Zastanawialem sie czy temat wpakowac tutaj czy do softłerowego dzialu, ale chyba jednak wiecej spraw mnie interesuje odnosnie hardłeru.
Sprawa wyglada tak: Ostatnio naszla mnie ogromna chec aby uzywac live syntezatorowych wtyczek z Fruity loops(wpinac kompa w mikser do wokalu), ale na swoim obecnym kompie mam spore opznienia(dziadek straszny - procek 1,8 GHz, 768 RAM) i nie wiem czy to wina samego kompa, czy jakichs ustawien(narazie testowo steruje klawiatura komputerowa). Lama jestem jezeli o to idzie, i przyznaje sie bez bicia
Jezeli ustawien, to gdzie i jak sie to konfiguruje zeby nie bylo takich kwiatkow? Jezeli kompa, to lapek z 2x1,4GHz i 2 giga ramu styknie do takich zastosowan?
Druga sprawa, to na ktora klawiature stertujaca polowac? Na nowe raczej nie bedzie mnie stac(zakup planuje za jakies 2-3 miechy, jak ogarne sie finansowo). Chcialbym wydac +-3 stowki na uzywke, bo traktuje to w formie eksperymentu i nie chce sie ladowac w nie wiadomo co. Najlepiej zeby miala jak najwiecej klawiszy(aczklowiek zdaje sobie sprawe ze niska cena ogranicza ta kwestie), oczywiscie dynamiczna klawiature i moze jakies pokretla i suwaki dodatkowe(bylo by to jednak bardziej funkcjonalne). Zeby nie bylo watek o klawiaturach sterujacych przesledzilem, ale interesuje mnie cos taniego - np. taki behringer(brr) UMX 61. Nada to sie do czegos?
No i pytanie czy dogadalo by to sie z Vista? Z tego co widze to wiekszosc klawiatur jest na USB(a tylko takie mnie ineteresuja) i sa kompatybilne z MACowym systemem i XPkiem. Producenci maja jakies nowe streowniki do Visty, czy dupa z tym jest?
No i trzecia sprawa: Jaki jeszcze inny program polecacie oprocz FL?
I takie ostatnie pytanko o samego FLa - te szumy ktore pojawiaja sie co jakis czas w demonstracyjnych wersjach wtyczek nie sa oznaka tego ze cos mi sie pitoli, tylko wlasnie tego ze jest to wersja demo?
pytanie moze glupie, ale ostatnio moj komputer ma dziwne jazdy i wole sie upewnic
Jak ktos chcial by oddawac za jakis czas jakas tansza klawiaturke sterujaca to walcie smialo