Jacek... ...ja zdaję sobie sprawę, że jesteś fanboy'em dużego Tonexa co wielokrotnie dało się wyczuć. Kompletnie nie kreuję tutaj żadnych podtekstów. Masz swoje powody i doświadczenia, które Cię przekonują i bardzo dobrze. Duży Tonex to dość kompaktowy i bardzo udany wypust ostatnich czasów. Ja mam mokro na punkcie AMT z naciskiem na dwulampowe preampy z serii SS, jednakże zdaję sobie sprawę kiedy firma przegina by zapewnić sobie pewien ruch w sprzęcie. Jednolampowe mini preampy AMT na wspólnym pedalboardzie z dosępnym łączeniem do czterech poprzez interfejs w podstawie pedalboardu... ...ja pierdolę, niech jeszcze karuzelę doczepią.
Co do Line 6 to możnaby minimum 1/3 ich produktów skasować na poziomie design'erskim. Cegła za cegłą.
Oczywiście, że mini Tonex'y do kogoś trafią. Jak zawsze ciekawostki i przyjaźnie brzmiące nowinki, ale przesyt na rynku jest OKRUTNY. Uffff... ...kurwa znowu przyjdzie mi oglądać Olka w tym linku powyżej by przefiltrować ochhyy i achhyyy. DŻY DŻY będzie jak zawsze i ogólnie będzie świetnie itp. itd.
Może to tylko mój punkt widzenia, ale przemęczony jestem tym sprzętowym bombardowaniem.
Z mojej perspektywy miniaturyzacja jest genialna jeżeli niesie ze sobą postęp w zastosowaniu (jak np. kemper w dużej podłodze) lub progres brzmieniowy. Bazowanie tylko na samej miniaturyzacji często powoduje regres. Pozyskanie jeszcze większej kompaktowości kosztem funkcjonalności jest zawsze kompromisem.
Podsumowując... ...chodzi zawsze o brzmienie. Funkcjonalność czy ergonomia też są ważne, ale dla każdego indywidualnie. Jeżeli jednak zaraz padną w necie zachwyty jakoby mini Tonex miażdżył i niszczył wszystko jak leci... ...a tak pewnie ktoś tam ogłosi to znowu popuszczę.
Tu już coś gość pisze, że więcej za mniej... ...nie oglądam więc nie wiem.
https://youtube.com/watch?v=YVW-mLAcrlk&si=qU2SxucusUZVTX7A