Autor Wątek: Kto tu coś napisze ten dupa!  (Przeczytany 314315 razy)

Offline 13

• Gaduła
  • אלהים
@13 Ale te materiały to Max Kolonko, którego wrzucałeś? Bo nie pamiętam innych... Za to ja pamiętam wrzucane przez siebie materiały ISIS z WikiLeaks nt. akcji radykalizacji "szarej strefy" i Europejczyków. Wyleciały drugim uchem, o ile w ogóle wleciały pierwszym. 

Ja nie wrzucałem nic od Maxa Kolonko na temat islamu. To pokazuje komu jakie materiały wyleciały drugim uchem, pod warunkiem, że najpierw wleciały pierwszym.

Wrzucałem serię dokumentów pod tytułem: "Co zachód powinien wiedzieć o islamie".
W większości wyszukiwałem takie materiały, gdzie to sami byli islamiści wypowiadali się na temat tej religii, a same materiały były skierowane do cywilizacji zachodniej, żeby nie pozostawiać złudzeń co do natury islamu.
Więc jeśli próbujesz tu udowadniać, ze w islamie występują ruchy emancypacyjne i liberalizujące, to chyba serio coś jest nie tak.

Edyta: @gizmi7 naucz się tego zdania na pamięć;

(...) źródłem tego pragnienia muzułmanów jest narzucenie całemu światu jednej religii, jedynej prawdziwej religii, którą jest islam, stłumienie wszystkich innych religii, i zaprowadzenie panowania Allaha na całym świecie.
Jest to religijny obowiązek całej muzułmańskiej społeczności.
Obowiązek, który powinien wypełnić każdy muzułmanin, gdyż powinnością każdego muzułmanina jest wypełnianie rozkazów Allaha, a to właśnie jest pragnieniem Allaha, które wyraził w objawionym koranie.

Bat Ye'or, autorka książki pt., "The Dhimmi: Jews and Christians under Islam."
« Ostatnia zmiana: 07 Sie, 2017, 19:50:26 wysłana przez 13 »
Zdrowy rozum jest rzeczą ze wszystkich na świecie najlepiej podzieloną, każdy bowiem sądzi, iż jest w nią tak dobrze zaopatrzony, iż nawet ci, których we wszystkim innym najtrudniej jest zadowolić, nie zwykli pragnąć go więcej niźli posiadają. Kartezjusz.