kwi, 2014, 23:28:08 »
Moja skromna próbka Juggera:

Wlacz osadzony player soundcloud

Może Ci coś to powie. Mam jasną dość dechę. Aftermath miał imo za dużo tej siarki. Tu jej nie ma (przynajmniej tak słyszę).

Offline Musza

• Pr0
« Odpowiedź #216 13 Maj, 2014, 01:27:33 »
Ostatnio też ograłem Juggernouta - w jesionowo/klonowym NTB i w mahoniowo/ovangokolowym bolt-on i muszę powiedzieć, że w tym pierwszym zabija, a w drugim troszkę za ciemno było, ale też nieźle. Zdecydowanie wolę ten pickup od Aftermatha, który w moim przypadku - raz zagra (ciemne deski dobrze uzupełnia), raz nie (w jasnych deskach jest cienki, szpilowaty, druciany i suchy). Franq widać ma podobnie, więc biorę to za regułę. Zajebisty pickup :)
facebook.com/Musza.MorningWood

Offline guzie

• Gaduła
  • aj- Vai
« Odpowiedź #217 13 Maj, 2014, 09:56:11 »
w lipie najlepiej gadał mi Evolution (no co?!),
a zastąpiony Warpig w jesionie za Juggera okazał się dużo agresywniejszy i pełniejszy.

Offline TheBlueNote_7

• Użytkownik
« Odpowiedź #218 15 Maj, 2014, 10:01:15 »
Panowie, a jakie BKP do mahoniowej ósemki szektera? Z mięchem, lekkim drutem i co ważne selektywnie, naturalnie pod most, a pod gryf coś na cleany i solo, no i tak żeby pipaki się zgrywały :D Czuję koniecznośc wyrzucenia stockowych omg808 a na 100% kcem pasywy :)

Offline escape_artist

• Pr0
  • Drę morde oraz zabijam szałtę. Majkel Patrz Wyżej!
« Odpowiedź #219 15 Maj, 2014, 10:37:05 »
after,jugger albo painkiller pod most a nailbomb pod gryf
||Po prostu troche sie przyczepiliscie szczegolow zupelnie nie istotnych w tym momencie... || !!!!MAJKEL RÓB CEBULE!!!! ||Początkujący treser Lewiatanów ||

Franq

• Gość
« Odpowiedź #220 15 Maj, 2014, 10:42:05 »
Mógłbyś spróbować Aftermathów. Chociaż dla mnie JN są lepsze, nie wiem tylko czy do mahoniowej 8mki...
O selektywność z BKP się nie martw :)

Offline escape_artist

• Pr0
  • Drę morde oraz zabijam szałtę. Majkel Patrz Wyżej!
« Odpowiedź #221 15 Maj, 2014, 10:53:10 »
ja osobiscie moge smialo polecic Painkillera do 8ki mam co prawda w jasnej desce, ale u Stiva w mahoniowych 6tkach wioslach sie sprawdza piknie
||Po prostu troche sie przyczepiliscie szczegolow zupelnie nie istotnych w tym momencie... || !!!!MAJKEL RÓB CEBULE!!!! ||Początkujący treser Lewiatanów ||

Offline Musza

• Pr0
« Odpowiedź #222 15 Maj, 2014, 11:47:31 »
a może EMGX zanim uciekniesz zupełnie od aktywów i całą elektronikę zmienisz? Jeśli koniecznie BKP to bym wsadził Aftermatha, jakoś w 8mkach mi zawsze pasuje i nie okazuje tych cech, które mnie drażniły w mniejszych wersjach. Juggernout może być za ciemny i nie ma już tyle druta, a Painkiller ma za dużo DUMmmm w dole i głowa może rozboleć przy ciemnej 8mce od tego. Zaryzykowałbym jeszcze Cold Sweat, ale testowałem go tylko w stosunkowo jasnej gitarce.
« Ostatnia zmiana: 15 Maj, 2014, 11:49:44 wysłana przez Musza »
facebook.com/Musza.MorningWood

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
« Odpowiedź #223 15 Maj, 2014, 12:14:30 »
Ceramiczny Nb i VHII pod gryf tak dla przykładu :P  Albo i tu uwaga !!!! DM deaktywatory dawały rade w takim wieśle

Offline y

• Pr0
  • nisko albo jeszcze niżej
« Odpowiedź #224 15 Maj, 2014, 13:13:53 »
ja jakieś 2 tygodnie zdam relację jak gada Ionizer8 w machoniu. udało mi się białe zamówić w super cenie z juesej, więc set trzech za tydzień będzie u mnie. Jak nie zagada jak chciałem to będę zamęczał temat BKP. Tyle że chciałem singla mieć do splita hb gryfowym i zaoram już RGA8 pod singla pośrodku :)