Autor Wątek: Android  (Przeczytany 181697 razy)

bandit112

• Gość
Odp: Android
« Odpowiedź #300 02 Gru, 2012, 23:28:33 »
Dzięki, poszło Super Backup'em :)

Tak BTW. to polecam NFS: Most Wanted, fajowa giera :)

Offline Turgon

• Gaduła
« Odpowiedź #301 12 Gru, 2012, 09:04:01 »
Miał ktoś może z was styczność z LG P880? Mam dylemat między nim a SGSem III, ale w tym pierwszym odstręcza mnie podobno słaby aparat. Nie wiem jak to jest w końcu po tych updejtach...
Ssiecie.

Offline domas

• Moderator Globalny
  • Dziki osioł numer raz
    • Animus
« Odpowiedź #302 12 Gru, 2012, 12:07:16 »
A może być chciał LG P895? ;)
Fakt faktem, aparat w SGSie III aparat jest srogi!

Offline Turgon

• Gaduła
« Odpowiedź #304 12 Gru, 2012, 13:10:53 »
Domas a co ;P? Trochę dużawy ;)
Ssiecie.

Offline domas

• Moderator Globalny
  • Dziki osioł numer raz
    • Animus
« Odpowiedź #305 12 Gru, 2012, 13:16:45 »
E tam dużawy, ledwo ciutkę większy od S3 https://www.dropbox.com/s/ujxils1r28pw148/100_5771.JPG ;)

Offline Turgon

• Gaduła
« Odpowiedź #306 12 Gru, 2012, 13:18:48 »
Za szeroki ;P Ale kurde nic mi nie pomogliscie :(
Ssiecie.

Offline escape_artist

• Pr0
  • Drę morde oraz zabijam szałtę. Majkel Patrz Wyżej!
« Odpowiedź #307 12 Lut, 2013, 11:35:18 »
od niedzieli jestę posiadaczę SGS 3 Mini :)

caly czas czailem sie na normalna SGS 3 ale ostatecznie stwierdzilem ze nie chce tak duzego telefonu, a i dostalem dobry deal na tego mini wiec sie duzo nie zastanawialem.

Cieszy dobry deal i cieszy ze z miejsca mam andka 4.1.2:)
||Po prostu troche sie przyczepiliscie szczegolow zupelnie nie istotnych w tym momencie... || !!!!MAJKEL RÓB CEBULE!!!! ||Początkujący treser Lewiatanów ||

Offline michu123PL

• Pr0
  • Rycerz Cebulowego Stołu
« Odpowiedź #308 12 Lut, 2013, 12:28:32 »
Ja tam od jakiegoś czasu wożę się z Galaxy Nexus'em. Miałem na początku trochę problemów z dobraniem dobrego romu, ale w tej chwili telefon działa zajebiście.

Offline escape_artist

• Pr0
« Odpowiedź #309 12 Lut, 2013, 15:17:40 »
Ja tam od jakiegoś czasu wożę się z Galaxy Nexus'em. Miałem na początku trochę problemów z dobraniem dobrego romu, ale w tej chwili telefon działa zajebiście.

znajomy z pracy ma galaxy nexusa z wgrany 4.2.1 i chwali, zreszta gdybym mial wybrac jakis inny telefon to pewnie bralbym nexusa
||Po prostu troche sie przyczepiliscie szczegolow zupelnie nie istotnych w tym momencie... || !!!!MAJKEL RÓB CEBULE!!!! ||Początkujący treser Lewiatanów ||

Offline michu123PL

• Pr0
« Odpowiedź #310 12 Lut, 2013, 15:33:02 »
Też mam wgrane 4.2.1 ale próbowałem różne romy (i mieszałem z kernelem) i działał mi przez jakiś czas bardzo niestabilnie (randomowe resety, nawet podczas rozmowy). Teraz jest ok.

Offline escape_artist

• Pr0
« Odpowiedź #311 12 Lut, 2013, 15:56:55 »
Ja jeszcze jestem na swiezo i nie chce naruszac gwarancji, chce przetestowac tego calego Touchwiza, chociaz ponoc przez to andek zwalnia, jeszcze tego nie odczuwam poki co

Offline michu123PL

• Pr0
« Odpowiedź #312 12 Lut, 2013, 16:47:21 »
Też mam gwarę, ale w razie co to można spokojnie przywrócić fona do stanu fabrycznego.
BTW - wykrakałem, przed chwilą miałem reboot'a...

Offline purpleman

• zbananowany
  • Pr0
  • hie hie hie
« Odpowiedź #313 12 Lut, 2013, 19:21:05 »
Ja na S3 jeszcze nie trafiłem na taki rom, na którym miałbym randomowe rebooty czy zwiechy. W porównaniu do S1, który miałem wcześniej(tam randomowe rebooty zdarzały się na znacznej większości romów) jest niebo a ziemia. Już od samego producenta soft wychodzi dopracowany, nie licząc drobnych błędów.
Z drugiej strony - na S1 instalując CM albo MIUI szło sie krok do przodu względem romów opartych o stocka, a na S3 instalując CM albo MIUI idzie się krok wstecz.
"grałeś kiedyś w samoloty?"

Offline michu123PL

• Pr0
« Odpowiedź #314 13 Lut, 2013, 01:01:35 »
Na stock'u też było ok. No ale jak się podziała trochę na custom rom'ach to standardowy andek już nie robi.
Co do S3 to zależy. Jak lubisz andro bez nakładek to instalacja CM albo innego custom'a nie jest wcale takim krokiem wstecz. Szczególnie, że CM już wypuścił swój rom na S3 oparty na JB 4.2.1, nie spodziewałbym się prędko tej wersji oficjalnie od Samsunga.

Offline escape_artist

• Pr0
« Odpowiedź #315 13 Lut, 2013, 08:58:52 »
czytalem ostatnio newsa ze ma wyjsc w drugim kwartale 4.2.1 dla S3 i dla Note II, rozumiem ze wersja dla S3 to bedzie nijak kompatybilne do S3 mini, musialo by byc na nowo skompilowane?

Offline Crank

• Gaduła
  • 7
    • Made Of Hate - Facebook
« Odpowiedź #316 13 Lut, 2013, 09:31:36 »
a ja Wam powiem, że po latach korzystania z iPhone, przeszedłem na SGS'a i mam też dostęp do SGS III. Doceniam szybkość, możliwości, wręcz wszystko, co oferują te telefony na Androidzie, możliwości idące z możliwościami szybkich flashy, root'ów oraz wrzucania modów, ale... ciągnie mnie do iPhona. Najchętniej bym wymienił iPhona 3, SGS'a na iPhona 4 :D A co do SGS III, to jest bydle! Ogromne, ale godne etykiety najlepszego telefonu zeszłego roku!
made of hate

Offline purpleman

• zbananowany
  • Pr0
  • hie hie hie
« Odpowiedź #317 13 Lut, 2013, 11:02:09 »
Na stock'u też było ok. No ale jak się podziała trochę na custom rom'ach to standardowy andek już nie robi.
Co do S3 to zależy. Jak lubisz andro bez nakładek to instalacja CM albo innego custom'a nie jest wcale takim krokiem wstecz. Szczególnie, że CM już wypuścił swój rom na S3 oparty na JB 4.2.1, nie spodziewałbym się prędko tej wersji oficjalnie od Samsunga.
Wierz mi, wiem co mówię. Na romach do S1 zjadłem zęby ;)
W tej chwili mam stockowy rom, z dodanymi modami + theme jak AOSP, bo nie podoba mi się wygląd samsungowych romów, ale nie mogę zrezygnować z ich funkcjonalności. Z drugiej na 100% też bym się nie zdecydował.
Tak, lubię andrzeja bez nakładek ale w przypadku S3(jak i Note2) jest to krok wstecz, mimo iż romy AOSP sa oparte o 4.2.1(a MIUI o 4.0.4 :D).
Z drugiej strony chciało by się mieć 4.2.1 ale czy jest on jakoś specjalnie innowacyjny, zeby na niego przechodzić?

Offline escape_artist

• Pr0
« Odpowiedź #318 13 Lut, 2013, 11:15:22 »
@Crank

ja sobie zostawilem mimo wszystko mojego wysluzonego iphone'a 3G raz ze zapasowy telefon, dwa uzywam go wciaz do gier, wiec tym samym nie zzeram baterii na samsungu a i no mam na nim Ampkita w koncu, zabralem sobie gitare do biura i przed praca ze 40 min moge sobie pograc przy biurku dzieki temu ze wzmaki mam w ampkicie:)

Offline michu123PL

• Pr0
« Odpowiedź #319 13 Lut, 2013, 11:22:30 »
No ja zjadałem zęby na romach do S2 a teraz GN więc też tam jakąś wiedzę mam.
W przypadku Note 2 się zgodzę, bo tam rzeczywiście traci się dużo funkcjonalności chociażby S-Pen'a na romach innych niż Samsungowe. Z S3 miałem styczność jedynie na wystawach w marketach więc za dużo w tym wypadku nie wiem. Domyślam się, że tylko na romach Samsunga są te bajery z multitaskingiem itp.
Andrzej 4.2.1 dodaje głównie widgety na ekranach blokady, nową apkę aparatu (z zajebistym trybem Photo Sphere), dodatkową belkę powiadomień z Quick Settings (która btw. jest użyteczna JEDYNIE na niektórych customach, na stock'u imo beznadzieja) no i autorskiego swype od Google. Z tego wszystkiego najfajniejsza jest apka kamery, którą z tego co wiem możesz sobie spokojnie na 4.1.2 zainstalować.

Offline Turgon

• Gaduła
« Odpowiedź #320 14 Lut, 2013, 09:13:28 »
Ja tam uważam, że SGS III ma gówniany soft :/ Nieintuicyjny szmelc.
Ssiecie.

Offline purpleman

• zbananowany
  • Pr0
  • hie hie hie
« Odpowiedź #321 14 Lut, 2013, 19:53:17 »
Proszę Cię..

Offline escape_artist

• Pr0
« Odpowiedź #322 14 Lut, 2013, 21:58:40 »
prplmn +1

Trgn pls....

Offline maclaren2

• Użytkownik
« Odpowiedź #323 14 Lut, 2013, 22:00:45 »
Ja tam ogólnie jestem za stockowymi romami, na customach zawsze coś nie działa i częste wipe'y przy zmianach bardziej mnie denerwowały, niż przynosiły jakieś większe korzyści. Co kto lubi...

Ja tam uważam, że SGS III ma gówniany soft :/ Nieintuicyjny szmelc.

No może nie jest to najbardziej intuicyjna rzecz jaką miałem w rękach, no ale bez przesady. Mój 70 letni dziadek sobie radzi  :P
« Ostatnia zmiana: 14 Lut, 2013, 22:02:25 wysłana przez maclaren2 »

Offline mati304

• Gaduła
  • These go up to eleven.
« Odpowiedź #324 14 Lut, 2013, 23:53:29 »
Ja tam ogólnie jestem za stockowymi romami, na customach zawsze coś nie działa i częste wipe'y przy zmianach bardziej mnie denerwowały, niż przynosiły jakieś większe korzyści. Co kto lubi...
Gówno prawda, mam CM10 na SGS i śmiga, wcale nie wali randomowo rebotoow, nie ma zwiech, wszystko mi działa.
There's no use being precise about something when you don't even know what you're talking about.