Autor Wątek: Rowery !  (Przeczytany 117284 razy)

Offline kabe666

• Nowy użytkownik
  • Hugh Grant ziem odzyskanych.
Odp: Rowery !
« Odpowiedź #200 21 Kwi, 2012, 16:30:57 »
Prawdziwe ostre  ;D
"W kosmosie nikt nie usłyszy twojego pierdolenia"

bandit112

• Gość
« Odpowiedź #201 22 Kwi, 2012, 12:36:54 »
Ja się za ok. 45min (po obiedzie) wybieram na moim 6-7 letnim starym i rozjebanym góralu w trasę 20km. Nie siedziałem na rowerze od 2 albo 3 lat, więc zobaczymy jak to będzie :D Dam znać czy przeżyłem!

ed:

kurwa, deszcz.
« Ostatnia zmiana: 22 Kwi, 2012, 13:39:38 wysłana przez bandit112 »

Offline Turgon

• Gaduła
« Odpowiedź #202 22 Kwi, 2012, 15:16:02 »
Ja wczoraj zasuwałem na stacjonarce, na bank mnie oszukuje z prędkościami bo wykręciłem 70 km/h ;D
Ssiecie.

bandit112

• Gość
« Odpowiedź #203 22 Kwi, 2012, 19:29:13 »
Ja się za ok. 45min (po obiedzie) wybieram na moim 6-7 letnim starym i rozjebanym góralu w trasę 20km. Nie siedziałem na rowerze od 2 albo 3 lat, więc zobaczymy jak to będzie :D Dam znać czy przeżyłem!

ed:

kurwa, deszcz.

Przyjechałem niedawno, bo wyjechałem dopiero coś koło 16. 20km (w jedną stronę) jednak z przeskakującymi przerzutkami. Popełniłem jednak błąd, na końcu mojej podróży wypiłem piwo i spaliłem 3 fajki, powrót był przejebany ;) Już wiem czego nie robić. Ale i tak było spoko!

Offline Turgon

• Gaduła
« Odpowiedź #204 26 Kwi, 2012, 13:36:24 »
Otworzyłem wczoraj sezon. Standardową trasę treningową (niestety głównie miejska, czyli tryb skrzyżowanie, rozpędzenie, hamowanie i tak w kółko ;) ) o długości 19km pokonałem w 50 minut. Myślę, że to nie najgorsze otwarcie sezonu zważywszy, że wczoraj wiało sakrucko ;D
Ssiecie.

Offline mondomg

• Uroczy Troll Maruda
  • Pr0
    • mondomg blog
« Odpowiedź #205 27 Kwi, 2012, 00:19:20 »

Offline Turgon

• Gaduła
« Odpowiedź #206 05 Maj, 2012, 20:01:52 »
Pierwszy raz porwałem się na 70 km i jakoś udało mi się przetrwać ten dystans po 4 godzinach :) Co najgorsze pod wiatr ;)
Ssiecie.

Offline zuosiej

• Gaduła
  • Fuck yeah!
« Odpowiedź #207 06 Maj, 2012, 18:35:32 »
ja ostatnio machnalem 60km w 2h :D niezle sie namachalem :D

Offline Turgon

• Gaduła
« Odpowiedź #208 06 Maj, 2012, 20:39:32 »
zuosiej, szosowo czy po górach ;)?
Ssiecie.

Offline mondomg

• Uroczy Troll Maruda
  • Pr0
    • mondomg blog
« Odpowiedź #209 06 Maj, 2012, 21:21:14 »
No, mi się zdarzyło ostatnio na peryferia Gdyni i z powrotem na Morenę, łącznie 50km, z czego 1/5 pod górkę, a większość po lasach. Myślałem, że umrę, głównie przez wiatr, ale na koniec dnia nawet nie miałem zadyszki, o dziwo. Czasowo pod 4 godziny.

Offline zuosiej

• Gaduła
  • Fuck yeah!
« Odpowiedź #210 06 Maj, 2012, 21:28:27 »
zuosiej, szosowo czy po górach ;)?
taki mieszany teren ale 95% asfalty, vmax cos w okolicach 80km/h z gory byl, w sumie tak z gorki na gorke :D rower mtb ze slickami zalozonymi 1,5", przebiegana cala zima dala efekty :)
« Ostatnia zmiana: 06 Maj, 2012, 21:30:38 wysłana przez zuosiej »

Offline purpleman

• zbananowany
  • Pr0
  • hie hie hie
« Odpowiedź #211 06 Maj, 2012, 21:45:17 »
Mój najdłuższy dystans to 65km w nieco ponad 3h z przerwą.
W tym roku jeszcze nie zacząłem jeździć, jakoś albo nie mam czasu, a jak mam czas to jestem zmęczony... musze w końcu ruszyć tyłek na rower, bo kilogramy czekają na spalenie.
"grałeś kiedyś w samoloty?"

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
« Odpowiedź #212 06 Maj, 2012, 21:57:42 »
Chce kupić młodemu wiełosipied taki miejski, ponoć może być bez  fajerwerków i przystawki na zsiadłe mleko, ale nie chce kupować czegoś na jeden sezon i tzw gówna. Na co paczeć czego unikać,  mogę oddźwieczyć się doradztwem w zakupie rolek, sportowych oczywiście. Ostatni rower jaki kupowałem to Giant 15 lat temu, pewnie cos sie zmieniło od tego czasu ;)

Offline purpleman

• zbananowany
  • Pr0
  • hie hie hie
« Odpowiedź #213 06 Maj, 2012, 22:05:26 »
Za wiele papierów? Może to BMW Zorra? całkiem fajny się wydaje.
Chyba, że typowy mieszczuch
E: chociaż chyba coś lepszego można w tej kasie znaleźć

Offline zuosiej

• Gaduła
  • Fuck yeah!
« Odpowiedź #214 06 Maj, 2012, 22:10:17 »
budzet podaj to cos sie znajdzie ciekawego z nowych szpejow :)
krossy z ubieglych lat sa super cena/jakosc, sam sobie kiedys kupielm jako 2 rower levela a2 za 1200zl

http://allegro.pl/kross-level-a6-disc-ostatnie-sztuki-okazja-i2322193176.html
http://allegro.pl/kross-level-a2-21-tarczowki-limitowana-seria-i2297029107.html
http://allegro.pl/kross-level-a4-hydrauliczne-hamulce-deore-suntour-i2306791627.html

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
« Odpowiedź #215 06 Maj, 2012, 22:25:11 »
O !  ta pierwsza i czecia pozycja, idealnie trafiona w planowany budżet. Tylko jeszcze raz ważne pytanie co sprawdzać znaczy osprzet, czego uikać i o co pytac typu plastikowe łożyska :P i inne tandetne rozwiązania .
Na oko propozycje wydaja sie być wizualnie b.atrakcyjne a technicznie nie ma ściemy ?
Dzieki za podpowiedź :)

Hm to sa górale, a istnieje cos jak mieszczuch szybki i lekki ? niby ten czeci ma blokowany amortyzator ale czy wmiejski te amortyzatory maja sens ?
Jakoś tak mnie zycie nauczyło ze rzeczy uniwersalne sa zazwyczaj do wszystkiego czyli do niczego. A jak to jest w temacie rowerów ?
« Ostatnia zmiana: 06 Maj, 2012, 22:29:46 wysłana przez commelina »

Offline zuosiej

• Gaduła
  • Fuck yeah!
« Odpowiedź #216 06 Maj, 2012, 22:38:22 »

ja bym wzial levela a6, wymienil opony na slicki i jazda :D szybko i bezpiecznie
mam w rowerze tego darta2 co jest w a6 i to jest bardzo twardy amor, a waze prawie 90kg, dziala wtedy kiedy trzeba
kross laduje pozadny osprzet do swoich rowerow, nie ma sie czego obawiac

jak kupujesz rower za te prawie 1900zl to unikaj osprzetu ponizej acery, amorow suntoura, patrz aby piasty nie byly z najnizszej polki np shimano - bo to jest syf

wez pod uwage rozmiar ramy, np. ja mam 184 i wole 19" od 21",  rower jest zwinniejszy ale jak sie jezdzi powyzej 60km/h z jakiejs gory to juz sie robi nie wesolo :d

ja kupilem rower przez net i nie ma sie czego obawiac, w firmowym kartonie przychodzi :) a w tym a6 nie ma sie praktycznie do czego przyjebac jesli chodzi o stosunek cena/jakosc i zastosowany osprzet

Offline MrJ

• Pr0
  • marudny jeżor
« Odpowiedź #217 07 Maj, 2012, 07:55:31 »
commelina - z tych cen to i A6 i A4 są przyzwoite, chociaż ja bym szukał modeli na V-brake. Ale jak można kupić hydrauliczne tarcze w tej cenie to... Nie podejmuję się rozważać czy warto dołożyć te 300 do A6, zależy czego się szuka. Ja zawsze składałem rowery sam z części a nie kupowałem gotowce, ale wtedy nie było takich wyprzedaży ;)

Blokadę na amortyzatorze i tak wyłączasz, chyba że masz system poprowadzony z manetki na kierownicy. Do goleni amorka nikomu się nie chce schylać, uwierz. Poza tym i tak jak się raz przyzwyczaisz do amortyzacji z przodu, to już tylko na niej będziesz jeździł :tak: Chyba że całe życie na sztywniaku się mykało i tylko tego chce. Wtedy też warto się zastanowić np. nad przednią przerzutką, ale to już dalsza dyskusja :)

PS. A ile zainteresowany ma wzrostu? Bo nie chcę się wpraszać, ale mam ładną sportową ramkę na zbyciu w domku (wysokość 15", długość na okolice 16-17 = na plusminus 170cm) i znajomości w rowerowych ;D

Ja od siebie odświeżam to czym jeżdżę po mieście - i nie zamieniłbym w żadnym razie na sztywniaka, ani na tyle ani na przedzie :D

PS. Tylko czy foto działa? Powinno w sumie...
Dyskusja z forumowym skurwysyństwem jest jak gra w szachy z gołębiem - nieważne ile umiesz, wiesz i jaki masz poziom. Gołąb i tak wskoczy na szachownicę, rozjebie figury, nasra i wydrze dziób że wygrał.

Offline Turgon

• Gaduła
« Odpowiedź #218 07 Maj, 2012, 08:21:51 »
zuosiej, to szacun :) no ja też miałem mniej więcej podobny profil trasy.

commelina - ja ze swojego doświadczenia patrzyłbym przede wszystkim na osprzęt i jeśli się uda to najlepiej Deorasy razem z piastami z tej serii. Mam je w swoim KTMie i czuję ogromną różnicę na plus versus Acery w Rockhopperze Taty - po prostu są nie do zarżnięcia. Bo w miejskim ruchu jak młody ma parę w nogach to korby dostaną nieźle w dupę. Jak i cały napęd.
Po za tym doradzam też żeby młody przejechał się na paru rowerkach i powiedział na którym czuje się najpewniej, bo ja na niektórych rowerach czuję się jakbym miał zaraz pierdolnąć, a na niektórych jedzie się jak po szynach ;)
I jeszcze przy zakupie przyjrzyj się uważnie uszczelkom amortyzatora - warto to zrobić ;)
Ssiecie.

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
« Odpowiedź #219 07 Maj, 2012, 08:23:21 »
Hm to sa górale, a istnieje cos jak mieszczuch szybki i lekki ?
;D

:spadaj:      :D  wiem Michu ześ mieszczuch szybki i lekki  ;)

@ Turgon a istnieje szansa "ogrania" czegoś takiego jak to A6 w rowerowych ? A te uszczelki to niby wiekowe wstawiają i ciecze z nich ?

@MrJ coś kele 180 cm ale chyba wolałbym sie nie bawić w składanie , no chyba ze masz ochote złożyć i sprzedać i zarobic a?
« Ostatnia zmiana: 07 Maj, 2012, 08:32:17 wysłana przez commelina »

Offline wuj Bat

• Pr0
« Odpowiedź #220 07 Maj, 2012, 08:37:00 »
...szybki i brodaty :D.

Do goleni amorka nikomu się nie chce schylać, uwierz.

Ja się schylam - w sumie nie mam innego wyjścia ;).
Paczki z głów!

Offline MrJ

• Pr0
  • marudny jeżor
« Odpowiedź #221 07 Maj, 2012, 08:44:14 »
Dla 180 to z rozmiarówki Krossa chyba 18tka...

Czy chciałbym zarobić? No pewnie ;D Ale uczciwie - czy dałbym na składaka lepszą cenę przy podobnej klasy osprzęcie niż na takie wyprzedaże jak podrzucili - pewnie nie :P
Ale spytać mogę czy znajomki nie mają jakiś zeszłorocznych złogów w podobnych rozmiarach - z tym że tutaj wchodziłyby w grę firmy typu Specialized/Author/KTM/Merida, więc (teoretycznie) lepsze ramy ale gorsze bebechy. Zresztą zobaczymy, jak coś dam znać ;)

Ja się schylam - w sumie nie mam innego wyjścia

Może nie pytam o szczegóły ;D
Dyskusja z forumowym skurwysyństwem jest jak gra w szachy z gołębiem - nieważne ile umiesz, wiesz i jaki masz poziom. Gołąb i tak wskoczy na szachownicę, rozjebie figury, nasra i wydrze dziób że wygrał.

Offline purpleman

• zbananowany
  • Pr0
  • hie hie hie
« Odpowiedź #222 07 Maj, 2012, 09:31:16 »
Blokadę na amortyzatorze i tak wyłączasz, chyba że masz system poprowadzony z manetki na kierownicy. Do goleni amorka nikomu się nie chce schylać, uwierz. Poza tym i tak jak się raz przyzwyczaisz do amortyzacji z przodu, to już tylko na niej będziesz jeździł :tak: Chyba że całe życie na sztywniaku się mykało i tylko tego chce. Wtedy też warto się zastanowić np. nad przednią przerzutką, ale to już dalsza dyskusja :)
Blokada na amorku jak najbardziej tak! MrJota nie słuchaj, on jezdzi na fullu po mieście :D Nie wierz mu, że nikt się nie schyla. Ja się schylałem jak miałem blokadę :)
Odczujesz użyteczność blokady, jak będziesz pod górkę wyjeżdżać, wtedy energia, którą pochłania amortyzator bez blokady idzie w pedała ;)
Generalnie z blokadą będzie sie szybciej jeździć po prostej drodze, więcej siły idzie w pedałowanie.

Offline wuj Bat

• Pr0
« Odpowiedź #223 07 Maj, 2012, 09:52:14 »
commelina - może coś takiego dla syna?

:D
Paczki z głów!

Offline Vicol

• Pr0
    • Nakvrw und Śmierćmetal