Autor Wątek: SIDEWINDER TRIPLE MK4+, Nowy update & próbki!  (Przeczytany 60124 razy)

Offline dom?n

• tytuł srytuł
  • Pr0
  • volvoRWD.pl
    • Robię grafiki
a co Cie ten festyn tak boli :D :D :D
Czyżby bolał Cię fakt, że ludzie zwracają uwagę na wygląd, bo jak kupują wzmacniacz za kilka tysięcy, to nie chcą, żeby wyglądał jak produkt z biedronki :D

dlugo myslalem jak to napisac, no i w zasadzie to ja sie pod tym co napisal el-biczel podpisze rekami i nogami ;)

jednak troche finezji jest fajne. niech sie Bash czyms rozni od homemade konktrukcji od siedmiu bolesci ;)
no i nie boj sie pizgnac duzego loga producenta. niech ludzie WIDZA co gra, a nie tylko SLYSZA. ze slyszenia nie da sie wyczaic marki i kupic sobie takiego samego.

kazdy z najbardziej znanych wzmakow ma cos, mesa ma ryflowanca, 5150 siatke, marszal logo i zloty panel i tak dalej. niech Bash ma cos swojego, nawet jesli nie ma byc do konca oryginalne.
« Ostatnia zmiana: 29 Kwi, 2008, 18:12:55 wysłana przez dom?n »
Łe tej.

Offline Page_Hamilton

• Pr0
Jak dla mnie tez za male to logo... TO MUSI BYC KURNA WIDAC ZE TO JEST BASH !!!!!!!
Uwazam tez, ze gorna czesc (nowa) do (starego) chassis nie pasuje... Nie mowie, ze festyn, tylko po prostu nie jest to gustownie dobrane IMO. Po prostu, moze kolory mi nie pasuja, czy co. Powinienes dopierdolic jakies diody elektrody :) I czemu te galki musza byc jak w Mesie ? :)
wearehelp.bandcamp. com

Offline Pan Sinner

• MrWhosyourdaddybitch
  • Pr0
  • Miałki!
    • Torg
wyglad jest zawsze rzecza subiektywna, jednym bedzie lezal innym nie... ja od siebie dodam, ze nowe logo mi bardzo lezy, jest fajniej pomyslane, wyglada prosto i dostojnie, wiec dlaczego ma sie nie swiecic :D dodalbym tylko wloty powietrza, by wzmachol nabral wiecej charakteru.. Nie wiem co znaczy "festyniarstwo", ale staram sie domyslec, moj sajd bedzie mega festynem w takim razie, bo taki kierunek zmian mi sie podoba.

ja wiem... powiem tak, ze przez pare miesiecy istnienia Szymona na ss zaprzyjaznilem sie z nim i na bierzaco mam relacje z pierwszej reki jak progresja sajda wyglada - zreszta nie tylko sajda. Wiem ile to kosztuje Szymona czasu i znam jego ambicje, a przedewszystkim rozumiem. Kazdy znosi zle krytyke, jako dowod mojej smialej tezy - wiem co Cie ta panorama Warszawy tak boli :D Nikt nie lubi krytyki swojego sprzetu (stad tyle burackich konwersacji na g.pl), a juz napewno nie tworca

Offline Mery

• Mr. Autorefresh
  • Pr0
  • الحرية في سوريا
Kiedyś ktoś wydał taką zapomnianą płytę "A niech gdają", czy coś takiego ;) Nie pytajcie o zespół ;D
W każdym razie Szymon - mówienie swoją drogą, ale popatrz na zainteresowanie wzmakiem, liczbę chętnych i jakby nie było bardzo liczne pochwały. Gratuluję!
Poza tym prawdziwa cnota krytyki się nie boi. Pamiętaj :)
www.baasa.pl - hałas, pomiary hałasu, mapy akustyczne, analizy akustyczne, projekty akustyczne, farmy wiatrowe, raporty oddziaływania na środowisko w zakresie hałasu, programy ochrony przed hałasem, akustyka budowlana, wibracje.

Offline m4ody

• Pr0
    • http://www.rotengeist.pl
Mi sie logo podoba tylko zmieniłbym tą płytę na jakiś grill. Na pewno nie na taki jak był, ani nie nacinałbym w nim pionowych wlotów, bo wiadomo pod jaki wzmacniacz będzie. Moze cos w stylu randalla V2/T2, ale gęściej...  :-\ 
Leweoczkomisiarysia

Offline el-biczel

• Pr0
  • Zawsze chciałem neutrinem być...
wyglad jest zawsze rzecza subiektywna, jednym bedzie lezal innym nie... ja od siebie dodam, ze nowe logo mi bardzo lezy, jest fajniej pomyslane, wyglada prosto i dostojnie, wiec dlaczego ma sie nie swiecic :D dodalbym tylko wloty powietrza, by wzmachol nabral wiecej charakteru.. Nie wiem co znaczy "festyniarstwo", ale staram sie domyslec, moj sajd bedzie mega festynem w takim razie, bo taki kierunek zmian mi sie podoba.

ja wiem... powiem tak, ze przez pare miesiecy istnienia Szymona na ss zaprzyjaznilem sie z nim i na bierzaco mam relacje z pierwszej reki jak progresja sajda wyglada - zreszta nie tylko sajda. Wiem ile to kosztuje Szymona czasu i znam jego ambicje, a przedewszystkim rozumiem. Kazdy znosi zle krytyke, jako dowod mojej smialej tezy - wiem co Cie ta panorama Warszawy tak boli :D Nikt nie lubi krytyki swojego sprzetu (stad tyle burackich konwersacji na g.pl), a juz napewno nie tworca

Sinner, mnie to tam średnio boli. Wiem czemu Bash moze nie miec skrupulów, żeby atakowac konkurencje, ale nie bede wywlekał sprawy publicznie, bo znam ja z 8 reki i ile w niej prawdy to nie wiem.
Jednak co najmniej dziwne jest dla mnie, ze Bash pisze tutaj o festynach i pije do wzmacniaczy konkurencyjnej firmy, chociaz na forum nie widze nigdzie bezposrednio pod wiadomoscią negatywnych komentarzy. Wszystkie "festyniarskie" komentarze sa raczej sprowokowane przez Szymona :?
Dodatkowo nie jesteś jedyną osobą, która rozmawia z nim na privie, więc ja też znam pewne historie i wiem skąd pomysł na mod IV+ na przykład. :D Może i jestem zadufany w sobie i w cale tak nie bylo, ale z opisu zmian w kanale czerwonym, to jest ulepszenie niemalże wszystkiego o czym mówiłem Szymonowi po naszej sesji w "studio", podczas której miałem okazji ogrywać Side'a i bezpośrednio porównywać z podświetlaną na niebiesko panoramą warszawy i starą mesą DR z 92'.
« Ostatnia zmiana: 29 Kwi, 2008, 23:35:56 wysłana przez el-biczel »

Offline Bash

• Bash'ujący w zbożu
  • Gaduła
  • السلام عليكم
    • Oficialna strona BASH MANUFACTURING
W takim razie ja minimalnie cię oświecę.
Egzemplarz na którym grałeś przyznaje miał jedną wadę (już jej nie ma)
Eksperymentowałem już trochę wcześniej ze środkowym pasmem i to był jeden ze złych wyników owych eksperymentów. Wzmak miał przesadzony górny środek i górę.
w porównaniu ze wcześniejszymi triple'ami brzmiał bardzo jasno.

Nie chciałbym być nie grzeczny ani żeby ktoś mnie źle zrozumiał, ale fakt wprowadzenia MK4+ ma sie nijak do naszej rozmowy, zwyczajnie po prostu złożyło się to w tym samym czasie (ew może zmobilizowało mnie to do szybszego działania) poza tym, nie jesteś jedyna osobą z którą rozmawiam
i rozprawiam o tym "jak powinien brzmieć wzmacniacz". Rozmawiałem z tobą dwa razy (może trzy) a generalnie takich rozmów (o podobnym charakterze) przeprowadzam kilkanaście w tygodniu.
Pomijam już fakt że owa mesa od pół roku stoi u mnie w sali (opiekuje się nią) i to właśnie razem z nią powstawał mój kanał czerwony.
Cel jaki chciałem osiągnąć w MK4+ zrodził się w mojej głowie jakieś 4ry lata temu.
Też jestem gitarzystą i umiem wychwytywać różne rzeczy w brzmieniu.
Dla tego tez klnąc się na wszystko, to co zmodyfikowałem ostatnio nie było zainspirowane niczyimi
radami bądź sugestiami. Było to po prostu to co chciałem od dawna osiągnąć a po prostu dopiero teraz mi się to udało.

Oczywiście zawsze bardzo chętnie przyjmuje wszelkie rady, pomysły, krytykę ETC ale nigdy nie wprowadzam ich ślepo w życie tylko konsultuję je przede wszystkim z własną opinią.

Wracając jeszcze do niebieskiego miasta... .
El-biczel wtrącił coś nie coś o czymś z 8smej ręki.
Owszem mam pewne powody aby konkretnie tej firmy jako konkurencji nie darzyć zbytnią
sympatią, z tytułu "oko za oko".
Nie zamierzam jednak nikomu robić koło pióra, do wzmaka czepiać sie nie chcę bo czemu on winien?
Chodziło mi tutaj tylko i wyłącznie o to "co kto uważa za festyn" a fakt że akurat owa firma produkuje rzeczony wzmak nie miało z tym żadnego związku.
Gdyby diezel albo kisel ;) miał u siebie ten patent, nie zmieniłbym swojego zdania, dla tego jeszcze raz powtarzam "nie miało to złośliwego podłoża".

uff...

Teraz o moim "festyniarskim" ;) designie.
Pewien jegomość zapodał mi pomysł (który bardzo mi się podoba)
aby po obydwu stronach loga umieścić dwie płytki o np kształcie równoległoboku
z jakiegoś egzotycznego drzewa, zabarwione w taki sposób aby ładnie się kolorystycznie ze
wzmakiem zgrywały.
Myślę że to dość oryginalny i nie najgorszy pomysł.
Co myślicie?

Acha, ktoś pytał czy gałki muszą być jak w mesie...
Jeśli chodzi ci o same gałki moja odpowiedź brzmi : A czy mesa ma kurde monopol na chromowane metalowe gałki?
Jeśli chodzi natomiast o ich układ to: Uważam że układ gałek w mesie 3 kanałowej jest najlepszy z możliwych a przede wszystkim L O G I C Z N Y ! Wszystko jest na swoim miejscu, wygodnie pod ręką.
To jest jedyny powód dla którego ten układ stosuje.
Gdybym umieścił gałki w jednym rzędzie, znalazł by się zaraz ktoś kto by powiedział że mam układ jak w marschallu
a w trzech rzędach jak w diezlu.
O czym tu gadać... .

Poniżej przesyłam fotki z nagrywania pilotów do naszej "mojego zespołu" płyty.
Widać na nich podświetlenie.
Pozdr!

P.S. Aby rozluźnić nieco atmosferę powiem tylko że sajd ma kiczowaty beznadziejny festyniarski
wygląd a w porównaniu z wampirem mogę najwyżej umieścić tylko panoramę wsi ;)
(mówię szczerze!)

« Ostatnia zmiana: 30 Kwi, 2008, 02:23:48 wysłana przez Bash »
Zapraszam na myspace mojego zespołu:
www.myspace.com/fullflavourofficial

Bash Manufacturing Since 2008

Offline Tolein

• Pr0
Nie wiem co wy chcecie (co Ty chcesz), wygląda miodnie. Na serio fajnie by się prezentował w mroku w głębi sceny. Tym bardziej że nie widać (przynajmniej na zdjęciach) detali ten przedniej płytki.
Pomysł z drewienkiem brzmi ciekawie, tylko ciężko coś powiedzieć tak na ślepo, jeśli chcesz naszej opinii, podrzuć najpierw projekt. ;)
Poza tym, można jakoś kustomowo zmieniać wygląd pieca? Za dopłatą, etc.?
And if the band you're in starts playing different tunes
I'll see you on the dark side of the moon

Offline Bash

• Bash'ujący w zbożu
  • Gaduła
  • السلام عليكم
Można generalnie zmieniać wszystko nie licząc tego co jest wewnątrz obudowy (chassis) jak i samego jego kształtu.
Jedyny warunek.
Musi być nazwa wzmacniacza z logiem (rakietką) i główne logo firmy ale z dopiską custom.
Z mojej strony to może mieć oczojebne zielone gałki, obicie z różowego futerka a chassis pozłacane z napisami wyłożonymi kryształkami Swarowskiego. :)

Offline neyoam

• Gaduła
Moim zdaniem wzmak fajnie się prezentuje. Festynu nie widzę,a naprawdę jestem wyczulony na festyniarstwo :P .
Co nie zmienia faktu, że bym mógł mieć takiego sajda, tylko że z pleksą na froncie...poprostu ubóstwiam widok jarzących się lamp ;). [ i np. na tej plexi dać wygrawerowane logo Bash :devil:]
« Ostatnia zmiana: 01 Maj, 2008, 16:55:50 wysłana przez neyoam »
khm...jajo

Offline Page_Hamilton

• Pr0

Acha, ktoś pytał czy gałki muszą być jak w mesie...
Jeśli chodzi ci o same gałki moja odpowiedź brzmi : A czy mesa ma kurde monopol na chromowane metalowe gałki?
No nie, ale mi sie one po prostu nie podobaja :) Ale no ok, to ma grac !
wearehelp.bandcamp. com

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
ale zrobiliscie zadyme o nic :(

mi sie nawet podoba
skoro mozna sobie zamowic customa to moj pewnie mialby anodyzowane na niebiesko galy pod kolor LEDa i cala obudowe razem z panelem przednim z flame maple jak w nowym randallu Kira Omleta  :P

"Government is not the solution to our problem; government IS the problem." Ronald Reagan

Offline skarhead

• Gaduła
Owszem mam pewne powody aby konkretnie tej firmy jako konkurencji nie darzyć zbytnią
sympatią, z tytułu "oko za oko".

Hmm, ja to nie wiem, gadalem i z obydwoma kiedys na temat polskich wzmaków właśnie jak jeszcze nie wiedzieli na czym gram i zadnych negatywow nie bylo pod wzgledem nikogo za bardzo.

aby po obydwu stronach loga umieścić dwie płytki o np kształcie równoległoboku
z jakiegoś egzotycznego drzewa, zabarwione w taki sposób aby ładnie się kolorystycznie ze
wzmakiem zgrywały.

Drewno w polskim wzmacniaczu ma racje bytu tylko w jednym produkcie z lasów pomorza ;)

Offline daniel.iron

• Gaduła
  • HARDCORE!
    • DEVON
Wygląda zajebujczo, nie wiem gdzie teraz można się czegoś doczepić jak Bash powiedział że co do wyglądu to nie ma ograniczeń, jeszcze dostaniesz fajny napis custom co by być bardziej odjechanym:D Ja jestem na plus:) BRAWO BASH

Offline Tolein

• Pr0
skoro mozna sobie zamowic customa to moj pewnie mialby anodyzowane na niebiesko galy pod kolor LEDa i cala obudowe razem z panelem przednim z flame maple jak w nowym randallu Kira Omleta  :P

A ja myślałem o czerwonym podświetleniu... :D
And if the band you're in starts playing different tunes
I'll see you on the dark side of the moon

Offline Pan Sinner

• MrWhosyourdaddybitch
  • Pr0
  • Miałki!
    • Torg
A ja myslalem jeszcze dalej :D kolor podswietlenia zalezny od galy gain, od żółtego, przez pomarańczowy do krwiście czerwonego, oh jesssss

Offline skarhead

• Gaduła
A ja myslalem jeszcze dalej :D kolor podswietlenia zalezny od galy gain, od żółtego, przez pomarańczowy do krwiście czerwonego, oh jesssss

A kup se Peaveya Ultra to bedziesz tak mial :)
« Ostatnia zmiana: 30 Kwi, 2008, 12:03:40 wysłana przez nikt »

D_Rivv

• Gość
To ja jeszcze napiszę, że lubię jak się błyszczy i świeci. :D Nowy design ruzl. Nie mogę się już doczekać swojego heada... a do czerwca jeszcze sporo czasu. Tak czy owak, na serio, nowy wygląd wzmaka bije poprzednie wersje na głowę.

Offline Nitram

• Google Master Class
  • Pr0
  • Beerserker
Logo jest świetne... Reszta może być... Coś jest nie tak z frontem chassis - wygląda trochę za bardzo home-made... To bym zmienił jakoś (może kolor inny)... A pomysł z plexą na całym froncie i logo (trochę większe) na niej jest syty! Do tego kratka z tyłu wzmaka. Różne podświetlenia dla każdego kanału (bez dynamicznego przechodzenia po kręceniu gałami xD) to też genialne by było :D Ale to dopiero disco ;)
Some day... She'll be moaning just like i want to...

Offline daniel.iron

• Gaduła
  • HARDCORE!
    • DEVON
Wszyscy tu pociskają jakieś bajery a nikt nie pamięta że "piękno tkwi w prostocie". Dla mnie teraz jest jak najbardziej w pytkę jedyne co bym może zmienił to (podkreślam że MOŻE) zamiast tego czarnego czegoś dałbym grill i to wszystko :)

D_Rivv

• Gość
Z tym grillem to nawet niegłupi pomysł. W gruncie rzeczy to i tak kosmetyka. Jest dobrze. :D

Offline g-zs

• Pr0
  • got beagle?
heh, pleksa moze i ladnie wyglada, ale z 2 strony przeca na niej rysy widać dość mocno a przecie zarysować przypadkowo to nie problem. Myśle ze Szymon (może nawet nieświadomie) wie co robi. Swoja drogą jak teraz patrze na Sajda, to zastanawiam sie nad zamówieniem wzmaka jednokanałowego z samym czystym kanałem i przerobieniem swojego PASa, ale o tym innym razem ;) :D
B ( o ) ( o ) B S

Offline metal

• Gaduła
logo jest male, potem bedzie wieksze, a jeszcze potem small logo obrosnie mitem, skad my to znamy

Offline Bash

• Bash'ujący w zbożu
  • Gaduła
  • السلام عليكم
Nie nie nie ;) na razie to te bez loga muszą obrosnąć mitem :) Daj trochę czasu :)

EDIT:
A tak przy okazji wpadłem na jeszcze jeden ciekawy pomysł wzorniczy.
Co myślicie o tym żeby w tej przestrzeni na lini loga po obydwu jego stronach
umieścić (również z tak podświetlonej plexy) dwa pół księżyce umieszczone w lustrzanym
odbiciu.Ustawić je tak żeby wewnętrzne części tych półkoli były nakierowane na logo.
Rozmiarowo, hmm tak żeby zajmowały z połowę przestrzeni w pionie.

Generalnie będą to po prostu szybki z plexy ale prześwitujące, tak że było by widać lampki wewnątrz
a w mroku dało by efekt: Logo tej wielkości co jest podświetlone tak jak teraz, po bokach widać podświetlone na biało krawędzie pół księżycy a w ich wnętrzu żarzące się lampki.

Mnie się podoba ;)

Efekt z drewnem byłby fajny ale jednak sądze że gryzłby się z takim nie co kosmicznym wyglądem loga.
Może gdyby statki kosmiczne wykładano w środku drewnem jak merole to dało by fajny efekt ;)
ale myślę że skoro już wlazłem w tą plexe to i ew dodatki warto z niej zrobić.

Czekam na wasze opinie.
Dla nieumiejących sobie wyobrazić efektu (nie sądze że są tacy) postaram się w ciągu miecha zrobić jedną taką sztukę.
No i będzie festyn już na max oczywiście ;)
« Ostatnia zmiana: 01 Maj, 2008, 01:12:14 wysłana przez Bash »

Offline Radek M

• Sith Lord
  • Pr0
  • "[pause] These go to eleven"
Z tymi pół księżycami to może być ciekawy pomysł, chociaż wizualizacja tego była by mile widziana.

A może warto sie ewentualnie zastanowić nad innym wykończeniem tego co jest dookoła loga, czyli górnej części wzmaka. Nie wiem jak nowy sajd wygląda na żywo, ale może jednak jakiś materiał? Trochę sie wtedy niebezpiecznie upodobni do jednej takiej meski DR z tremolem co ją właśnie naprawiasz ;) ale takie rozwiązanie sprawia że wzmacniacz wygląda bardzo poważnie. Bo osobiście uważam ze jakoś zagospodarować tą przestrzeń by wypadało.

A może sieknąć jakiś wzór który byłby na linii loga i ciągnął sie przez całą długość wzmacniacza? Albo w pójść w stronę tego ekg które jest w logo. Może troszkę to logo powiększyć.

Ale tak naprawdę Panowie, to wydaje mi się że sajd i tak wygląda już nieźle. W porównaniu do takiego soldano slo 100 czy chociażby peaveya penta (to juz wogóle niewypał) wypada wręcz zajebiście.
Zresztą kwestia gustu, jedni lubią wybajerzone wzmaki i dizajny, inni nie. Jednym się podoba Peavey JSX, innym nie :)

A tak btw, to musimy sie Szymon kiedyś ustawić na ogrywanko, bo chętnie bym tego nowego bydlaka usłyszał.
No pain No gain !