Chwilka oficjalności:
Follow the cat – Darmowe odsłuchiwanie, koncerty, statystyki & zdjęcia w Last.fm ''Follow The Cat to grupa z Zawadzkiego (woj. opolskie) grająca progresywny rock/metal. Powstała w marcu 2009 roku, początkowo tworzyła ją trójka znajomych: Wojciech Kandefer (bas), Tomasz Żuchowski (gitara) oraz Piotr Nastał (perkusja). W sierpniu tego samego roku do składu doszedł gitarzysta i wokalista Paweł Patyniak.
W sierpniu 2011 w wyniku nasilających się nieporozumień odszedł Paweł Patyniak, a zespół zawiesił działalność.''
No. Jakieś 3 tygodnie temu spotkałem się z Pawłem (zwanym dalej Gałęziem) tak o pogadać, w końcu przez całe wakacje nie kontaktowaliśmy się. Gałąź opowiedział mi wtedy o swoim dawnym legendarnym, zajebistym zespole, z którego odszedł zabierając swój dorobek, z przyczyn wiadomo jakich, proponując mi uczestnictwo w jego reaktywacji, czyli bycie gitarowym. No i już jesteśmy po wstępnej inicjacji, znaczy pierwszym graniu i oficjalnie możemy powiedzieć, że Slacktide powoli zaczyna powstawać z popiołów.
Pics or didn't happen! Prosz barco! Wybraliśmy się na porównanie mojego Tiny Terrora z Terrorem Jima Roota:
Przetwarzacz pierdolnięcia #4
Spoiler Przetwarzacz pierdolnięcia #1
Spoiler Dystrybutor pierdolnięcia
Spoiler Szysko
Spoiler Wytwarzacz pierdolnięcia
Spoiler I jego ryj
Spoiler Drugi wytwarzacz pierdolnięcia nie ma fotów, bo tak
WERDYKT: Oba skurwiele coś w sobie mają i oba kurwią należycie, Jim Root jest bardziej selektywny w dole i ogółem jest czytelniejszy i bardziej sterylny, natomiast TT rozpierdala żebra jebnięciem basu i w ogóle jest przemocarny, ale nie jest to ''szybki'' wzmachol. Obydwa lubimy i najchętniej gralibyśmy na obu, aczkolwiek w drodze kompromisu stwierdziliśmy, że Gałąź lepiej brzmi na TT a ja na #4
Kawałki do odsłuchu są tu:
Follow the cat – Darmowe odsłuchiwanie, koncerty, statystyki & zdjęcia w Last.fm Z tym, że: nagrania są dość stare, były grane w E std, docelowo stroje używane to Std C#/Drop B/Std B 7/Drop A 7
Jednocześnie zawiadamiamy wszem i wobec iż ogłaszamy nabór na resztę składu! Poczeba nam basisty bądź też gitarzysty (Gałąź uniwersalny chłop i na dwóch patykach umie grać, ale nie na dwóch na raz
), oraz perkusjowegosisty. Kto by chciał pograć sobie depresyjne smęty w Krakowie niech wali!
Więcej info będzie się pojawiać na fanpejdżu fuckbookowym, a i od czasu do czasu tutaj
Zdraviam!
Pejsbukę:
https://www.facebook.com/postslacktide?fref=ts A no i oczywiście z tego miejsca wielkie dzięki Składowi Muzycznemu, za możność przegrania Orendżuf w ich amproomie