Autor Wątek: Kto tu coś napisze ten dupa!  (Przeczytany 318533 razy)

Offline pivo

• Pr0
    • VisionsOfTondal
Moim zdaniem to jest sensowny argument, jakbym miał taką możliwość to bym wysłał to prywatnych szkół jakby te publiczne w okolicy były słabe (ale nie mam dzieci). Jakby była jeszcze możliwość zmniejszenia np. podatku dochodowego z tytułu rezygnacji z publicznego szkolnictwa to jestem jak najbardziej za.

Oczywiście dobrze aby był dostęp do dobrych szkół, opieki medycznej, ładne i dostępne mieszkania. Pewnie, że lepiej aby więcej osób miało lepsze i wygodniejsze życie. Niestety często osoby, które rzucają takie hasła nie biorą pod uwagę to wszystko musi ktoś sfinansować.

@Pronounce, ale to nie o to chodzi :) chodzi o to, że wysyłając dzieci do prywatnej szkoły nagle odrywasz się od całego społeczeństwa i stanowisz zagrożenie dla spójności społeczeństwa :) popatrz, co oni w głowach mają: http://nowe-peryferie.pl/index.php/2015/06/zycie-bez-tarcia/. Trzeba tych złoczyńców pakować do łagrów, bo nie chcą klękać w szambie jak reszta.

Przeczytałem ten artykuł, rak instant bez zalewania...

Przypomniał mi się stary dowcip, tylko teraz wcale jakoś mi się śmiać nie zachciało.

Spoiler