Autor Wątek: ENGL BLACKMORE, FIREBALL czy POWERBALL  (Przeczytany 59104 razy)

Offline harry_manback

• Gaduła
No właśnie też jestem ciekawy tej bramki szumów. Widzicie chopy...  ...obecnie trzaskam na tranzystorowej końcówce mocy Rocktron'a ,a także mam produkt Line6. Miałem także Marshalla w swoim repertuarze więc mogę to wszystko jakoś porównać. Jak gram na Boss GT Pro podpiętego do Rocktrona to jest cisza jak makiem zasiał a to tylko dlatego, że końcówka nawet rozkręcona na full nie daje żadnego szumu czy brumienia a GT PRO który pełni funkcję preampu jest skutecznie obramkowany. Przytłumię struny i dźwięk zanika a po stłumieniu strun cisza jak w nocy na pustkowiu.  Natomiast jak korzystałem z naturalnego kanału z przesterem w Line6 czy Marshall'u oba piece wydają z siebie szumy i brumy. Wiadomo od razu, że załączyłem przesterek. Chyba preamp tak sieje w obydwóch piecach. Więc jeżeli w takim Fireball'u 100W taka właśnie bramka eliminuje jakiekolwiek kurwa harczenia z pieca po włączeniu kanału LEAD to naprawdę warto mieć taki wynalazek bo po stłumieniu strun nastaje cisza i można się rozkoszować chwilą bez syczenia czy brumienia z preampu.  Nie wiem chopy czy ja to wszystko ogarniam czy coś mi się w tym moim rozumieniu pojebało ale kurwa mać jak faktycznie tak to działa to warto dołożyć siana.  A może bramka ma ograniczać tylko szumy z przetworników co dla mnie byłoby nie istotne bo ja GROM na EMG, a one już są ciche. A może Fireball 60W jest cicho jak mysz pod miotłą nawet przy rozkręconym przesterze na full i właśnie tą dewiacją na temat bramki szumów rozjebałem sobie karierę na tym forum bo sprzedaję jakieś lewe informacje. W każdym razie zapuszczałem lampowe przestery i w moich piecach szumiało i brumiało nawet jak nie grałem .