Autor Wątek: Android  (Przeczytany 181908 razy)

Offline adr89

• Użytkownik
Odp: Android
« Odpowiedź #325 15 Lut, 2013, 11:23:29 »
Moze z minimalnie innej beczki, ale też android. Gdyby ktoś szukał tableta polecam nexusa 7, wyrwałem praktycznie nówkę za 650PLN a zjada urzadzenia nie dwu, ale trzykrotnie droższe pod względem wydajności. Jest rakieta. Wykonanie też na wysokim poziomie. Nie ma 3g (jest wersja z 3g trochę droższa, ale nie potrzebuję, jak co robię tethering z fona), nie ma wyjscia hdmi, ale na czyms musieli ciąć koszty. Druga duża zaleta - to sprzęt googla. Widzę, że posiadacze sIII jeszcze nei dostali andka 4.2.1. Ja w nexusie od wczoraj mam 4.2.2 i każda kolejna aktualizacja będzie błyskawiczna. Sam android jest bez żadnych nakładek i zapchajdziur, czyściutki i płynny. To prawdopodobnie JEDYNE urządzenie z androidem, na którym nie ma potrzeby wgrywania custom romów (chociaż kto wie, może kiedyś bedę chciał sie pobawić, na razie nie ma sensu i jadę na czyściochu). Polecam.
« Ostatnia zmiana: 15 Lut, 2013, 11:25:36 wysłana przez adr89 »

Offline maclaren2

• Użytkownik
« Odpowiedź #326 15 Lut, 2013, 11:36:49 »
Ja tam ogólnie jestem za stockowymi romami, na customach zawsze coś nie działa i częste wipe'y przy zmianach bardziej mnie denerwowały, niż przynosiły jakieś większe korzyści. Co kto lubi...
Gówno prawda, mam CM10 na SGS i śmiga, wcale nie wali randomowo rebotoow, nie ma zwiech, wszystko mi działa.

Ja mam SGS III, i nie próbuj mnie przekonywać, że wiesz lepiej ode mnie co się dzieje z moim telefonem.

Offline purpleman

• zbananowany
  • Pr0
  • hie hie hie
« Odpowiedź #327 15 Lut, 2013, 11:53:25 »
Z ciekawości pytam, jakie miałeś romy na S3? A jaki teraz?
"grałeś kiedyś w samoloty?"

Offline michu123PL

• Pr0
  • Rycerz Cebulowego Stołu
« Odpowiedź #328 15 Lut, 2013, 12:07:08 »
@adr89 - Tak jak napisałem wyżej, mam Galaxy Nexus'a czyli telefon z tej samej serii. I zapewniam Cię, że jak spróbujesz custom'a to do stock'a wrócić nie będziesz chciał. Też mógłbym na GN trzymać stock'a, tylko po co skoro custom'y wprowadzają często szereg poprawek i udogodnień. Polecam zmianę rom'u chociażby dla testu.

Offline domas

• Moderator Globalny
  • Dziki osioł numer raz
    • Animus
« Odpowiedź #329 15 Lut, 2013, 12:17:38 »
Porównywać S3 do tabletu? :D

Offline adr89

• Użytkownik
« Odpowiedź #330 15 Lut, 2013, 14:47:33 »
Ja wiem jakie są zalety custom romow, do tej pory korzystałem z nich w każdym telefonie. Po prostu widzę ze tutaj nie da mi to żadnej korzyści,naprawdę. Może kiedyś spróbuje z nudów.

Domas-nie porównuje telefonu z tabletem, podalem tylko przykład na działanie aktualizacji. Chociaż na dobra sprawę nic nie stoi na przeszkodzie żeby je porównać. Dla osoby która korzysta w pełni z funkcji androida telefon pełni dokładnie taka sama role jak tablet (plus rzecz jasna całkiem ważna opcja dzwonienia;). A jeśli miał bym porównać nexusa do urządzenia, które leży najbliżej byłby to iPad mini. Klasa jest porównywalna, każdy może wybrać sam co lubi. Kwestia podstawowa-nowy nexus 900zl, iPad mini chyba 1700 z tego co pamiętam.

Offline mati304

• Gaduła
  • These go up to eleven.
« Odpowiedź #331 15 Lut, 2013, 15:57:28 »
Ja tam ogólnie jestem za stockowymi romami, na customach zawsze coś nie działa i częste wipe'y przy zmianach bardziej mnie denerwowały, niż przynosiły jakieś większe korzyści. Co kto lubi...
Gówno prawda, mam CM10 na SGS i śmiga, wcale nie wali randomowo rebotoow, nie ma zwiech, wszystko mi działa.

Ja mam SGS III, i nie próbuj mnie przekonywać, że wiesz lepiej ode mnie co się dzieje z moim telefonem.
no to zaszło nieporozumienie, bo ja jedynkę :)
There's no use being precise about something when you don't even know what you're talking about.

Offline Turgon

• Gaduła
« Odpowiedź #332 15 Lut, 2013, 20:44:36 »
Proszę Cię..
Nie mam zamiar powielać twojej podniety tym telefonem. Potrafi się ciąć, soft ma bugi, praktycznie zerowe możliwości customizacji znane z większości ROMów. Zwyczajnie po raz kolejny przekonałem się, że touchwiz dobrze wygląda TYLKO na papierze i w opiniach testerów.
Teraz czekam, aż jacyś niezależni developerzy uratują ten szmelc jakimś normalnym softem.
Ssiecie.

Offline purpleman

• zbananowany
  • Pr0
  • hie hie hie
« Odpowiedź #333 15 Lut, 2013, 20:51:23 »
Turgon nie wiem skąd takie bzdury wytrzasnąłeś.
Dawaj konkrety, bo hejtować każdy potrafi.

Offline maclaren2

• Użytkownik
« Odpowiedź #334 15 Lut, 2013, 21:55:42 »
Proszę Cię..
Nie mam zamiar powielać twojej podniety tym telefonem. Potrafi się ciąć, soft ma bugi, praktycznie zerowe możliwości customizacji znane z większości ROMów. Zwyczajnie po raz kolejny przekonałem się, że touchwiz dobrze wygląda TYLKO na papierze i w opiniach testerów.
Teraz czekam, aż jacyś niezależni developerzy uratują ten szmelc jakimś normalnym softem.

Znasz jakieś płynniej działające urządzenie na andku?... Ja nie, a rękach nie miałem jak na razie tylko Nexusa 4. Zreztą stary od tego jest market, że możesz sobie ściągnąć launcher jaki chcesz i będziesz mógł zmieniać odcień szarości górnej belki tylko po co...

purpleman - cóż głównie próbowałem cyanogen i romów na nim opartych, nie pamiętam nazw, ale ogólnie jeśli już to biorę to co bardziej chwalą na xda, aczkolwiek tak jak mówiłem dla mnie więcej wad niż zalet. Co kto lubi.

Offline Turgon

• Gaduła
« Odpowiedź #335 16 Lut, 2013, 11:51:42 »
Turgon nie wiem skąd takie bzdury wytrzasnąłeś.
Dawaj konkrety, bo hejtować każdy potrafi.

Takie proste przykłady:
1. Zdarza mu się przyciąć przy przełączaniu pulpitów (Tak, mam tylko trzy i używam czterech widgetów - evernote, kontakty, zegarek i tasks).
2. Widget kontaktów wybrane favorites potrafi zmienić wszystkie na takie same - tak, że dopiero reset bądź usunięcie a potem ponowne dodanie widgetu pomaga.
3. Przyciski zmiany profilów jako widgety samsungowskie nie działają.
4. Tryb blokowania działa jak się go włączy w trybie zawsze, a nie według ustalonych godzin.
5. Pieprzony szmelc sam instaluje aktualizacje, a potem włącza do nich podpowiedzi. Szlag mnie już z tym trafia. Po za tym co 10 minut przypomina, że muszę włączyć wifi, żeby pobrać aktualizację, jak do jasnej pieprzonej cholery korzystam z hdspa, to na pewno nie włącze wifi, ale nie szajsung dalej swoje.
Pomijam już tony nic nie wartego bloatware'u...

maclaren2, a na cholerę mi zmiana kolorków beleczek jak nie mogę zmienić czegoś tak podstawowego jak siatki.

Takie babole jestem w stanie przeboleć w telefonie za 700-800 zł, ale nie za pieprzone dwa tysiące!
Ssiecie.

Offline maclaren2

• Użytkownik
« Odpowiedź #336 16 Lut, 2013, 12:12:20 »
Może masz nieaktualny soft?... Też używam podobnych widgetów i żaden z twoich problemów mi się nie przytrafia, korzystam z trybu blokowania, ani razu nie nawalił. Co do aktualizacji wystarczy wejść w informacje o systemie aktualizacje i można tam je wyłączyć, zresztą jeżeli już jest jakaś aktualizacja to jedna na 2-3 miesiące więc nie wiem w czym problem, a warto mieć aktualny soft. Co do siatki to w pewien sposób można z tym sobie poradzić jeżeli jakiś widget posiada taką opcję to można go przytrzymać i puścić pojawia się wtedy taka pomarańczowa ob-ramówka i można zmienić jego rozmiar.

Co do custom romów postanowiłem się dziś skusić na Android Revolution HD, wieczorem wgram zobaczymy czy będę zadowolony. :)

Offline michu123PL

• Pr0
« Odpowiedź #337 16 Lut, 2013, 12:47:24 »
Android Revolution jest trochę biedny, bo w sumie nie dodaje chyba nic jeżeli chodzi o poprawę użytkowania telefonu a jedynie jakieś tweak'i poprawiające stabilność i szybkość działania, a to akurat większość rom'ów ma.

Offline purpleman

• zbananowany
  • Pr0
  • hie hie hie
« Odpowiedź #338 16 Lut, 2013, 13:10:10 »
Raczej problem w tym, ze nie umiesz obsługiwać smartfona z androidem, niż z telefonem. To co piszesz, to zarzuty przeciw głównie Touchwizowi, a nie S3. Touchwiz przyznaję jest badziewny, jak każdy inny launcher dostarczony z telefonem. W Play store jest dostępna masa innych launcherów, więc nie widzę sensu użerania się z tym, który cie wkurwia. To samo tyczy się widżetów.
Używam trybu blokowania i włącza się zawsze na ustalone godziny, więc nie wiem na czym twój problem polega.
Jeśli aktualizacje cie denerwują to je wyłącz, z tego co pamiętam jest opcja wyłączenia OTA.

Poza tym jak Cię tak wkurwia, to czego go nie sprzedasz? Kup sobie inny szmelc, najlepiej z jabłkiem, będziesz mial spokój.

Offline michu123PL

• Pr0
« Odpowiedź #339 16 Lut, 2013, 13:28:54 »
Kup sobie inny szmelc, najlepiej z jabłkiem, będziesz mial spokój.

Kurwa mać.
Podobać się nie musi. Można mówić, że są za drogie, że brak w nich innowacyjności - to fakt. Ale nazywanie (większości) produktów Apple szmelcem jest głęboką przesadą.
EOT.

Offline purpleman

• zbananowany
  • Pr0
  • hie hie hie
« Odpowiedź #340 16 Lut, 2013, 13:37:54 »
Tak jak i nazywanie S3 szmelcem, tak jak i innego highendowego urządzenia, który obiektywnie jest dobrej jakości.
Wyluzuj ziom ;)

Offline domas

• Moderator Globalny
  • Dziki osioł numer raz
    • Animus
« Odpowiedź #341 16 Lut, 2013, 13:50:54 »
Android Revolution jest trochę biedny, bo w sumie nie dodaje chyba nic jeżeli chodzi o poprawę użytkowania telefonu a jedynie jakieś tweak'i poprawiające stabilność i szybkość działania, a to akurat większość rom'ów ma.
Zależy jak dla kogo. Mi się stock całkiem widzi, nie potrzebuję jakichś ekstremalnych customów - zwłaszcza, że nawet 23 czy trotylion toggles mnie wkurwia, dlatego też to co wnosi ARHD wydaje mi się całkiem elo. Obecnie mam Sotmaxa V15(też mocny stock) i się zastanawiam nad przejściem na ARHD.

Offline michu123PL

• Pr0
« Odpowiedź #342 16 Lut, 2013, 13:51:06 »
Tak jak i nazywanie S3 szmelcem, tak jak i innego highendowego urządzenia, który obiektywnie jest dobrej jakości.
Wyluzuj ziom ;)
No z tym się akurat zgodzę. Sorry prpl.

@domas - też fakt. Ja akurat przyzwyczaiłem się już do niektórych udogodnień (lubię np. jak rom ma tak podstawowe dodatki jak battery icon mod i extended power menu) których AR nie ma. W AR ceniłem za to stabilność działania.
« Ostatnia zmiana: 16 Lut, 2013, 13:57:03 wysłana przez michu123PL »

Offline maclaren2

• Użytkownik
« Odpowiedź #343 17 Lut, 2013, 11:44:10 »
Przecież baterie procentową jelly bean normalnie ma w opcjach bez modów.
« Ostatnia zmiana: 17 Lut, 2013, 12:17:29 wysłana przez maclaren2 »

Offline michu123PL

• Pr0
« Odpowiedź #344 17 Lut, 2013, 11:53:25 »
@up - to do mnie jest? Bo jak tak to trochę Ci nie wyszło.

Offline maclaren2

• Użytkownik
« Odpowiedź #345 17 Lut, 2013, 12:13:25 »
Dobra pojebało mi się. Myślałem, że to Turgon napisał i nie obczaiłem o co ci chodziło.
« Ostatnia zmiana: 17 Lut, 2013, 12:16:58 wysłana przez maclaren2 »

Offline wuj Bat

• Pr0
« Odpowiedź #346 28 Kwi, 2013, 00:39:10 »
Uch, jak mnie cieszy Nexus 4! Normalnie śmiga jak gupi, 4 rdzenie po 1,5GHz robią swoje. Wszystko jest czego mi potrzeba, wyświetlacz ma naturalne kolory (bo jednak Samsung lekko przegina), rozpoznawanie mowy to po prostu bajka, można książki do smsów dyktować, tak samo jak odblokowywanie za pomocą rozpoznawania twarzy. W standardzie już ma praktycznie wszystko, czego trza, polecam wszystkim czasem za eksperymentować.

Przy okazji: mam na spylenie mojego SGSa ;).
« Ostatnia zmiana: 28 Kwi, 2013, 00:41:13 wysłana przez wuj Bat »
Paczki z głów!

Offline domas

• Moderator Globalny
  • Dziki osioł numer raz
    • Animus
« Odpowiedź #347 28 Kwi, 2013, 08:40:47 »
Wuju, S3 ma wszystko to samo i więcej :D
Gratz, ja właśnie rozważałem S3 albo N4 i padło na S3, bo N4 nie było jeszcze wtedy dostępne ;)

Offline Maciek

• Pr0
« Odpowiedź #348 28 Kwi, 2013, 09:49:10 »
Bacioro sgs 1 do ojebania czy jakiś późniejszy ?

Offline Bjørn

• Pr0
  • Imponderabilistyczny monopluralista.
« Odpowiedź #349 28 Kwi, 2013, 10:38:14 »
Ja się czaję na szajsunga galaxy note 2 :)
. : : Death Metal und Jazz : : . || dubstepowe banjo w djencie || . : : Fractal > all your amps : : .