Ankieta

Co je borsuk?

Trawę
8 (18.6%)
Muchy
2 (4.7%)
Nie
33 (76.7%)

Głosów w sumie: 41

Głosowanie skończone: 03 Wrz, 2012, 21:15:14

Autor Wątek: BlacKat Guitars - wątek oficjalny  (Przeczytany 728959 razy)

Offline Voitas

• Gaduła
Odp: Odliczanie
« Odpowiedź #300 29 Sty, 2012, 09:10:47 »
Sory za ot, ale...

BLEKOŁTY RZONDZOM!

:P

BLEKATY tysz!

Offline mondomg

• Uroczy Troll Maruda
  • Pr0
    • mondomg blog
« Odpowiedź #301 29 Sty, 2012, 14:26:12 »
na starość mie pamięć szwankuje - przypomnij proszę, kiedy i w czym miałeś z Blekotami i Eclipsami do czynienia :)

Ograłem zdjęcia na Allegro.

Offline Sikor

• Gaduła
    • Moje galerie...
« Odpowiedź #302 30 Sty, 2012, 10:43:36 »
No, nareszcie fotki :)

Ciekawie sie przezentuja, gratki :)
Moze sa troche mniej oryginalnie (IMO :angel:), niz twierdzi ich designer  :-X,
ale na pewno nie sa to "gitary jak wiele innych".

Teraz zycze tylko masy klientow i niech nam zdrowo rosnie nowy guitar maker MIP  :headbang:
Practice cures most tone issues - John Suhr
--
Moja galeria z Musikmesse 2014 i nie tylko...

Offline ChopZeWsi

• Pr0
« Odpowiedź #303 30 Sty, 2012, 11:06:45 »
Teraz by się papaczało jakiś videotest. Kupić mnie nie stać, ograć nie ma jak i gdzie bo za daleko, to chociaż bym pocieszył oczy i uszy jak ktoś ogarnięty na takim kocie pomyka. "Nie możet być, na kłocje?!"

Offline KoValus

• Użytkownik
« Odpowiedź #304 30 Sty, 2012, 13:12:32 »
A mi się podobają, szczególnie 7. Super wykończenie korpusu:) Nie podobają mi się tylko te kropki na podstrunnicy. Ciekawe jak cenowo będą stały:)

Edit: Ups, faktycznie ceny już były, przegapiłem posta. Spodziewałem, się że tyle będą kosztowały:)
« Ostatnia zmiana: 30 Sty, 2012, 13:31:51 wysłana przez KoValus »

Offline Przychlast

• Pr0
« Odpowiedź #305 30 Sty, 2012, 13:23:41 »
Były już ceny podawane, poszukaj w tym temacie.

Offline Didejek

• Pr0
  • Hodowca BlacKatów
    • BlacKat Guitars
« Odpowiedź #306 01 Lut, 2012, 20:33:35 »
Zauważyłem, że nie dałem do tej pory indywidualnego zdjęcia 8. Załączam takie, które jeszcze się nie nadaje do celów "markietingowych", ale cośtam już widać...

Offline indabrain

• Pr0
  • http://www.miastogniewu.pl/
    • Miasto Gniewu
« Odpowiedź #307 01 Lut, 2012, 20:38:25 »
No sam nie wiem... Niby wszystko gra a jednak nic nie gra... Jakoś wizualnie nie mogę tego strawić.
Zbieram na polu swej wiary, drobne fragmenty siebie....

Offline Aston

• Pr0
    • Kanał YouTube
« Odpowiedź #308 01 Lut, 2012, 20:49:25 »
Jeden cal więcej i będzie nawet zgrabnie. Grubaśnie wygląda tutaj. Główka też mogłaby być mniejsza troszkę. Wykończenie to też nie mój ideał, chyba sporo czarnego lakieru poszło ;)

Offline lupus

• Pr0
  • nadużywam delaya i reverbu
« Odpowiedź #309 01 Lut, 2012, 21:51:22 »
A mi się z kolei strasznie podoba, 8 i 7 strunowe wersje są przezajebiste. Masywna moc i ciężar. tak trzymać! :)

PS. Didejek, odpisałbyś na PW ;)

Offline BetoNova

• Gaduła
  • Wut?
    • Mein zespół
« Odpowiedź #310 02 Lut, 2012, 01:34:12 »
Im dłużej patrzę, tym bardziej mi się podobają wizualnie. drewno wygląda ekstra. Co mi się trochę nie podchodzi, to gałki :p i faktycznie, jest pewne hydroencephalon, które mnie niepokoi :] Ale tak poza tym, to bardzo ciekawe supertele. Minimalistyczny styl zdecydowanie na plus.

Offline Ghost_of_Cain

• Pr0
« Odpowiedź #311 02 Lut, 2012, 04:04:34 »
Korzystając z faktu, że choróbsko nie pozwala spać, przerobiłem kota na czy-de, by lepiej ogarnąć didejową myśl designerską.

I chyba rozumiem, co autor miał na myśli. Wybaczcie koślawy przykład, bo i materiału do zabawy mało :P ale mocno usztuczniony rzut, bez perspektywy, pokazuje, że tu nie ma cienia zdrady, żadnego smoka z wodogłowiem. Kupuję proporcje siódemki w całości. Wiem, co się Didejowi podobało i gdzie brnął. Ale takie kształty niestety mają to do siebie, że oglądane z różnych perspektyw i w różnych warunkach, wyglądają kompletnie inaczej i na inne elementy / szczegóły proporcji zwraca się uwagę. To nie stratokaster, który zewsząd wygląda dobrze ;) Wnioski? 1) szacunek dla autora za pomysł i odwagę; 2) to wiosło trzeba obejrzeć na żywo, żadna fota won't do justice.

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
« Odpowiedź #312 02 Lut, 2012, 08:30:00 »
Masz tutaj dużo racji, niestety projektowanie to nie tylko opieranie się na zarysach konturach itd to również dopasowanie koloru do danego kształtu i kształtu w przestrzeni . IMO to są sprawy nierozłączne, i trzeba na projekt patrzec w szerszej skali niz to co pokazujesz. Wyobraźnia projektanta musi siegac dalej, by tworząc określoną bryłę wyglądała dobrze lub ciekawie z kazdej strony, ale nie koniecznie w każdym kolorze. Dlatego tez mamy tyle koszmarków budowlanych, bo architekci, opierali sie tylko na szablonach i małych makietach niejednokrotnie wycietych z rzeczywistości. W projekcie ważne sa detale które Ty wyciąłeś, pickupy, faktura drewna to wszystko tworzy "pejzaż" i bez tego nie jest mozliwe by sprawdzić czy projekt jest udany. Zeby było jasne nie pije do Czarnych kotów tylko do konkretnego postu ducha.
Szacun dla autora projektu Czarnykot, pozostaje niezmienny. Trzeba miec odwage i jaja by realizowac swoje wizje i poddawac je pod tak wymagającą i niejednokrotnie himeryczną  opinię i nie ulegając "zamętom", isć do przodu.

Ps wiele projektów które na rysunku wyglądały zajebiście tak jak na tym wyżej w formie 1:1 nadawały sie do utylizacji. Niestety tak juz jest proporcje kształty kolory faktury to w projekcie jest nierozlączna całość.
« Ostatnia zmiana: 02 Lut, 2012, 08:32:31 wysłana przez commelina »

Offline Ghost_of_Cain

• Pr0
« Odpowiedź #313 02 Lut, 2012, 14:39:16 »
W projekcie ważne sa detale które Ty wyciąłeś, pickupy, faktura drewna to wszystko tworzy "pejzaż" i bez tego nie jest mozliwe by sprawdzić czy projekt jest udany.

Dokładnie o to mnie chodziło. Zrozumiałem ledwie projekt i zamysł, a teraz, by sprawdzić czy się udało, należy zobaczyć dzieło na własne oczy, obejść je dookoła, obniuchać, pomacać, zawiesić na sobie, etc... Już teraz wydaje mi się, że kilka rzeczy pasowałoby do tej bryły lepiej, ale zgodnie z forumowymi zasadami, nie będę robił z siebie pedała mówiąc, że wiosło jest fajne, ale np. za mało czarne ;)

Offline lupus

• Pr0
« Odpowiedź #314 06 Lut, 2012, 19:45:57 »
Dobra miśki, koniec pierdolenia. Czas na bezpośrednią relację z Konwisarskiej 21 i spotkania oko w oko z czarnymi kotami.

Zacznijmy od kształtu - supertele jest ciekawym pomysłem, jednak prawdziwa radocha pojawia się po wzięciu gitary do ręki. We wszystkich wersjach strunowych pięta gryfu jest bardzo wygodnie wyprofilowana, niby jest to telecasterowy "cycek", ale dla porównania klasyczny RG ma górny róg zaczynający się zaledwie 2 progi dalej. Nad rogami (a raczej jednym) rogiem wiosła trwały ciężkie prace designerskie i efekt jest powalajacy. Wygoda gry to piąteczka z plusem!
Wykończenie jest takie, jak je opisywał Didejek - minimalistyczne. I wystarczy. Piaskowanie korpusu i efekt jesionowego mebla jest zrobiony o wiele lepiej niż we Flejmach - teraz mam wrażenie, że ktoś to malował chyba pędzlem. Gitary mają ascetyczny wygląd, może się podobać - jest przede wszystkim przemyślany i oszczędzone są detale, które totalnie popsułyby obraz całości (coś jak tęczowy binding gryfu w LTD Viperach 1000 - na co i po co to komu potrzebne, nie mam pojęcia).
Brzmienie miażdży. Może to zasługa przezajebistych pieców Didejka, ale wszystkie trzy Blackaty rozszarpują mosznę na drobne strzępki. Jest właśnie takie, jak opisywał autor kilka stron wcześniej, wszystkie założenia zostały spełnione - jest bardzo wyrównane, zbalansowane, przypomina nieco typowego Ibaneza, ale wyłącznie niewielkimi naleciałościami wynikającymi z podobnej konstrukcji. Chyba najbardziej do gustu przypadła mi siódemka - mimo plebejskiej na tym forum skali 25,5 brzmi niesamowicie ciężko i zarazem wyraźnie, nie ma mułu. Gryfy 6 i 7 są bardzo wygodne, można zagrać na nim wszystko (chociaż w sumie to bezwartościowy argument, dobry gitarzysta nie pierdoli, że gryf niewygodny, tylko na każdym zagra wszystko :P ).  Wszystkie wiosła, a szczególnie szóstka, mają bardzo fajny, "sprężysty" atak - tłumione powerchordy skutkują serią bezlitosnych pierdolnięć, które świetnie zabrzmią w jakiejkowiek ciężkiej muzyce. Ósemka zaskoczyła bardzo pozytywnie strasznie wygodnym gryfem - bardzo płaski profil, ale trzyma się świetnie. Brzmieniowo pojawia się już lekka buła, aczkolwiek pojedyńcze randomowe zera brzmią dobrze.
Cleany są nieco ibanezowate i nowoczesne, generalnie żadnych problemów z nimi nie stwierdzono. Brzmią świetnie i już.

Podsumowując - cały Sevenstring bierze dupy w troki i jedzie do siedziby ograć te gitary, bo naprawdę warto.
Pozdrawiam ;)

Offline Dale Cooper

• American Pro Hater
  • Pr0
    • CTG TV
« Odpowiedź #315 06 Lut, 2012, 20:49:04 »
Ekhm, wiesz czym charakteryzuje się efekt wow? Mianowicie tym, że znika dopiero po miesiącu posiadania :P
mniut i piah

Offline lupus

• Pr0
« Odpowiedź #316 06 Lut, 2012, 20:57:20 »

:P

Offline mlodysatan

• Pr0
  • Graj to co czujesz, to jest najlepsze !
    • KOZI RECORDS
« Odpowiedź #317 06 Lut, 2012, 22:06:02 »
Didej a kiedy bedzie mozna sie tam spotkac z toba aby obczaic te gitarki ?

Offline Didejek

• Pr0
  • Hodowca BlacKatów
    • BlacKat Guitars
« Odpowiedź #318 06 Lut, 2012, 22:13:06 »
Jestem codziennie po południu. W razie czego proszę dzwonić: sześć zero dwa, pięć pięć pięć, sześć cztery sześć

Offline Dale Cooper

• American Pro Hater
  • Pr0
    • CTG TV
« Odpowiedź #319 06 Lut, 2012, 22:24:12 »
@lupus
Nie skumałeś, bo tu nie ma hejtowania. Po prostu Twoja opinia jest totalnie subiektywna i nic nie wnosi do tematu.
mniut i piah

Offline wuj Bat

• Pr0
« Odpowiedź #320 06 Lut, 2012, 22:27:54 »
Ale przecież i Twoja, jak każda - jest subiektywna. A więc i... ;)
Paczki z głów!

Offline Didejek

• Pr0
  • Hodowca BlacKatów
    • BlacKat Guitars
« Odpowiedź #321 06 Lut, 2012, 22:32:01 »
@lupus
Nie skumałeś, bo tu nie ma hejtowania. Po prostu Twoja opinia jest totalnie subiektywna i nic nie wnosi do tematu.

Zapraszam do ogrania, będziesz mógł wydać opinię obiektywną ;).

Offline lupus

• Pr0
« Odpowiedź #322 06 Lut, 2012, 22:33:38 »
@lupus

dodajmy do tego, że nie istnieje coś takiego jak opinia obiektywna, więc moim zdaniem EOT. chcesz wnieść coś nowego do tematu - wbijaj i ograj, można.

no ale skoro można ocenić brzmienie wiosła na podstawie zdjęć, to co ja wiem. :P

Offline wuj Bat

• Pr0
« Odpowiedź #323 06 Lut, 2012, 22:37:25 »
Obiektywne są tylko obiektywy ;). Już nawet obiekcje nie są. Dale - wolisz wypacykowaną lalunię, która wpienia Cię od dzieńdobry, czy niewielkocycą dziewczynę, z którą po prostu jesteś szczęśliwy? ;). Lord pozbył się 8semki, bo go nie inspirowała, więc argument obiektywizmu przy ocenie narzędzia do pracy twórczej jest IMO inwalidą ;).
Paczki z głów!

Offline Dale Cooper

• American Pro Hater
  • Pr0
    • CTG TV
« Odpowiedź #324 06 Lut, 2012, 23:24:57 »
Jak będę w okolicach to na pewno się skuszę i wpadnę. Ale naprawdę, 15 linijek ociekających lukrem i ciepłą spermą to do mnie nie trafia :P
mniut i piah