Autor Wątek: Kto tu coś napisze ten dupa!  (Przeczytany 349159 razy)

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
Edyta: @gizmi7 naucz się tego zdania na pamięć;

(...) źródłem tego pragnienia muzułmanów jest narzucenie całemu światu jednej religii, jedynej prawdziwej religii, którą jest islam, stłumienie wszystkich innych religii, i zaprowadzenie panowania Allaha na całym świecie.
Jest to religijny obowiązek całej muzułmańskiej społeczności.
Obowiązek, który powinien wypełnić każdy muzułmanin, gdyż powinnością każdego muzułmanina jest wypełnianie rozkazów Allaha, a to właśnie jest pragnieniem Allaha, które wyraził w objawionym koranie.

Bat Ye'or, autorka książki pt., "The Dhimmi: Jews and Christians under Islam."
A ja mogę odbić piłeczkę, że to się w podobnym stopniu stosuje do każdej religii (bo owszem, stosuje się), przeróbmy to dla celów edukacyjnych na katolicyzm:

"Źródłem tego pragnienia katolików jest narzucenie całemu światu jednej religii, jedynej prawdziwej religii, którą jest Jezus, stłumienie wszystkich innych religii, i zaprowadzenie panowania Boga na całym świecie. Jest to religijny obowiązek całej katolickiej społeczności. Obowiązek, który powinien wypełnić każdy katolik, gdyż powinnością każdego katolika jest wypełnianie rozkazów Boga, a to właśnie jest pragnieniem Boga, które wyraził w objawionym Piśmie Świętym."

Autorka teorii konspiracyjnych jest dla mnie słabym autorytetem, ale tu w miarę trafiła. Ciekawe, czy napisała książkę "Muslims under Judaism" o tym, co Żydzi robią w Palestynie. Przydałaby się jej ideologiczna werwa, by odpowiednio oddać skalę problemu.

Wracając do rzeczywistości IV RP:
https://krakow.onet.pl/malopolska-kurator-chce-aby-kibice-legii-otrzymali-medal-komisji-edukacji-narodowej/p9jv964

Niedługo medal będzie się dostawało za rzucenie pomidorem w Wałęsę albo zrobienie laski ministrowi.