Autor Wątek: Kto tu coś napisze ten dupa!  (Przeczytany 322091 razy)

Offline Wolfhorsky

• Gaduła
Jak widzę wypowiedzi Macierewicza, to zaczynam podejrzewać, że jest chory psychicznie. Niezależnie od swoich poglądów, powinien on piastować stanowisko mu powierzone z godnością i mądrością. Ale brak mu kompetencji. W przeciągu kilku miesięcy jesteśmy skłóceni z Unią Europejską, Rosją, USA, Niemcami. Noż kurwa jakbyśmy byli jakimś imperium, które sobie może pozwolić na fochy.
Odnośnie Smoleńska: dlaczego nikt z kancelarii Lecha Kaczyńskiego nie poniósł odpowiedzialności za błędne decyzje związane z zapakowaniem tylu vipów do jednego samolotu? Kto najwięcej na katastrofie zyskał? PO czy PiS? Jeśli był to zamach, to podejrzanym byłby Jaro, bo miał motyw. Tak to wygląda obiektywnie. Do tego te miesięcznice. Co za absurd. Dowodzi to tylko zidiocenia narodu.

Kaczafi obsadza wszystkie stanowiska ludźmi niekompetentnymi. Priorytetem dla niego jest bezkrytyczne podporządkowanie. Zmiany w TK są potencjalnie niebezpieczne. Na razie nie odczuwalne, ale poczekamy i zobaczymy.... Polskich obywateli czeka okres biednienia, bo nadciągają ukryte podatki żeby pokryć 500+. Ja nie rozumiem idei haseł "Polska w ruinie", "sprzątanie po poprzedniej ekipie" itd. To jakieś urojone fantazje są. Zastanówcie się czy jawne łamanie prawa konstutycyjnego, praw obywateli itd jest OK. Podkreślam jawne, a nie ukryte, bo wspomniane przypadki się zdarzały poprzednim ekipom. Sam sposób debaty politycznej w mediach sięgnął bruku i jest odzwierciedleniem elegancji i intelektu Polaków :( ja się w tym nie odnajduję. To postępująca degrengolada państwa. Nie jest to chaos pozorny, tylko dopuszczenie nawiedzonych i niekompetentych ludzi do steru. Doszukiwanie się w tym metody to nadzwyczaj dalece posunięta nadinterpretacja poznawcza.

Dla mnie porządek, to rozliczenie poprzedników i nałożenie na nich odpowiedzialności karnej. Wprowadzenie odpowiedzialności zawodowej dla urzędników państwowych. Uszczelnienie systemu administracji itd. Ale dlaczego tego nie robią? Bo sami są też wadliwym elementem tej machiny. PiS to banda hipokrytów, którzy mówią jakie PO było złe, po czym sami robią tak samo albo gorzej. Dla jasności: nie popieram PO, wręcz przeciwnie. Ale PiS to dla mnie absurd i dowód na krótką pamięć społeczeństwa. Ktoś tu wspomniał, że za ich rządów był rozwój gospodarczy. Totalna bzdura. Pyszczeli wtedy o pyszczą teraz, więc zagraniczni inwestorzy będą ogranicząć swoje inwestycje u nas. Ja widząc liczne niedociągnięcia PO (delikatnie ujmując), widzę jednak ciągłą poprawę koniunktury i jakości życia wielu ludzi przez ostatnie 2 lata. Jak będzie teraz? Zobaczymy, ale jestem pesymistą.
« Ostatnia zmiana: 16 Mar, 2016, 10:30:27 wysłana przez Wolfhorsky »
Sprzedaję graty -> lukaj na forumową giełdę.