Autor Wątek: Rowery !  (Przeczytany 116998 razy)

Offline wuj Bat

• Pr0
Odp: Rowery !
« Odpowiedź #100 25 Cze, 2011, 02:44:28 »
I cały misterny plan w pizdu...

Tolek odjechał Giantem, więc ja pofatygowałem się po szosóweczkę, ale zanim dobiłem targu postanowiłem odbyć jazdę próbną. No i niestety skończyło się na wielkich chęciach :/ Pozycja na szosówce dla takiego spaślaka jak ja jest znośna przez 10 minut. Potem zaczyna być mało komfortowo, a chwilę później jest już zajebiście niewygodnie. Fakt, jedzie się szybciutko, jest wiatr we włosach i czad ogólny, ale brzuchal przeszkadza niemiłosiernie.

(...)

Morał tej historii jest dość oczywisty - mierz siły na zamiary. Chciałem być Lansem Armstrongiem, a zostałem lanserem...

A nie mówiłem?!
:D Jeszcze ze dwa razy tak trafię - nie ma bata, zakładam sektę, jako Prorok Corok!!! ;D
Paczki z głów!

Offline Dexterek

• Fanboy Mesy w niepomiętej kurtce
  • Pr0
  • Pan Mroku
« Odpowiedź #101 25 Cze, 2011, 14:01:05 »
Chciałem obadać jakieś lepsze foty tego rowera... google... grafika... drugi wynik...
Przeniosło mnie na nasze forum...
Don't stick with your girl - that is gay and lame.
Rape some sluts who worship Satan's name!

Offline Tolein

• Pr0
« Odpowiedź #102 26 Cze, 2011, 04:32:37 »
jak chcesz, żeby rower trenował mięsień piwny, to jakieś przypięcie do pedałów jest konieczne. przećwiczone na kumplach, bez tego mięśnie brzucha praktycznie nie biorą udziału w jeździe.
możesz rozwinąć nieco temat?
And if the band you're in starts playing different tunes
I'll see you on the dark side of the moon

Offline Sphincter

• Gaduła
« Odpowiedź #103 26 Cze, 2011, 12:48:08 »
No szosa to najzdrowsza pozycja i najefektywniejsza. Jakby tak nie było to mielibyśmy inne geometrie ramy. Amanita prawi dobrze ;) Podpisuje się pod tym wszystkimi członkami.

Offline Tolein

• Pr0
« Odpowiedź #104 26 Cze, 2011, 13:12:01 »
No właśnie zastanawiałem się jaki może być inny sposób wywierania nacisku na pedały, a nie pomyślałem o tym, że można też pracować w drugą stronę - klirli brak doświadczenia w tej materii się udziela. Jak rozumiem zwiększa to też efektywność pedałowania i średnie czasy przelotowe?
Powiedz mi jeszcze, good sir, ile buty do takiego lansu kosztują, jakieś sensowne takie? I jak rozumiem cenę podają za komplet, czy też może za sztukę pedała?
And if the band you're in starts playing different tunes
I'll see you on the dark side of the moon

Offline Przychlast

• Pr0
« Odpowiedź #105 26 Cze, 2011, 13:53:45 »
A czy paski dają podobny efekt ?

Offline purpleman

• zbananowany
  • Pr0
  • hie hie hie
« Odpowiedź #106 26 Cze, 2011, 14:32:22 »
300zł na buty i pedały spokojnie wystarczy
Pedały shimano pd-m520, a buty m076 albo m075. Ja jeżdżę w Shimano MT042, bo sa wygodne do chodzenia a czasem dużo musze przejść.
"grałeś kiedyś w samoloty?"

Offline Maciek

• Pr0
« Odpowiedź #107 26 Cze, 2011, 18:27:10 »
kurde, jak tam czytam wasze wypowiedzi to zaczyna mnie brać chęć sprzedania mojego Marina i nabycie jakieś szosówki i olanie autobusów do szkoły po wakacjach. Musze coś obadać, jak z tą pozycją i pojeździć na tych szosówkach chyba. 

Offline immortal-king

• Gaduła
  • Zaraz trejning i bendziemy krecic jak cieba!
« Odpowiedź #108 26 Cze, 2011, 18:41:47 »
Wlasnie wrocilem z roweru heh

OT: Kup malucha i zrob prawko ;)

Offline Sphincter

• Gaduła
« Odpowiedź #109 26 Cze, 2011, 21:14:11 »
Noski są IMHO beznadziejne - nie ma takiego trzymania stopa i przede wszystkim są niebezpieczniejsze, takiego SPDka szybciej można wypiąć w razie kłopotów. Buty bardzo fajne za 180-200zł w promocji można już złapać. Co do pedałów na szosę to polecam Look Classic, cena bardzo dobra, wagowo nieporównywalnie lepiej niż Shimano w tej samej cenie i zdrowe dla kolan, ponieważ mamy trochę luzu na boki.

PS. może kiedyś jakiś zjazd peda... tfu rowerowy? : P

Offline proban

• Prawie użytkownik
« Odpowiedź #110 26 Cze, 2011, 22:06:52 »
ja mogę jechać(pomimo roweru średnio przystosowanego do ulicy i ciężkiego jak skurwysyn w porównaniu do szosówek - 15,5kg, ale z błotem więcej), chętnie poznałbym tutejszych forumowiczów :)

Offline Sphincter

• Gaduła
« Odpowiedź #111 26 Cze, 2011, 22:19:07 »
Przecież to nie wyścigi : )

Offline purpleman

• zbananowany
  • Pr0
  • hie hie hie
« Odpowiedź #112 27 Cze, 2011, 09:46:16 »
Ano masz rację, Mt42 są trochę sztywne ale i tak wygodne ;)
"grałeś kiedyś w samoloty?"

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
« Odpowiedź #113 29 Cze, 2011, 19:56:05 »
U mnie za jakieś 2 tygodnie dzień nowej szosy :)

co do butów to ostatnio się sporo nad nimi zastanawiałem i też postanowiłem zanabyć do nowej kozy. Im dłuższe trasy robię tym jednak bardziej odczuwam potrzebę przenoszenia części wysiłku na mięśnie które nie pracują a powinny (ruch korby w górę).
"Government is not the solution to our problem; government IS the problem." Ronald Reagan

Offline zuosiej

• Gaduła
  • Fuck yeah!
« Odpowiedź #114 30 Cze, 2011, 22:41:19 »
A ja wam misiaczki moge polecic obcisle ciuszki. Powiecie ze gejowa itd. ale komfortu jazdy w takich nic nie przebije :)

Offline Rachet

• Pr0
  • Meteoblitzkrieg begins
« Odpowiedź #115 01 Lip, 2011, 13:20:15 »
Gejoza na maksa, ale co kto lubi ;)
Wszystko ustabilizowane w najświętszy chuj!

Offline zuosiej

• Gaduła
  • Fuck yeah!
« Odpowiedź #116 01 Lip, 2011, 16:33:38 »
ja na rowerze teraz co najwyzej do sklepu po browar jezdze ;] ale komfort jest, fajne sa tez takie zykle spodenki ale z wkladka tzw. pampersem, w dekatlonie sa takie rokrajdery

Offline MrJ

• Pr0
  • marudny jeżor
« Odpowiedź #117 02 Lip, 2011, 13:38:38 »
NARESZCIE! Miałem sam zakładać taki topic, ale się nie złożyło jakoś :P

Nie wiem czy się przyznać, ale w sumie 2 kółka były dłuuugo ważniejsze niż 6 strun. Przez ładnych parę lat siedziałem na http://www.forumrowerowe.org/ jeszcze z czasów końcówki jgc.pl, dorobiłem się nawet jako-takich przywilejów, ale ostatecznie z takich-czy-innych-przyczyn już nie biorę udziału w życiu forum.

Rowerów przerobiłem nie wiem ile, ale na pewno >10, śmigałem i na 19ce Mielca, i 13ce Dartmoora StreetStyle (jeden z pierwszych egzemplarzy, o ile nie pierwszy w ogóle, na MojejWiosze ;) ), i chooyinaczymjeszcze . Najmilej wspominam
- Meridę Kalahari - tani stock, ale swoje wytrzymał, zresztą jeszcze rok temu był na chodzie,
- Authora Versus (rama 15" YEAH!)* na osprzęcie XT/Deore/X-7 i powietrznym Marzokiem na przedzie,
- obecnego fulla GT ze słynnym i-drive pierwszej serii (wersja 2.0), którego opis macie tutaj: http://www.forumrowerowe.org/topic/40082-13200g-gt-i-drive20-by-mrj/ - wiem, zdecydowanie jest z czego zrzucać wagę, niektóre części są dość przypadkowe, ale mam to w nosie. Maszynka jest nie-do-zajechania i taka miała być :P Tylko w końcu jak będę miał chwilę - i chęci :P - wywalę z niej przednią przerzutkę (bo nie używam i tak) i założę z powrotem wpinki (teraz mam platformy) i wrócę do śmigania :tak:

*rama jeszcze jest u mnie na stanie, za grosze jej nie sprzedam bo ma malutki przebieg i jest w xtra stanie, zrobię w końcu z niej miejskiego popylajka z only-rear-przerzutka i jakimś lekkim 80mm na przedzie, ale to może-kiedyś

W razie czego jak będę miał chwilkę to się rozpiszę bardziej ;) M.in. w wątkach o SPD (SPD>>>>>>>>>>>>>noski, mówcie sobie co chcecie ;) ), fullach vs. sztywnych (popularne mity "full nie podjeżdża" itd.), oponach wąskich vs szerokich (można się zdziwić, oj można...) itp., ale to jak będę miał w/w czas i bardziej złośliwy humor ;D
« Ostatnia zmiana: 02 Lip, 2011, 13:48:27 wysłana przez MrJ »
Dyskusja z forumowym skurwysyństwem jest jak gra w szachy z gołębiem - nieważne ile umiesz, wiesz i jaki masz poziom. Gołąb i tak wskoczy na szachownicę, rozjebie figury, nasra i wydrze dziób że wygrał.

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
« Odpowiedź #118 08 Lip, 2011, 20:56:47 »
Eagle has landed

Rower na bazie modelu Scott Speedster 40 z 2010 roku.

Pierwszy test za mną. Pierwszy raz w SPD. Jutro jadę po kask chyba bo bym dwie gleby zaliczył na dzień dobry :D
"Government is not the solution to our problem; government IS the problem." Ronald Reagan

Offline Maciek

• Pr0
« Odpowiedź #119 08 Lip, 2011, 22:07:38 »
Wygląda rewelacyjnie, coraz bardziej mnie ciągnie do szosy ... gratulacje !

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
« Odpowiedź #120 08 Lip, 2011, 22:47:03 »
Dzięki Pany :)

Zajebiście się cieszę z zakupu bo chciałem zamawiać nówkę a tu sporo taniej znalazłem to samo tylko z gratisowymi akcesoriami, innym siodłem i kołami. Muszę się przestawić z mojego mieszczucha ale już widzę że takim sprzętem to można latać a nie jeździć :)

W przyszłym miesiącu do Karpacza się wybieram rowerem. Może się go uda przetestować w trasie

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
« Odpowiedź #121 08 Lip, 2011, 23:49:58 »
9,11 kg katalogowo na innych kołach.

jeden wuj. mój mieszczuch ważył 15kg przed zdjęciem niepotrzebnego shitu a 12,5 bez niego. więc dla mnie to i tak piórko teraz :)

Offline Sphincter

• Gaduła
« Odpowiedź #122 09 Lip, 2011, 00:28:36 »
Zacny rowerek, przede wszystkim ramka bardzo fajna :)

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
« Odpowiedź #123 09 Lip, 2011, 10:50:27 »
O! Ten tylko siodło wymienione na Fizik Arione Tri2 i pedały na BBB

Offline Sebastian

• Gaduła
« Odpowiedź #124 09 Lip, 2011, 22:12:08 »
Eagle has landed

Gratulacje! wyglda zajebiscie i napewno tez tak jezdzi :headbang:
Nie ma to jak dobry rower :)
« Ostatnia zmiana: 09 Lip, 2011, 22:13:39 wysłana przez Sebastian »