Autor Wątek: Ostatnio oglądane filmy  (Przeczytany 582484 razy)

Offline wuj Bat

• Pr0
Odp: Ostatnio oglądane filmy
« Odpowiedź #475 31 Sie, 2010, 08:18:26 »
Batman: Under The Red Hood

Tak jak i Wuj Bat jestem fanem ludzików w majtkach na spodniach.

Salute!

Nawet, przez jakieś 20minut miałem ostatnio z tym avatar :D Ale cza dopiero obejrzeć! (wstyd ;))

Za to:

Zajebisty film! Parę dni wcześniej obejrzałem film też Allena "Whatever works" (z przechujowym polskim tłumaczeniem) - a w tym z kolei filmie jeden z bohaterów wypowiada kwestię: "Whatever works"! Prawdopodobnie Allen załapał z tego inspirację na cały nowy film ;)
Allena nie oceniam, bo jest całkowicie obok tradycyjnego systemu ocen ;) Gdyby jednak - całkowicie nieobiektywne: 8-9/10

Oraz:

Dobry, jednak tak do końca mnie nie "wziął". Żona siedziała zachwycona - u mnie lekko może dygło, ale z pewnością ;) nie byłem w nastroju albo coś, bo to dzieło przecież wybitne, nagrody, itd.!... Jednak, przyznaję, od lat wkurwia mnie polskie kino, łykam tylko wyjątki typu "Plac Zbawiciela". A już szczególnie nie cierpię filmów z końca komuny - brud, smród i kurwa nieustannie złe postsynchrony! Jakby się na mnie uwzięli!!! Coś jak parady gitarowe! ;) Wracając do Rewersu: nie żałuję, ale - dla koneserów kina polskiego.
?/10

Resztkę urlopu wykorzystałem też na Autora Widmo. Tylko muzyczka mnie na okrągło wkurwiała, a tak: magia i dobre rzemiosło kina. Polansky nie ma jakiegoś strasznie wyrazistego stylu, ale po filmie zostaje takie fajne uczucie, że jest jak kumpel, który poklepie po ramieniu, a nagle dla żartu złapie za jajka ;)
7/10
« Ostatnia zmiana: 31 Sie, 2010, 08:37:11 wysłana przez wuj Batman »
Paczki z głów!