Autor Wątek: Android  (Przeczytany 181687 razy)

Offline James Dean

• Pr0
  • Ich liebe Lizol
Odp: Android
« Odpowiedź #275 22 Lis, 2012, 14:38:07 »

Początkowo miałem armband, ale strasznie gubił sygnał GPS. Na półmaratonie widziałem jak ludzie mają tego typu "saszetki" (tyle że samoróbki):
http://allegro.pl/run-pas-do-biegania-karrimor-saszetka-telefon-etui-i2811674579.html
Znalazłem na allegro jak szukałem innego armbanda i jest zajebiście. Nie czujesz wcale, że masz to na sobie przylega idealnie, można wrzucić kasę, klucze i nic nie przeszkadza. Z telefonu leci muza, endomondo mierzy trasę i podaje jak szybko biegniesz co kilometr, a impetus w razie potrzeby podaje interwały... Motywuje to zajebiście... babka do ucha gada co minutę w ile ostatni kilometr się przebiegło i w ile całość, jak zwalniasz to od razu wiesz i podkręcasz tempo jak możesz :)

Możesz dokupić nadajnik bluetooth żeby telefon działał jak pulsometr. Ale trzymanie telefonu w saszetce jest kłopotliwe bo trzeba go wyjmować żeby odczytać dane.
Sam mam galaxy s+ i bieganie z tym nie ma sensu bo gps działa tak słabo, że łapie mnie po pół godziny.

Offline fireboy

• Pr0
    • Toughest Firefighter Alive
« Odpowiedź #276 22 Lis, 2012, 20:24:02 »
Problemów z GPSem nie mam. Fixa łapie w minutę, trasę rysuje w miarę dokładnie - na granicy błędu statystycznego :)
Jak nic nie czytam podczas biegania... z telefonu leci muza przez słuchawki a co 1km z ednomondo pani mówi mi jaki jest czas całego biegu i czas ostatniego km. Myślałem o pulsometrze, ale mam w pracy pulsometr przy ergometrze wioślarskim i korzystałem z niego może ze 3 razy. Bieganie na puls nie dla mnie. Ale to może w innym temacie o tym pogadamy ;)

Offline mondomg

• Uroczy Troll Maruda
  • Pr0
    • mondomg blog
« Odpowiedź #277 23 Lis, 2012, 11:27:46 »
Po wgraniu CM9 na moim SGS+ stanowczo potrzebuję czego innego (najlepiej telefonu). Nagle wszystkie przeglądarki mają kaprysy, stresuję się przy pisaniu czegokolwiek czy mi zaraz nie wywali. Chrome to porażka. Upgrade dał mi kilka nowych funkcjonalności i zgrabniejszy wygląd (Apex Launcher), ale stabilność po przesiadce z 2 siadła. GPS świruje, wszelkie aplikacje mapowo/nawigacyjne są nie do użytku. Spróbuję innego roma, a na wiosnę przy urodzinach Play i odnawianiu umowy wezmę S3.

Offline sify11

• Pr0
  • Rap Metal Katowice
    • FejsBukowa Strona Kapeli
« Odpowiedź #278 23 Lis, 2012, 12:30:39 »
ja też skakałem z roma na rom i dopiero MIUI spełnił moje oczekiwania (kto by pomyślał, przecież to chinski soft :P)
i always go full retard

Offline Dmaligator

• Pr0
« Odpowiedź #279 23 Lis, 2012, 13:02:00 »
ja też skakałem z roma na rom i dopiero MIUI spełnił moje oczekiwania (kto by pomyślał, przecież to chinski soft :P)
Dokładnie tak samo miałem i to dzięki tobie MERCI  :)
Nie dotykaj bo w ryj!
Pozdrawiam.

Offline purpleman

• zbananowany
  • Pr0
  • hie hie hie
« Odpowiedź #280 23 Lis, 2012, 13:04:03 »
Mnie tam na sgs miui fajnie chodziło, ale zbyt często potrafiło się wywalić bez powodu, przez co musiałem wipe za każdym razem robić. Później przez pół roku miałem CM9 i imo to najlepszy soft dla SGS. Być może dla plusa jest coś spieprzone Mądziu.
Tera na SGS3 siedze na samsungowym romi i ani mi się śni zmieniać na MIUI albo CM10, jest zbyt dobry ten rom ;)
"grałeś kiedyś w samoloty?"

Offline mondomg

• Uroczy Troll Maruda
  • Pr0
    • mondomg blog
« Odpowiedź #281 23 Lis, 2012, 13:13:16 »
A jak te nowe Nexusy? Ma to jakiś sens?

Offline coin777

• Pr0
  • Nie moge Tego
    • YT
« Odpowiedź #282 23 Lis, 2012, 13:15:55 »
mondzio, zanim nowe nexusy będą dostępne to 2 miesiące miną, też na niego czekam :)

i tak ma sens, są zajebiste
Pchnąć w tę łódź jeża lub ośm skrzyń fig

Offline domas

• Moderator Globalny
  • Dziki osioł numer raz
    • Animus
« Odpowiedź #283 23 Lis, 2012, 13:17:32 »
Jeśli nie przeszkadza Ci brak slotu kard SD i ta pamięć wewnętrzna jest rozwiązana inaczej niż w S3 (przy flashowaniu z repartition czy nawet wajpie czyści internal SD:/), to moim zdaniem jak najbardziej ma ;)

Offline purpleman

• zbananowany
  • Pr0
  • hie hie hie
« Odpowiedź #284 23 Lis, 2012, 13:28:29 »
Nexus 4 na pewno będzie dobrą opcję, jednak boję się o wsparcie developerów dla niego.

W tym momencie S3 jest najlepszym wyborem, jest świetnie wspierany przez devów i samego Samsunga, wychodzi masa przydatnych modów.
No i ostatni hit, prawdziwy multitasking:

Prawda jest taka, że na nic Ci super smartfon, jeśli jest niezbyt często aktualizowany, ma zablokowany bootloader i developerzy się go niechętnie łapią - jest ograniczony(ale ciągle nie jak ajfon ;))

Offline coin777

• Pr0
  • Nie moge Tego
    • YT
« Odpowiedź #285 23 Lis, 2012, 13:58:14 »
Który nexus miał słabe wsparcie devów?

S3 jest fajny jak ktoś lubi plastikowe obudowy i ich nakładkę na androida.

Offline purpleman

• zbananowany
  • Pr0
  • hie hie hie
« Odpowiedź #286 23 Lis, 2012, 14:11:30 »
Nie mówię, że którykolwiek miał. Jednak porównując Nexusa S i SGS to o wiele większe wsparcie miał SGS.

Akurat plastikowa obudowa w S3 jest bdb jakości, to nie to co w S1 czy S2.
Nie wiem czy przez nakładę masz na myśli launcher, czy cały UI. Jeśli to pierwsze to przecież nikt nie każe używać touchwiza, sam z resztą nie używam. Jeśli chodzi o UI to imo jest świetne i dość konkretnie rozszerza możliwości telefonu i samego androida.

Offline domas

• Moderator Globalny
  • Dziki osioł numer raz
    • Animus
« Odpowiedź #287 23 Lis, 2012, 14:13:34 »
Nexus ma jeszcze tą przewagę, że dostanie dość sporo update'ow od google'a. Google w nowym andku skopiował swype'a w swojej klawiaturze, więc i może skopiuje wkrótce multi view w jakimś 4.3 czy coś?

Offline purpleman

• zbananowany
  • Pr0
  • hie hie hie
« Odpowiedź #288 23 Lis, 2012, 14:15:40 »
Właściwie to jest główna przewaga nexusa :)

bandit112

• Gość
« Odpowiedź #289 23 Lis, 2012, 14:52:08 »
Po wgraniu CM9 na moim SGS+ stanowczo potrzebuję czego innego (najlepiej telefonu). Nagle wszystkie przeglądarki mają kaprysy, stresuję się przy pisaniu czegokolwiek czy mi zaraz nie wywali. Chrome to porażka. Upgrade dał mi kilka nowych funkcjonalności i zgrabniejszy wygląd (Apex Launcher), ale stabilność po przesiadce z 2 siadła. GPS świruje, wszelkie aplikacje mapowo/nawigacyjne są nie do użytku. Spróbuję innego roma, a na wiosnę przy urodzinach Play i odnawianiu umowy wezmę S3.

IMO ICS na takich starych urządzeniach to porażka, po prostu jest dla nich za ciężki.

Offline purpleman

• zbananowany
  • Pr0
  • hie hie hie
« Odpowiedź #290 23 Lis, 2012, 16:43:18 »
ICS za ciężki dla SGS, tymbardziej SGS+??

LOL

Offline coin777

• Pr0
  • Nie moge Tego
    • YT
« Odpowiedź #291 23 Lis, 2012, 17:38:52 »
Chodzi mi o sam wygląd androida na samsungach, po prostu nie przypadł mi do gustu ten imaż.
Bawiłem sie s3 przez jakiś czas i rzeczywiście jest lepiej wykonany niż 2...

Ale. To nie mój typ, kto co lubi. Proponuje ograć.

Offline adr89

• Użytkownik
« Odpowiedź #292 24 Lis, 2012, 14:49:40 »
Napisz coś więcej... Dalej sgs? Jak tak to jaki ROM ? Ostatnio mam zwiechy na moim SGSie i chcę coś nowego zapodać, ale nie chcę wydziwiać bo potrzebuję jednak sprawnego telefonu... Wymagań nie mam wielkich, stabilność, żeby wytrzymał dzień bez ładowania i dobry GPS bo biegam z endomondo...

Jeśli ma być stabilny i pewny to Broodrom business edition. No i bateria trzyma na nim jakieś 30% dłużej. Teraz na SGS+ mam CM10 (czyli jelly bean) i bzdurą jest, że starsze fony nie radzą sobie z nowymi wersjami androida. Śmiga wszystko bez problemu.

Offline Turgon

• Gaduła
« Odpowiedź #293 25 Lis, 2012, 11:29:06 »
Też czekam na nowe Nexusy :) Jak coś łapię się na Optimusa G ;P Byleby dało się go rootować :)
Ssiecie.

Offline mondomg

• Uroczy Troll Maruda
  • Pr0
    • mondomg blog
« Odpowiedź #294 26 Lis, 2012, 00:08:53 »
A jakieś nowiny odnośnie audio, a zwłaszcza latencji w nowych tabletach? Przydałby mi się dotykowy kontroler DAW albo nawet ampsim, a nie chcę kupować iPada...

Offline purpleman

• zbananowany
  • Pr0
  • hie hie hie
« Odpowiedź #295 26 Lis, 2012, 00:14:41 »
Hmm, chyba jednak nie masz wyjścia. Android w tej kwestii kuleje i jest pomijany przez producentów.
W sumie nie widziałem żadnego ampsima na androida, ani podobnego programu(choć na bieżąco w tej kwestii nie jestem).

Offline mondomg

• Uroczy Troll Maruda
  • Pr0
    • mondomg blog
« Odpowiedź #296 26 Lis, 2012, 00:28:15 »
Przeglądam regularnie dział muzyczny w markecie i również nic takiego nie widziałem. Szkoda, bo te lepsze, sprawniejsze urządzenia nie mają dla mnie zastosowania. W gry gram rzadko, filmów nie oglądam, biura nie prowadzę.Więc na co te lepsze procesory i większe pamięci?

bandit112

• Gość
« Odpowiedź #297 02 Gru, 2012, 11:18:51 »
Da się jakoś zapisać w google play (przeglądarkowym) aplikacje, które mam zainstalowane, żeby przy zmianie romu sobie je znów zainstalować? Czy pozostaje screen + ręczne wyszukiwanie?

Offline Dmaligator

• Pr0
« Odpowiedź #298 02 Gru, 2012, 11:30:01 »
Zainstaluj super backup,  zrób backupy wszystkich aplikacji  i czego potrzebujesz, potem przy  każdej zmianie romu instaluje się tylko backup.
Resztę odzyskuje  z karty sd.
« Ostatnia zmiana: 02 Gru, 2012, 11:32:16 wysłana przez Dmaligator »
Nie dotykaj bo w ryj!
Pozdrawiam.

Offline domas

• Moderator Globalny
  • Dziki osioł numer raz
    • Animus
« Odpowiedź #299 02 Gru, 2012, 12:06:48 »
Bandit - da! Nie wiem jak to działa i jak to się robi, ale niesamowitym zaskoczeniem było dla mnie, jak wczoraj przy okazji zmiany romu + łajpy, po postawieniu nowego zainstalowały mi się wszystkie aplikacje z play.google. Trzeba tylko wcześniej pomyśleć, aby w aplikacjach, w których chciało się zachować dane zrobić ich backup, np Titatanium backupem.