Autor Wątek: Sidewinder  (Przeczytany 53700 razy)

Offline Bash

• Bash'ujący w zbożu
  • Gaduła
  • السلام عليكم
    • Oficialna strona BASH MANUFACTURING
Odp: Sidewinder
« Odpowiedź #75 22 Sty, 2008, 18:45:47 »
Zapytanie:
Modern (boost / feed back off) załączane automatycznie na kanał przesterowany - o co kaman ?

Aktywna pętla efektów oparta o stopień lampowy, bez regulacji wejścia, wyjścia i załączania bypassu. - bardzo potrzebna jest regulacja wejscia i wyjscia. No i teb bypass - bez tez jest ciezko ?
Z gory dzieki o wytlumaczenie ;]
Modern (boost / feed back off) załączane automatycznie na kanał przesterowany to jest po prostu funkcja MODERN uzyłem tylko jeszcze kilka innych okreslających ja nazw. Potem jest informacja że włącza się automatycznie na kanale przesterowanym czyniąc go bardziej "potężnym" i wyłącza się na kanale czystym czyniąc go bardziej okrągłym.

Np we wzmacniaczu JCM900 jest pętla bez bypassu i ludziom to nie utrudnia jakoś...
Brak regulacji jest spokojnie do przeżycia. Zdażają się po prostu czasem efekty które potrzebują mocniejszego lub słabszego sygnału bądź też dają trochę za słaby lub za mocny.
Można często wyregulować sobie obydwa parametry ich własnymi gałkami dla tego też
owe regulacje we wzmaku nie są rzeczą pierwszej potrzeby.
W tym modelu usunąłem je po to aby bardziej uprościć i uprzejrzyścić obsługę.

EDIT:
Jeśli jednak komuś Bypass i regulacja pętl jest bardzo potrzebna, po prostu niech się zainteresuje triplem. Bez sensu bowiem jest mieć w ofercie kilka wzmaków o różnych nazwach mających te same parametry.
Dorico jest uproszczoną do bólu wersją tripla więc gdzieś to uproszczenie musiało nastąpić.
« Ostatnia zmiana: 22 Sty, 2008, 18:49:56 wysłana przez Bash »
Zapraszam na myspace mojego zespołu:
www.myspace.com/fullflavourofficial

Bash Manufacturing Since 2008