Piszę tutaj-bo dla takiej pierdoły szkoda nowy wątek odpalać:
Przedłużacz do słuchawek - mam blisko i tanio sklep-niezły kabelek-tylko, że mają jedynie 10 metrowe.
Pytanie: czy taka długość przedłużacza/kabla nie będzie powodowała opóźnień??? Tylko tego się obawiam.
Co do słuchawek to mam od pewnego czasu w użytku HD280 - jak wiadomo zamknięte. No nie powiem - musiałem się do nich przyzwyczaić, bo przedtem miałem półotwarte (chyba) - jakieś philipsy. Rzeczywiście nie słychać prawie nic z zewnątrz i na zewnątrz też prawie nic się nie wydostaje - więc ten warunek autora wątku jest spełniony perfekcyjnie. Z tym ciśnieniem i poceniem nie jest tak tragicznie-za to dostaje się naprawdę niezłą jakość. Jak słucham muzy z Foobara przez Alesis IO2 to muszę powiedzieć, że jestem w szoku - szczególnie ze względu na przenoszenie basu. Nie sądziłem, że w słuchawkach można coś takiego uzyskać. Na marginesie to ciekawy jest również plugin dolby do foobara dedykowany do słuchawek -odsuwa scenę -fajny efekt i jakby mniej wtedy się człowiek męczy - taka symulacja słuchania na głośnikach.
Z PODem jeszcze muszę się pobujać-bo nie mam do końca wyrobionego zdania. Przede wszystkim porównam czy jest istotna różnica pomiędzy podpięciem bezpośrednio do POD a podpięciem do tej karty Alesisa. Być może wzmak słuchawkowy w PODzie jest lichy, bo mało kto to by docenił?
No koniec mały off: nie zaglądałem jakiś czas, wchodzę a tu rasowy portalik się zrobił. Nie wiem na ile kierownicze stanowisko piastuje nadal sinner, ale jest chyba ojcem-założycielem - zatem sinner: GRATULACJE!