Autor Wątek: Rowery !  (Przeczytany 117077 razy)

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Odp: Rowery !
« Odpowiedź #225 07 Maj, 2012, 10:47:51 »
Wuju, spojrzałem na zdjęcie i byłem już pewny kto to westawił i sie nie pomyliłem, serdeczne dzięki za troske i włożony wysiłek :P  :D

Jeszcze a propos pedałów, ostatnio rozbawił mnie autocenzor na pigmeju
pedał= waginosceptyk :D  no czyż nie słodkie ;)
« Ostatnia zmiana: 07 Maj, 2012, 10:50:28 wysłana przez commelina »

Offline Turgon

• Gaduła
« Odpowiedź #226 07 Maj, 2012, 15:36:44 »
Hm to sa górale, a istnieje cos jak mieszczuch szybki i lekki ?
;D

:spadaj:      :D  wiem Michu ześ mieszczuch szybki i lekki  ;)

@ Turgon a istnieje szansa "ogrania" czegoś takiego jak to A6 w rowerowych ? A te uszczelki to niby wiekowe wstawiają i ciecze z nich ?

@MrJ coś kele 180 cm ale chyba wolałbym sie nie bawić w składanie , no chyba ze masz ochote złożyć i sprzedać i zarobic a?
Najlepiej przekonać się zachodząc do najbliższego rowerowego. Jeśli chcesz żeby Ci doradzili, to tylko do jakiegoś normalnego, gdzie sprzedawca nie będzie Ci próbował wcisnąć Marina z 9k (czyli przegięcie w jedną stronę) ani twierdzący, że Ragazzo za 600zł to ósmy cud świata (przegięcie znowu w drugą stronę) :)
A co do tych uszczelek, to była jedyna rzecz, której nie przyjrzałem się w moim KTMie i w zasadzie od nowości są do wyrzucenia (ale nie mam pieniędzy ani czasu się tym bawić :) ) Po prostu amor nawilża golenie... Zbyt intensywnie :/

Vicol, mam takiego w garażu ;D
Ssiecie.

Offline zuosiej

• Gaduła
  • Fuck yeah!
« Odpowiedź #227 07 Maj, 2012, 17:55:27 »
moj bajk :D

w sumie tylko opony zmieniam czasem :D

Offline Vicol

• Pr0
    • Nakvrw und Śmierćmetal
« Odpowiedź #228 07 Maj, 2012, 18:10:08 »
Vicol, mam takiego w garażu ;D
Swojego czasu, dawno temu pakowało się plecak browarami, wsiadało się na Laurę Special i jeździło na Metalową Twierdzę w oddalonej o 17-18km Nysie :D Albo do szkoły. Albo ładowało się preampy, gitarę, książki, browary i zapierdalało 12km do próbowni nakurwiać For Whom The Bell T(r)olls :D Ewentualnie 8km do kumpla nakurwiać kawery Wejdera na kombie walwestejta i starej wieży :D Nigdy mię ten rower nie zawiódł. Czasem światło ino nie działało, 20letnia dentka się dziurawiła a tak poza tym to nic. Raz tylko jak pod wpływem jeździłem po polu w zbożu coś się peda... tfuuu... waginosceptyki się zjebały a konkretnie sworznie mocujące dostały tak w pizdę, że przy dokręcaniu przechodziły na wylot. To się wjebało jakieś śruby, zaspawało i jeździło dalej. Aż do przeprowadzki. Wtedy Laura trafiła na złom. :(
synkopy to guwno

Offline MrJ

• Pr0
  • marudny jeżor
« Odpowiedź #229 07 Maj, 2012, 19:57:45 »
Turgon - jak chcesz po poradę, to na pewno nie do najbliższego rowerowego. W zasadzie do żadnego rowerowego, chyba że znasz sprzedawcę i wiesz że nie będzie pieprzył i/lub prawił co to nowego jakiś inny kocobolarz wymyślił i/lub wciskał złogów magazynowych ;D

A co do uszczelek - cóż, ja nie sprawdzałem ich po prawdzie nigdy, i jakoś nie miałem z nimi problemu - może nie licząc egzemplarzy uratowanych ze szrotu ;) Ale nawet słynna otwarta kąpiel olejowa Marzocchi ładnie mi trzymała :tak:
Dyskusja z forumowym skurwysyństwem jest jak gra w szachy z gołębiem - nieważne ile umiesz, wiesz i jaki masz poziom. Gołąb i tak wskoczy na szachownicę, rozjebie figury, nasra i wydrze dziób że wygrał.

Offline Turgon

• Gaduła
« Odpowiedź #230 07 Maj, 2012, 21:00:56 »
MrJ, nie zgodzę się z tobą. Mam jeden rowerowy w okolicy, gdzie fakt doradzają względem tego co mają na stanie, ale bardzo w porządku - zawsze pozwalają rowerek przetestować itd. min. doradzili mi zakup mojego KTM'a.
A co do uszczelek, w moim Rockshoxie padły prawie od razu - ale z gwarancji wyparli się, że to moja wina, więc cóż muszę je wymienić.
« Ostatnia zmiana: 07 Maj, 2012, 21:05:38 wysłana przez Turgon »
Ssiecie.

Offline Turgon

• Gaduła
« Odpowiedź #231 26 Maj, 2012, 22:34:22 »
Byłem dzisiaj na Sony Vaio Joy Ride Fest. Zajarałem się strasznie na downhill, chyba spróbuję tej dyscypliny... Pierwszy raz mam chyba GASa rowerowego ;)
Ssiecie.

Offline Wojtt

• Gaduła
    • jutube
« Odpowiedź #232 26 Maj, 2012, 22:55:42 »
Przechodziłem to też :D Fajny sport, tylko dużo trza z tym rowerem pod górę popierdalać :D

Offline wuj Bat

• Pr0
« Odpowiedź #233 27 Maj, 2012, 02:02:47 »
tylko dużo trza z tym rowerem pod górę popierdalać :D

Ty, no - naprawdę nigdy tym tak nie myślałem.
Paczki z głów!

Offline Turgon

• Gaduła
« Odpowiedź #234 27 Maj, 2012, 11:04:56 »
Muszę sobie ochraniacze i kask skołować :/ I chyba też rower, bo mojego MTBowego popierdalacza wolałbym zostawić w takiej konfiguracji jakiej jest. Jakieś rady na początek?
Ssiecie.

Offline Wojtt

• Gaduła
    • jutube
« Odpowiedź #235 27 Maj, 2012, 16:03:20 »
Rower musi być czerwony - najszybszy jest.

Offline mati304

• Gaduła
  • These go up to eleven.
« Odpowiedź #236 27 Maj, 2012, 16:48:38 »
Chciałeś powiedzieć czarny.
There's no use being precise about something when you don't even know what you're talking about.

Offline Turgon

• Gaduła
« Odpowiedź #237 28 Maj, 2012, 09:14:06 »
Hahahaha ;D A tak bardziej na serio? Z tego co przypatrywałem się większość jeździ na fullach. Amortyzatory na oko skok ze 200mm. Coś jeszcze?
Ssiecie.

Offline zuosiej

• Gaduła
  • Fuck yeah!
« Odpowiedź #238 28 Maj, 2012, 09:34:27 »
mocne obręcze i hamulce :P jak bedziesz w myslenicach moze to daj znac :P mam 10min na chełm :P

Offline Turgon

• Gaduła
« Odpowiedź #239 28 Maj, 2012, 10:06:43 »
zuosiej, z tego co mi wiadomo, to najbliżej mi do Wierchomli. Więc wybiorę się chyba na krótką wycieczkę, żeby obaczyć na czym da się zjeżdżać na tamtym terenie ;)
Ssiecie.

Offline spooky_head

• Gaduła
« Odpowiedź #240 29 Maj, 2012, 11:11:11 »
Muszę sobie ochraniacze i kask skołować :/ I chyba też rower, bo mojego MTBowego popierdalacza wolałbym zostawić w takiej konfiguracji jakiej jest. Jakieś rady na początek?

Kask, ochraniacze na piszczele i kolana, mocne koła i koniecznie tarcze. Ja mam do takiej zabawy sztywną ramę Leader Foxa i przeciętny amor ze skokiem 130mm i to się sprawdza, pod warunkiem, że masz się jak zatrzymać :)
minimum respect!

Offline terrormuzik

• Zamula nawet jesion
  • Pr0
« Odpowiedź #241 29 Cze, 2012, 15:33:05 »
odkopię i pochwalę się swoim nowym bajkiem :). zdjęcie z dzisiejszej przejażdżki na kopiec

bandit112

• Gość
« Odpowiedź #242 29 Cze, 2012, 16:12:01 »
A ile ma pszeżuteeeek?

Posty połączone: 29 Cze, 2012, 16:12:32
Bo mój ma 8!

Offline MrJ

• Pr0
  • marudny jeżor
« Odpowiedź #243 01 Lip, 2012, 09:36:18 »
Muj tesz ;D I powiem więcej - leję na 9ki a tym bardziej 10ki. Z tyłu mam 8 przełożeń, z czego używam ze 4. Przednią przerzutkę wyrzuciłem w ogóle. Pewnie w hard-terenie to by było mało, ale 99% tego co jeżdżę wystarcza z zapasem.

W ogóle to od jakiegoś czasu po małych zmianach (usunięcie przedniej przerzutki i zębatek co za tym idzie, rogów, powrót do spd-only) sprzęt wygląda tak:

Fotka powinna być widoczna bo nie mam zamkniętej galerii na tamtym forum ;)
Dyskusja z forumowym skurwysyństwem jest jak gra w szachy z gołębiem - nieważne ile umiesz, wiesz i jaki masz poziom. Gołąb i tak wskoczy na szachownicę, rozjebie figury, nasra i wydrze dziób że wygrał.

Offline głuchy_zjeb

• Gaduła
  • mahoń, heban, emg
    • Komandor gwiezdnej floty
« Odpowiedź #244 02 Lip, 2012, 11:22:13 »
Red Bull znowu dojebał. Oglądać bo trzeba milion wejść nabić!
http://www.wherethetrailends.com/
ore ore na traktore

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
« Odpowiedź #245 08 Lut, 2013, 19:21:13 »
Przyszło nowe siodło. Sam seks. Randomowe foty z neta bo jestem zbyt leniwy żeby robić swoje :P

nadal szukam ramy na nowy sezon ale nic w moim rozmiarze ostatnio ludki nie wystawiają
"Government is not the solution to our problem; government IS the problem." Ronald Reagan

Offline Wojtt

• Gaduła
    • jutube
« Odpowiedź #246 08 Lut, 2013, 22:44:54 »
nadal szukam ramy na nowy sezon ale nic w moim rozmiarze ostatnio ludki nie wystawiają
Mam na sell BOPa Kollbi i Krossa Signa DS.
<nie no, świruje>
To Twoje siodło pewnie waży mniej niż moja podkładka pod stery ;p

Offline MadYarpen

• Pr0
  • Petrolhead
« Odpowiedź #247 09 Lut, 2013, 23:25:07 »
no to odkopaliście taki temat, że mnie znowu bierze na maratony MTB. nosz ku.... człowiek znowu będzie płacił żeby się męczyć i ciorać w błocie.

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
« Odpowiedź #248 10 Lut, 2013, 00:14:38 »
To Twoje siodło pewnie waży mniej niż moja podkładka pod stery ;p

dokładnie 115g

poprzednie Fizik Arione Tri2, model do triathlonu z większą ilością podbicia niż standardowo i dłuższym nosem ważył ponad 240g, więc różnica zajebista

poluję na ramy
Scott Addict SL, Scott Foil 10, S-works SL3, Specialized Venge Pro, ale non stop są za małe na ebayach :/

zobaczymy czy w tym czy przyszlym roku sie uda poskladac.

"Government is not the solution to our problem; government IS the problem." Ronald Reagan

Offline wuj Bat

• Pr0
« Odpowiedź #249 22 Maj, 2013, 23:21:04 »
Paczki z głów!