Autor Wątek: Kto tu coś napisze ten dupa!  (Przeczytany 317656 razy)

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Mnie cieszy, że w końcu ktoś zaczyna pisać mu posty, bo to była okropna tragedia, że stary dziaduszek się non stop tylko kompromitował na swoim profilu

Tu się zgodzę bo to nie jest jego język i styl wypowiedzi.

szczerze, mam gdzieś, co robił w jakichś wczesnych latach 70

Błąd, bo czym skorupka za młodu ....itd.

- sam fakt, że udało mu się wyłamać spod nacisku bezpieki jest godny podziwu,

Tak się wyłamał, że Kiszczak 40 lat trzymał fałszywą makulaturę na jego temat w kasie pancernej, tak się wyłamał, że ludzie którzy wtedy walczyli biorą po 900 pln emerytury, a UB-cy  biorą po 7000 i są chowani z honorami.

...gdyby nie pokłócił z Kaczyńskimi i nie gorliwe udupianie jego wizerunku przez PiSowskie pieski, jego wizerunek by wyglądał dziś zupełnie inaczej.

Nie zupełnie, całe trójmiejskie środowisko miesza go z błotem, od Anny Walentynowicz po małżeństwo Gwiazdów.

Macierewicz dziś się zachowuje, jakby się wstydził swojej przeszłości w KORze.

Ale tylko wtedy jak przypomni sobie, że wtedy współpracował z Michnikiem który sparodiował KOR tworząc KOD.

Chyba nie jesteś z Trójmiasta ;)
Mam dokładnie takie samo zdanie jak Gizmi odnośnie Wałęsy. Gdyby po swojej kadencji odsunął sie od polityki i został tzw mężem opatrznościowym, byłoby dzisiaj zupełnie inaczej. Gdyby nie pokłócił sie z Kaczyńskim, mściwym Kaczyńskim, tez byłoby inaczej. To co miał Kiszczak jak widzisz nie do końca jest wyjaśnione, to są cały czas tylko przesłanki lub "badania" Cenckiewiczów i jemu podobnych a ja chce znać prawde i nie prawde Kaczynskiego Cenckiewicza i tp ale ludzi na prawde niezależnych, a nie tych którym zależy na ujebaniu Wałęsy, bo dał im sie we znaki i znaleźli możliwość zemsty.
Dziwi mnie przy tym ze NIC nie jest tak na 100% udowodnione, ba ostatnio w TVP info biegły grafolog uznał iż jeden z  dokumentów, podpisany przez Wałęsę nie może zostać uznany za prawdziwy gdyż nosi zbyt wiele znamion podrobionego podpisu, materiał szybko zniknął ze strony TVP. Gdy do tego dołożymy przedziwne dla mnie wybaczenie krzywd Jasińskiemu Piotrowiczowi , tym bardziej widzę to jako zemstę polityczną i jak wczesniej pisałem nie po to by skazać lecz po to by była pożywka a ludzie sami to załatwią, co widac chociażby tutaj gdy większośćz Was  już skazała Wałęsę. Obyście nigdy nie musieli znaleźć sie w takiej sytuacji, takich wyborów i w takim świecie.