Autor Wątek: Kto tu coś napisze ten dupa!  (Przeczytany 318376 razy)

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Kilku posłów PO też było zawodowo związanych z koncernem produkujących Caracale np: poseł Kierwiński, albo syn posłanki Zakrzewskiej. Jeśli chodzi o łapówki to chyba jedną z nich było poparcie przez francję Tuska na stanowisko Przewodniczącego Rady Europejskiej. Zresztą jak wytłumaczyć fakt, że za ten wielokrotnie modernizowany złom jakim są Caracale mieliśmy zapłacić dwukrotnie więcej od sztuki niż np: Kuwejt czy chociażby Brazylia.

Widzisz i tutaj jest mały bląd wielokrotnie powtarzany przez co staje sie obiegową prawdą.
Porównaj oferte dla nas i dla Kuwejtu. To dwie różne bardzo rózne oferty. Np w skład naszej wchodzi transfer technologi niejawnych, cały system szkoleniowy i serwisowy i pare innych bardzo istotnych sczegółów.
A co do złomu wielokrotnie modernizowanego, otóż BH jest podobnym złomem, mało tego, wersją cywilną bez uzbrojenia którą nam była oferowana. "Nasz" BH to ubogi krewny tego który jest faktycznie uzywany. Nasze nawet nie miały oferowanej awioniki umozliwiającej loty nocne
Spoiler

Ja pomijam sensowność zakupu akurat teraz, w naszym stanie zaawansowania modernizacji wojska, takiego smigłowca, bo to osobny temat. Aktualnie, kupowanie czegokolwiek co lata właczając w to nawet f16 bez zabezpieczenia plot, patrz program Wisła,  nie ma najmniejszego sensu. Rakiety z Królewca sciągną wszystko cokolwiek sie podniesie.

Co do politycznych łapówek, nasz kraj był jedym z lobbystów, którzy naciskali na Francję by nie sprzedawała Mistrali ruskom. ówczesny Prezydent Francji był powoiedział iz wierzy w to ze odstapienie od kontraktu pociągnie za sobą europejską solidarność. Owszem można zastanawiać sie skąd w ogóle pomysł zeby dozbrajac ruskich, ale to w jakim stylu zostały przez naszych zerwane te umowy, bo wg mnie były negocjowane tak zeby nic nie wynegocjować, co z reszta widać po poczynaniach Macierewicza, to dla mnie jest wstyd jako Polaka i liczenie dzisiaj ze jednak uda sie zrobić koalicję przeciw nord strem II jest mrzonką. Owszem Niemcy mieli nas w dupie ale to tylko daje dodatkowy argument i to niemały.
« Ostatnia zmiana: 13 Paź, 2016, 10:09:12 wysłana przez commelina »